Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 19 lut 2024, 14:47
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 19 lut 2024, 15:50
To coś nie ma szans na większy sukces, nie wiem czy Luna z tym średniakiem wejdzie choćby do finału? Już rok temu mieliśmy lepszą propozycję.
Tu bym się nie zgodził, że "Solo" było gorsze, no ale "Wieży" jeszcze nie zdążyłem zakodować w głowie. A czy za granicą tak bardzo śledzili nasz internet, żeby za memiczność Blanki dawać dodatkowe punkty?
Nie róbmy parodii, to jest tak samo słabe, tylko że jeszcze mniej ambitne od Luny.
A tu miałem największą zagwostkę, ba artystycznie Justyna jest o dwie klasy wyżej od tych pozostałych konkurentów, ale muzycznie weszła w taką sferę eksperymentów, że chyba tylko garstka jurorów, by zrozumiała o co jej chodzi?
To wiele wyjaśnia.
yedraz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dias » 19 lut 2024, 17:34
Czy tę piosenkę pisało AI? Bo tak brzmi. Nic ciekawego, nic nowego, nic zaskakującego, głos wokalistki też płaski jak heblowana deska. Wróżę mocne 15 miejsce. W półfinale.piotrcies pisze: ↑19 lut 2024, 10:41No i oficjalnie:
Szczerze? Wolałbym tę Steczkowską, choć zupełnie nie moje klimaty, to by jednak jakoś się wyróżniało, a ona sama na pewno miałaby świetne wykonanie. A tu? Utwór jakich wiele, melodia dość chwytliwa, ale tego się nie zapamiętuje na dłużej. Stawiam na awans do finału, ale raczej ostatnia dziesiątka zestawienia.
dias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 19 lut 2024, 17:55
Tak z 2/3 tekstu na pewno. To brzmi jakby pojedyncze frazy z cyklu "i'm 13 and this is deep" albo od jakiegoś coacha poskładać obok i dokleić melodię:
venomik
Vol'jin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 20 lut 2024, 16:42
yedraz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 20 lut 2024, 18:04
Delpiero14
Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 17 mar 2024, 16:29
basson

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 03 maja 2024, 12:43
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 03 maja 2024, 13:05
yedraz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: basson » 05 maja 2024, 8:05
basson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 06 maja 2024, 23:33
Moim zdaniem i Justyna i Luna to materiał gdzieś na max 16. miejsce w finale. Taki sobie kolejny pop po angielsku. Mnie również ten utwór nie kupił, ale ludzie jej chcieli, więc byłby to naturalny wybór, również dla oczyszczenia atmosfery wokół działań TVP. A tu zrobili "preselekcje", gdzie radiowcy wybrali radiową piosenkę w wykonaniu córki bogatego tatusia. Kiedyś kibicowałem wszystkich Polakom niezależnie od tego, czy propozycja mi się podobała czy nie, ale jak się emocjonować takimi sztucznymi tworami? Ciężko identyfikować z kolejną osobą wybraną po znajomości i którąś już zwykłą piosenką po angielsku. Miejmy jaja i spróbujmy czegoś "swojego", innego.
matt_

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 maja 2024, 12:15
Może to dobry moment na uświadomienie sobie że Eurowizja to konkurs muzyczny 10-tej kategorii i żaden czołowy polski wykonawca nawet się do tego nie zgłasza. Jeśli grasz dobrą polską muzykę to jesteś sławny sam z siebie i żadna eurowizja do niczego ci nie jest potrzeba, biorą w niej udział jedynie takie Luny, Jany czy Rafały Brzozowskie, czyli artyści potrzebujący promocji bo sami są zbyt słabi żeby ich puszczano choćby na spotifaju.matt_ pisze: ↑06 maja 2024, 23:33Moim zdaniem i Justyna i Luna to materiał gdzieś na max 16. miejsce w finale. Taki sobie kolejny pop po angielsku. Mnie również ten utwór nie kupił, ale ludzie jej chcieli, więc byłby to naturalny wybór, również dla oczyszczenia atmosfery wokół działań TVP. A tu zrobili "preselekcje", gdzie radiowcy wybrali radiową piosenkę w wykonaniu córki bogatego tatusia. Kiedyś kibicowałem wszystkich Polakom niezależnie od tego, czy propozycja mi się podobała czy nie, ale jak się emocjonować takimi sztucznymi tworami? Ciężko identyfikować z kolejną osobą wybraną po znajomości i którąś już zwykłą piosenką po angielsku. Miejmy jaja i spróbujmy czegoś "swojego", innego.
sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 07 maja 2024, 12:29
matt_
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio