Post Wyświetl pojedynczy post autor: winogrod » 26 cze 2006, 1:56
winogrod
Post Wyświetl pojedynczy post autor: stan_mic » 26 cze 2006, 2:48
stan_mic
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 cze 2006, 2:54
Taa, po Korei i Japoni można się było spodziewać że to ostatnie takie mistrzostwa i nie będziwemy oglądali więcej wypaczonych wyników. A to ten mundial prawdopodobnie przejdzie do historii, a to głównie dzięki sędziom. Już teraz został pobity rekord w pokazaniu czerwonych kartek a gra na śmierć i życie dopiero się zaczyna, więc raczej na 100% to nie koniec kartoników tego koloru. Fifa powinna natychmiast coś wymyślić, bo nawet niektóre mecze w LM miały kontrowersyjnych zwycięzców a oglądała je przecież liczna rzesza kibiców.winogrod pisze:Ogladam kolejne Mistrzostwa Swiata i jestem zaskoczony, ze po raz kolejny widzimy na naszych ekranach jak sedziowie podejmuja mylne decyzje, wplywajace na wynik koncowy i sa to decyzje nieodwracalne
Hokej... to jedyna dyscyplina gdzie sędziowie pozwalają się lać zawodnikom i na dobrą sprawę nie mają oni za to kar, no bo w innych dyscyplinach to taki delikwent zostałby zdyskwalifikowany na kilka meczów. Ale co by tu nie gadać to w tym sporcie sędziowanie stoi na bardzo wysokim poziomie, a to głównie dzięki elektronice do niego wprowadzonej.winogrod pisze:Moze za duzo ogladam hokeja i stad moja frustracja.
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: indianin » 26 cze 2006, 8:39
indianin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 26 cze 2006, 9:43
A wiesz dlaczego tego nie wprowadza?bo nikt juz nie bedzie mogl zwalic winy na arbitra, tylko bedzie musial zwalac wszystko na siebie.I taka jest prawda.Po wczorajszym spotkaniu wszyscy beda bluzgac Ivanowa i sadze, ze bedzie bardzo malo glosoww Holandii to ,zeby Van Basten odszedl bo sobie nie poradzil. Najpierw sedziowie wszystkiemu winni, a dopiero na koncu pilkarze.Lukaz pisze:Działacze Fifa powinni pójść właśnie za przykładem takiego hokeja i bliżej poznać się z elektroniką w celu wykluczenia strzelonych goli których tak naprawdę nie było bądź też na odwrót nieuznawania prawidłowo zdobytych barmek. A jak wykluczyć błedy spowodowane faulami, jak w dzisiejszym meczu? Nich może ten sędzia techniczny (dalej zwany cieciem) patrzy na monitor i podpowiada że taki Figo dostał udaru słonecznego i zapomniał co znaczy niepisana zasada fair-play.
Berik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 26 cze 2006, 10:04
pizmak
Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 26 cze 2006, 10:09
el_nino
Post Wyświetl pojedynczy post autor: wiLLow » 26 cze 2006, 10:22
wiLLow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 26 cze 2006, 10:37
To jeżeli ktoś nie wytrzymuje kondycyjnie w takich upałach to niech się za to nie bierzewiLLow pisze:Mozliwe, ze popelniaja duzo bledow. Ale trzeba tez miec na uwadze pogode. Zle sie biega w takim upale, a do tego trzeba jeszcze byc kumatym i myslec, podejmowac decyzje, kiedy ludzie w takiej ilosci patrza na "rece". Podziwiam tylko tych sedziow, co wywiazali sie ze swojej pracy nieomylnie!
pizmak
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 26 cze 2006, 10:41
To znajdz takiego ziomka co bedzie zapiepszal 90minut w 35 stopniowym upale i do tego jeszcze byl caly czas skoncentrowany... Sedziowie popelniaja bledy ale nie robia tego przeciez celowo... Kazdy moze sie pomylic, niektorzy to cghyba wyczerpuja limity pomylek, ale nie mozna za kazdy blad sedziego wyzywac go od najgorszych i mowic "a po co on na mundialu jest lepiej jakby znalazl sie ten cz tamten"...pizmak pisze:To jeżeli ktoś nie wytrzymuje kondycyjnie w takich upałach to niech się za to nie bierze
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 26 cze 2006, 10:48
Sorry ale taka jest jego praca. Jesli lekarz robiacy 10 godzin operacje cos schrzani to idzie do pierdla.I co ma powiedziec?ze jest zmeczony?Martinho pisze:To znajdz takiego ziomka co bedzie zapiepszal 90minut w 35 stopniowym upale i do tego jeszcze byl caly czas skoncentrowany...
smiem czasem watpic ale zostawmy to w spokoju bo nikt tego nie sprawdziMartinho pisze:Sedziowie popelniaja bledy ale nie robia tego przeciez celowo...
No ogolem to ja bym panu Iwanowi powiedzial po wczorajszym meczu: NARAMartinho pisze:Kazdy moze sie pomylic, niektorzy to cghyba wyczerpuja limity pomylek, ale nie mozna za kazdy blad sedziego wyzywac go od najgorszych i mowic "a po co on na mundialu jest lepiej jakby znalazl sie ten cz tamten"...
Berik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 26 cze 2006, 10:52
Sorry ale lekarz nie biega poltorej godzinie po oddziale, wiec zly przyklad raczej wybralesBerik pisze:Sorry ale taka jest jego praca. Jesli lekarz robiacy 10 godzin operacje cos schrzani to idzie do pierdla.I co ma powiedziec?ze jest zmeczony?
Juz jeden user probowal jakies 2 czy 3 dni temu wmawiac mi ze sedziowie w Korei byli przekupieni i teraz tez tak moze byc... Nie pamietam jego nicka ale nie byl wart zapamietaniaBerik pisze:smiem czasem watpic ale zostawmy to w spokoju bo nikt tego nie sprawdzi
Martinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 26 cze 2006, 10:54
el_nino
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 26 cze 2006, 11:00
Praca psychiczna czesto bardziej meczy od fizycznej.Jesli jakis glupi nauczyciel potrafi mi sie czepiac o jedna litere to ja tym bardziej sie bede czepial sedziego, ktory powinien wykonywac dobrze swoja robote. Jemu jeszcze placa za bieganie z gwizdkiem i to duzo wiec czegos wymagac mozna. Ja po prostu daje do zrozumienia, ze to jest jego robota i powinien ja wykonywac dobrze. Zly pracownik jest wywalany z pracy, a sedzia nie.Tylko to chce powiedziec.Jasne kazdy sie moze pomylic ale bez przesadyzmu...Martinho pisze:Sorry ale lekarz nie biega poltorej godzinie po oddziale, wiec zly przyklad raczej wybrales
ja sie nad tym tematem nie rozwodze bo nie ma zadnych dowodow "za i przeciw" i to bylo 4 lata temu. Teraz juz nikt tego nie zmieni co bylo.Trzeba sie skupic na mundialu w Niemczech.Korea to historia juzMartinho pisze:Chyba nie podzielasz jego pogladow
Berik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 cze 2006, 11:03
Kpina?Martinho pisze:To znajdz takiego ziomka co bedzie zapiepszal 90minut w 35 stopniowym upale i do tego jeszcze byl caly czas skoncentrowany... Sedziowie popelniaja bledy ale nie robia tego przeciez celowo... Kazdy moze sie pomylic, niektorzy to cghyba wyczerpuja limity pomylek, ale nie mozna za kazdy blad sedziego wyzywac go od najgorszych i mowic "a po co on na mundialu jest lepiej jakby znalazl sie ten cz tamten"...
Mentor
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio