Grupa A - RPA, Francja, Meksyk, Urugwaj - Strona 15

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Grupa A - RPA, Francja, Meksyk, Urugwaj

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 cze 2010, 18:09

Pięknie skompromitowali się Francuzi. Będę złośliwy i powiem, że żałuję tego, że udało im się tego gola jeszcze strzelić. Wicemistrz świata bez zdobytej bramki? Coś pięknego. Swoją drogą to Francja ma dość dziwny cykl występów na MŚ. Od 1998 roku: złoto, faza grupowa, srebro, faza grupowa :lol: Nie sądziłem, że mogą wypaść aż tak słabo. Tak samo jak nie sądziłem, że Urugwaj w grupie nie straci gola.

Suarez strzelił bramkę! Oby tak dalej Luis!
Ostatnio zmieniony 22 cze 2010, 18:10 przez emdżej, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 cze 2010, 18:10

emdżej pisze:Pięknie skompromitowali się Francuzi. Będę złośliwy i powiem, że żałuję tego, że udało im się tego gola jeszcze strzelić. Wicemistrz świata bez zdobytej bramki? Coś pięknego. Swoją drogą to Francja ma dość dziwny cykl występów na MŚ. Od 1998 roku: złoto, faza grupowa, srebro, faza grupowa :lol:
W 2002 jako mistrzowie śwoiata nie wbili ani jednej bramki.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 cze 2010, 18:12

jednak Szpakowski relacją livescore.com całkowicie zniechęcił mnie do oglądania meczu, którego wynik już znam. Mam nadzieję, że ktoś zwróci uwagę naszej gwieździe mikrofonu, że jednak nie powinien informować o wyniku równoległego meczu.
a to czemu? odkad pamietam, zawsze i wszedzie podaja wynik rownoleglego meczu, w koncu ma on ogromne znaczenie dla meczu, ktory ogladasz. jak nie chcesz relacji livescore to wylacz dzwiek. chociaz u mnie to scoreboard pokazywali z drugiego meczu co jakis czas wiec to by nic nie dalo :lol:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 cze 2010, 18:12

A więc pierwsze rozstrzygnięcia za nami. Z grupy A wychodzą Urugwaj i Meksyk, trzecie miejsce zajmuje RPA a ostatnie Francuzi. Czy odpadnięcie Francji to niespodzianka? Moim zdaniem nie, niespodzianką jest jedynie styl w jakim to zrobili, bo że zagrają tak żenująco to nie przypuszczałem. Urugwaj jest mocny, przyznam się że stawiałem na Meksyk ale Forlan i spółka mają zadatki na ćwierćfinał, bo w 1/8 będą faworytem.

Pierwszy plus tych mistrzostw - odpadnięcie żabojadów - za nami, czekamy na następne. 8)

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 22 cze 2010, 18:14

Urugwaj moim zdaniem może dojść nawet do półfinału. :wink:
A Meksyk jednak niemalże na pewno odpadnie po rozegraniu kolejnego spotkania z Argentyną. :wink:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 cze 2010, 18:20

Buhahah Urugwaj w polfinale widzisz ziomus, nic tylko boki zrywac [`]. Gtrupe mieli wybitnie slaba - Francuzi bez formy, RPA najslabszy gospodarz w historii mundialu i Meksyk ktory cos soba reprezentowal ale nic nadzwyczajnego. Urugwaj odpadnie juz w 1/8 jak trafi na Koreancow. No chyba ze Grecy jakims cudem awansuja to wtedy moze pyknac ich najwyzej.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 22 cze 2010, 18:30

Urugwaj w pelni zasluzenie wygral grupe i obecnie jest dla mnie jednym z glownych kandydatow do gry w polfinale. Troche slabiej zagral dzis Forlan,chyba oszczedzal sily na faze pucharowa :) Jezeli przebudzi sie Cavani,a Suarez bedzie mniej lezal i wiecej strzelal to sila ataku urugwajskiego bedzie porazajaca.

Chcialbym jeszcze wspomniec o Arevalo Riosie - dla mnie ten gosc jest jednym z najwiekszych odkryc Mundialu. Nie wiem czemu,ale do zludzenia przypomina mi Estebana Cambiasso (w odpowiednich proporcjach oczywiscie). Az dziw bierze,ze w wieku 28 lat w czasach gdzie zapotrzebowanie na dobrych defensywnych pomocnikow jest bardzo duze,Arevalo nie gra jeszcze w Europie.

PS. Ktos wie czemu nie gral Godin ?

