Parada Równości - Strona 4

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Re: Parada homoseksualistów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 cze 2010, 2:15

Spółce nie udzielą informacji o stanie zdrowia w szpitalu obawiam się.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 15 cze 2010, 2:21

Wyborne porownanie Kamil. Godne wyborcy Jarka Kaczynskiego.

Pelne prawa przyslugujace parom hetereoseksualnym dla par homoseksualnych. Mam nadzieje ze gdy osiagna juz prawo do rejestrowania zwiazkow partnerskich nie zaprzestana walczyc i pojda dalej. Do konca. Dla siebie i na pohybel takim jak Ty przy okazji.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 15 cze 2010, 13:54

Bez przesady.

Moje zdanie jest takie, że powinno im się legalizować homomałżeństwa. Tyle tylko, że od razu do głowy przychodzi mi myśl, że zaraz po małżeństwach może przyjść adopcja, czego już zdzierżyć i zaakceptować ni kijek, się nie da. Maciek kocha Krystiana. Spoko. Niech sobie kocha. Niech mu tam czasem przyładuje w dupcię. Ich wybór. Ale dzieci? Litości. Czym sobie "zasłużył" taki mały szkrab, żeby wychowywała go dwójka pedałów? Pomyślcie sobie jak taki dzieciak będzie miał przesrane życie w szkole/pracy/osiedlu itd. Komu kupowałby prezent na dzień matki? A może na dzień ojca musiałby kupować 2 upominki?

Człowiek jest tak skonstruowany, że dwie osoby, posiadające wacki ni cholery dzieci mieć nie może. Tak samo nie powinni adoptować dziecka. Tyle.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 15 cze 2010, 14:05

Homoseksualizm jest ogólnie w porządku. Powszechnie wiadomo, że ze związku dwóch mężczyzn lub dwóch kobiet rodzą się dzieci, które w przyszłości będą pracować dla dobra naszego kraju i co lepsze - uratują nasz system emerytalny.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 15 cze 2010, 14:39

Brzycho jeszcze niedawno miałeś w sygnie "zakaz pedałowania" a teraz piszesz, że to ok. Zdecyduj się. Mi raczej są obojętni, co do dzieci mówię stanowcze NIE :!:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 cze 2010, 14:48

Adopcja dzieci? Czemu nie, skoro wiąże się to z wyciągnięciem dzieci ze strasznych domów dziecka. Nawet dla homofobów adopcja powinna być mniejszym złem. :wink:
Widzę zresztą zasadniczą sprzeczność w tym, że komuś nie przeszkadzają homoseksualiści, a przeszkadza mu to, że mogliby wychowywać dziecko - w końcu nawet jeśli "przeszłoby na gejowską stronę mocy", to co to komu przeszkadza, skoro nie ma nic do homoseksualistów? :wink:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 cze 2010, 15:15

Adopcja dzieci? Czemu nie, skoro wiąże się to z wyciągnięciem dzieci ze strasznych domów dziecka. Nawet dla homofobów adopcja powinna być mniejszym złem. :wink:
Proponuję wyciągnąć dzieci z domów dziecka i oddać je pedofilom.Czemu nie.W końcu będzie to mniejsze zło,a taki pedofil też powinien mieć prawo do posiadania dzieci (szczególnie nie swoich),nieprawdaż?
BTW - jest różnica między fobią (to a'propo poprawnej politycznie homofobii) a nietolerowaniem zboczeń.Bo homoseksualizm naturalny na 100% nie jest.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 cze 2010, 15:18

O dziwo wiele osob upatruje homoseksualizm tylko w kontekscie gejów i wychowywaniu dziecka przez dwoch "ludzi z wackami". A jak lesbijka zrobi sobie dziecko to tez bedziecie jej odbierac potomka? Przeciez tego nie da sie nawet skontrolowac, chyba ze beda dzialac te trojki Giertycha. Tez zapomniacie, ze wiele osob nie decyduje sie na dzieci w ogole lub decyduja sie na wychowanie dzieciaka samotnie, czy sa pozbawieni tej mozliwosci z powodu bezpłodnosci czy innych chorob np. niepelnosprawności. Czemu nikt nie postuluje aby im odebrac szansy na adopcje, przeciez to równiez jakas patologia mogaca spowodowac brain damage w mlodego dzieciaka? Homoseksualisci nie wykluwaja sie z jajek, wiec wniosek jest prosty ze wychowuja sie raczej w "normalnych" rodzinach i nie wiem skad przesad, ze geje beda wychowywac gejów. Odnosnie patologii to chyba wieksze szkody dziecku wyrzadza wychowywanie sie domach gdzie ojciec bije matke lub rodziec pija rozpuszczalnik. Ale tym trzeba dopiero udowodnic, ze nie sa w stanie zapewnic odpowiednich warunków, natomiast geje czy lesbijki bede zlymi rodzicami z automatu. Odnosnie adpopcji dzieci przez homoseksualistów mam stosunek obojetny, jednakze znow wracam do swojego zdania, ze nie płec, nie orientacja czy poglady polityczne decyduja czy jestes dobrym rodzicem czy ogolnie człowiekiem.

Odnosnie zoofilii to nie wiem jak to wyglada w polskim prawie, aczkolwiek nie wydaje mi sie, zeby jakis dorodny kozioł chciał wspołzyc z pania Kowalska czy niemniej dorodna koza np. z malzonkiem wyzej wymienionej pani Kowalskiej. To juz podchodzi mi do znecania sie nad biednymi zwierzetami, a na to juz chyba sa odpowiednie paragrafy.
Proponuję wyciągnąć dzieci z domów dziecka i oddać je pedofilom
Wiesz, ze pedofile rzadko patrza na plec dziecka? Poczytaj na ten temat cos wiecej. Od kiedy homoseksualista to pedofil?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 cze 2010, 15:26

Od kiedy homoseksualista to pedofil?
Drugie ciekawe pytanie:
Od kiedy homoseksualizm jest nienaturalny? :lol:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 15 cze 2010, 15:28

Wyborne porownanie Kamil. Godne wyborcy Jarka Kaczynskiego.
:lol:
Pelne prawa przyslugujace parom hetereoseksualnym dla par homoseksualnych. Mam nadzieje ze gdy osiagna juz prawo do rejestrowania zwiazkow partnerskich nie zaprzestana walczyc i pojda dalej. Do konca. Dla siebie i na pohybel takim jak Ty przy okazji.
Homoseksualizm to jest zboczenie podobnie jak zoofila, dlaczego jedni mają mieć większe prawa a drudzy mniejsze?

Państwo zapewnia pewne prawa parom Hetero z paru oczywistych powodów. Min. z takiego powodu, że z takiego małżenstwa rodzi się potomstwo. A co się urodzi z paru zboczeńców?

A ja tym zwolennikom, życzę by waszym dzieciom w szkole mówiono, że nie ważne czy z dziewczynką czy z chłopaczkiem ważna jest miłość i żeby z tego wyrósł gej. Może zrozumiecie jaka to tragedia dla takiej rodziny.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 cze 2010, 15:38

Wilmore pisze:Od kiedy homoseksualizm jest nienaturalny?
Na ten poziom argumentacji nawet nie wchodze, bo moze sie okazac za trudny. Po co zauwazac fakt ze nawet wsród ssaków naczelnych okolo kilku procent danej populacji przejawia sklonnosci homoseksualne. Pewnie im wmawiaja rodzice zeby zostali gejemi i wtedy juz nie maja wyboru. To sie nazwya presja rodzicielska :wink:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 cze 2010, 15:56

Ja do gejów nic nie mam. W większości to naprawdę normalni ludzie. Denerwują mnie jedynie "pedałki", czyli ludziska, które zachowują się jak karykatura geja. I naprawdę tacy ludzie nie denerwują mnie ze względu na swoją seksualność czy wrażliwość, a ze względu na swój sposób bycia. Tak samo denerwują mnie pseudo "maczo" którym głowa służy jedynie do pakowania odżywek przez otwór gębowy i pannice, które chcą zostać księżniczką na różowym jednorożcu. Zresztą większość, tych "pedałków" wyciapanych w samoopalaczach, kremach i żelach do włosów to heterycy. Kiedyś słyszałem jakiś cytat ze strony jakiegoś geja, który powiedział, że w latach dziewięćdziesiątych jak facet był zadbany to było wiadomo, że gej, a teraz heterycy wyglądają jak geje, geje ubierają się jak heterycy by się nie wyróżniać i już k...wa nic nie wiadomo :lol: . Słowem wkurza mnie raczej subkultura.
A, że ktoś jest gejem? Mi to wszystko jedno, nie jestem typem specjalnie emocjonalnym i zazwyczaj mało mnie obchodzi kto z kim jest, więc i w przypadku gejów mi to zasadniczo wisi. Nie widzę też powodu by za coś ich krytykować czy winić. Nie ich wina, że czują jak czują, a że społeczeństwo myśli inaczej? No cóż jeszcze pięćdziesiąt lat temu chorym na depresję, się odczepiało płaty czołowe szpikulcem do lodów.
Do małżeństw też nie mam niczego. Przecież nie mówimy o małżeństwach kościelnych, a państwowych czyli takich, które jedyie mają zagwarantować prawa partnerowi takie jak mają partnerzy heteroseksualni.

