Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 lip 2018, 0:09
ozob

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 21 lip 2018, 0:10
Oczywiście, podobnie jak w przypadku wielu innych zaburzeń psychicznych, da się z tego wyjść, i są osoby którym się to udało.
Cement
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 lip 2018, 0:12
Z tego co pamiętam z tych dyskusji, to akurat Ty nie umiałeś utrzymać emocji na wodzy i zawsze, gdy padały argumenty, chowałeś głowę w piasekDDK pisze: futbolowa - lubię Cię, ale zarzucanie mi poziomu dyskusji jest śmieszne. Zawsze trzymam jakiś poziom, nie obrażam nikogo, staram się odpowiadać na zadane mi pytania, a także stawiam inne, czasami prowokujące. Więc Ty, jako osoba, która bardzo często nie potrafi utrzymać emocji w dyskusji (adopcja, dzieci, aborcja) nie powinnaś zwracać mi uwagi na poziom jej prowadzenia.
Ja znam odwrotną sytuację. Facet mojej przyjaciółki związał się po niej z facetem.
futbolowa

Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 21 lip 2018, 0:13
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 lip 2018, 0:18
Owszem, ale aż tak dużo to nie zmienia. Może Polska z poglądami swojego społeczeństwa jest jeszcze za mało rozwinięta.Chlopaczek pisze: Zgadzam sie ze pytanie bylo glupie ale akurat w Polsce zoofilia nie jest przestepstwem seksualnym. Podchodzi tylko pod znecanie sie nad zwierzetami. Mozna tez dostac paragraf za jej rozpowszechnianie ale sam akt nie jest scigany z urzedu tak jak ma to miejsce w przypadku na przyklad pedofilii.
Dla ciebie może sobie być, ale to już tylko twoja czysto subiektywna opinia i nic ponad to.
Czyli lekarstwem jest silna wiara religijna? Że też ci wszyscy kształceni ludzie jeszcze na to nie wpadli. Niestety odosobniony przypadek oparty na osobistej relacji nie jest zbyt wiarygodnym dowodem.Cement pisze: Oczywiście, podobnie jak w przypadku wielu innych zaburzeń psychicznych, da się z tego wyjść, i są osoby którym się to udało.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rosaria_Butterfield
Lobby LGBT oczywiście o tym nie mówi i takie przypadki działają na nich jak płachta na byka, bo obalają one główny dogmat ich propagandy - że geje i lesbijki rodzą się takimi i nie można tej orientacji zmienić.
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 21 lip 2018, 0:19
Orientacji seksulanej nie zmienisz na zyczenie. Albo robia kogos baby, albo chlopy, albo oboje.geje i lesbijki rodzą się takimi i nie można tej orientacji zmienić.
ozob
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 lip 2018, 0:19
Ciezko sie czyta takie bzdury. Tym ciezej ze ewidentnie widac ze jestes do nich przekonany jakbys oznajmial ze jutro wzejdzie slonce. Zawsze przedstawiasz rzeczy nieoczywiste dla innych albo nieprawdziwe niczym prawdy objawione. Takich ludzi trzeba sie bac i nawet ateisci powinni sie modlic zeby osoby tego typu nie zajmowaly stanowisk ktore daja im realny wplyw na zycie innych.Cement pisze:Oczywiście, podobnie jak w przypadku wielu innych zaburzeń psychicznych, da się z tego wyjść, i są osoby którym się to udało.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Rosaria_Butterfield
Lobby LGBT oczywiście o tym nie mówi i takie przypadki działają na nich jak płachta na byka, bo obalają one główny dogmat ich propagandy - że geje i lesbijki rodzą się takimi i nie można tej orientacji zmienić.
Chlopaczek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 21 lip 2018, 0:20
Dla kogo?
Wcale bym nie był zaskoczony jakby jakiś gej albo pedofil się znalazł wśród osób broniących adopcję dla homoseksualistów. Może właśnie stąd się wziął nick "Chlopaczek" ?
ryba_82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 21 lip 2018, 0:23
No to daj mi jakieś przykłady tych dyskusji. Jedną z naszych dyskusji na priv musiałem zakończyć, bo Twoje argumenty mieszały się z odczuciami, które miałaś po wydarzeniach które Cię spotkały w życiu. Wiesz sama o czym mówię, nie chcę o tym pisać publicznie i znowu do tego wracać.futbolowa pisze: tego co pamiętam z tych dyskusji, to akurat Ty nie umiałeś utrzymać emocji na wodzy i zawsze, gdy padały argumenty, chowałeś głowę w piasek
Absolutnie nigdy nic do Ciebie nie mam, ale naprawdę nie oczekuj, że ktoś w miarę rozsądny da się wciągnąć w dyskusję zestawiającą dewiantów krzywdzących zwierzęta z ludźmi, którzy się kochają.
Oczywiście, że tak.
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 lip 2018, 0:26
Jakbym miała ochotę przekopywać archiwa forum w tym celu, to bym to zrobiła
futbolowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 21 lip 2018, 0:27
Najwyraźniej masz problemy z podstawami formułowania logicznej argumentacji. To, że w historii psychiatrii stosowano błędne/niewłaściwe/nieskuteczne terapie konwersyjne nie oznacza, że homoseksualizm nie jest zaburzeniem psychicznym. To tak jakby napisać, że ponieważ są nieskuteczne leki na raka, to rak nie jest chorobą. Decyzja o wykreśleniu homoseksualizmu z listy zaburzeń psychicznych w 1973 r. była decyzją polityczną, podjętą przez mniejszość psychiatrów (większość albo zagłosowała przeciwko, albo wstrzymała się od głosu), pod presją agresywnego lobby LGBT, już wtedy silnego.Chlopaczek pisze: Lubisz Wiki to poczytaj: https://en.wikipedia.org/wiki/Conversion_therapy
Cement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 21 lip 2018, 0:30
Chodziło mi o zarzucanie poziomu dyskusji. Spytaj się tutaj 30 najaktywniejszych forumowiczów jak oceniają mój poziom dyskusji, to może kilku, którzy są nastawieni przeciwko mnie, będą mieli jakieś zarzuty.
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 21 lip 2018, 0:33
To, że dyskusja o zoofilii jest na żenującym poziomie nie znaczy, że nagle wszystkie inne Twoje wypowiedzi dostaną taką etykietkę, nie przejmuj się tym tak
futbolowa
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio