Eurowizja (zbiorczy) - Strona 35

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 19 lut 2024, 14:47

Na Eurowizję powinien jechać Stachursky, a nie jakieś bezjajeczne piosenkarzyny.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3479

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 19 lut 2024, 15:39

Zygmunt-1 pisze:
19 lut 2024, 14:47
Na Eurowizję powinien jechać Stachursky, a nie jakieś bezjajeczne piosenkarzyny.
Po polsku

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 19 lut 2024, 15:50

piotrcies pisze:
17 lut 2024, 1:49
Gdzieś tam widziałem przecieki, że Luna.
To coś nie ma szans na większy sukces, nie wiem czy Luna z tym średniakiem wejdzie choćby do finału? Już rok temu mieliśmy lepszą propozycję. :angry2:
piotrcies pisze:
19 lut 2024, 11:06
lepszy też od Solo sprzed roku (tylko tamten utwór stał się troszkę viralem i to dało nam punkty)
Tu bym się nie zgodził, że "Solo" było gorsze, no ale "Wieży" jeszcze nie zdążyłem zakodować w głowie. A czy za granicą tak bardzo śledzili nasz internet, żeby za memiczność Blanki dawać dodatkowe punkty?
piotrcies pisze:
można by wysłać tego Pana Savyana
Nie róbmy parodii, to jest tak samo słabe, tylko że jeszcze mniej ambitne od Luny.
piotrcies pisze:
Można by wysłać Witch-era Tarohoro
A tu miałem największą zagwostkę, ba artystycznie Justyna jest o dwie klasy wyżej od tych pozostałych konkurentów, ale muzycznie weszła w taką sferę eksperymentów, że chyba tylko garstka jurorów, by zrozumiała o co jej chodzi?
No ale za to ciało (52-latki) ma kosmiczne, może właśnie w ostatnich latach za bardzo na nim się skupiła i całkowicie zapomniała o duszy...
matt_ pisze:
19 lut 2024, 11:14
Córka prezesa Dawtony, z Universala, piosenka po angielsku.
To wiele wyjaśnia.

Awatar użytkownika
dias
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 983

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 19 lut 2024, 17:34

piotrcies pisze:
19 lut 2024, 10:41
No i oficjalnie:

Szczerze? Wolałbym tę Steczkowską, choć zupełnie nie moje klimaty, to by jednak jakoś się wyróżniało, a ona sama na pewno miałaby świetne wykonanie. A tu? Utwór jakich wiele, melodia dość chwytliwa, ale tego się nie zapamiętuje na dłużej. Stawiam na awans do finału, ale raczej ostatnia dziesiątka zestawienia.
Czy tę piosenkę pisało AI? Bo tak brzmi. Nic ciekawego, nic nowego, nic zaskakującego, głos wokalistki też płaski jak heblowana deska. Wróżę mocne 15 miejsce. W półfinale.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 19 lut 2024, 17:55

dias pisze:
19 lut 2024, 17:34
Czy tę piosenkę pisało AI? Bo tak brzmi.
Tak z 2/3 tekstu na pewno. To brzmi jakby pojedyncze frazy z cyklu "i'm 13 and this is deep" albo od jakiegoś coacha poskładać obok i dokleić melodię:
- Only I can find my future
- Looking for a miracle
- I'm the one who built the tower
- Waiting for a sun to catch me
- Always tried to chase the rainbow
- Shining in a tiger's eyes
- Running down the waterfall

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1078
Kibicuję: Ac Milan

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 20 lut 2024, 14:03

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 20 lut 2024, 16:42

A myślałem, że takie rzeczy tylko za rządów PiS-u. :whistle:

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 lut 2024, 18:04

Nie dziwi mnie to szczególnie. W sensie wypuszczanie rokrocznie tak karygodnie słabych i nijakich utworów nie może być dziełem przypadku tylko tego że to zwyczajne kolesiostwo i wygra ten kto dał więcej w łapę bądź ma odpowiednich przyjaciół tu i tam.

