Liverpool (zbiorczy) - Strona 120

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 18 maja 2008, 23:48

No włąśnie nie wiedziałem czy to do mnie czy nie...;)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 19 maja 2008, 9:49

Benitez to trener, który świetnie potrafi przygotować zespół do np. Ligi Mistrzów, gdzie nie gra się tak często jak w PL. W lidze angielskiej ma kłopoty z utrzymaniem formy,. Nie chcę mówić, że nie pasuje do Premier League, choć przecież w hiszpanii odnosił sukcesy na polu ligowym...

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 20 maja 2008, 13:03

strona główna pisze: Obrońca Borussi Dortmund - Philipp Degen od następnego sezonu będzie bronił barw Liverpoolu. 25 - latek zasili angielski klub na zasadzie wolnego transferu.

Szwajcar o miejsce w podstawowym składzie walczył będzie z Finnanem oraz Alvaro Arbeloą.

- Philipp jest młody, a posiada już wymagane doświadczenie, dzięki grze w Dortmundzie i w reprezentacji Helwetów. To ofensywny piłkarz obdarzony doskonałą mentalnością. Z dnia na dzień staje się lepszy i myślę, że udowodni to u nas - powiedział oficjalnej stronie internetowej, szkoleniowiec The Reds - Rafa Benitez.

- Bez namysłu zaakceptowałem ofertę z Liverpoolu. To jeden z najlepszych klubów na świecie, występujący w najlepszej lidze - stwierdził Degen.
<boi się>

A tak na poważnie, to Benitez chyba nigdy nie zmądrzeje. Znowu zrobi skup przeciętniaków i znowu będzie gadał, że idą po mistrza. A co z tego wyjdzie to wszyscy wiemy. No ale ja się tym martwić nie będę :)

Edit: Skasujcie ktoś tego posta z góry, bo coś się popsuło i się 2 razy dodał.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 20 maja 2008, 14:56

ech...a kibice Lpoolu dalej beda slusznie twierdzic, ze bardzo madry transfer, bo nie wydali tyle ile MU ...

zreszta zobaczymy jak bedzie gral, znajac zycie i nos Beniteza nie wroze rewelacji

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 20 maja 2008, 15:37

boskigonzo pisze:ech...a kibice Lpoolu dalej beda slusznie twierdzic, ze bardzo madry transfer, bo nie wydali tyle ile MU
Chyba tylko ci ślepo zapatrzeni w Beniteza. Swoją drogą akurat jedyne do kogo za małe pieniądze ma nosa Hiszpan to obrońcy, choć też wielkimi piłkarzami oni nie są.
Proponowałbym co okienko robić dwa transfery po 20mln (bo te 40mln + sprzedani zawodnicy są z pewnością), wtedy po 2 sezonach można myśleć o WALCE o mistrzostwo (mam na myśli, nie skreślenie szans na tytuł w styczniu :roll: ). Beniteza widać jednak nawet transfer Torresa nie nauczył. Ciekawe czy po kolejnym bezowocnym sezonie ciągle zostanie na stołku :?

LookAsh
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LookAsh » 20 maja 2008, 16:08

Nie narzekajcie tak. W koncu Degen przychodzi z wolnego transferu. Benitez po prostu mysli jak kobieta w supermarkecie: jak dawaja gratisy to trzeba brac :P

A nigdy nie wiadomo czy to nie bedzie strzal w dziesiatke bo wyobrazcie sobie ze Szwajcarzy staja sie sensacja Euro i dochodza np do finalu a Degen blyszczy - co wcale nie jest takie nierealne. Jego wartosc bardzo wzrasta a wszystkie wielkie kluby pluja sobie w brode ze sie nie zainteresowali nim :D

Tak jak z Seitaridisem ktory przeszedl jeszcze przed Euro do FC Porto a po Euro wszyscy juz zacierali rece jaki to swietny ruch transferowy zrobili :D

Awatar użytkownika
tifer
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tifer » 23 maja 2008, 14:14

Degen jak na obrońcę strzelił nawet sporo bramek w karierze (5). Gwiazda jednak z niego żadna.

Awatar użytkownika
Silas___
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Silas___ » 21 cze 2008, 17:12

Wogóle nie potrzebny ten transfer Degena, Przecież jak zagra w sezonie 5 meczu to i tak będzie dobrze. Odejdze po roku ...

