Wybory 2010 - Strona 41

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Swój głos oddam na

Bronisław Komorowski
25
36%
Jarosław Kaczyński
30
43%
Nie oddam głosu
14
20%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Wybory 2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 lip 2010, 18:07

Kaczyński zachwala Gierka i nazywa sie ze jest też człowiekiem lewicy, nagle komuchy sa u niego człowiekami lewicy,nagle partie która zwalaczał przez lata zaczyna cenic... Pieprzenie ze nie zostanie premier gdy Lech zostanie prezydentem. Niektorzy maja słaba pamiec.

Cała prawde o załosnym i klamliwym kurskim pokazał giertych, kiedy przeczytał kto i jak głosował.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2010, 18:12

Ach, ten ładunek nienawiści u Was po przegranych wyborach cieszy, serce roście, w końcu z aktywnej postawy politycznej biorą się najlepsze demokratyczne społeczeństwa. Jeszcze nauczyć niektórych dialogu i zgoda zbuduje wspaniałą Polskę. :wink:
Kaczyński natomiast powinien zajrzeć do słownika języka polskiego:
męczennik «człowiek, który cierpi lub poniósł śmierć w obronie swoich przekonań, zwłaszcza wiary»
Śmierć w Smoleńsku była olbrzymią tragedią, ale równie olbrzymim nadużyciem jest nazywanie ich męczennikami, widać u Kaczyńskiego ślad jego dawnej retoryki - delikatna sugestia co do jego zdania na temat tej katastrofy. W porządku, ma pełne prawo mieć takie zdanie, ale takie słowa w przemówieniu po wyborach? Nie uchodzi, nie uchodzi.
Cała prawde o załosnym i klamliwym kurskim pokazał giertych, kiedy przeczytał kto i jak głosował.
Szkoda, że populistycznego chwytu Kaczyńskiego z głosowaniami Komorowskiego nikt rozsądnie nie wytłumaczył, Komorowski dał strasznie ciała w tej sprawie, przecież można było Kaczyńskiego łatwo ośmieszyć.
On moze zaprzeczac, ale jestem pewien, ze to czerwoniec czystej krwi.
Ależ Arku. Ja jestem człowiekiem lewicy powiedzmy sobie średniego pokolenia, wstydź się takiego języka. :wink:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 05 lip 2010, 18:17

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 05 lip 2010, 18:22

Giggs
wywiad z VI2010 :

Śmiano się często z tego 10. miejsca na świecie (które w PRL miała osiągnąć Polska pod względem gospodarczym - PAP). A ja się z tego nie śmiałem. Ja wiedziałem, że to nieprawda, ale uważałem, że to zdrowa ambicja. On miał nawet ambicje (...) dalej idące, takie mocarstwowe. Ja akurat to uważam za dobre - mówił Kaczyński.

- Działał w takich okolicznościach, jakie wtedy były, ale to, że chciał uczynić z Polski kraj ważny - w tamtym kontekście, w tamtych okolicznościach - to była bardzo dobra strona jego działania, jego osobowości, jego poglądów, wskazująca na to, że był komunistycznym, ale jednak patriotą - podsumował kandydat.

wywiad z 2006r:

"ale dla wielu przeciętnych ludzi, nawet dla inteligencji, to otwarcie granic, bliższe kontakty z zachodem, więcej przyznawanych paszportów, jakieś pieniądze na wyjazd, a w kraju więcej zachodnich towarów i seriali w telewizji było ważne i dostrzegalne. Zelżała tez walka z Kościolem, choc nie znaczy to, ze jej zaprzestano. Gorszą stroną była czołobitność wobec ZSRR. Ale ogólnie szła zmiana, czuć to było w ograniczonej, ale jednak wyczuwalnej, tolerancji wobec opozycji. Wzrastała stopa życiowa, wybudowano więcej niz przedtem mieszkań, stworzono wiele miejsc pracy. Gierek był człowiekiem, który w ramach tego systemu, akceptując go całkowicie, chciał jednak zrobić coś dobrego dla Polski. Podobno chciał nawet by Polska była mocarstwem."

Dalej uważasz, że Kaczyński zmienił zdanie co do Gierka z powodu wyborów?

Co do Oleksego to sie z Tobą zgodze ze nazywanie go człowiekiem lewicy to było o jeden krok za daleko, ale też nie widze hipokryzji, gdy kaczor mówi ze chce współpracować z Napieralskim, który przecież z komuną nie ma nic wspólnego, i dobrze.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 lip 2010, 18:28

Mi chodziło o nagłą sympatie do lewicy,ktora była na potrzeby wyborów, dlatego mnie, człowieka o lewicowych poglądach to smieszy.Władza jest najwazniejsza, mozna miec koalicje z Lepperem jak i Napieralskim.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 05 lip 2010, 18:36

Nie ma w Polsce partii, ktora po dojściu do władzy rozpisała by jeszcze raz wybory, bo z Lepperem to nie będzie wspolpracować. Tusk miał wtedy dziwne żądania, podczas gdy jego partia przecież przegrała. Kaczor nie zgadzał sie na oddanie mu MSWiA, czy Finansów. Zresztą jestem przekonany ze rozmowy POPiS zostały z premedytacją przez Tuska poprowadzone tak by do porozumienia dojść nie mogło. Donald zrozumiał, ze kaczorowi zostanie tylko porozumienie z debilami, a jak to porozumienie podpisze to długo ci debile nie wytrzymają i zrobią jakis numer. Tak sie stało i Kaczynski sam podał rząd do dymisji. Uważam po prostu, że u kazdego normalnego polityka pragnienie władzy jest większe niż niechęć do koalicjanta. Niestety pewne kręgi zadbały o to, by JK utożsamić z Lepperem i Giertychem, i całe 2 dobre dla Polski lata rządów PiS wsadzić do wora z tymi dwoma oszołomami. Może dlatego dziś głosujesz na Bronka, ktorego partia w kazdej dziedzinie zrobiła mniej niż rząd Kaczynskiego czy wczesniej Marcinkiewicza(choc tak naprawde, tez Kaczynskiego)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2010, 18:39

Władza jest najwazniejsza
Wiesz co, władza jest najważniejsza dla każdego polityka, choć niewielu cierpi na taką obsesję jak Kaczyński, i stosuje przy okazji takie metody. In minus dla mnie u Kaczyńskiego działa nie to, że jest gotów do poświęceń na rzecz władzy, tylko fakt, że szuka wsparcia u ludzi, których dawniej był gotów powywieszać na świńskich kiszkach, zamiast szukać wsparcia u ludzi bliższych elektoratem. Niepotrzebnie też składa mocne i odważne deklaracje - inaczej patrzyłbym na próby utrzymania władzy za wszelką cenę dzięki koalicji z LPR, gdzie światopogląd jest podobny, a inaczej po deklaracjach Kaczyńskiego na temat Giertycha i środowiska LPR (to samo tyczy się Samoobrony). To był błąd Kaczyńskiego, wytrawnego w końcu polityka, który za daleko zachodzi w kreowaniu sobie wrogów wszędzie dookoła - później ośmiesza się utrzymywaniem władzy za wszelką cenę. Tak samo niepotrzebnie mówił o tym, że nie zostanie premierem, jeśli jego brat będzie prezydentem - i tak wszyscy wiedzieli, jak jest, a on dodatkowo się ośmieszył.
Dla mnie współpraca z obecną "lewicą" made by Napieralski jest dużo, dużo słabszym zarzutem pod jego adresem niż sojusz z krytykowanym LPR i Samoobroną, to po prostu polityczna gra, PO z PSL robiło prawie (jednak różnice programowe nie aż tak duże) to samo i też im to chluby nie przynosi. Natomiast smutniejsze były wypowiedzi o Oleksym i Gierku. Nie, nie smutniejsze - żenujące.
Donald zrozumiał, ze kaczorowi zostanie tylko porozumienie z debilami, a jak to porozumienie podpisze to długo ci debile nie wytrzymają i zrobią jakis numer.
Nie nazywaj debilem człowieka, który ośmieszył politykę PiS nie zostawiając na niej suchej nitki.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 05 lip 2010, 21:07

Ja nie rozumiem po jaką cholerę Wy dyskutujecie z kimś takim jak Wilmore. Naprawdę szkoda Waszej klawiatury na tego typa. To jak bardzo śmiesznym, żałosnym, pewnie (choć nawet i na pewno) głupim człowiekiem jest udowodnił zaraz po I turze jak i po II, gdy wysilił swój jakże ogromny mózg do tego, by wymyślić swoją teorię nt wyników TVP. I teraz parafrazując wąsatego Bronka napiszę "jaki myśliciel taka teoria". O co mi chodzi?

Wpisy, chociaż nie, trafniej będzie jeśli nazwę je śmieciami Wilmore'a po I turze:
WIlmore pisze:Co do wyborów - jak zwykle na TVP "cudowne" wyniki sondażowe, dziwię się, że nie dali zwycięstwa Kaczyńskiemu nad Komorowskim - jak już kłamać, to na całego. Wszystkie instytuty podają jedno, te pracujące dla TVP drugie. Fantastyczne. :rotfl:
Wilmore pisze:Cztery instytuty, trzy mają podobne wyniki, a TVP jak zwykle swoje i oderwane od rzeczywistości. Zero zaskoczenia.
Uwierzyłbym w przekłamanie TVN bez problemów, gdyby były cztery różne wersje. A nie w sytuacji, gdy jedna zakłamana stacja podaje jeden scenariusz, a wszyscy inni przedstawiają inny. :wink:
Jak się później okazało TVP było najbliższe prawdy i jako jedyne nie skompromitowało się sondażami z godziny 20. Każdemu inteligentnemu (chociaż w małej części) człowiekowi w tym momencie zapaliłaby się w głowie czerwona lampka i pomyślałby "Oho wygłupiłem się dosyć konkretnie. Gdy ukażą się sondaże w II turze lepiej będzie jeśli je przemilczę, by znowu nie wyjść na pośmiewisko i idiotę".
Mijają dwa tygodnie, mamy 4 lipca, godzina 20, TVP i PO24 znów pokazują sondaże. Co robi Wilmore?
A Wilmore znów sili się na żenujące przemyślenia:
Wilmore pisze:
TVP daje Komorowskiemu większą przewagę niż TVN :O
Starają się już podlizać nowemu systemowi, przecież jeśli wyniki się potwierdzą, to zaraz TVP będzie tak samo proPO, jak przed chwilą było skandalicznie proPiS.
No i kolejna żenada dla Wilmore'a. TVP podało nie tyle najlepsze, co prawie idealne wyniki. Jeśli 96% skuteczność, czyli te NAJWIARYGODNIEJSZE jest dla niego próbą podlizania się to jak go można nazwać? No mi na myśl cisną się jedynie obraźliwe przymiotniki. Nic więcej.
Podsumowanie?
On po prostu nie potrafi uczyć się na własnych błędach. Wyskoczył, że Borriello jest bardziej przydatny niż Milito. Ludzie go wyśmiali, Milito udowodnił, że nie miał racji, a typ nadal stawia pedzia nad przykładowo Benzemą. Identyczna sytuacja była z tymi sondażami.
Więc podziwiam Was, że macie jeszcze ochotę dyskutować z typem, który nawet po kompromitacji będzie walił identycznymi gniotami po których ludzie ledwo siedzieli na krzesłach ze śmiechu.

Tak samo jest i z innymi tematami u tego człowieka. Kiedy ktoś go punktuje niczym Gołota Bowe to typ kończy rozmowę twierdząc, że przeciwnikowi brakuje argumentów. Tyle tylko, że on posiada ich niewiele, albo wcale. Co nie przeszkadza mu za tydzień/miesiąc napisać dokładnie to samo.

A teraz co do stronniczości TVP. Ok, jest w tej stacji Pospieszalski i Ziemkiewicz. Spoko. Typy są za PiSem i jadą z PO. Tyle tylko, że dla równowagi w stacji tej znajdziemy Żakowskiego i np. Lisa. Czy jeśli przedstawia się poglądy oby obozów tzn., że jest ona stronnicza? Nie moja wina, że Pospieszalki z Ziemkiewicz co chwila kompromitują przeciwników...
Teraz przykład. Czy jeżeli np. w Polsacie Sport wypowiadaliby się publicyści i zarazem fani Milanu i Interu i Ci pierwsi punktowaliby tych drugich to oznaczałoby to, że PS jest stacją dla Milanu?
Właśnie to jest kozackie, że oba obozy mają swoich przedstawicieli w TVP. Każdy inteligentny człowiek może więc oglądnąć program jednych i drugich i sam obczaić, które poglądy są mu bliższe. PO24 natomiast wszystko n*pierdala na jedno kopyto. Tam nie ma zwolenników PiS-u dlatego jest stacją PO. Tutaj nie ma czego porównywać, bo drugiego obozu w tej stacji po prostu nie ma.

Więc jeśli telewizję, która pokazuje poglądy i daje czas antenowy dwóm obozom nazywamy stacją proPiSowską, to ja chcę, żeby każda stacja taka była.

Aha.
MGiggs dzięki za post w którym tłumaczysz dlaczego zagłosowałeś na Bronka. Naprawdę zabiłeś mnie argumentami przemawiającymi za Twoim kandydatem.
Biję pokłony.

chyba była mowa o 'wzajemnych uprzejmościach' ? wp // fieldy

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 lip 2010, 21:13

Ja nie rozumiem po jaką cholerę Wy dyskutujecie z kimś takim jak Wilmore. Naprawdę szkoda Waszej klawiatury na tego typa.
Zaczynasz posta takim wywodem, żeby przejść do cytowania Wilmore'a i.. odpowiadania na jego argumenty :lol:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 05 lip 2010, 21:16

Zaczynasz posta takim wywodem, żeby przejść do cytowania Wilmore'a i.. odpowiadania na jego argumenty
Nawet nie tyle argumenty, co żartobliwą odpowiedź na czyjś post. :wink:
Ale akurat co do tego przypadku nie mam złudzeń żadnych, dziwię się jedynie tolerancji dla inwektyw tego purysty językowego. :wink:

Magnum, co w amerykańskich stacjach i polonijnych mediach mówi się o wynikach wyborów?

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 05 lip 2010, 21:19

Jakie argumenty? Czy w tym co zacytowałem widzisz jakiś argument? Czy tylko głupoty?

edit
WIlmore pisze:Nawet nie tyle argumenty, co żartobliwą odpowiedź na czyjś post. :wink:
O widzisz.
Tak jak mówiłem argumentów to u niego nie znajdziesz.

btw.
Znalezione na innym forum.
porownanie wynikow matur. Tu tez Polska podzielona i sciana wschodnia "jasniejsza" 8)
Obrazek
Ostatnio zmieniony 05 lip 2010, 21:30 przez brzycho, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 lip 2010, 21:30

Podałem swoje racjonale argumenty i widze ze nie raczyłem odpisać, bo lepiej pisac pierdoły.
TVP obiektywna :jupi: , najwiecej złego mowiono o komorowskim,o kaczynskim najwiecej dobrego, wystaczy poczytac badania na ten temat albo właczyc 1 lepszy program z wiadomosciami, za chwile sie dowiem ze radio m jest obiektywne.

panowie jesli cytujecie wilmora ktory nazwal GW ze stara sie byc obiektywna a piszecie ze takowa jest tvp to proponuje sie pierdzolnąć czyms w głowe.

TVN jest obiektywna bo niejacy panowie jak warzecha czy semka dosc czesto wymieniaja tam poglądy, to ze lis ma program nie swiadczy o niczym.Taki sam smieszny argument.

czas jeszcze napisac ze ipn i odznaczony( :haha: ) kurtyka byli obiektywni
Ostatnio zmieniony 05 lip 2010, 21:31 przez MGiggs, łącznie zmieniany 1 raz.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 05 lip 2010, 21:31

MGiggs pisze:Podałem swoje racjonale argumenty i widze ze nie raczyłem odpisać...
Sam do siebie? :roll: To uważaj, bo w tym stanie podobno można słyszeć dziwne głosy z nicości.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 lip 2010, 21:39

Podałem bardzo konkretny argument, nie uwielbiam PO, nie kocham Bronka, napisalem tylko dlaczego.PO zawsze bedzie pare % przed pisem gdy ten bedzie silna partia, ludzie nie chce kolejnych lat z pisem na czele.

Ciekawe dlaczego nikt nie napisal argumentu za dla Jarka, czekam.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 05 lip 2010, 21:42

MGiggs pisze:Ciekawe dlaczego nikt nie napisal argumentu za dla Jarka
Bo dobrej jakości nie trzeba reklamować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”