Pilkarze, ktorzy po zmianie pozycji "odpalili" - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Re: Pilkarze, ktorzy po zmianie pozycji "odpalili"

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 15 wrz 2013, 22:02

Cement, o tym to akurat chyba wszyscy pamiętają:D Komentatorzy Eurosportu bardzo o to dbają.

W Hethcie też na początku grał jako napastnik.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 16 wrz 2013, 0:29

BarcaQzYN pisze:Cement, o tym to akurat chyba wszyscy pamiętają:D Komentatorzy Eurosportu bardzo o to dbają.
Oglądałem sporo meczów Dortmundu i ogólnie Bundesligi w ostatnich latach (jedyna z najsilniejszych lig którą regularnie oglądam, nie licząc meczów Bastii) i jakoś nie rzuciło mi się to w oczy, tak że miałem wrażenie że te początki Piszczka są trochę zapomniane. Widać byłem w błędzie :D

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 16 wrz 2013, 10:36

Carragher mi się jeszcze przypomina. Zaczynał jako prawy obrońca, prawda?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 16 wrz 2013, 10:43

Alan Smith - w Leeds napastnik, w Manchesterze defensywny pomocnik. Fletcher zaczynał jako prawy pomocnik (w ogóle tamte szkockie pokolenie z nim, McFaddenem czy Maloneyem wydawało się bardziej utalentowane niż się okazało).

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 wrz 2013, 10:48

Candreva - teraz gra na prawym skrzydle, ewentualnie jako ofensywny środkowy pomocnik. Parę lat temu był wystawiany jako środkowy pomocnik. Gdy trafił do JUVE grającym 4-4-2 rywalizował o miejsce z Marchisio w środku pomocy. Nie zaprezentował się dość dobrze, wiec klub go nie wykupił, a teraz jest po prostu świetny.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 16 wrz 2013, 10:52

Carragher zaczynał jako lewy obrońca ale grywał tez jako prawy jako DM. Taka zapchajdziura bez wiekszego talentu ale z ogromnym serduchem i determinacją. Dopiero Hiszpan Benitez zrobił z niego naprawde solidnego CB.
Swoja drogą Gerrard swoje pierwsze mecze w dorosłej druzynie Liverpoolu tez grał na prawej obronie.
Z ostatnich lat Dirk Kuyt jeszcze mi się kojarzy, w Holandii ładował brame za bramą a Benitez zrobił z niego defensywnego skrzydłowego :lol: Ale czy to pasuje tu to nie wiem bo cięzko powiedziec aby on po tym manewrze "odpalił" :lol:

Ze Smithem Alanem jest bliźniacza sytuacja. Tez cięzko powiedziec aby "odpalił" po przesunięciu go do tyłu.

Coś mi się jeszcze obiło kiedys o uszy, że A.Cole grał w druzynach juniorskich jako napastnik ale to pewnie multum graczy w juniorach grało na innych pozycjach niz w dorosłej piłce. Forumowi pedofile piłkarscy (taki żart) powinni więcej o tym wiedzieć.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 16 wrz 2013, 11:27

Moussa Dembele zaczynał w Holandii jako napastnik/ofensywny pomocnik i strzelał bardzo dużo goli. Ku mojemu zdziwieniu zrobiono z niego środkowego pomocnika, nastawionego raczej na defensywę, i zaczął spisywać się świetnie w Anglii.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 16 wrz 2013, 11:31

(L)oczkerson pisze:Candreva - teraz gra na prawym skrzydle, ewentualnie jako ofensywny środkowy pomocnik. Parę lat temu był wystawiany jako środkowy pomocnik. Gdy trafił do JUVE grającym 4-4-2 rywalizował o miejsce z Marchisio w środku pomocy. Nie zaprezentował się dość dobrze, wiec klub go nie wykupił, a teraz jest po prostu świetny.
Nie przesadzajmy, Candreva już wtedy dość często grał jako ofensywny pomocnik, nawet jak był ustawiony na środku, to ciągneło go do przodu. Zresztą przecież wtedy Juve nie grało 442, tylko 4312 jeśli mnie pamięć nie myli, to były czasy Zaccheroniego i Diego. Zresztą Antonio właśnie tego drugiego czasem zmieniał.Nie dam sobie ręki uciec, ale było chyba nawet jakieś spotkanie gdzie zagrali 4321 z Diego i Candreva za napastinikiem i nieźle to wyglądało. A już przed przyjściem do Juve Candreva ocierał się o reprezentacje.
Juve go nie wykupił, ale cena za niego ustalona była na poziomie 15 mln euro. Nawet dzisiaj, gdy Candreva jest już dojrzałym piłkarzem, zastanawiałbym się nad wydaniem takiej kasy za niego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”