Katastrofa prezydenckiego samolotu - Strona 6

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: Katarstrofa prezydenckiego samolotu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 kwie 2010, 14:07

pasza pisze:pewnie pisowi wzrosnie poparcie, moze to as z rekawa jaroslawa byl hehe.
dałem kamilowi wp i sobie chyba też będę musiał dać ...

jakim trzeba być tępym człowiekiem by takie coś pisać ?

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 10 kwie 2010, 14:11

Musiałbyś Fieldy opracować jakąś specjalną skalę tępoty żeby ująć w niej wyczyny paszy...

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 10 kwie 2010, 14:12

Nie tępym a bezdusznym i chamskim. Katyń to jednak przeklęte miejsce

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 10 kwie 2010, 14:13

rece opadaja :zgon:

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 10 kwie 2010, 14:15

fieldy pisze:
pasza pisze:pewnie pisowi wzrosnie poparcie, moze to as z rekawa jaroslawa byl hehe.
dałem kamilowi wp i sobie chyba też będę musiał dać ...

jakim trzeba być tępym człowiekiem by takie coś pisać ?
stary wyluzuj sie, troche dystansu do sytuacji, hehe

mam zgola inne poglady niz wiekszosc placzacego spoleczenstwa, nie lubie tej grupy spolecznej, politykow, i tyle. nie zaluje zadnego z nich. kazdy pewnie ma na sumieniu jakies tragedie za ktore sam odpowiada swoja bezmyslnoscia, rzadza wladzy, pieniedzy, chamstwem czy zaniedbaniem lub niekompetencja. ksiezy tez nie zaluje. nie mozna stosowac odpowiedzialnosci zbiorowej, pewnie czesc z tej struktury nie jest wcale zdemoralizowana i zla, ale mimo wszystko im mniej ich tym lepiej.

na bezdusznego sie zgadzam, ale chamski i tepy to nie jestem

nie zaponij sobie dac tego wp... btw co to jest wp?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 kwie 2010, 14:16

Kiedyś już był taki koleś na forum co się cieszył na jakąś tragedię, bo TVN24 mógł sobie pooglądać i się tym ekscytować .
ten teks z asem z rękawa Jarka to już jest szczyt wszystkiego. Sam mam brata bliźniaka i może tym bardziej mi się to wydaje "niestosowne", żeby nie napisać inaczej.
pasza pisze:stary wyluzuj sie, troche dystansu do sytuacji, hehe
brak słów

p.s. wp to są ostrzeżenia, masz ich 7, po 10 będzie ban.

Awatar użytkownika
NoName1989
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1345
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 10 kwie 2010, 14:18

Szok, niedowierzanie...Obudził mnie sms od kolegi z tą informacją, myślałem, że jaja sobie robi, włączam tv i on jednak nie żartował...

do postów paszy lepiej nie będę się odnosił, bo to równałoby się z WP.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 10 kwie 2010, 14:25

fieldy pisze:p.s. wp to są ostrzeżenia, masz ich 7, po 10 będzie ban.
siedem?!?!?!

skad sie wzielo siedem, nikt mi nic nie mowil ze cos tam mam, czy ze cos tam dosaje wczesniej. poza tym, nie widac tego, moze nie uzywalbym slowa kurwy w odniesieniu do klasy politycznej, jakbym wiedzial ze mam juz ne wiem 5 czy ilestam...

btw, a ile Ty masz, mowiles, ze sobie dasz, mniemam zes moderator.

ale naprawde troche dystansu. oceniajcie te postaci takie jakie byly, a nie idealizujcie bo tragicznie zginely.

z ta katastrofa wiaze sie wiekszy problem. mozliwe ze w knajpach, pubach i klubach nie beda pokazywac dzisiejszego Meczu. mozliwe ze beda pozamykane. i co wtedy? nie mam c+, choc mozliwe, ze tez nie beda pokazywac w ogole w TV, a na streamie ogladac taki mecz to grzech ciezki

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 10 kwie 2010, 14:31

A skąd Ty wiesz jaki naprawdę był jeden czy drugi kapelan, lekarz prezydencki albo działacz związku sybiraków czy rodzin katyńskich, że tak ochoczo i jednoznacznie ich oceniasz? Nie masz nic mądrego do powiedzenia to się łaskawie zamknij. Aha - nie wiem czy im mniej księży - tym lepiej, wiem za to na pewno, że im mniej kretynów - tym lepiej, więc uważaj na siebie...

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 10 kwie 2010, 14:33

Czy do ciebie nie dociera , że jako Polacy żal nam innych Polaków, żal ludzi. Nikt nie skupia się na poszczególnych funkcjach, chociaż trudno nie zauważyć jak wiele zrobili dla kraj.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 kwie 2010, 14:33

pasza pisze:z ta katastrofa wiaze sie wiekszy problem. mozliwe ze w knajpach, pubach i klubach nie beda pokazywac dzisiejszego Meczu. mozliwe ze beda pozamykane. i co wtedy? nie mam c+, choc mozliwe, ze tez nie beda pokazywac w ogole w TV, a na streamie ogladac taki mecz to grzech ciezki
No staaary, faktycznie masz ogromny problem.
pasza pisze:ale naprawde troche dystansu. oceniajcie te postaci takie jakie byly, a nie idealizujcie bo tragicznie zginely.
De mortuis nihil nisi bene - to prawda znana już w średniowieczu a Ty podobno jesteś cywilizowanym człowiekiem nie?

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 10 kwie 2010, 14:41

wyswiechtany argument, ale w tej sytuacji pasuje jak ulal, na drogach ginie co dzien tyle a tyle ludzi, nie ma po nich zbiorowego placzu

poza tym, nie oceniam wszystkich ofiar. zal mi rodzin i bliskich wszystkich ktorzy zgineli. ale mimo wszystko
kazdy z politykow pewnie ma na sumieniu jakies tragedie za ktore sam odpowiada swoja bezmyslnoscia, rzadza wladzy, pieniedzy, chamstwem czy zaniedbaniem lub niekompetencja
wiele zrobili dla kraju? wiele to oni zrobili dla siebie. nie chce mi sie prowadzic wojenki politycznej w tym temacie, zreszta to jalowy i bezcelowy temat, zdazylem wyrosnac z tego, tak samo jak wojenki z kosciolem.

co taki gosiu zrobil dla polski, kundel prezesa? dworzec we wloszczowej?

nie znm kazdego, nie oceniam kazdego, ale politycy to szuje i tyle, ich tragiczna smierc tego nie zmieni

a co do tego po lacinie jak mniemam, to sory, ale nie znam laciny, taki glupi jestem hehe, ale mam google :mrgreen: i nie zgadzam sie z ta maksyma

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 10 kwie 2010, 14:42

pasza pisze:z ta katastrofa wiaze sie wiekszy problem. mozliwe ze w knajpach, pubach i klubach nie beda pokazywac dzisiejszego Meczu. mozliwe ze beda pozamykane
Ale ty jestes popierdolony :|

Tu nie chodzi o to, zeby teraz mowic jaki to prezydent byl wspanialy itd, bo bylaby to hipokryzja, ale chociaz teraz go uszanowac, do kurwy nedzy w koncu to byl prezydent naszego kraju, tak samo chodzi o inne osoby. Nikt normalny nie chcial, zeby tak odszedl. Historia tworzy sie na naczych oczach, nasze dzieci beda czytac o tym w podrecznikach do historii. Troche glupie porownanie tej tragedii i do tej z WTC, nie widze podobienstw.

Teraz zadaje sobie pytanie czy to byl po prostu tragiczny wypadek z winy pilota czy cos innego, chodza mi po glowie jakies teorie spiskowe i pewnie tez takie bedą sie pojawialy w mediach po kilku tygodniach, moze nawet wczesniej. Ale to juz jest mniej wazne. Zeby tylko nie wyniklo z tego nic powazniejszego.
Sorry za chaotyczny post.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 10 kwie 2010, 14:43

Nie karmcie trolla

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 kwie 2010, 14:51

pasza pisze:wyswiechtany argument, ale w tej sytuacji pasuje jak ulal, na drogach ginie co dzien tyle a tyle ludzi, nie ma po nich zbiorowego placzu
Ostatnie moje zdanie do Ciebie bo widzę, że chęć wyróżnienia się z ogółu jest jakąś chorą modą w tym narodzie od zawsze, widzisz różnicę pomiędzy:

kierowca Iksiński vs Prezydent Rzeczpospolitej Polskiej

Widzisz to?

Historia w okrutnie ironiczny sposób zatoczyła koło.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”