Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 lip 2010, 18:07
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2010, 18:12
Szkoda, że populistycznego chwytu Kaczyńskiego z głosowaniami Komorowskiego nikt rozsądnie nie wytłumaczył, Komorowski dał strasznie ciała w tej sprawie, przecież można było Kaczyńskiego łatwo ośmieszyć.Cała prawde o załosnym i klamliwym kurskim pokazał giertych, kiedy przeczytał kto i jak głosował.
Ależ Arku. Ja jestem człowiekiem lewicy powiedzmy sobie średniego pokolenia, wstydź się takiego języka.On moze zaprzeczac, ale jestem pewien, ze to czerwoniec czystej krwi.
Wilmore
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 05 lip 2010, 18:22
Piotr
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 lip 2010, 18:28
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 05 lip 2010, 18:36
Piotr

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2010, 18:39
Wiesz co, władza jest najważniejsza dla każdego polityka, choć niewielu cierpi na taką obsesję jak Kaczyński, i stosuje przy okazji takie metody. In minus dla mnie u Kaczyńskiego działa nie to, że jest gotów do poświęceń na rzecz władzy, tylko fakt, że szuka wsparcia u ludzi, których dawniej był gotów powywieszać na świńskich kiszkach, zamiast szukać wsparcia u ludzi bliższych elektoratem. Niepotrzebnie też składa mocne i odważne deklaracje - inaczej patrzyłbym na próby utrzymania władzy za wszelką cenę dzięki koalicji z LPR, gdzie światopogląd jest podobny, a inaczej po deklaracjach Kaczyńskiego na temat Giertycha i środowiska LPR (to samo tyczy się Samoobrony). To był błąd Kaczyńskiego, wytrawnego w końcu polityka, który za daleko zachodzi w kreowaniu sobie wrogów wszędzie dookoła - później ośmiesza się utrzymywaniem władzy za wszelką cenę. Tak samo niepotrzebnie mówił o tym, że nie zostanie premierem, jeśli jego brat będzie prezydentem - i tak wszyscy wiedzieli, jak jest, a on dodatkowo się ośmieszył.Władza jest najwazniejsza
Nie nazywaj debilem człowieka, który ośmieszył politykę PiS nie zostawiając na niej suchej nitki.Donald zrozumiał, ze kaczorowi zostanie tylko porozumienie z debilami, a jak to porozumienie podpisze to długo ci debile nie wytrzymają i zrobią jakis numer.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 05 lip 2010, 21:07
WIlmore pisze:Co do wyborów - jak zwykle na TVP "cudowne" wyniki sondażowe, dziwię się, że nie dali zwycięstwa Kaczyńskiemu nad Komorowskim - jak już kłamać, to na całego. Wszystkie instytuty podają jedno, te pracujące dla TVP drugie. Fantastyczne.![]()
Jak się później okazało TVP było najbliższe prawdy i jako jedyne nie skompromitowało się sondażami z godziny 20. Każdemu inteligentnemu (chociaż w małej części) człowiekowi w tym momencie zapaliłaby się w głowie czerwona lampka i pomyślałby "Oho wygłupiłem się dosyć konkretnie. Gdy ukażą się sondaże w II turze lepiej będzie jeśli je przemilczę, by znowu nie wyjść na pośmiewisko i idiotę".Wilmore pisze:Cztery instytuty, trzy mają podobne wyniki, a TVP jak zwykle swoje i oderwane od rzeczywistości. Zero zaskoczenia.
Uwierzyłbym w przekłamanie TVN bez problemów, gdyby były cztery różne wersje. A nie w sytuacji, gdy jedna zakłamana stacja podaje jeden scenariusz, a wszyscy inni przedstawiają inny.![]()
No i kolejna żenada dla Wilmore'a. TVP podało nie tyle najlepsze, co prawie idealne wyniki. Jeśli 96% skuteczność, czyli te NAJWIARYGODNIEJSZE jest dla niego próbą podlizania się to jak go można nazwać? No mi na myśl cisną się jedynie obraźliwe przymiotniki. Nic więcej.Wilmore pisze:Starają się już podlizać nowemu systemowi, przecież jeśli wyniki się potwierdzą, to zaraz TVP będzie tak samo proPO, jak przed chwilą było skandalicznie proPiS.TVP daje Komorowskiemu większą przewagę niż TVN :O
brzycho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 lip 2010, 21:13
Zaczynasz posta takim wywodem, żeby przejść do cytowania Wilmore'a i.. odpowiadania na jego argumentyJa nie rozumiem po jaką cholerę Wy dyskutujecie z kimś takim jak Wilmore. Naprawdę szkoda Waszej klawiatury na tego typa.
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2010, 21:16
Nawet nie tyle argumenty, co żartobliwą odpowiedź na czyjś post.Zaczynasz posta takim wywodem, żeby przejść do cytowania Wilmore'a i.. odpowiadania na jego argumenty
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 05 lip 2010, 21:19
O widzisz.WIlmore pisze:Nawet nie tyle argumenty, co żartobliwą odpowiedź na czyjś post.![]()

brzycho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 lip 2010, 21:30
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 05 lip 2010, 21:31
Sam do siebie?MGiggs pisze:Podałem swoje racjonale argumenty i widze ze nie raczyłem odpisać...
ulynif
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 lip 2010, 21:39
MGiggs
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 05 lip 2010, 21:42
Bo dobrej jakości nie trzeba reklamować.MGiggs pisze:Ciekawe dlaczego nikt nie napisal argumentu za dla Jarka
ulynif
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio