Parada Równości - Strona 35

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 lip 2018, 0:09

Po prostu nie byla osoba homoseksualna, a z opisu wnioskuje, ze bi lub jak sam przyznajesz z fochem na facetow. Tez spotkalem w swym zyciu takie osoby.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2018, 0:12 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 21 lip 2018, 0:10

ozob pisze: Czekam dalej na odpowiedz - Czy geja da sie odgejowic, a lesbe odlesbic? Skoro to choroba jak twierdzicie wiec powinno dac sie to uleczyc.
Oczywiście, podobnie jak w przypadku wielu innych zaburzeń psychicznych, da się z tego wyjść, i są osoby którym się to udało.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rosaria_Butterfield

Lobby LGBT oczywiście o tym nie mówi i takie przypadki działają na nich jak płachta na byka, bo obalają one główny dogmat ich propagandy - że geje i lesbijki rodzą się takimi i nie można tej orientacji zmienić.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 lip 2018, 0:12

DDK pisze: futbolowa - lubię Cię, ale zarzucanie mi poziomu dyskusji jest śmieszne. Zawsze trzymam jakiś poziom, nie obrażam nikogo, staram się odpowiadać na zadane mi pytania, a także stawiam inne, czasami prowokujące. Więc Ty, jako osoba, która bardzo często nie potrafi utrzymać emocji w dyskusji (adopcja, dzieci, aborcja) nie powinnaś zwracać mi uwagi na poziom jej prowadzenia.
Z tego co pamiętam z tych dyskusji, to akurat Ty nie umiałeś utrzymać emocji na wodzy i zawsze, gdy padały argumenty, chowałeś głowę w piasek ;)
Absolutnie nigdy nic do Ciebie nie mam, ale naprawdę nie oczekuj, że ktoś w miarę rozsądny da się wciągnąć w dyskusję zestawiającą dewiantów krzywdzących zwierzęta z ludźmi, którzy się kochają.
sickstick pisze: Osobiście odlesbiłem jedną lesbę
Ja znam odwrotną sytuację. Facet mojej przyjaciółki związał się po niej z facetem.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 21 lip 2018, 0:12

ozob pisze: Po prostu nie byla osoba homoseksualna.
Albo była biseksualna.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 lip 2018, 0:13

To jak, są tu jacyś homo? Czy tylko teoretycznie sobie piszemy?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 lip 2018, 0:18

Chlopaczek pisze: Zgadzam sie ze pytanie bylo glupie ale akurat w Polsce zoofilia nie jest przestepstwem seksualnym. Podchodzi tylko pod znecanie sie nad zwierzetami. Mozna tez dostac paragraf za jej rozpowszechnianie ale sam akt nie jest scigany z urzedu tak jak ma to miejsce w przypadku na przyklad pedofilii.
Owszem, ale aż tak dużo to nie zmienia. Może Polska z poglądami swojego społeczeństwa jest jeszcze za mało rozwinięta. :P
DDK pisze: Dla mnie głupia jest adopcja przez osoby homoseksualne.
Dla ciebie może sobie być, ale to już tylko twoja czysto subiektywna opinia i nic ponad to.
Cement pisze: Oczywiście, podobnie jak w przypadku wielu innych zaburzeń psychicznych, da się z tego wyjść, i są osoby którym się to udało.

Lobby LGBT oczywiście o tym nie mówi i takie przypadki działają na nich jak płachta na byka, bo obalają one główny dogmat ich propagandy - że geje i lesbijki rodzą się takimi i nie można tej orientacji zmienić.
Czyli lekarstwem jest silna wiara religijna? Że też ci wszyscy kształceni ludzie jeszcze na to nie wpadli. Niestety odosobniony przypadek oparty na osobistej relacji nie jest zbyt wiarygodnym dowodem.
Ostatnio zmieniony 21 lip 2018, 0:20 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 lip 2018, 0:19

geje i lesbijki rodzą się takimi i nie można tej orientacji zmienić.
Orientacji seksulanej nie zmienisz na zyczenie. Albo robia kogos baby, albo chlopy, albo oboje.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 lip 2018, 0:19

Cement pisze:Oczywiście, podobnie jak w przypadku wielu innych zaburzeń psychicznych, da się z tego wyjść, i są osoby którym się to udało.

Ciezko sie czyta takie bzdury. Tym ciezej ze ewidentnie widac ze jestes do nich przekonany jakbys oznajmial ze jutro wzejdzie slonce. Zawsze przedstawiasz rzeczy nieoczywiste dla innych albo nieprawdziwe niczym prawdy objawione. Takich ludzi trzeba sie bac i nawet ateisci powinni sie modlic zeby osoby tego typu nie zajmowaly stanowisk ktore daja im realny wplyw na zycie innych.

Lubisz Wiki to poczytaj: https://en.wikipedia.org/wiki/Conversion_therapy

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 21 lip 2018, 0:20

ozob pisze: Bo jest wygodna.
Dla kogo?
cloner pisze: To jak, są tu jacyś homo? Czy tylko teoretycznie sobie piszemy?
Wcale bym nie był zaskoczony jakby jakiś gej albo pedofil się znalazł wśród osób broniących adopcję dla homoseksualistów. Może właśnie stąd się wziął nick "Chlopaczek" ? :think:
Spoiler:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 21 lip 2018, 0:23

futbolowa pisze: tego co pamiętam z tych dyskusji, to akurat Ty nie umiałeś utrzymać emocji na wodzy i zawsze, gdy padały argumenty, chowałeś głowę w piasek
Absolutnie nigdy nic do Ciebie nie mam, ale naprawdę nie oczekuj, że ktoś w miarę rozsądny da się wciągnąć w dyskusję zestawiającą dewiantów krzywdzących zwierzęta z ludźmi, którzy się kochają.
No to daj mi jakieś przykłady tych dyskusji. Jedną z naszych dyskusji na priv musiałem zakończyć, bo Twoje argumenty mieszały się z odczuciami, które miałaś po wydarzeniach które Cię spotkały w życiu. Wiesz sama o czym mówię, nie chcę o tym pisać publicznie i znowu do tego wracać.
Kluchman pisze: Dla ciebie może sobie być, ale to już tylko twoja czysto subiektywna opinia i nic ponad to.
Oczywiście, że tak.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 lip 2018, 0:25

ryba_82 pisze:
ozob pisze: Bo jest wygodna.
Dla kogo?
Dla osob takich jak Ty nie potrafiacych udowodnic, ze homoseksualizm to choroba.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 lip 2018, 0:26

DDK pisze: No to daj mi jakieś przykłady tych dyskusji. Jedną z naszych dyskusji na priv musiałem zakończyć, bo Twoje argumenty mieszały się z odczuciami, które miałaś po wydarzeniach które Cię spotkały w życiu. Wiesz sama o czym mówię, nie chcę o tym pisać publicznie i znowu do tego wracać.
Jakbym miała ochotę przekopywać archiwa forum w tym celu, to bym to zrobiła ;) Nie wiem tylko po co, bo Ty i tak wierzysz w to, co chcesz wierzyć, a dochodzić się naprawdę nie ma sensu :)

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 21 lip 2018, 0:27

Chlopaczek pisze: Lubisz Wiki to poczytaj: https://en.wikipedia.org/wiki/Conversion_therapy
Najwyraźniej masz problemy z podstawami formułowania logicznej argumentacji. To, że w historii psychiatrii stosowano błędne/niewłaściwe/nieskuteczne terapie konwersyjne nie oznacza, że homoseksualizm nie jest zaburzeniem psychicznym. To tak jakby napisać, że ponieważ są nieskuteczne leki na raka, to rak nie jest chorobą. Decyzja o wykreśleniu homoseksualizmu z listy zaburzeń psychicznych w 1973 r. była decyzją polityczną, podjętą przez mniejszość psychiatrów (większość albo zagłosowała przeciwko, albo wstrzymała się od głosu), pod presją agresywnego lobby LGBT, już wtedy silnego.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 21 lip 2018, 0:30

futbolowa pisze: Jakbym miała ochotę przekopywać archiwa forum w tym celu, to bym to zrobiła Nie wiem tylko po co, bo Ty i tak wierzysz w to, co chcesz wierzyć, a dochodzić się naprawdę nie ma sensu
Chodziło mi o zarzucanie poziomu dyskusji. Spytaj się tutaj 30 najaktywniejszych forumowiczów jak oceniają mój poziom dyskusji, to może kilku, którzy są nastawieni przeciwko mnie, będą mieli jakieś zarzuty.

Przynajmniej mam taką nadzieje.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Parada Równości

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 lip 2018, 0:33

DDK pisze: Chodziło mi o zarzucanie poziomu dyskusji. Spytaj się tutaj 30 najaktywniejszych forumowiczów jak oceniają mój poziom dyskusji, to może kilku, którzy są nastawieni przeciwko mnie, będą mieli jakieś zarzuty.
To, że dyskusja o zoofilii jest na żenującym poziomie nie znaczy, że nagle wszystkie inne Twoje wypowiedzi dostaną taką etykietkę, nie przejmuj się tym tak :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”