Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Soczi 2014 - Strona 4

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Re: Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Soczi 2014

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 lut 2014, 11:17

A chociaż wszystko TVP pokazuje, czy tylko wybiera te dyscypliny, w których występują Polacy?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 lut 2014, 11:51

Bjoergen nawet zadyszki po biegu nie ma. Chwilę poleży, poudaje zmęczenie a potem uśmiech na twarzy :lol:

Kowalczykowa? Jeden medal i będzie fajno, za dużo od niej nie wymagam. I tak nawygrywała sporo w tym upragnione zimowe złoto.

Awatar użytkownika
raf2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: raf2 » 08 lut 2014, 11:52

futbolowa pisze:A chociaż wszystko TVP pokazuje, czy tylko wybiera te dyscypliny, w których występują Polacy?
póki co wszystko bo za wiele się nie pokrywa transmisji

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 lut 2014, 12:13

Marit po profesorsku. Widać, że ona tu przyjechała po worek złota i na tym się skończy. Bieg pod kontrolą, wygrała tak jak chciała to wygrać. Kalla też mocna.

Jestem tylko ciekawy na ile Skandynawki koksują i czy za powiedzmy 5-6 lat nie będzie draki jak ze Smigun. W kuluarach mówi się, że astma to tylko pierwszorzędna przykrywka do przetoczeń krwi. Ciekawy jestem czy po latach wyjdą brudy jak z Armstrongiem czy jednak mamy do czynienia z fenomenem.

O to, że IO mogą być niewypałem w wykonaniu Kowalczyk obawiałem się jak wycofała się z TdS. Najważniejsza impreza 4-lecia a przygotowania były improwizowane. W dodatku dochodzi ten problem z nogą a poza Bjoergen są inne rywalki w wysokiej formie co dziwne nie jest.

Oczywiście prawdziwa szansa na medal dopiero 13.02 ale złota dla Polski to ja tam raczej nie widzę.

Liczę za to na Stocha i jakiś medal. O złoto może być ciężko bo konkurencja cholernie wyrównana, Schlierenzauer może być dominatorem bo widać, że skacze nieźle i sezon ustawił pod IO ale liczę, że Kamil nie pęknie psychicznie bo wygląda na to, że pod względem sportowym przygotowany jest dobrze jak na MŚ.
Ostatnio zmieniony 08 lut 2014, 12:18 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 08 lut 2014, 12:17

Ebi pisze:Kowalczykowa? Jeden medal i będzie fajno, za dużo od niej nie wymagam. I tak nawygrywała sporo w tym upragnione zimowe złoto.
Oby w ogóle udało się z tym jednym. Na razie wcale nie wygląda to optymistycznie.
Kicha tak załatwić się przed samymi igrzyskami, bardzo jej szkoda.
raf2 pisze:póki co wszystko bo za wiele się nie pokrywa transmisji
Alleluja. Jak hokeja nie pokażą, będzie załamka.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 lut 2014, 12:18

futbolowa pisze:Jak hokeja nie pokażą, będzie załamka.
W internecie jest wszystko, więc bez paniki.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 08 lut 2014, 12:18

Morrow pisze:Schlierenzauer może być dominatorem bo widać, że skacze nieźle i sezon ustawił pod IO ale liczę
Ja tam w niego nie wierzę, na tych igrzyskach nic wielkiego nie pokaże. Będę zdziwiony jak indywidualnie zdobędzie jakikolwiek medal. Prevc bedzie największym zagrożeniem dla Kamila.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 lut 2014, 12:24

Morrow - oczywiście, że będzie syf. Zamrożą próbki i za parę lat będzie zabieranie medali tak jak Jones, białoruskim "rzucaczom" itp.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 lut 2014, 12:26

Kowalczyk bardzo dobry i madry wywiad, na medal nie miala szans. W studiu i komentatorzy pierdolenie..
Morrow pisze:Jestem tylko ciekawy na ile Skandynawki koksują i czy za powiedzmy 5-6 lat nie będzie draki jak ze Smigun. W kuluarach mówi się, że astma to tylko pierwszorzędna przykrywka do przetoczeń krwi. Ciekawy jestem czy po latach wyjdą brudy jak z Armstrongiem czy jednak mamy do czynienia z fenomenem.
morrow wszyscy koksuja... Za czasow Amstronga tez tak bylo, ten kto nie koksowal to nie byl znany i koniec. I wlasnie dla mnie troche chore te grzebanie w przeslzosci, albo kogos lapia na biezaco zaraz po biegu a nie potem odsylanie medali wg mnie. Bo reszta tez czysta pewnie nie byla ... a danie medalu po latach to i tak zadna radosc z zdobycia... a po drugie komu mieli dac... 10 na mecie? tak jak zwyciestwa po amstrongu... no contest

A wycofanie z TdS to byla tylko i wylacznie ich decyzja, dziwnie pokazanie pazurkow. Warunki byly jakie byly. Poza tym Bjoergen chyba tez nie planowala przed startem wycofania sie wiec... w tym zwgedzie tez improwizowala. Kalla nie brala udzialu. Saarinen forma.

Na zloto Kowalczyk nie ma szans, Bjoegen napala sie na medal w 10 by pokonac Kowalczyk. Johaug podrazniona, chociaz ja widze czarnego konia do srebra w osobie kalli, niesamowity postep. Bjorgen - Kalla = Kowalczyk

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 lut 2014, 13:31

Czy ten Szymański ma szanse na medal? Mówią, że poleci jesze 16 zawodników. To jakieś eliminacje czy już finał? Pytam, bo nie znam kompletnie zasad tej dyscypliny.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 lut 2014, 13:35

jak bedzie w 10tce to bedzie sukces

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 lut 2014, 13:50

Ebi to finał, liczą się czasy i na ich podstawie rozdają medale.
czeher pisze:Kowalczyk bardzo dobry i madry wywiad, na medal nie miala szans. W studiu i komentatorzy pierdolenie..
Morrow pisze:Jestem tylko ciekawy na ile Skandynawki koksują i czy za powiedzmy 5-6 lat nie będzie draki jak ze Smigun. W kuluarach mówi się, że astma to tylko pierwszorzędna przykrywka do przetoczeń krwi. Ciekawy jestem czy po latach wyjdą brudy jak z Armstrongiem czy jednak mamy do czynienia z fenomenem.
morrow wszyscy koksuja... Za czasow Amstronga tez tak bylo, ten kto nie koksowal to nie byl znany i koniec. I wlasnie dla mnie troche chore te grzebanie w przeslzosci, albo kogos lapia na biezaco zaraz po biegu a nie potem odsylanie medali wg mnie. Bo reszta tez czysta pewnie nie byla ... a danie medalu po latach to i tak zadna radosc z zdobycia... a po drugie komu mieli dac... 10 na mecie? tak jak zwyciestwa po amstrongu... no contest

A wycofanie z TdS to byla tylko i wylacznie ich decyzja, dziwnie pokazanie pazurkow. Warunki byly jakie byly. Poza tym Bjoergen chyba tez nie planowala przed startem wycofania sie wiec... w tym zwgedzie tez improwizowala. Kalla nie brala udzialu. Saarinen forma.

Na zloto Kowalczyk nie ma szans, Bjoegen napala sie na medal w 10 by pokonac Kowalczyk. Johaug podrazniona, chociaz ja widze czarnego konia do srebra w osobie kalli, niesamowity postep. Bjorgen - Kalla = Kowalczyk
Wiem, że wszyscy jakoś się wspomagają i wiadomo, że medal po latach i z odzysku nie smakuje tak jak wygrany normalnie ale mimo wszystko ja nie uważam żeby wyciąganie tego było czymś głupim. Dajmy na to ktoś bierze koks, który teraz jest nie do złapania a po 2-3 latach wchodzą nowe metody i wychodzi na to, że złoty medalista był jednym wielkim wspomagaczem. Wiadomo, że sport jest brudny ale IMO trzeba zrobić wszystko żeby próbować go oczyścić nawet jeśli jest to walka jałowa i dopiero po latach wychodzą takie kwiatki jak ze Smigun.

Mój bardzo dobry kumpel pracuje w komisji antydopingowej i opowiada mi często jak to wygląda z drugiej strony barykady. Wczoraj wywiązała się właśnie fajna dyskusja na ten temat bo opowiadał jak 3 dni przed IO byli u Kowalczyk.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 lut 2014, 14:01

Morrow w sumie nie jestem w temacie ale powiedz mi czy przykladowo biora probki tylko od medalistow czy wsyztskich na IO, badz 10 a reszta losowana... co jak nie beda miec probki kolejnego do medalu zawodnika... To jest jedna wielka mafia. Jak dla mnie to traci sens zabieranie medalu po latach... tu nie ma dobrego wyjscia z sytuacji
w sumie to z wiekiem pod chodze, do tego aby to wsyztsko zalegalizowac i niech sie bawia

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 lut 2014, 14:55

A o to akurat nie pytałem. Co do kontroli to w Soczi jest zabawnie bo na 100 kontrolerów, 97 to Rosjanie. Tak wyszło bo Rosjanie rok przed IO zorganizowali u siebie kilkunastodniowy casting i każda komisja mogła wysłać na niego 3 przedstawicieli. Tak jest w sumie przed każdymi IO tyle, że tu był haczyk bo zawsze opłacali to organizatorzy a Ruscy chcieli żeby kontrolerzy opłacali to we własnym zakresie. Wynajęli 5* hotele i zażądali wpisowego co wiązało się z wywaleniem sporej kasy (kilkudziesięciu tys złotych) na to żeby pojechać na casting bez żadnej gwarancji załapania się na IO. Spotkało się to z protestami komisji krajowych ale gospodarze mieli wywalone i skończyło się tak, że niewielu się tam wybrało. Oczywiście chodziło od początku o to żeby zniechęcić i utrudnić komisjom z innych krajów wysłanie swoich kontrolerów i obstawić całą IO swoimi ludźmi.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 08 lut 2014, 15:23

Ależ ta Magda Grzywa fajna.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”