Także polecam - serial miodzio, nie moge sie doczekać drugiego sezonu (pierwszy ma tylko 13 odcinkow)jordan20 pisze:polecam Wam Dextera
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 27 lut 2007, 23:19
Także polecam - serial miodzio, nie moge sie doczekać drugiego sezonu (pierwszy ma tylko 13 odcinkow)jordan20 pisze:polecam Wam Dextera
Paszti

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 27 lut 2007, 23:22
jordan20
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 27 lut 2007, 23:23
Bonso

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 kwie 2007, 14:14
Jak się okazało zupełnie niedawno, serial Rome został skasowany. Nie będzie trzeciego sezonu...
Oficjalnym powodem kasacji jest zbyt mała oglądalność i ogromne koszty produkcji. Przypomnijmy, że pierwszy sezon kosztował 100 mln $ (12 odcinków!). Oglądalność serialu plasowała się poniżej Sopranos i Six Feet Under. Decyzja była więc łatwa do podjęcia.
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 04 kwie 2007, 14:25
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 10 kwie 2007, 21:56
Chlopaczek pisze:Pewnie Rzym byl dla Amerykanow zbyt trudny.Nie dziwie sie ze go nie zrozumieli i stad tak slabe wyniki.
Ja za tym serialem - cytujac Pullo - wszedlbym w dupe Jowisza
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 kwie 2007, 22:04
Tlo historyczne.Jak dla mnie Amerykanie sa ignorantami jezeli chodzi o nie ich historiebellus pisze:A co w tym serialu takiego trudnego było? Jak dla mnie to była jego uroda, że nie był skąplikowany, nie produkował zbędnie kolejnych zagadek, etc zresztą o wadach Losta pisał trochę wyżej Piwus, to nie będę powtarzał.
Rzym był dobry, ale co dobre szybko się kończy.
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 10 kwie 2007, 22:10
Chlopaczek pisze:Tlo historyczne.Jak dla mnie Amerykanie sa ignorantami jezeli chodzi o nie ich historie
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 kwie 2007, 22:15
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 10 kwie 2007, 22:35
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 kwie 2007, 22:41
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 10 kwie 2007, 22:47
Chlopaczek pisze:wykreowanych przez tworcow (niczego nie umniejszajac Pullo
bellus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 kwie 2007, 22:58
Pewnie tak bylo bo nie wydaje mi sie zeby postac i historia Pullo byla wzorowana na jakiejs postaci z tamtego okresu.bellus pisze:
A wiesz, że Pullo to też postac historyczna? Pisze o nich Juliusz Cezar w "O wojnie galijskiej". Znaczy to słowo historyczne to raczej z przymróżeniem oka. ich imiona najpewnie zaczerpnięto tylko.
Nie wiem czy dodatkowe koszty scen batalistycznych by sie zwrocily skoro sam serial przeciez swietny sie nie zwrocil.Nie jestem jednak ksiegowym w HBO wiec to tylko dywagacjebellus pisze: No to niech będzie, że Rzym miałby w USA większą oglądalność jakby był bardziej batalistyczny. Im większa ogląalność tym łatwiej przeboleć koszty produkcji.
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 10 kwie 2007, 23:03
To chyba niestety prawda. Nie pisał bym niestety gdyby nie to, że to amerykanie robią najlepsze seriale na świecie. To pewnie kwestia pieniędzy, liczby stacji telewizyjnych, koncernów medialnych które walczą o widza, etc. Szkoda bo jak widać na przykładzie Rzymu udało im się stworzyć świetny serial (wg europejczyków) a nie rentowny u nich - czyli słaby. Pewno za chwilę, zaatakują mnie wielbiciele Stawki większej niż życie, Szpitala na peryfeirach, Czterech pancernych i psa, Janosika czy innych legend socjalistycznej kinematografii, jednak się nie boję.Chlopaczek pisze:Amerykanie wychowani na komiksach z supciem latwiej lykaja seriale o superobhaterach albo innych zjawiskach paranormalnych
bellus
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio