kolejka membersów na tlenie na Mout Everest. Żal. 700 wejsc w sezonie letnim i żądnego bez użycia tlenu... to mówi sporo jakim to jest wyczynem
pozdro dla lubiących góry, ja w tym roku się postaram zrobić moutnt blanc i eiger
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 04 cze 2018, 7:03

BeBaD

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 04 cze 2018, 7:48
Keres
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 04 cze 2018, 8:00
BeBaD
Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 04 cze 2018, 8:24
A może nie jest? Bajki o tym że cię "wyniosą" jak zapłacisz, wsadź między bajki. Sama wysokość stanowi wielkie wyzwanie. Na szczycie z tlenem i tak oddycha się jak bez tlenu na 8 tysiącach. Do tego pogoda która może zmienić się bardzo szybko i jesteś jak w pułapce. Ostatnie kilka lat pogoda w tym rejonie jest coraz mniej przewidywalna, jeśli wogole trochę kiedyś była.BeBaD pisze:
kolejka membersów na tlenie na Mout Everest. Żal. 700 wejsc w sezonie letnim i żądnego bez użycia tlenu... to mówi sporo jakim to jest wyczynem
.
RoyKeane
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 04 cze 2018, 8:58
Jeżeli już masz tam wchodzić (choć nie wiem, czy to jest dobry pomysł, jeżeli nigdy nie byłeś w wyższych górach, a do tego masz lęk wysokości), to idź od strony słowackiej. Jest łatwiej.Keres pisze:Jestem laikiem jeśli chodzi o góry, ale chciałbym w tym roku wejść na Rysy. Mam dobrą kondycję, ale lęk wysokości i tu pytanie: czy porywam się z motyką na Słońce, czy jednak dam radę? Czy wejście jest strome i są bardzo niebezpieczne miejsca?
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 04 cze 2018, 22:24
Keres
Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 22:29
RLG

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 04 cze 2018, 22:32
Keres
Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 04 cze 2018, 22:37
RLG

Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BeBaD » 16 lip 2018, 18:32
BeBaD