Kto mistrzem Anglii w sezonie 2005/06? - Strona 18

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto b?dzie mistrzem Anglii w sezonie 2005/2006

Czas głosowania minął 09 paź 2005, 12:36

Manchester United
33
31%
Chelsea Londyn
34
32%
Arsenal Londyn
9
8%
Liverpool
17
16%
Newcatle United
2
2%
Everton
4
4%
Tottenham
4
4%
Inny
3
3%
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 mar 2006, 10:59

Chelsea jest juz poza zasiegiem pozostalych druzyn...Drugi w tabeli Liverpool traci do Londynczykow az 17 pkt i to jest niemozliwe zeby odrobic taki dystans. Wiec Chelsea niemal juz zapewnila sobie mistrzostwo Premiership.O druga lokate powalczy Liverpool z Man Utd, mozliwe ze wlaczy sie do tej walki Tottenham, ktory do 3 Man Utd traci tylko 5 pkt...

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 10 mar 2006, 16:38

Mnie w Premiership najbardziej rozczarowuje to, ze prowadzi zespol , ktory nie potrafi atakowac jak musi. 2 jest kolejny zespol(Liverpool), ktory nie potrafi grac do przodu kiedy musi. Na 3 miejscu slaby Manchester no i na 4 rewelacja Tottenham-ale to sie im nalezy :P Chelsea na Camp Nou pokazala, jak sie nie powinno grac w pilke i to boli, ze wlasnie klub z taka gra prowadzi i to z jaka przewaga :roll: Chelsea niestety po prostu wszystkich leje....chyba nikt im sie niechce przeciwstawic :bicz2:

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 10 mar 2006, 17:27

OJ dzieci, dzieci. Manchester United zajmuje drugie miejsce w tej chwili w Premiership z dorobkiem 57 punktów. Liverpool jest trzeci i traci do MU 2 punkty, przy czym United ma jeszcze jedno zaległe spotkanie do rozegrania. :roll:

znaFcy od siedmiu boleści

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 10 mar 2006, 17:33

Manumef pisze:OJ dzieci, dzieci. Manchester United zajmuje drugie miejsce w tej chwili w Premiership z dorobkiem 57 punktów. Liverpool jest trzeci i traci do MU 2 punkty, przy czym United ma jeszcze jedno zaległe spotkanie do rozegrania.

Nie wzialem pod uwage meczu z Wigan w poniedzialek.Ale bez zadnych napinek Manumef :evil: myslisz ze na pilce to tylko ty sie znasz :?:

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 10 mar 2006, 18:04

berik pisze:Mnie w Premiership najbardziej rozczarowuje to, ze prowadzi zespol , ktory nie potrafi atakowac jak musi. 2 jest kolejny zespol(Liverpool), ktory nie potrafi grac do przodu kiedy musi. Na 3 miejscu slaby Manchester no i na 4 rewelacja Tottenham-ale to sie im nalezy :P Chelsea na Camp Nou pokazala, jak sie nie powinno grac w pilke i to boli, ze wlasnie klub z taka gra prowadzi i to z jaka przewaga :roll: Chelsea niestety po prostu wszystkich leje....chyba nikt im sie niechce przeciwstawic :bicz2:
Chelsea nie potrafi atakować? Strzelili w tym sezonie najwięcej bramek. Nie wiem o co ci chodzi :?: 2 jest Manchester i na pewno nie słaby. Tam poprostu potrzebna jest zmiana na stanowisku trenera. Jakaś nowa wizja. W Liverpoolu gra za dużo obcokrajowców (Hiszpanów), a Tottenham nie jest rzadną rewelacją. Już od kilku lat są nieźli.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 10 mar 2006, 18:48

Martin Pellegrino pisze:Chelsea nie potrafi atakować? Strzelili w tym sezonie najwięcej bramek. Nie wiem o co ci chodzi
Wiem, ze ponoc statystyki nie klamia ale moj osad wydalem po dwumeczu z Barca. Wiem, ze pewnie pare osob mnie skrytykuje jak mozna oceniac zespol po 2 meczach, ale Chelsea zwlaszcza w 2 meczu kiedy musiala wygrac, pokazala, ze nie umie zaatakowac.Chelsea z kontry zagrac nie mogla i juz wszystko sie wali. W Premiership jakby wszyscy sie bali Chelsea i nie stawiaja jej twardych warunkow. Barca postawila bardzo ciezkie warunki "The Blues" i juz koniec kropka.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 kwie 2006, 11:31

Niestety można już Chelsea gratulować mistrza :(
Musiałby zdarzyć się naprawdę przeogromny cud aby Czerwone Diabły były w stanie wyprzedzić armię ze Stamford Bridge.
Od zdobycia tytułu dzieli ich wyłącznie jeden punkt. I najbardziej przykre będzie, jeżeli ten punkt zapewni sobie w najbliższym spotkaniu, w którym przeciwnikiem The Blues będzie mój ManUnited. No, a nawet jeżeli Diabły wygrają, nie wierzę, że w pojedynku z Blackburn, czy Newcastle Chelsea nie zdobędzie żadnego punktu :(

Można zacząć już przygotowywać się psychicznie na kolejny sezon. Do zespołu Abramowicza znów trafią wielkie gwiazdy i doszukuję się w tym pewnej nadziei... Bo chyba każdy wie jak skończyło się dla Realu koncentrowanie wszystkich gwiazdek u siebie :D Wiem, że jest pewna różnica, bo w Madrycie skupiono same podstarzałe, wieeeelkie gwiazdy, a do Chelsea trafiają piłkarze jeszcze głodni sukcesów...
No cóż... Niemniej jednak mam nadzieję, że cała ta "maszynka sukcesu" kiedyś przestanie trybić i Chelsea wróci tam, skąd przyszła :P

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 18 kwie 2006, 12:12

Przed meczem z Sunderlandem wierzyłem, że United jest w stanie powalczyć jeszcze z Chelsea o tytuł. Niestety MU ylko zremisowało, a Bolton nie wywalczył nawet punktu na własnym terenie. Mówi się trudno i gra się dalej...
W tej chwili tylko niepoprawni optymiści mają nadzieję, że jednak to ekipa z Old Trafford zajmie pierwsze miejsce. Zostały trzy kolejki. United gra z Charltonem i Middlesbrough u siebie i z Chelsea na wyjeździe. A The Blues zostaje wspomniany mecz z Man Utd oraz potyczka z Newcastle i Blackburn. Teoretycznie Blackburn powinno wygrać na własnym stadionie, a Sroki, jako że będzie to ostatni mecz w karierze Alana Shearera, również łatwo skóryu nie oddadzą. Tylko sytuacja w tabeli po wygranych trzech meczach MUFC i trzech porażkach The Blues wygladałaby następująco:
Chelsea 88 pkt.
Man Utd 88 pkt.
Tylko, że w lidze angielskiej na koniec sezonu, gdy dwie drużyny mają taką samą liczbę punktów, brane pod uwagę są zdobycze bramkowe, a nie bezpośrednie pojedynki rywalizujących o mistrzostwo zespołów :?
Chelsea ma strzelonych 69 bramek i 20 straconych, a United 68 strzelonych i 31 straconych. Wątpię by napastncy okazali się tak skuteczni by strzelić w trzech meczach 12 bramek. Do tego obrońcy nie mogą sie ani razu pomylić. Także poczekamy jeszcze jeden sezon i skopiemy tyłki niebieskim. :D

A jeszcze dodatkowo trzeba uciekać Liverpoolowi, która jeszcze nie składa broni.

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 18 kwie 2006, 12:36

Manumef pisze:a Sroki, jako że będzie to ostatni mecz w karierze Alana Shearera
Shearer już nie zagra w tym seoznie i może się zdarzyć, ze w ogóle nie zobaczymy go na boisku. We wczorajszym meczu odniósł kontuzję kolana :?

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 01 cze 2006, 19:02

No, napinacze kto miał racje? Oczywiście, że Kama. 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”