Która Polska gazeta o sporcie jest najlepsza? - Strona 7

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: Która Polska gazeta o sporcie jest najlepsza?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sie 2010, 12:28

Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba chodziło o to, że taką miał kwotę w klauzuli zapisaną i stąd na "wartość" się wzięła. Moze jakiś kibic Barcy będzie wiedział dokładniej i mnie poprawi.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 10 sie 2010, 12:33

Tylko, że tam chodziło o to, że jest wolnym zawodnikiem, a wart jest takie pieniądze. Zresztą, nie ma co się przejmować artykułami z Onetu i WP :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 sie 2010, 13:11

Też to czytałem i Gaiu :lol: Nie wiem skąd oni wzięli tę kwotę. Najbardziej prawdopodobnym wyjaśnieniem wydaje się być takie jakie zaproponował fieldy, ale szczerze mówiąc nie wiem czy akurat taką kwotę miał zapisaną w klauzuli Assulin. Nawet jeżeli tak było to niewiele zmienia bo nie powinno się traktować kwot z klauzul jako wycenę piłkarza. Przecież te klauzule mają blokować transfery a więc są automatycznie zawyżane.

W każdym bądź razie zgłupiałem czytając, że Barcelona straci 37 mln euro bo tyle warty jest Izraelczyk a odejdzie za darmo :lol: :roll:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 sie 2010, 13:26

Jak dla mnie do wyrzucenia jest ostatnie zdanie tego artykułu, bo nie wyobrażam sobie jak Arsenal mógłby się Wilshere'a pozbyć, więc domniemania w kwestii jego definitywnego odejścia są pozbawione sensu.
No właśnie w tym cały sens, że koleś stworzył jedenastkę zawodników, których wspólnym mianownikiem jest to, że
Futbolnews.pl postanowił przyjrzeć się temu szczególnemu typowi graczy i zestawił jedenastkę tych, którzy jednak jeszcze tego lata mogą znaleźć nowych pracodawców.
Umieszczenie tam Wilshere jest niepoważne, bo Wenger go nie oddałby za żaden hajs. I oto mnie właśnie chodziło, a cena chociaż zabawna, miała tu znaczenie drugorzędne.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 sie 2010, 13:39

Kamil232 pisze:Umieszczenie tam Wilshere jest niepoważne, bo Wenger go nie oddałby za żaden hajs. I oto mnie właśnie chodziło, a cena chociaż zabawna, miała tu znaczenie drugorzędne.
Merytoryczne przesłanie to jedno, błąd to drugie, a trzecie to niedoinformowanie. Choć...
...
piotrcies pisze:Jak dla mnie do wyrzucenia jest ostatnie zdanie tego artykułu, bo nie wyobrażam sobie jak Arsenal mógłby się Wilshere'a pozbyć, więc domniemania w kwestii jego definitywnego odejścia są pozbawione sensu.
Abstrahując od przesłania i treści - czasami zdarza się tak, że oddaje tekst, a on w rękach edytorów nabiera beznadziejnego sensu, a najgorsze jest to, że czasami zmieniając szyk zdań, bądź używając synonimów potrafią z bardzo profesjonalnego tekstu zrobić gówno. Pamiętam mój pierwszy tekst - 90% zmieniono - szyk, treść, dorzucono własne podsumowanie, tak aby wydźwięk tekstu był podobny do polityki redakcji.

Ostatnio napisałem dość obszerny artykuł o Valencii - poprosił mnie o to naczelny, bo wcześniej zrobił to jakiś stażysta, lecz nie miał pojęcia co się dzieje w klubie. Sięgnąłem głęboko, dokładnie wsio opisałem, zrobiłem to bardzo drobiazgowo i co? Dostałem zjebkę, że przeciętny czytelnik, który z PD kojarzy Barcę i Real nie zrozumie nic, a tekst jest zbyt ambitny.

Shlubb
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 03 paź 2010, 13:07

A co sądzicie o gazecie ''Futbol News" ? Mam zamiar wreszcie zacząc prenumerować jakieś czasopismo o piłce ale nie wiem jakie.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 paź 2010, 13:16

Shlubb pisze:A co sądzicie o gazecie ''Futbol News" ? Mam zamiar wreszcie zacząc prenumerować jakieś czasopismo o piłce ale nie wiem jakie.
Warto? W dobie internetu możesz mieć wsio na wyciągnięcie ręki. Na dzień dzisiejszy nie ma pisma godnego uwagi, choć miesięcznik Magazyn Futbol jest dość ciekawie prowadzony. Widać w nim rękę Krzyśka Stanowskiego.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 03 paź 2010, 14:54

Kupilem na probe nowy magazyn FourFourTwo i z czystym sumieniem moge go polecic. Kosztuje 4,90. Jak na miesiecznik cena przystepna. Duzo interesujacych artykulow, wywiadow, zdjec, ciekawostek. Warto kupic.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 paź 2010, 15:04

z tego co wiem to większość tekstów jest tłumaczona z oryginalnego pisma, wiec jak ktoś czytuje oryginał to nie ma chyba sensu kupować polskiego

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 paź 2010, 15:10

Premo pisze:Kupilem na probe nowy magazyn FourFourTwo i z czystym sumieniem moge go polecic. Kosztuje 4,90. Jak na miesiecznik cena przystepna. Duzo interesujacych artykulow, wywiadow, zdjec, ciekawostek. Warto kupic.
Pozwolisz, że wypowiem się. Naczelny jara się tym, że napisze 3 teksty, a resztę przetłumaczą tłumacze i to ma być coś fajnego? Tak jak stwierdził fieldy - wolę oryginał, bo prędzej jeb.. naczelnemu w ryj niż wydam 5 zł na jego dzieło. Choć on zapewne wie, że musi mnie omijać z daleka.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 03 paź 2010, 15:37

A oryginal mozna spokojnie dostac w Polsce?

janek92
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 04 lis 2010, 18:03

Shlubb pisze:A co sądzicie o gazecie ''Futbol News" ? Mam zamiar wreszcie zacząc prenumerować jakieś czasopismo o piłce ale nie wiem jakie.
Ta gazeta wkrótce zniknie (czy już zniknęła). A co do jakości - brukowiec. Coś w kierunku Faktu.

justin81
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: justin81 » 05 lis 2010, 16:18

Kordian pisze:Przez 8 lat kupowałem Piłkę Nożną i Piłkę Nożną PLUS, ale z czasem standardy tej gazety spadły na łeb na szyję. Dużo błędów i niedokładności. A od wywalenie redaktora Atlasa (już nieżyjącego zresztą) o tematy związane z polską piłką kulały niemiłosiernie. Jakiś czas kupowałem Futbol News, ale tam z kolei za mało piłki zagranicznej oraz obiektywizmu. Wywiady są na dobrym poziomie, ale to nie powód aby wydawać 10 złotych za kilka stron rozmowy. Obecnie korzystam tylko z internetu.
Zgadzam się z kolegą. Też byłem zagorzałym czytelnikiem "Piłka nożna", ale niestety jakość artykułów tam zamieszczanych systematycznie spadała, także od poprzednich wakacji zaprzestałem prenumeraty. Nawet pisałem kilka maili do nich inforumując o słabej jakości gazety, ale bez odzewu. Teraz nawet na forum interentowe PN mało kto zagląda, a przed paroma laty była tam masa ludzi.
Ostatnio zacząłem kupować tygodnik "Tylko piłka" i jest całkiem dobry. Są tabele wszystkich lig polskich, zagranicznych, typy na bukmacherke z analizami i ciekawe indiwidualne artykuły redaktorów. Pozatym "Przegląd sportowy" dla ogólnego rozeznania w sporcie.

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 21 lis 2010, 15:02

Kupiłem wczoraj miesięcznik ''Futbol'' i jestem więcej niż zniesmaczony. Pierwsze co odpycha to cena, w sumie tych 120 stron (większość na zasadzie: zdjęcie na całą stronę i parę linijek tekstu) jest , ale 9,50 za niego, jest za dużo :roll: . Jeśli mało Cię interesuje polska piłka, a bardziej interesujecie się piłką zagraniczną, to ''Futbol'' nie jest dla was... Prawie cała gazeta jest zapchana pierdołami o polskiej piłce, stron o zagranicznym futbolu naliczyłem 15 z 120, co jest po prostu słabe. Do tego bardzo słabe jest, że dziennikarze umieszczają w cytatach niesprawdzone wypowiedzi, dla przykładu, kilka tygodni temu było dość głośno o tym, że Macheda nazwał Rooneya tępym, na łamach jakiegoś włoskiego dziennika, co było stekiem bzdur, a sam piłkarz to zdementował, co niestety uszło uwadze redaktorom Futbolu, i nie zamierzali tego skorygować, wprowadzając czytelnika w błąd. Teksty nie są na zbyt dużym poziomie, dużo jest nudnego masła-maślanego. Jeszcze w środę postaram się kupić tygodnik 'Futbol' i sprawdzić, czy i tu się nie zawiodę. Szczerze odradzam kupno tego chłamu, i pozostaje mi się tylko modlić o jakiś nowy, dobry miesięcznik piłkarski, bo na Piłce Nożna + się też zawiodłem.

Bardes
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bardes » 21 lis 2010, 17:11

A może ktoś czyta "Four Four Two"?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”