Reprezentacja Brazylii (zbiorczy) - Strona 17

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: Reprezentacja Brazylii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 lut 2010, 14:06

Pato i Ronaldinho w formie z jesieni na skrzydłach w systemie, w którym gra Brazylia, są zdecydowanie najlepszymi piłkarzami, z jakich mogą skorzystać na tych pozycjach Canarinhos. Tyle że ostatnio Ronaldinho w każdym meczu zawodzi, a Pato leczy od miesiąca uraz, który miał wyłączyć go z gry na tydzień - jak Kaka rok temu.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 lut 2010, 14:16

jordan20 pisze: geniusza zdolnego jednym rzutem wolnym,nieszablonowym podaniem na nos napastnika rozstrzygnac mecz
jordan20 pisze:i z jakiej paki kaka ma byc/jest nietykalny
No mi się wydaje, że właśnie z takiej paki... A że Kaka jest bez formy, to druga sprawa.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 10 lut 2010, 14:27

geniusza zdolnego jednym rzutem wolnym,nieszablonowym podaniem na nos napastnika rozstrzygnac mecz
tyle,ze w tym wypadku nie chodzi o kake...

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 lut 2010, 14:43

Wiem o kim pisałeś. Tyle, że dla mnie twój opis świetnie charakteryzuje Kake...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lut 2010, 14:47

Zaskoczyły was powołania Dungi, naprawdę :?: mnie ani jedno. Każdy wie jaka widzi Brazylię Dunga, on ją wzoruje na sobie. Stąd Melo, Jousue, Lucas, Silva, Kleberson czy Baptista.
Na szybko ostatnio sprawdziłem czy to ten Kleberson z MU, to mistrz świata z 2002 roku, gdzieś on się podziewał. Ma szanse na kolejny sukces,bo Dunga go na PK także miał. Defensywni pomocnicy muszą być, a że są tacy a nie inni to nie wina Dungi. Zresztą ten Melo, Silva i Josue dobrze sobie radzą w kadrze...
Osobiście chciałbym w kadrze na MŚ takich nazwisk jak Ronaldinho czy Ronaldo, bo swoją grą także na to zasłużyli, ale szanse są minimalne. Na lewej obronie pogrywać pewnie będzie Juan.

Brazylia nie gra tego co wszyscy by chcieli, ale wygrywają, a Carlos zabierze na Mundial, zawodników, którzy w jego grze będą się sprawdzali, gorzej będzie z Maradona, który na Mundial zabierze Gago, Collociniego i zapewne kilku im podobnych a zostawi w klubach, zdecydowanie lepszych zawodników.(przynajmniej ja to tak widzę).

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 10 lut 2010, 14:47

boromir -udajesz prawda?
wymien kiedy to kaka strzelil gola z wolnego na przestrzeni 5 ostatnich sezonow - co regularnie w barcelonie czynil dinho
asyst w tym sezonie ma tyle co kot naplakal-sprawdz jak ronaldinho prezentuje sie pod wzgledem w tym sezonie
Na lewej obronie pogrywać pewnie będzie Juan
nie myslisz chyba o srodkowym obroncy romy?
u dungi na lewej gral marcelo i Andres Santos z fenerbahce

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 lut 2010, 14:56

jordan20 pisze:nie myslisz chyba o srodkowym obroncy romy?
Juan i Leverkusen i w Brazylii jeszcze za Parreiry i Scolariego grał na lewej stronie defensywy. Oczywiście tylko kiedy niedostępny był Roberto Carlos. Nie wiem jak w Romie, bo specjalnie SerieA nie oglądam.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 lut 2010, 15:01

Juan na lewej obronie to może być ten z Flamengo, który został wybrany w tamtym sezonie najlepszym lewym obrońcom ligi. W pierwszym i tak będzie pewnie grywał Andre Santos lub Bastos(który w Lyonie też czasem grywa na boku obrony).

U Dungi mi się nie podoba to, że powołuje dziwnych piłkarzy. Jednak bronią go wyniki i dopóki będą to jego plus.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 lut 2010, 15:28

Jarzinho pisze:Juan i Leverkusen i w Brazylii jeszcze za Parreiry i Scolariego grał na lewej stronie defensywy.
W Leverkusen to jak już, to od święta. Tam grał głównie jako środkowy obrońca.

