Przepisy gry w piłkę - kary indywidualne

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
michal1986
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Przepisy gry w piłkę - kary indywidualne

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal1986 » 09 sie 2006, 12:44

Witam, zakładam temacik, bo nie znalazłem podobnego.

Mam pytanie dot. przepisów gry w piłkę nożną.
Jak to jest z karami indywidualnymi w polskiej lidze?
Szczególnie chodzi mi o 3 ligę, ale pewnie przepisy dotyczą I, II i III ligi.
Wiem, że kartki z poprzedniego sezonu się liczą w kolejnym sezonie. Dlatego niektórzy zawodnicy muszą pauzować w pierwszych meczach nowego sezonu. Ale jeśli zawodnik dostanie kartke w sezonie 02/03 i w kolejnym sezonie nie dostał kartki, czy liczy się w kolejnych sezonach? po jakim czasie się kasują?
a może zawodnicy pauzują w pierwszych meczach nowego sezonu tylko jeśli nazbierają odpowiednią ilość kar indywidualnych, a reszcie się kasują kartki?
Jak to jest ze statystykami? jeśli piłkarz dostanie np. 2 zółte w jednym meczu, w konsekwencji czerwoną kartkę, czy w statystykach liczy mu się 2 żółte i czerwoną? czy tylko 2 żółte?
Za ile żółtych kartek pauzuje? za ile czerwonych pauzuje? czy za notoryczne "zbieranie" kartek kolejne kary są surowsze?
i ostatnie pytanie: jak to jest z rankingiem kartkowiczów? czy najpierw liczy się czerwone kartki, a następnie żółte?

Awatar użytkownika
pietrek861
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pietrek861 » 18 sie 2006, 21:42

Ogólnie jest chyba tak, że kartki czerwone z poprzedniego sezonu liczą się na początku obecnego, a żółte raczej są kasowane, nie wiem jednak jak to jest dokładnie. Najlepiej sprawdzić to u źródła, a takowym będzie zapewnie regulamin Orange Ekstraklasy 2006 wydany przez PZPN
Tu masz link: www.pzpn.pl/a/regulamin_oe2006.doc

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”