Reprezentacja Brazylii (zbiorczy) - Strona 18

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Re: Reprezentacja Brazylii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 lut 2010, 20:51

jordan20 pisze:nie podales zadnego argumentu na zbicie mojej tezy,bredzac cos o formie z 2007 roku
Ale twoja teza sama w sobie jest głupia, bo obecnie Ronaldinho, mimo iż ma przebłyski, to nadal jest to cień zawodnika z Barcelony. Owszem, gra poprawnie ale do geniusza mu brakuje, zagrał kapitalne zawody ze Sieną czy z Juventusem, ale już mecz z Interem czy Bologną przespacerował. Jeśli patrzysz na niego przez pryzmat ostatnich dwóch sezonów to ok, ale obaj wiemy, że to nie jest nawet jego normalny poziom.
jordan20 pisze:jak dla mnie maja grac najlepsi a w obecnej formie na boku ataku brazylii pownni grac pato z ronaldinho, bo od robinho i kaki sa zwyczajnie na chwile obecna lepsi
Ale gdzie ja napisałem, że są słabsi? Przeczytaj mój ostatni post jeszcze raz dokładnie. Bronię Kaki bo ich sytuacja jest podobna, obaj potrafią jednym zagraniem ustawić mecz, nie wiem czemu tego nie przyznasz. Biadolisz nad reprą Brazylii, a tymczasem oni sobie świetnie radzą.
jordan20 pisze:taki cristiano (pewnie dla Ciebie najlepszy obecnie w tym wzgledzie zawodnik na swiecie) ma tych goli w lidze zaledwie JEDEN
w swoim czasie (2004-2007) ronaldinho byl w pierwszej piatce najlepszych wykonawcow rzutow wolnych na swiecie ( z juninho,beckhamem,pirlo) i takiego cristiano jadl na sniadanie,bo nie walil na pałe,byle silniej, tylko kapitalnie technicznie
Nie, najlepszy dla mnie w tym aspekcie był Junihno, ale wiem, jestem amator bo on też strzelał z reguły na siłę... Ciekawy wywód dlaczego Ronaldinho jest lepszy od Cristiano, mimo że o Cristiano nikt tutaj nie wspominał. I z tego co pamiętam to w samej LM strzelił co najmniej dwa. Ale nie o tym jest ten temat.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 12 lut 2010, 21:43

Bronię Kaki bo ich sytuacja jest podobna, obaj potrafią jednym zagraniem ustawić mecz
Kaka nigdy nie miał tak dobrego podania, wrzutki jak Dinho(polecam oglądnąć asysty z Udinese). Nawet będąc w życiowej formie. Kaka był genialny z piłką przy nodze ale w biegu, gdzie niszczył rywali szybkością i łatwością prowadzenia piłki. Z piłki stojącej(czy to z wolnego czy w czasie akcji gdzie ma chwilkę czasu na wykonanie podania) Kaka jest o wiele gorszy. Ricky bez formy lub w słabszej formie jest piłkarzem gorszym od Dinho. Ronaldinho w słabszej formie i tak potrafi zagrać cudowną piłkę i odmienić losy meczu. Kaka tego nie potrafi. A Napewno nie tak dobrze jak Gaucho

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 13 lut 2010, 0:36

na koniec statystyki (liga,puchar krajowy,lm) kaki,pato i ronaldinho z tego sezonu:

kaka - 23 wystepy -5 goli - 8 asyst http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... en.html#CL
pato - 23 wystepy -10 goli http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... en.html#CL
ronaldinho - 27 wystepow - 11 goli - 11 asyst http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... en.html#CL

sa to tylko suche liczby.trzeba tez dodac sama gre i wplyw jaki wszyscy gracze maja na swoje druzyny

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 lut 2010, 0:52

mete pisze:Kaka nigdy nie miał tak dobrego podania, wrzutki jak Dinho(polecam oglądnąć asysty z Udinese)
Mecz z Udinese widziałem, Ronaldinho błysnął, podanie do Pato przepiękne. Ale pisząc zagranie miałem na myśli właśnie jego rajdy tudzież strzały z dystansu.

I na koniec bo widzę, że się nigdy nie zrozumiemy - ja tylko stwierdziłem, że Kaka też potrafi błysnąć, bo to po prostu wielki piłkarz jest. Nigdzie nie napisałem, że jest lepszy od Ronaldinho czy od Pato.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 29 paź 2010, 21:49

Ronaldinho dostał powołanie do kadry. Komiczne w tym jest to, że jak zasługiwał to nie grał a teraz jak jego forma jest strasznie słaba to dostał szansę. :lol:

Awatar użytkownika
daniel10_15
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: daniel10_15 » 04 lis 2010, 15:52

Zgadzam się z moim przedmówcą jednak uważam, że zła postawa Ronaldinhiego to tylko chwilowe kłopoty w jego formie, jednak racją jest to, że wcześniej nie otrzymał powołania do kadry, ale to tylko wina trenera który nie widział jego jakże dużego talentu... :D