Dunga byl w swoim czasie najlepszym defensywnym pomocnikiem BL. Z nim w składzie reprezentacja Brazylii też nie grała pięknego futbolu. Ale mistrzem świata w 1994 r. została...I o to mu głównie chodzi, rezultaty. Nie o piękno gry.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 lut 2010, 19:13

jordan20 pisze:boromir -udajesz prawda?
wymien kiedy to kaka strzelil gola z wolnego na przestrzeni 5 ostatnich sezonow - co regularnie w barcelonie czynil dinho
asyst w tym sezonie ma tyle co kot naplakal-sprawdz jak ronaldinho prezentuje sie pod wzgledem w tym sezonie
Nie wiem czy oglądasz ligę włoską, a ja nie będę Ci tłumaczył co Kaka znaczył dla Milanu i czemu ten zespół wygrał w 2007 roku LM. Druga sprawa to fakt, że w Milanie Kaka nie wykonał wolnych bo w Milanie strzela je Pirlo. Poza tym nie sądzę, by Ronaldinho regularnie trafiał ze stojącej piłki, do najlepszych w tym aspekcie bym go nie zaliczał. Zgadzam się że na dzień dzisiejszy Ronaldingo > Kaka (mimo, że obaj nie prezentują tego co potrafią) ale po względem talentu i geniuszu to Kaka wcale mu nie ustępuje.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lut 2010, 19:14

Ronaldinho w formie trafiał z wolnych regularnie.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 lut 2010, 19:27

Ronaldinho w formie trafiał z wolnych regularnie.
W Milanie również, i to pomimo tego, że od formy z Barcelony dzieli go wciąż wiele.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 lut 2010, 20:07

RealFan pisze:Ronaldinho w formie trafiał z wolnych regularnie.
Ronaldinho bez formy (przynajmniej takiej jakiego się od niego oczekiwało) bił rekord La Liga. Wolne albo potrafisz uderzać, albo nie i nie potrzebna wg. mnie do tego jest forma bo techniki uderzenia się raczej nie zapomina.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 lut 2010, 20:11

Jarzinho pisze:Wolne albo potrafisz uderzać, albo nie i nie potrzebna wg. mnie do tego jest forma bo techniki uderzenia się raczej nie zapomina.
Techniki nie, ale jak masz formę, to masz pewność siebie, jak masz pewność siebie, to jest większe prawdopodobieństwo, że lepiej uderzysz, bo robisz to na luzie.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 12 lut 2010, 20:12

powtorze sie,bo widze,ze gadam z pacanem
napisalem o ronaldinho -
geniusza zdolnego jednym rzutem wolnym,nieszablonowym podaniem na nos napastnika rozstrzygnac mecz
Ty piszesz-
dla mnie twój opis świetnie charakteryzuje Kake.
nie podales zadnego argumentu na zbicie mojej tezy,bredzac cos o formie z 2007 roku

zeby bylo jasne - ms sa za 4 miesiace-liczy sie tu (sezon 2009-2010) i teraz (aktualna forma)
jak dla mnie maja grac najlepsi a w obecnej formie na boku ataku brazylii pownni grac pato z ronaldinho, bo od robinho i kaki sa zwyczajnie na chwile obecna lepsi
ale znajac zycie robinho strzeli pare goli w super silnej lidze brazylijskiej, kaka dolozy pare goli z karnych dla realu i to wystarczy dundze by wystawic ich w podstawowej 11-stce

jeszcze co do dinho - to grajac w barcelonie w latach 2004-2007 strzelal regularnie z wolnych okolo 5-6 bramek na sezon
taki cristiano (pewnie dla Ciebie najlepszy obecnie w tym wzgledzie zawodnik na swiecie) ma tych goli w lidze zaledwie JEDEN
w swoim czasie (2004-2007) ronaldinho byl w pierwszej piatce najlepszych wykonawcow rzutow wolnych na swiecie ( z juninho,beckhamem,pirlo) i takiego cristiano jadl na sniadanie,bo nie walil na pałe,byle silniej, tylko kapitalnie technicznie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”