Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sidorro » 06 mar 2023, 13:49
Sidorro
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sidorro » 06 mar 2023, 13:51
Sidorro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 06 mar 2023, 14:19
Byłem raz jako widz na marszu równości w Reykjaviku. Wydarzenie na naprawdę dużą skalę z co najmniej kilkunastoma instalacjami. Były porządne manifesty jak kobiety ubrane w kolorowe stroje z tabliczkami krajów z największą nietolerancją religijną. Jednak jak zobaczyłem platformę z 200 kilowym facetem przebranym za diwę i przed którym pokłony bili pół nadzy faceci, to moja tolerancja i zawartość żołądka zostały poddane bardzo dużej próbie i wątpliwościom.Piekie(L)ny pisze: ↑06 mar 2023, 9:52Bycie zwolennikiem lewicy do czegoś zobowiązuje. Nie nie do przyklejania penisów na czoła (dziwne myśli prawakom chodzą po głowach) ale do walki z homofobią i nietolerancją.
Też nie mam nic przeciwko takim osobom dopóki nie manifestują homoseksualizmu w obrzydliwy sposób. Każdy zasługuje na to żeby móc żyć po swojemu, o czym niestety większość wolnościowców zapomniała. Druga sprawa taka, że środowiska homoseksualne bardzo często dolewają oliwy do ognia i utrwalają stereotypy próbując zrobić coś co jest rozumiane i zabawne tylko dla ich najbliższego środowiska, a prowokacyjne i obraźliwe dla reszty, która w tym przypadku jest większością. No po prostu nie przekonasz większości do swoich racji, jeżeli ją obrażasz.Piekie(L)ny pisze: ↑06 mar 2023, 9:52Jak spotkam kibica homo to nie będę miał problemu aby razem z nim kibicować, a po meczu udać się z nim na piwo. To jest właśnie równość i tolerancja.
True story. Na Lubelszczyźnie często słyszy się historię, że ruska armia przez pół roku stacjonowania na jakimś terytorium zrobiła dużo więcej krzywdy niż zwykła armia niemiecka. Mówię oczywiście o zwykłych żołnierzach, a nie SS zabierającym na przymusowe wycieczki.
Piekie(L)ny pisze: ↑06 mar 2023, 10:12Zobaczyłem wątek o marszu niepodległości który powinien już dawno zostać zakazany
Coś podobnego miałem napisaćDDK pisze: ↑06 mar 2023, 10:19Ogólnie jak już nie mam ciśnienia żeby brać udział w marszach tak jak czytam takie posty jak wyżej (czyli że lewica to wolność, ale marsz musi być zakazany) to naprawdę mam ochotę znowu pojechać.
Wolność lewicy kończy się tam, gdzie wygodne dla nich poglądy. Czyli tolerancja i wolność tak, ale jak ktoś chociaż trochę nie akceptuje ich poglądów to już wolność nie dotyczy i trzeba zakazywać.
Czyli jeżeli zobaczę na jakimś marszu równości hasło komunistyczne, to mamy zakazać wszystkich marszów równości?Piekie(L)ny pisze: ↑06 mar 2023, 11:18Marsz Niepodlegołości to często też procesja grup o charakterze faszystowskim.
Tolerancja nie oznacza akceptacji dla ruchów o charakterze totalitarnym.
W moim jest 2:2. Zmarły dwie osoby bez szczepień i dwie zaszczepione. Jednak dużo gorzej samą chorobę przechodziły osoby zaszczepione, a parę osób w tym moja partnerka (niestety, musiała) zmagają się z różnego rodzaju alergiami, chociaż nigdy nie byli na nic uczuleni. Wszyscy po trzeciej dawce.popieramPiS pisze: ↑06 mar 2023, 13:19Chcesz wprowadzić przymus szczepień w całym kraju, a argumentujesz to sytuacją w Twoim otoczeniu. To jest absurdalna argumentacja. Na przełomie 2021/22 mieliśmy bardzo dużą ilość śmierci, niemal rekordową. Rok po szczepieniach.
Sam w prawdzie nie jeżdżę, ale od paru osób bywających regularnie słyszałem, że z roku na rok jest coraz lepiej i coraz bardziej przypomina to celebrację święta narodowego, a coraz mniej jest promocji nacjonalizmu.
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: firmino » 06 mar 2023, 14:34
Nie chciałem tego wcześniej pisać, ale ja podobnie 10 dni po trzeciej dawce dostałem niesamowicie intensywnej pokrzywki na całym ciele i do dzisiaj biorę na to leki antyhistaminowe, a minął już ponad rok, ciekawe czy to kiedyś przejdzie.
firmino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 06 mar 2023, 16:59
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Reinach » 06 mar 2023, 22:52
Nie będę dyskutował z poglądami, bo temat jest zbyt szeroki, jak na moje możliwości czasowe, ale o elementarną poprawność faktograficzną to mógłbyś zadbać.Piekie(L)ny pisze: ↑06 mar 2023, 9:22Posłuchaj sobie wypowiedzi niektórych członków konfederacji.cloner pisze: ↑06 mar 2023, 9:18Piekie(L)ny pisze: ↑06 mar 2023, 9:14Przecież niektórzy aktywni uczestnicy otwarcie sympatyzują z Putinowską RosjąPrzecież to lewica jest spadkobiercą komuny. To razem i inni wokół są za Putinem.
Polska Lewica od dawna stoi na stanowisku, że lepiej nam ze światem Zachodu niż mongołami z Rosji (historycznie i kulturowo nawet europejska cześć Rosji to duchowi spadkobiercy ludów stepowych).
Reinach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 06 mar 2023, 23:45
Ojciecdyrektor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 06 mar 2023, 23:49
Jakie ty masz? Nic z Polską już nie masz wspólnego.
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ojciecdyrektor » 07 mar 2023, 0:14
Ojciecdyrektor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 07 mar 2023, 0:19
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 16 paź 2023, 0:17
Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kisiel95 » 26 paź 2023, 8:45
kisiel95

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 10 lis 2023, 10:27

Ilka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 10 lis 2023, 11:46