LiverpoolForever
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LiverpoolForever » 21 cze 2008, 19:48

Silas___ pisze:Wogóle nie potrzebny ten transfer Degena, Przecież jak zagra w sezonie 5 meczu to i tak będzie dobrze. Odejdze po roku ...
Czy niepotrzebny to bym nie powiedział,Finnan z roku na rok jest coraz słabszy,w zeszłym sezonie brakowało zwłaszcza jego wejść w ofensywie,a Arbeloa jest troche chimeryczny,jeden mecz dobry,a słaby następny.Akurat do obrońców Benitez ma dobrą rękę(Agger,Skrtel,Aurelio) więc może Degen też okaże sie wzmocnieniem.Ja tam sie ciesze,a jeżeli nawet Degen sie nie sprawdzi to i tak nic nie ryzykujemy,bo przyszedł za darmo,a odejdzie z zyskiem. :wink:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 24 cze 2008, 14:46

Mam pytanie do kibiców Liverpoolu:

Czy w Waszym klubie szykuje się podobna wyprzedaż jak w Valencii???

Sytuacja finansowa za niedługi czas będzie podobna...

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 24 cze 2008, 14:55

W Valencii nie ma wyprzedaży :lol:
Ktoś puścił famę, a ludzie powtarzają te bzdury :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 cze 2008, 14:56

Chyba sobie żartujesz. Fakt, na transfery zbyt dużo pieniędzy Benitez nie dostał (jak na razie), ale to nie znaczy, że Liverpool może zbankrutować. Klub zaczął prace nad stadionem, budżet na transfery może zostać podwojony, bo Benitez jest zainteresowany takimi graczami jak Barry, Silva, Villa i Dossena. Szczerze mówiąc nie wiem skąd to pytanie.

Równie dobrze ja mogę zapytać:

Czy Arsenalowi grozi bankructwo? Z klubu odszedł już Flamini, bliski odejścia jest również Hleb, a ostatnio pojawia się coraz więcej informacji o możliwym odejściu Adebayora.

:roll:

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 24 cze 2008, 15:05

Daaaamian pisze:Chyba sobie żartujesz.
Nie żartuję, tylko się grzecznie pytam.

Daaaamian pisze:Klub zaczął prace nad stadionem, budżet na transfery może zostać podwojony
Jak narazie Rafa nie dostał żadnych pieniędzy na transfery, a budowa stadionu jest wstrzymana gdyż Wasi Amerykańscy właściciele nie dostali pożyczki, a sami nie są w stanie wyłożyć 1/3 kwoty potrzebnej do rozpoczęcia budowy. Stąd właśnie moje pytanie, bo budowa stadionu jeszcze nie wystartowała i stoi pod olbrzymim znakiem zapytania.
Daaaamian pisze:Czy Arsenalowi grozi bankructwo? Z klubu odszedł już Flamini, bliski odejścia jest również Hleb, a ostatnio pojawia się coraz więcej informacji o możliwym odejściu Adebayora.
Proszę sobie sprawdzić ranking klubów pod względem przychodów :)

1. Manchester United
2. Real Madrid
3. Arsenal London :)

Od nas odchodzą zawodnicy, ale na ich miejsce przychodzą nowi. Arsenal ma bardzo dobrą sytuację finansową, co zostało podkreślone zarówno na półmetku ligi, jak i na jej zakończeniu, co mnie niezmiernie cieszy.

A Wasi właściciele są w tej chwili niewypłacalni i o ile się nie mylę ciężko im będzie dostać kolejny kredyt. Dlatego się zapytałem. A nie wiem skąd Twoje pytanie dotyczące bankructwa Arsenalu :?:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 cze 2008, 15:15

Hanni pisze:Jak narazie Rafa nie dostał żadnych pieniędzy na transfery, a budowa stadionu jest wstrzymana gdyż Wasi Amerykańscy właściciele nie dostali pożyczki, a sami nie są w stanie wyłożyć 1/3 kwoty potrzebnej do rozpoczęcia budowy. Stąd właśnie moje pytanie, bo budowa stadionu jeszcze nie wystartowała i stoi pod olbrzymim znakiem zapytania.
Liverpool zaczął prace nad stadionem...
Hanni pisze:Arsenal ma bardzo dobrą sytuację finansową, co zostało podkreślone zarówno na półmetku ligi, jak i na jej zakończeniu, co mnie niezmiernie cieszy.
Sytuację finansową ma bez wątpienia dobrą, ale nie ma się czemu dziwić. Wenger wydaje bardzo, bardzo mało pieniędzy na transfery, przez co nie ma szerokiej kadry, co było widać pod koniec sezonu.
Hanni pisze:A nie wiem skąd Twoje pytanie dotyczące bankructwa Arsenalu?
A skąd Twoje dotyczące bankructwa Liverpoolu? :?

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 24 cze 2008, 15:20

Daaaamian pisze:A skąd Twoje dotyczące bankructwa Liverpoolu?
http://www.fcliverpool.pl/?pid=2&tid=11 ... 7298acfa38

Daaaamian pisze:Sytuację finansową ma bez wątpienia dobrą, ale nie ma się czemu dziwić. Wenger wydaje bardzo, bardzo mało pieniędzy na transfery, przez co nie ma szerokiej kadry, co było widać pod koniec sezonu.
Wystarczyło żeby zostawić za sobą przepaść 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”