Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 sie 2010, 12:28
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 10 sie 2010, 12:33
piotrcies
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 sie 2010, 13:11
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 sie 2010, 13:26
No właśnie w tym cały sens, że koleś stworzył jedenastkę zawodników, których wspólnym mianownikiem jest to, żeJak dla mnie do wyrzucenia jest ostatnie zdanie tego artykułu, bo nie wyobrażam sobie jak Arsenal mógłby się Wilshere'a pozbyć, więc domniemania w kwestii jego definitywnego odejścia są pozbawione sensu.
Umieszczenie tam Wilshere jest niepoważne, bo Wenger go nie oddałby za żaden hajs. I oto mnie właśnie chodziło, a cena chociaż zabawna, miała tu znaczenie drugorzędne.Futbolnews.pl postanowił przyjrzeć się temu szczególnemu typowi graczy i zestawił jedenastkę tych, którzy jednak jeszcze tego lata mogą znaleźć nowych pracodawców.
Kamil232

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 sie 2010, 13:39
Merytoryczne przesłanie to jedno, błąd to drugie, a trzecie to niedoinformowanie. Choć...Kamil232 pisze:Umieszczenie tam Wilshere jest niepoważne, bo Wenger go nie oddałby za żaden hajs. I oto mnie właśnie chodziło, a cena chociaż zabawna, miała tu znaczenie drugorzędne.
Abstrahując od przesłania i treści - czasami zdarza się tak, że oddaje tekst, a on w rękach edytorów nabiera beznadziejnego sensu, a najgorsze jest to, że czasami zmieniając szyk zdań, bądź używając synonimów potrafią z bardzo profesjonalnego tekstu zrobić gówno. Pamiętam mój pierwszy tekst - 90% zmieniono - szyk, treść, dorzucono własne podsumowanie, tak aby wydźwięk tekstu był podobny do polityki redakcji.piotrcies pisze:Jak dla mnie do wyrzucenia jest ostatnie zdanie tego artykułu, bo nie wyobrażam sobie jak Arsenal mógłby się Wilshere'a pozbyć, więc domniemania w kwestii jego definitywnego odejścia są pozbawione sensu.
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Shlubb » 03 paź 2010, 13:07
Shlubb

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 paź 2010, 13:16
Warto? W dobie internetu możesz mieć wsio na wyciągnięcie ręki. Na dzień dzisiejszy nie ma pisma godnego uwagi, choć miesięcznik Magazyn Futbol jest dość ciekawie prowadzony. Widać w nim rękę Krzyśka Stanowskiego.Shlubb pisze:A co sądzicie o gazecie ''Futbol News" ? Mam zamiar wreszcie zacząc prenumerować jakieś czasopismo o piłce ale nie wiem jakie.
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 03 paź 2010, 14:54
Premo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 paź 2010, 15:04
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 03 paź 2010, 15:10
Pozwolisz, że wypowiem się. Naczelny jara się tym, że napisze 3 teksty, a resztę przetłumaczą tłumacze i to ma być coś fajnego? Tak jak stwierdził fieldy - wolę oryginał, bo prędzej jeb.. naczelnemu w ryj niż wydam 5 zł na jego dzieło. Choć on zapewne wie, że musi mnie omijać z daleka.Premo pisze:Kupilem na probe nowy magazyn FourFourTwo i z czystym sumieniem moge go polecic. Kosztuje 4,90. Jak na miesiecznik cena przystepna. Duzo interesujacych artykulow, wywiadow, zdjec, ciekawostek. Warto kupic.
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 03 paź 2010, 15:37
Premo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 04 lis 2010, 18:03
Ta gazeta wkrótce zniknie (czy już zniknęła). A co do jakości - brukowiec. Coś w kierunku Faktu.Shlubb pisze:A co sądzicie o gazecie ''Futbol News" ? Mam zamiar wreszcie zacząc prenumerować jakieś czasopismo o piłce ale nie wiem jakie.
janek92
Post Wyświetl pojedynczy post autor: justin81 » 05 lis 2010, 16:18
Zgadzam się z kolegą. Też byłem zagorzałym czytelnikiem "Piłka nożna", ale niestety jakość artykułów tam zamieszczanych systematycznie spadała, także od poprzednich wakacji zaprzestałem prenumeraty. Nawet pisałem kilka maili do nich inforumując o słabej jakości gazety, ale bez odzewu. Teraz nawet na forum interentowe PN mało kto zagląda, a przed paroma laty była tam masa ludzi.Kordian pisze:Przez 8 lat kupowałem Piłkę Nożną i Piłkę Nożną PLUS, ale z czasem standardy tej gazety spadły na łeb na szyję. Dużo błędów i niedokładności. A od wywalenie redaktora Atlasa (już nieżyjącego zresztą) o tematy związane z polską piłką kulały niemiłosiernie. Jakiś czas kupowałem Futbol News, ale tam z kolei za mało piłki zagranicznej oraz obiektywizmu. Wywiady są na dobrym poziomie, ale to nie powód aby wydawać 10 złotych za kilka stron rozmowy. Obecnie korzystam tylko z internetu.
justin81
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 21 lis 2010, 15:02
Arwin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bardes » 21 lis 2010, 17:11
Bardes
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio