Ocena transferów - sezon 2009/2010

Miejsce spoczynku zamkniętych tematów.
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Ocena transferów - sezon 2009/2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 maja 2010, 15:25

Temat to typowy nabijacz postów,jakich niemało na tym forum.Sezon klubowy praktycznie zakończony - podajcie po jednym typie na najlepszy/najgorszy transfer sezonu + krótkie uzasadnienie.No to lecimy:

Najlepszy transfer:
- waham się między Sneijderem a Robbenem,obaj nie kosztowali wygórowanych sum (odpowiednio około 15 i 25 mln €) i obaj są kluczowymi zawodnikami finalistów LM w tym sezonie.Czemu nie Krystyna?Piłka nożna to sport zespołowy,a Real osiągnął jedno wielkie NIC w tym sezonie,a sam zawodnik został przyćmiony przez Messiego.

Najgorszy transfer:
- Kaka'.Zdecydowanie.65 mln € za piłkarza,który strzelił tylko 8 bramek i zaliczył 5 asyst w lidze,głownie snuł się po boisku lub leczył przewlekłą kontuzję (o której wiedziano kupując tego piłkarza) wygląda na katastrofę.O wiele większą niż Zaltan.Miał być głównym rozgrywającym Realu,piłkarzem ciągnącym grę z przodu a został z łatwością zdystansowany przez Van der Vaarta (kiedy ten dostawał szansę gry).

Jak widać królem polowania jest Real Madryt :haha:

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Re: Ocena transferów - sezon 2009/2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 19 maja 2010, 15:52

Ja trochę poza tematem, o transfer Diego się rozchodzi - może nie jest to najgorsza transakcja letniego mercato ale wręcz nie mogę się powstrzymać: A NIE MÓWIŁEM?

Zablokowany

Wróć do „Wracając Do Meritum”