Grupa C - Anglia, USA, Słowenia, Algieria - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Despertado
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Grupa C - Anglia, USA, Słowenia, Algieria

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 18 cze 2010, 21:25

Wlasnie o to mi chodzilo ze Messi na razie niszczy Rooneya i Krystyne jesli idzie o gre na tym mundialu. Obaj nie maja do niego nawet startu na tym etapie

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 cze 2010, 21:30

Despertado pisze:Wlasnie o to mi chodzilo ze Messi na razie niszczy Rooneya i Krystyne jesli idzie o gre na tym mundialu. Obaj nie maja do niego nawet startu na tym etapie
Rooney akurat ma do takich a nie innych partnerów. Żeby mógł coś pokazać to przynajmniej mogliby go dostrzegać i mu podawać. Lepiej by było jakby biegał tak jak w MU, może wtedy by coś wykombinował.
Indywidualne porównania na Mundialu raczej nie powinny mieć miejsca, bo mimo Maradony, to nie życzyłbym Leo Queiroza.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 cze 2010, 22:22

Anglicy zbłaźnili się nie awansując do ME, a teraz to po prostu żenada.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 cze 2010, 22:22

Rooney był równie żenujący jak cały zespół. On nawet piłki dzisiaj przyjąć nie potrafił. Szkoda to nawet komentować . Myślę, że nasza repreza nie była na straconej pozycji z taką Anglia.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 18 cze 2010, 22:23

No Algieria dziś pokazała że walczyć potrafi wielka brawa dla nich :D i robi się bardzo ciekawa sytuacja w grupie.
Na tych MŚ każda reprezentacja nawet teoretycznie najsłabsza prezentuje się lepiej od naszej kochanej reprezentacji :roll:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 18 cze 2010, 22:24

Wystarczy że Anglia wygrywa ze Słowenią i wychodzi do 1/8, potem szczebelek po szczebelku i finał. wcale bym się nie zdziwił.
To są uroki takich turniejów, gdzieś powoli rodzi się zwycięska drużyna.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 cze 2010, 22:27

Przy niektórych widać to nawet Capello nie pomoże. Najgorsze jest to, że Anglicy mają jeszcze szansę na awans i to spore. Śmieszni zawodnicy, żenująca gra cała Anglia. Poważnie ich nie traktowałem przed Mundialem, pokazali po prostu, że nie mają 11 światowej klasy zawodników, a dodatkowo żadnego poważnego zmiennika.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 cze 2010, 22:29

Synowie Albionu wchodza do ekskluzywnego grona najgorzej grajacych druzyn na Mundialu wespol z Francja i Kamerunem :lol: Awans pewnie jakos wymecza,ale na tym chyba zakonczy sie ich przygoda z turniejem...

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 18 cze 2010, 22:34

a ja mam takie pytanie z innej beczki. bo siedzimy z kumplami w barze i sie zastanawiamy co by bylo jakby wszystkie mecze w grupie skonczyly sie wynikiem 0-0??:) moneta?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 18 cze 2010, 22:36

też się nad tym zastanawiałem. Raczej tak, w 2002 roku moneta decydowała między Kostaryką i Turcją o wyjściu z grupy... trochę mniej szczęścia i największy sukces w historii tureckiej piłki nigdy by się nie zdarzył ;)

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 18 cze 2010, 22:41

Dopoki Capello będzie ślepy i nadal bedzie wystawiał Heskey'a(wtf?) to Anglia odpadnie w fazie grupowej. Dzisiaj grali tragicznie :!: :!: Nie to co USA wola walki i gra do końca.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 cze 2010, 22:48

W przerwie byłem w stanie wykrzesać z siebie kilka słów bo nawet mnie te pierwsze 45 minut rozśmieszyło, ale teraz autentycznie jestem w kropce.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 cze 2010, 22:55

co za żenada, wiadomo było że Anglicy nie grają pięknie, ale to co zrobili z Algierią to się w głowie nie mieści :lol: zero zagrożenia, głupie straty, złe przyjęcia piłki, brak gry z pierwszej piłki, ba - nawet nie potrafili wymienić kilku podań. Pomoc nie istniała. Cały czas mówiłem, ze Gerrard nie powinien grać w 1 składzie, a on opaskę kapitana jeszcze dostał. Lampard gdzieś cofnięty przed obronę, co to ma być ? Koleś w kanadyjskiej miał jakieś 35-40 pkt w sezonie, a tu wymienia piłkę z obrońcami, jeszcze pod pressingiem Algierii :lol:
Rooney beznadziejny, piłki przyjąć nie potrafi, chyba ciągle gra z kontuzją. Gerrard co chwilę tracił piłkę. Heskey potykał się o własne nogi, a występ Barry'ego w ogóle najlepiej przemilczeć.
Jeśli wziąć pod uwagę wszystkie ekipy które się do tej pory zaprezentowały, to Anglicy wypadli chyba jeszcze gorzej niż Australia z Niemcami :lol: Trze było Theo zabrać :P

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 18 cze 2010, 22:57

Jarzinho pisze: ... a dodatkowo żadnego poważnego zmiennika.
Bo ja wiem czy nie maja, J. Cole to klasowy zawodnik. Ile minut zagral do tej pory? Zero.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 cze 2010, 22:58

Przy niektórych widać to nawet Capello nie pomoże.
Nigdy specjalnie nie rozumiałem zachwytów nad Lampardem, Gerrardem, Barrym, Carragherem i paroma innymi wybijającymi się postaciami ligi angielskiej, których uważałem za dalekich od najlepszych na tych pozycjach (w przeciwieństwie do Terry'ego, Rooney'a, A. Cole'a, których cenię bardzo wysoko). Dlatego też uważałem, że Anglia ma szansę wygrać tylko dzięki kolektywowi i dyscyplinie, którą Capello wpaja swoim zespołom od początku - moim zdaniem Anglia pod jego batutą jako zespół złożony z wyrobników i Rooney'a może zajść bardzo daleko, bo takie drużyny najbardziej lubi Capello. Tymczasem wydaje się, jakby on w swoim dążeniu do ideału doszedł jednak trochę za daleko - zawsze chciał mieć 11 piłkarzy na murawie robiących to, co on chce, bez ruletek, dryblingów, sztuczek, tylko prosty i skuteczny futbol, teraz dostał taką drużynę i ma kłopot - bo oni starają się faktycznie wszystko zrobić jak najprościej, przez co nawet Algieria bez kłopotów ich unieszkodliwia. Na dodatek Rooney jest w kiepskiej formie - w sezonie potrafił przecież lepsze ekipy rozwalić w pojedynkę - i katastrofa murowana. W Juventusie ratował go sędzia, Del Piero, Ibrahimovic czy nawet Nedved, w Realu taki Beckham, oni pozwalali sobie na błyski geniuszu i wbrew stylowi reszty zespołu tworzyła się magia dająca zwycięstwa, tu w Anglii wygląda na to, jakby wszyscy bezmyślnie zaczęli grać tylko to, co trener każe.
Zdawałoby się, że puszczenie jednego z duetu Gerrard-Lampard wolno po boisku, żeby sobie mógł robić co chce i bawić się piłką na takiego rywala by wystarczyło, wszyscy Anglicy w moich oczach grają tak, jakby trener zabronił im prostopadłych podań górą, siatek, dryblingów, pozwalają sobie na takie rzeczy w ostateczności. Na dodatek dwójka rozgrywających (co to za głupi system, że się ich za wszelką cenę upycha razem) przeszkadza sobie, nie ma skrzydeł, boczni obrońcy nie tworzą żadnego zagrożenia. Na dodatek jest na ławce paru piłkarzy lepszych od tych, którzy są w pierwszym składzie. :roll:
Fani angielskiej piłki mogą pocieszać się tylko tym, że w 2006 Francuzi grali w grupie co najmniej tak samo marnie. :wink:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”