A czy homoseksualizm jest naturalny? Chciałem zauważyć, że jest dużo przypadków związków homoseksualnych też wśród zwierząt. Zresztą jeśli nie jest naturalny to jaki jest? Choroba cywilizacyjna czy genetyczna? :lol:
A ja tym zwolennikom, życzę by waszym dzieciom w szkole mówiono, że nie ważne czy z dziewczynką czy z chłopaczkiem ważna jest miłość i żeby z tego wyrósł gej. Może zrozumiecie jaka to tragedia dla takiej rodziny.
i jak się tak dzieciom powie, to nagle wszystkie zostaną gejami i lesbijkami :lol:
Państwo zapewnia pewne prawa parom Hetero z paru oczywistych powodów. Min. z takiego powodu, że z takiego małżenstwa rodzi się potomstwo. A co się urodzi z paru zboczeńców?
Jeśli sprowadzimy związek między ludzi jedynie do prokreacji, to nie ma powodu by homoseksualiści mieli takie prawa. Problem w tym, że moim zdaniem, nawet dla katolików w zawiązku między dwójką ludzi chodzi o coś więcej niż tylko rypanie :>

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 cze 2010, 16:53

Babel pisze:Wiesz, ze pedofile rzadko patrza na plec dziecka? Poczytaj na ten temat cos wiecej. Od kiedy homoseksualista to pedofil?
Nie załapałeś.W 1973 homoseksualizm został wykreślony z listy chorób.W demokratycznym głosowaniu.Teraz zagwarantuj mi,że za 50 lat inni 'postępowi' nie wykreślą z listy chorób pedofilii (podwaliny pod to są już czynione - ofiary są nazywane 'młodymi towarzyszami' etc.),zoofilii czy innych zboczeń.Jeśli nie tolerujesz promocji tych zboczeń to jesteś homofobem,następnie będziesz pewnie pedofilofobem,zoofilofobem etc.

Co więcej - homoseksualiści (mężczyźni) dokonują aż 1/3 przestępstw związanych z pedofilią.Jest to rażąca dysproporcja w stosunku do i odsetka w społeczeństwie (3%!).Masz - poczytaj http://sivis.salon24.pl/107739,homoseksualizm
Wilmore pisze:Od kiedy homoseksualizm jest nienaturalny?
Jest nienaturalny.Przykro mi.Nie prowadzi do prokreacji.Jest sprzeczny z teorią ewolucji Darwina.W Grecji też nie był propagowany - był co najwyżej TOLEROWANY (poczytaj sobie źródła historyczne - choć wiem,że u ciebie z tym ciężko).Duża różnica.Idąc tym tokiem rozumowania stwierdzam,że np. nabijanie człowieka na drut kolczasty jest normalne,bo taka dzierzba nabija swoje ofiary na drut kolczasty ergo występuje to w przyrodzie ergo jest naturalne.BZDURA.

Co jest tutaj najbardziej niepokojące - jakikolwiek sprzeciw czy protest powoduje,że dana osoba jest nazywana homofobem.Identyczny mechanizm jak z Żydami - nie popierasz ich polityki w Palestynie - od razu jesteś antysemitą.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 cze 2010, 17:09

Jest nienaturalny.Przykro mi.Nie prowadzi do prokreacji.
Och kurna.
Mordowanie też nie prowadzi do prokreacji, czyli drapieżników należy uznać za nienaturalnych. Co tam, że podobnie jak homoseksualizm zjadanie innych zwierzątek istnieje u zwierząt - ale nie prowadzi do prokreacji, więc to zło. :lol:
Naturalne jest to, co występuje w przyrodzie. I tak samo jak naturalna jest wiara w boga, tak samo naturalny jest homoseksualizm. Przykro mi.
A stawianie zoofilii, pedofilii z homoseksualizmem jest jak równanie kradzieży ze sprzedażą, świadczy tylko o ograniczeniu intelektualnym. Homoseksualizm to zgoda dwóch stron, pedofilia i zoofilia to wykorzystywanie drugiej strony bez jej wiedzy. :wink:
W Grecji też nie był propagowany - był co najwyżej TOLEROWANY (poczytaj sobie źródła historyczne - choć wiem,że u ciebie z tym ciężko).
Nie gorzej, niż u Ciebie, jak zwykle zresztą.
Dowiedz się, czym była w Grecji pederastia w starożytności, później wróć i się popraw. :wink:
Na ten poziom argumentacji nawet nie wchodze, bo moze sie okazac za trudny.
Miałeś Babelu absolutną rację. :wink:
Też sobie już odpuszczę.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 cze 2010, 17:28

MazurXIII pisze:Nie załapałeś.W 1973 homoseksualizm został wykreślony z listy chorób.W demokratycznym głosowaniu.Teraz zagwarantuj mi,że za 50 lat inni 'postępowi' nie wykreślą z listy chorób pedofilii
Rownie prawdopodobne jest, że za 50 lat WHO uchwali dokument ze jedzenie zupy ogórkowej wpływa na zarazanie sie wirusem HIV. Poki co jedyna oragnizacja nie dostrzegajaca problemu pedofilii jest pewna grupa wyznaniowa z siedziba w Watykanie. Cale szczescie oni nie beda decydowac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”