Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 kwie 2010, 15:47
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 kwie 2010, 15:49
Mam w nosie śmierć Prezydenta, bo on i tak na jesieni przegrałby wybory. To i tak nie był nigdy mój prezydent, tylko prezydent wyborców PiS.Ja tam nie lubiłem szczerze Kaczyńskiego, ale żałować śmierci prezydenta Polski będę zawsze
Chyba jedyna korzyść całej sytuacji, przecież oglądanie takich spotkań, zwłaszcza przy dopingu w Bundeslidze, to czysta przyjemność.na szczescie mecz pokazuja tylko w wersji bez komentarza, same odglosy boiskowe...
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 10 kwie 2010, 15:52
chyba jednak normalny. ale ja tez jestem chyba normalny mimo ze te radosc wyrazam. normalnosc nie polega na wyznawaniu tych samych, "jedynie slusznych" pogladowJanio pisze:No na przykład ja mam bardzo krytyczny stosunek do kościoła katolickiego, ale nie wyrażam swojej radości z faktu tragicznej śmierci kilku księży, których nawet nie znałem, chyba jakiś nienormalny jestem![]()
Nie śmieszy cię zwrot "życzę ci śmierci"? Wyluzuj,może to taki żart. Przedni, nie?
ja mam nadzieje, ze pomysl podlapie, zajebiscie sie oglada mecze bez komentarza, czesto slabego. slychac trubuny, kopanie pilki, krzyki pilkarzywlaczylem wlasnie eurosport aby zobaczyc bundelsige... i co sie okazalo - na szczescie mecz pokazuja tylko w wersji bez komentarza, same odglosy boiskowe... dziwnie to sie oglada, to mogli chociaz jakis niemeicki, angielski wstawic - mam nadzieje ze C+ nie podlapie pomyslu
pasza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 10 kwie 2010, 16:00
MENDEZ

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 10 kwie 2010, 16:23
Marcinhp
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 kwie 2010, 16:48
skończ bredzić.. Jeśli ktoś zrobi wszystko dla władzy to pan, który po 20 latach życie na kocią łapę, od antyklerykała wziął ślub by zostać prezydentem, to pan który w noc teczek 4 czerwca bronił kapusiów, a poźniej dla władzy przyjął maskę człowieka który wraz z Kaczyńskimi chciał budować IV RP, by teraz ponownie bronić kapusiów i katów, oczywiśćie również dla władzy. Więc jeśli kogoś oto osądzać, że zrobi wszystko dla włądzy to na pewno nie Kaczyńskiego.Bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie pierwsza reakcja Kaczyńskiego - po jego wybrykach spodziewałem się łez przed kamerami i opowieści o wyborach, które trzeba wygrać dla zmarłego brata. Pokazał klasę, o którą go nie posądzałem.
Był świetnym prezydentem. Mężem stanu, Wielkim patriotą, człowiekiem który w końcu zaczął prowadzić kapitalną politykę historyczną, odznaczać prawdziwych bohaterów zasłużonych, który patrzył szerzej, starał się prowadzić Jagielońską politykę zagraniczną silnego sojuszu z krajami nadbałtyckimi litwą, ukrainą by stworzyć silną koalicje krajów europy środkow-wschodzniej konkurencyjnej dla NIemiec i Rosji , stworzyć z Polaków ważnego gracza na scenie światowej. Nie politykę Bartoszewskiego "brzydkiej panny bez posągu, która musi się uśmiechać do innych" czytaj klękać, tylko walczył twardo o Polskie interesy. Jego słowa "Poświęcę drugą kadencję byleby tylko w Polsce była tarcza antyrakietowa", kiedy inni kłócili się o jeden głupi patriot żeby tylko zyskać w sondażach. Uratował Gruzji niepodległość, jak dzisiaj powiedział Sakaszwili " He was hero of Georgia". W jedną noc zmobilizował prezydentów krajów nadbałtyckich i Ukrainy i poleciał w środek wojny, gdzie szły strzały najcięższej artylerii. Nie mam wątpliwości gdyby nie tamten lot, pewnie by dzisiaj Gruzji nie było. Marzyć można o takich przyjaciołach o takich sojusznikach. Banda matołów się smieje po co to było, jakaś Gruzja, bo nie rozumie jak ważna jest/była Gruzja w planach o które walczył Kaczyński. Planach uzależnienia nas od Rosji od gazu i ropy. http://wyborcza.biz/biznes/1,101562,557 ... olski.htmlże Kaczyński był beznadziejnym prezydentem
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 kwie 2010, 16:56
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 kwie 2010, 17:02
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 10 kwie 2010, 17:29
Ależ chyba każdy się zgodzi(no przesadzam z tym 'każdym'), że Kaczyński był bardzo partyjnym prezydentem, co nie znaczy, że przez to nie powinno się mieć szacunku dla niego, a takim szacunkiem wg mnie jest chociażby odrobina żalu po jego stracie. Aha i jeszcze ten tekst z 'prezydentem wyborców PiS'. Nie wiem co chciałeś przez to powiedzieć, czy to że jeśli wygra teraz Komorowski, to będzie prezydentem wyborców PO, czy może miał być w tym zdaniu ukryty sens odnoszący się do skończenia z tymi głupimi wyborami, bo przecież nie dość że cały naród nie idzie do wyborów to jeszcze ostateczny zwycięzca nie ma poparcia 100% głosujących. Może zróbmy tak jak w Watykanie, zamknijmy się w jakimś miłym pomieszczeniu i czekajmy aż tak bardzo się sobą znudzimy, że puścimy biały dymek... Ten człowiek był wybrany w powszechnych wyborach czy to się komuś podoba czy nie (od razu zaznaczam, że mi się to nie podobało, ale to był prezydent Polski i zawsze życzyłem mu jak największych sukcesów, bo takowe byłyby sukcesem naszego państwa).Wilmore pisze:Mam w nosie śmierć Prezydenta, bo on i tak na jesieni przegrałby wybory. To i tak nie był nigdy mój prezydent, tylko prezydent wyborców PiS.
krzychu212
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 kwie 2010, 17:36
Jeśli jesteś tak podatny na propagandę to kupisz wszystko. Tą PO kupiłeś, a teraz kupiłeś tą od PiSu. Niebawem będą kolejneTo TVN nakręciło całą tą szyderę z PiS-u, gloryfikując jednocześnie PO. Naród (w tym także i ja) głupi, i kupił te wszystkie brednie. Na szczęście udało mi się ominąć propagandę i sam, na własne oczy mogłem się przekonać, że PiS był/jest naprawdę najlepszą partią w Polsce. Że obaj Kaczyńscy chcieli jak najlepiej dla Polski, i że obaj byli WIELKIMI PATRIOTAMI. A patrioci w obecnych czasach są już niestety na wyginięciu...
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 kwie 2010, 17:37
Oczywiście, że się nie zgadzam. Lech Kaczyński wygrał wybory zdobywając ponad 8 mln głosów. Coś tym osobom obiecał, miał swój program i go realizował. To, że to się nie podobało jego przeciwnikom to cóż uroki demokracji. Co miał robić nagle odwrócić się od swoich wyborców, żeby się przypodobać wyborcom PO? To by Ci się podobało, że oszukał?Ależ chyba każdy się zgodzi(no przesadzam z tym 'każdym'), że Kaczyński był bardzo partyjnym prezydentem,
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 kwie 2010, 17:38
Ależ chyba każdy się zgodzi(no przesadzam z tym 'każdym'), że Kaczyński był bardzo partyjnym prezydentem, co nie znaczy, że przez to nie powinno się mieć szacunku dla niego, a takim szacunkiem wg mnie jest chociażby odrobina żalu po jego stracie.
Wydaje mi się, że w mojej wypowiedzi zacytowanej linijkę wyżej każdy wychwyci nawiązanie właśnie do niego. Zginął Prezydent RP - nie jest mi żal śmierci piastującego stanowisko, bo Kaczyński jako prezydent jest przeze mnie oceniany jednoznacznie negatywnie. Jest mi żal natomiast śmierci tego, kim Kaczyński był do objęcia posady prezydenta, bo to był naprawdę znacznych rozmiarów człowiek, do którego miałem znaczny szacunek, powiększany jeszcze przez kontrast jego brata-bliźniaka. Pewnie gdyby nie miał takiego brata, jak Jarosław Kaczyński, to oceniałbym go gorzej, a tak zawsze miał u mnie dodatkowego plusa za to, że nie jest takim człowiekiem, jak jego brat. Albo przynajmniej nie pokazuje tego.Mam w nosie śmierć Prezydenta, bo on i tak na jesieni przegrałby wybory. To i tak nie był nigdy mój prezydent, tylko prezydent wyborców PiS.
