MS U-17 - ZEA 2013

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

MS U-17 - ZEA 2013

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 paź 2013, 16:55

To juz dzis !!!

Jako, ze ogladalem ME U-17, Sudamericano U-17 oraz troszeczke PNA U-17, ktore byly zarazem eliminacjami do tych MS, moge cos tam powiedziec.

Ja osobiscie bede trzymal kciuki za Slowakami, ktorzy dzielnie walczyli na ME.

Zawodnicy na ktorych warto zwrocic uwage moim zdaniem:

Kenedy - cudowne dziecko Fluminense, juz swobodnie pyka w Brasileiro

Lukas Haraslin - bardzo dobry technicznie, dynamiczny pomocnik; po ME przeniosl sie do Parmy http://footballtalentscout.wordpress.co ... -haraslin/

Miroslav Kacer - maly, szybki, waleczny; chyba najmlodszy debiutant w historii ligi slowackiej, a juz na pewno najmlodszy strzelec bramki

Ante Roguljic - do niedawna gral na zadupiu, teraz RB Salzburg, znakomity ofensywny pomocnik

Elvir Maloku - ma za soba debiut w Hajduku

Karlo Lulic - juz napierdziela w Osijeku az milo

Anton Mitryushkin - najlepszy bramkarz ME razem z Sixten Mohlin http://footballtalentscout.wordpress.co ... en-mohlin/

Isaac Success - najlepszy strzelec PNA, od niedawna w Udine

Andres Ponce - ponoc chce go pol Europy, na Sudamericano maszyna

Younes Bnou Marzouk - efektowny napastnik, ktorego przed sezonem sciagnal Juventus

Nabil Jaadi - fantasista, debiut w RSCA nieunikniony

U Wlochow cala plejada gwiazdeczek - Alberto Cerri, Gennaro Tutino, Mario Pugliese etc

Gustav Engvall - waleczny pomocnik przypominajacy Toivonena, juz debiut w Goteborgu http://footballtalentscout.wordpress.co ... v-engvall/

poza tym u Szwedow warto popatrzec na: Isak Ssewankambo, Ali Suljic (97 rocznik), Valmir Berisha - dwaj pierwsi juz chyba graja w Chelsea

Sebastian Driussi - genialny napastnik, znacie go zapewne, bo ta bramka swego czasu smigala wszedzie

na koniec Austriacy, czyli drugi z moich faworytow, a tam perelek mnostwo, ze wspomne tylko: Valentino Lazaro, Sascha Horvath, Marko Kvasina, Adrian Grbic, Nikola Zivotic. Moga namieszac.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2013, 17:02 przez Dr.Football1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Re: MS U-17 - ZEA 2013

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 paź 2013, 16:59

Dr.Football1 pisze:To juz w sobote !!!
Hmm, a to dziś nie było pierwszych meczów?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 paź 2013, 17:03

Rzeczywiscie. Przez te cholerna robote myslalem, ze 17 jest w sobote :?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 17 paź 2013, 18:22

A gdzie będzie można zobaczyć mecze?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 17 paź 2013, 18:26

Jutro caly dzien powtorki na Eurosporcie, a jak chcesz to mozna tez sciagac mecze z Rojadirecta ;)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 19 paź 2013, 19:01

test

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 20 paź 2013, 0:57

Swoim zwyczajem sciskam w tym turnieju kciuki za druzyny z Ameryki Poludniowej. Najlepsza 4ka ma juz za soba pierwsze mecze fazy grupowej, z czego najslabszy wynik zanotowala Wenezuela, przegrywając z Tunezja 1:2. Dzis, czy raczej wczoraj, Argentyna zaledwie zremisowala z Iranem 1:1. Najlepiej spisaly sie Brazylia i Urugwaj- ci ostatni wygrali az 7:0 z Nowa Zelandia, co bardzo mnie cieszy, bo na nich licze najbardziej. Dwa gole zdobyl Franco Acosta, najlepszy strzelec kwietniowych Sudamericano u 17.
Jedynym meczem, ktory udalo mi sie obejrzec w calosci, bylo spotkanie Brazylii ze Slowacja, gdzie mlodzi Canarinhos zwyciezyli 6:1, w tym hattrick zaliczyl ten niesamowity Mosquito. Poza tym bardzo dobrze zagrali tez Boschilia, Nathan i Caio. Kenedy, najlepszy strzelec Brazylii ze wspomnianych wyzej Mistrzostw Ameryki Pd wszedl na zmiane w 74 minucie.
Brazylia wyglada na naprawde mocna ekipe, zobaczymy, jak będą się spisywac dalej.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 paź 2013, 18:34