basson
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 96

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 17 mar 2024, 16:29

Jestem po przesłuchaniu wszystkich tegorocznych piosenek i mam problem ze wskazaniem zwycięzcy. Największym faworytem wydaje się być chyba jednak Holandia. Mi osobiście najbardziej podoba się propozycja estońska.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 maja 2024, 12:43

jakoś tak będzie to wyglądać na scenie:

Zupełnie mi się nie podoba, trzeba było wysłać Steczkowską, nie moje klimaty jej piosenka, ale przynajmniej nie była taka nijaka i szybciej by się dała zapamiętać. A to słyszałem już nie raz ze strony różnych wykonawców.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 03 maja 2024, 13:05

Nie no po pierwszych przesłuchaniach najlepsza jest Belgia:

basson
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 96

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 05 maja 2024, 8:05

Oficjalne próby 2k24

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 06 maja 2024, 23:33

piotrcies pisze:
03 maja 2024, 12:43
Zupełnie mi się nie podoba, trzeba było wysłać Steczkowską, nie moje klimaty jej piosenka, ale przynajmniej nie była taka nijaka i szybciej by się dała zapamiętać. A to słyszałem już nie raz ze strony różnych wykonawców.
Moim zdaniem i Justyna i Luna to materiał gdzieś na max 16. miejsce w finale. Taki sobie kolejny pop po angielsku. Mnie również ten utwór nie kupił, ale ludzie jej chcieli, więc byłby to naturalny wybór, również dla oczyszczenia atmosfery wokół działań TVP. A tu zrobili "preselekcje", gdzie radiowcy wybrali radiową piosenkę w wykonaniu córki bogatego tatusia. Kiedyś kibicowałem wszystkich Polakom niezależnie od tego, czy propozycja mi się podobała czy nie, ale jak się emocjonować takimi sztucznymi tworami? Ciężko identyfikować z kolejną osobą wybraną po znajomości i którąś już zwykłą piosenką po angielsku. Miejmy jaja i spróbujmy czegoś "swojego", innego.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 maja 2024, 12:15

matt_ pisze:
06 maja 2024, 23:33
Moim zdaniem i Justyna i Luna to materiał gdzieś na max 16. miejsce w finale. Taki sobie kolejny pop po angielsku. Mnie również ten utwór nie kupił, ale ludzie jej chcieli, więc byłby to naturalny wybór, również dla oczyszczenia atmosfery wokół działań TVP. A tu zrobili "preselekcje", gdzie radiowcy wybrali radiową piosenkę w wykonaniu córki bogatego tatusia. Kiedyś kibicowałem wszystkich Polakom niezależnie od tego, czy propozycja mi się podobała czy nie, ale jak się emocjonować takimi sztucznymi tworami? Ciężko identyfikować z kolejną osobą wybraną po znajomości i którąś już zwykłą piosenką po angielsku. Miejmy jaja i spróbujmy czegoś "swojego", innego.
Może to dobry moment na uświadomienie sobie że Eurowizja to konkurs muzyczny 10-tej kategorii i żaden czołowy polski wykonawca nawet się do tego nie zgłasza. Jeśli grasz dobrą polską muzykę to jesteś sławny sam z siebie i żadna eurowizja do niczego ci nie jest potrzeba, biorą w niej udział jedynie takie Luny, Jany czy Rafały Brzozowskie, czyli artyści potrzebujący promocji bo sami są zbyt słabi żeby ich puszczano choćby na spotifaju.

Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator

Eurowizja (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 07 maja 2024, 12:29

@sickstick, nie oczekuję czołowego polskiego artysty. Chcę po prostu kogoś, kto nie jest niczyją córką, synem, pupilem TVP, wytwórni płytowej czy inną przybłędą. Ostatnim uczciwie wybranym reprezentantem był Ochman, w tym roku o udział zabiegała właśnie Justyna, więc ktoś się jednak interesuje.

Swoją drogą, skoro Eurowizja jest imprezą 10. kategorii, jakie inne, międzynarodowe konkursy tego typu są lepsze od niej? I co Ci zrobił ten Jann, że wrzucasz go na jedną półkę z Luną i Brzozowskim, którzy na dobrą sprawę faktycznie nie istnieją na rynku? :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”