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 22 cze 2010, 18:39

Dr.Football1 pisze:PS. Ktos wie czemu nie gral Godin ?
Dopadł go jakiś wirus. Zdaje się, że problemy z żołądkiem.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 cze 2010, 19:38

Martinho pisze:Gtrupe mieli wybitnie slaba
to jak okreslic grupe Anglii, Wloch

Dla mnie Urugwaj ma wsyztsko aby osiagnac wielki wynik przy odpowiednim wstrzelniu sie w forme w danym dniu :!:
Maja kolektyw, gwiazde wsrod ktorej jest zespol. Bardzo dobrcyh graczy ofensywnych, stabilnych i trzymajacych w ryzach blok obronny w postaci Lugano, Godin. Bramkarza na poziomie

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 22 cze 2010, 19:43

Bardzo dobry mundial Urugwaju. Atak Forlan - Suarez powinien być postrachem wszystkich defensyw w dalszej części turnieju. Dzisiaj pokonali Meksyk i z 7 punktami oraz czterema strzelonymi bramkami (co ciekawe bez straconej ani jednej) awansują z grupy z pierwszego miejsca. W 1/8 trafią na drugą drużynę grupy B, czyli pewnie Grecję, lub Koreę Południową. Jeśli tak dalej pójdzie, to czarnym koniem Mistrzostw Świata stanie się nie żadna drużyna z Afryki, czy Europy a właśnie Urugwaj.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 22 cze 2010, 19:50

Zastanawiam sie bo te sytuacje widziałem tylko przez moment. Czy Gourcuff waszym zdaniem wyleciał słusznie? Teoretycznie to chyba tak, bo przecież każde zagranie łokciem w twarz powinno sie tak kończyć. Ja przynajmniej bardziej potrafie uzasadnic te czerwień niż wczorajszą Behramiego ktory raczej nie miał intencji uderzenia przeciwnika(żółta w jego sytuacji by wystarczyła) Pewnie o to tak pieklił sie Domenech. Strasznie mały człowiek tak btw. żeby ręki nie podać, tak jakby Parreira miał na cokolwiek wpływ. Równie dobrze Eriksson z Dungą powinni sie olać. Nie rozumiem tego. To chyba ta sytuacja gdy stykamy sie ze stereotypowym francuskim bufonem.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 cze 2010, 20:00

Effi pisze:W 1/8 trafią na drugą drużynę grupy B, czyli pewnie Grecję, lub Koreę Południową
badz Nigerii :!: wygrywaja 2:0 i sa w 1/8

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 cze 2010, 20:27

arek_ahig pisze:Doprawdy Twoje rozumowanie i umiejetnosc wyciagania wnioskow poraza i budzi pewien niepokoj.
Wowczas pisalem o sytuacji, kiedy dany zawodnik rozmyslnie probuje uderzyc innego pilkarza (moze to byc rowniez kolega z druzyny). W takiej sytuacji zamiar uderzenia jest karany identycznie jak uderzenie. To jest ten wyjatek. W pozostalych sytuacjach ocenie podlega nie zamiar lecz odniesiony skutek, niezaleznie od intencji danego zawodnika.
Chłopie pisałeś o zawodniku, który próbował się wyrwać i trafił przeciwnika w klatkę piersiową, szyję i to nawet nie łokciem, gdzie tam widziałeś rozmyślność w tym działaniu. Gdzie tam była inne zachowanie wobec Yoanna. Być może nie pamiętasz o czym piszesz i co piszesz. Jeszcze mi napisz, że mam problem ze wzrokiem i Francuz trafił przeciwnika w klatkę piersiową, bo przecież to będzie lepiej pasowało do twojej teorii.

Bardzo miły wynik, nie liczyłem na to przed Mundialem, że Francuzi będą mieli po pierwszej połowie ostatniego spotkania w grupie najmniejsze szansę na awans. Fajnie, że awansował Meksyk i Urugwaj, Ci którzy ominą Argentynę mają spore szanse na kolejną fazę.
Francja pozostawia po sobie tylko smród, brak zachowania fair play trenera, idiotów, którzy zakładali i szmacili swoja grą i zachowaniem pozaboiskowym swój naród. Wstyd za takich reprezentantów. Najlepiej ich podkreślił po gwizdku Raymond, pokazał, że lepszym nie jest.

Awatar użytkownika
Unista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Unista » 23 cze 2010, 14:44

Martinho pisze:Buhahah Urugwaj w polfinale widzisz ziomus, nic tylko boki zrywac [`]. Gtrupe mieli wybitnie slaba - Francuzi bez formy, RPA najslabszy gospodarz w historii mundialu i Meksyk ktory cos soba reprezentowal ale nic nadzwyczajnego. Urugwaj odpadnie juz w 1/8 jak trafi na Koreancow.
Żebyś się nie zdziwił jak w półfinałach bedą same drużyny z Ameryki Południowej. Chociaż jest mi to obojętne czy wygra Urugwaj czy Korea. Kibicuje obu tym kontynentom. Ameryka - prawdziwy futbol, prawdziwe kibicowanie, Azja - przyszłość światowej piłki. :wink:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 23 cze 2010, 15:38

Liga Japonska i Koreanska pod wzgledem kibicowania jest naprawde swietna .

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”