Brazylia znowu demoluje. Mosquito, Nathan i Boschilla to niesamowite kocury :shock:

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 20 paź 2013, 20:23

Nie ogladalam na zywo, ale moze uda sie ogarnac jakas powtorke. Ale ponowne osiagniecie wyniku z meczu ze Slowacja robi wrazenie- znow 6:1 :o Brazylia naprawde szykuje nam sie jako kandydat do zlota. Za to Urusi tylko zremisowali z WKS, ale znow gola strzelil Acosta, crack :beer:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 21 paź 2013, 17:17

Mamy pierwsza sensacje. Mistrzowie Europy Rosja poza turniejem, a wyrzuca ich rewelacyjna Tunezja, ktora ma w swoim skladzie kilka naprawde wartych uwagi perelek.

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 22 paź 2013, 2:58

Udalo mi sie obejrzec powtorke meczu Wenezueli z Japonia i jestem nimi mocno rozczarowana :( Za to mlodzi Japonczycy wygladaja na fajna ekipe :beer: Choc z 2 strony z tego, co pamietam, to na Sudamericano u 17 Wenezuela tez nie za bardzo mi sie podobala, niemal cudem dostali sie do fazy pucharowej- by w ostatecznosci zajac 2 miejsce (fakt, ze w koncowym meczu z Argentyna zagrali juz calkiem niezle). W kontekscie ich dzisiejszej gry nie dziwi mnie przegrana z Tunezja, ktorej dotad nie udalo mi sie zobaczyc, jesli dam rade, obejrze powtorke ich meczu z Rosja (a swoja droga,w fajnych godzinach eurosport puszcza skroty spotkan- 2, 3, 4 w nocy :roll: )

Wracajac jeszcze na chwile do Wenezueli, to w sumie dopiero teraz spojrzalam dokladniej na ich liste powolan i zdaje sie, ze w ogole nie ma na niej Andresa Ponce :o Wczesniej w ogole nie zwrocilam na to uwagi . Choc poza tym jednym wyjatkiem, kadra w zasadzie zgadza sie z ta z Mistrzostw Ameryki Pd, nie chce mi sie sprawdzac dalej, ale np. w dzisiejszym wyjsciowym skladzie znalezli sie niemal ci sami zawodnicy, co we wspomnianym wyzej meczu Sudamericano z Albicelestes.
Wyglada na to, ze mlodzi Wenezuelczycy maja po prostu slaby start teraz na MS :(

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 paź 2013, 15:00

Andresa Ponce niestety nie ma na turnieju. Kontuzja czy cos. Szkoda, bo bez niego Wenezuela traci 50% wartosci :(

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 paź 2013, 20:27

A za nami chyba najlepszy mecz turnieju jak do tej pory - Nigeria vs Szwecja. Akcja za akcje, szalone tempo, wspaniale bramki. U Szwedow szaleli Berisha z Engvallem, a u Nigeryjczykow jak zwykle prym wiedli Success i Iheanacho, a takze 15-letni (!) Yahaya.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 22 paź 2013, 20:33

Dwa fajne mecze o tej samej porze. Wybrałem Austria-Argentyna i też się działo :) Ale teraz jest okres, mecze małolatów z każdej strony :D

Awatar użytkownika
mzatlanta
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mzatlanta » 22 paź 2013, 21:29

Mimo wygranej z Austriakami Argentyna mnie nie zachwycila swoja gra :( Ale mecz ciekawy. Szkoda, ze powtorka Nigeria- Szwecja o 4 :roll: rano
Strasznie mi szkoda Rosji :cry: Mimo wszystko podobali mi sie, choc Tunezja ich niemal zniszczyla. Odpadniecie Mistrzow Europy bedzie niezla sensacja...
Za to jutro znow graja m. in. Urusi i Brazylia :beer:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”