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Reprezentacja Brazylii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 15 wrz 2017, 17:32

Tite ogłosił kadrę na ostatnie mecze przed MŚ 2018.
https://www.gazetaesportiva.com/futebol ... nico-tite/

Najlepsza wiadomość? Być może debiut zaliczy Arthur. 21-latek gra obecnie w Gremio, ale w przyszłe lato zawita zapewne do Europy. Uznawany za TOP3 dryblerów w Brasileirao. Jeśli miałbym go Wam jakoś przedstawić, to napisałbym, że to taki Kante z ciągiem do przodu niczym, nie wiem, Rashford. Gość zapieprza w środku pola, a potem przechodzi linię pomocy przeciwnika niemal samemu. Ostatnio wpadł w szaloną formę, choć gole+asysty Ci tego nie powiedzą. Trzeba mieć na uwadze, że to środkowy pomocnik, w Gremio przed nim zawsze gra 4-5 zawodników. Brazylia jest ustawiona na lata, para Arthur+Casemiro będzie rządzić i dzielić.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 15 wrz 2017, 22:12

Ładnie opisałeś, ale dawać młodego na pozycję Kante i dodać do tego Rashforda? Dość dziwna sytuacja

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 15 wrz 2017, 23:17

Bo on gra na pozycji Kante, a z tym Rashfordem, to chodziło mi o sam ciąg na bramkę, po prostu nie miałem do kogo tego porównać i Rash mi przyszedł na myśl - obaj są młodzi i mają nutkę młodzieńczej fantazji i zadziorności, nie boją się podejmować odważnych decyzji.

W spojlerze tylko krótkie highlightsy jego występu z Copa Libertadores przeciwko Botafogo.
Spoiler:
Zwróć uwagę, jaką on ma lekkość w wyprowadzaniu piłki do przodu.
Kontrakt ma do 2019 z Gremio, więc w przyszłe lato zgłosi się pewnie po niego ktoś z Hiszpanii. Wiadomo, na początku nie będzie to gigant, ale wróżę mu sukces.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 15 wrz 2017, 23:21

To 3 razy większą lekkość mają Wilshere czy Iwobi, a nie sądzę by Casemiro chciał z nimi grać :badziewie:

Zobaczymy co z niego będzie, brazylijskie talenty wypalają głównie w fm, ale na 10-20 ten jeden zawsze wypali, więc może może...

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 maja 2019, 15:11

Bramkarze: Allison, Cassio, Ederson.

Obrońcy: Alex Sandro, Dani Alves, Militao, Fagner, Filipe Luis, Marquinhos, Miranda, Thiago Silva.

Pomocnicy: Alan, Arthur, Casemiro, Fernandinho, Paqueta, Coutinho.

Napastnicy: Neymar, Neres, Everton, Firmino, Gabriel Jesús, Richarlison.
Fillion wrzucał w innym temacie. Kadra Brazylii na CA. Brak Fabinho i Moury to jakiś ponury żart Tite biorąc pod uwagę co obaj ostatnio pokazywali. Poza tym bez Viniciusa i Marcelo.

Decyzji odnośnie Fabinho kompletnie nie pojmuję. Przywrócono do kadry 34-letniego Fernandinho a olano prawie 10 lat młodszego gracza Liverpoolu. I tak pewnie będzie grał Casemiro ale decyzja irracjonalna.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 03 lis 2023, 10:07

Neymar jest po operacji urazu, którego doznał w meczu z Urugwajem w kwalifikacjach do MŚ 2026. A przerwa od gry piłkarza Al-Hilal ma sięgać połowy roku 2024, to ubili w Arabii interes xD Zdążył co prawda strzelić bramkę w azjatyckiej LM, zreszta - gdyby nie urazy Neymara mielibyśmy do czynienia z o niebo lepszym zawodnikiem. Można by było przykleić to zdanie do wielu graczy, ale nie u wszystkich jestem tego tak pewny jak u Neya

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 03 lis 2023, 10:55

Carbon pisze:
15 wrz 2017, 17:32
Najlepsza wiadomość? Być może debiut zaliczy Arthur
Carbon pisze:
Uznawany za TOP3 dryblerów w Brasileirao.
Carbon pisze:
to taki Kante z ciągiem do przodu niczym, nie wiem, Rashford.
Carbon pisze:
Gość zapieprza w środku pola, a potem przechodzi linię pomocy przeciwnika niemal samemu.
Carbon pisze:
Brazylia jest ustawiona na lata, para Arthur+Casemiro będzie rządzić i dzielić.
xDDDD

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 03 lis 2023, 10:56

Co poszło nie tak :rydzyk:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 lis 2023, 11:00

Ale wiecie, że we wrzesniu 2017 roku to Arthur miał na koncie 20 meczów w brazylijskiej Serie A? i zaledwie 1 gola ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”