Jest mi bardzo żal śmierci pracownika naukowego, znaczącego w swoim zawodzie, osoby, która jednak dla kraju i Warszawy sporo zrobiła.
Chodziło mi dokładnie o to:Aha i jeszcze ten tekst z 'prezydentem wyborców PiS'. Nie wiem co chciałeś przez to powiedzieć, czy to że jeśli wygra teraz Komorowski, to będzie prezydentem wyborców PO, czy może miał być w tym zdaniu ukryty sens odnoszący się do skończenia z tymi głupimi wyborami, bo przecież nie dość że cały naród nie idzie do wyborów to jeszcze ostateczny zwycięzca nie ma poparcia 100% głosujących.
Działania Kaczyńskiego często były sprzeczne ze wszystkim, tylko nie z interesem wyborców PiS. A to nie tak powinien się zachowywać człowiek piastujący ten urząd. To powinien być arbiter, tymczasem jedyny arbiter, jaki przychodzi mi na myśl, gdy myślę o prezydenturze Kaczyńskiego, to taki typowo włoski - jednostronny, z twardo określonymi poglądami nie do ruszenia w żaden sposób, z jasno wyrażonymi sympatiami.Kaczyński był bardzo partyjnym prezydentem
Tak z ciekawości - UPR czy ktoś inny? Nie musisz odpowiadać konkretnie oczywiście, ale coraz ciekawiej wygląda UPR jako partia pozbawiona tego pajacyka Mikkego.Ja wiedziałem na kogo głosuję - wiedziałem co to jest polityka i ludzie, którzy biora ją tak na serio polecam trochę dystansu. Osobiście postawiłem jednak na ludzi, z którymi choć trochę mam wspólnego. Nie na bandę ograniczonych pajaców, którzy zdają się żyć w innym świecie.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 kwie 2010, 17:46
Działania Kaczyńskiego było zgodne z tym co obiecał przed wyborami. Poparło go ponad 8 mln osób, to więcej niż Po zdobyła podczas ostaniach wyborów( o 3 mln więcej), więc jego mandat był mocniejszy. Łapiesz typku? Może jako wyborca PO nie jest ważne dla ciebie by realizować złożone obietnice, no ale dla wszystkich tak nie jest.Działania Kaczyńskiego często były sprzeczne ze wszystkim, tylko nie z interesem wyborców PiS. A to nie tak powinien się zachowywać człowiek piastujący ten urząd. To powinien być arbiter, tymczasem jedyny arbiter, jaki przychodzi mi na myśl, gdy myślę o prezydenturze Kaczyńskiego, to taki typowo włoski - jednostronny, z twardo określonymi poglądami nie do ruszenia w żaden sposób, z jasno wyrażonymi sympatiami.
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 10 kwie 2010, 18:09
Oczywiście, że nie. Nigdzie tak nie napisałem. Podobałoby mi się to, że prezydent pozwala rządzić rządowi. Oczywiście można teraz napisać, że propaganda TVN-u i innych mediów przeżarła mi mózg, albo że już go nawet za wiele nie ma jeśli tak uważam i nie chce mi się teraz tłumaczyć dlaczego tak myślę.Kamil232 pisze:To by Ci się podobało, że oszukał?
Pewnie teraz podejdę pod tego 'jednego z drugim', ale starałem się wysnuwać wnioski samemu z polityki i nikt mi tego nie odbierze. A i jeszcze odnośnie tej kreacji TV, uważasz że np Ty nie jesteś pod wpływem wszelakich mediów, które poniekąd narzucają Ci niektóre swoje osądy? tak z ciekawości pytam.Kamil232 pisze:Ale nie najważniejsze jest to co wykreowane w TV i potem jeden z drugim głupim to powtarza.
krzychu212
Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 10 kwie 2010, 18:12
gowno prawdaKamil232 pisze:Działania Kaczyńskiego było zgodne z tym co obiecał przed wyborami. Poparło go ponad 8 mln osób, to więcej niż Po zdobyła podczas ostaniach wyborów( o 3 mln więcej), więc jego mandat był mocniejszy. Łapiesz typku? Może jako wyborca PO nie jest ważne dla ciebie by realizować złożone obietnice, no ale dla wszystkich tak nie jest.
pasza
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio