FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 3063

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 21 gru 2025, 17:02

Viega wjechal w Yamala niczym dziecko w swiateczne prezenty. Dobrze ze sedzia pokazal zero tolerancji dla takich wejsc.
Zawsze mnie bawi jak kibice w takiej sytuacji zaczynaja gwizdac na pilkarza ktory zostal sfaulowany.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 21 gru 2025, 17:15

FILIPPO828 pisze:
21 gru 2025, 14:06

Reprezentant Danii nabawił się groźnej kontuzji. Po przeprowadzonych w niedzielę badaniach potwierdził się najgorszy scenariusz. Obrońca doznał częściowego zerwania więzadła krzyżowego przedniego w lewym kolanie, co przekazała już Barcelona

Przerwa reprezentanta Danii od gry ma potrwać kilka miesięcy. Na ten moment nie wiadomo, czy wróci na boisko podczas trwającego sezonu
z tego co czytam planuje leczyc sie zachowawczo zeby miec szanse na mundial, czyli pewnie bedzie jak z umtitim, czyli mistrzostwami swiata zakonczy powazna kariere. tyle dobrego ze kontrakt wygasa w 2026, wiec barcelona bedzie go miala z glowy

co do nowego stopera ja jestem mocny zajarany schlotterbeckiem. gosc profilem pasuje idealnie, lewonozny, kapitalnie rozgrywa pilke. na minus to ze tez juz ma w cv rozwalone kolano. kontrakt do 2027 wiec mozna sie na jakas promke zalapac, obysmy po niego ruszyli, bo jak nie to skonczy w jakims realu czy bayernie

Awatar użytkownika
FILIPPO828
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 81
Kibicuję: Neutralny kibic

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FILIPPO828 » 21 gru 2025, 17:24

moody pisze:
21 gru 2025, 17:15
FILIPPO828 pisze:
21 gru 2025, 14:06

Reprezentant Danii nabawił się groźnej kontuzji. Po przeprowadzonych w niedzielę badaniach potwierdził się najgorszy scenariusz. Obrońca doznał częściowego zerwania więzadła krzyżowego przedniego w lewym kolanie, co przekazała już Barcelona

Przerwa reprezentanta Danii od gry ma potrwać kilka miesięcy. Na ten moment nie wiadomo, czy wróci na boisko podczas trwającego sezonu
z tego co czytam planuje leczyc sie zachowawczo zeby miec szanse na mundial, czyli pewnie bedzie jak z umtitim, czyli mistrzostwami swiata zakonczy powazna kariere. tyle dobrego ze kontrakt wygasa w 2026, wiec barcelona bedzie go miala z glowy

co do nowego stopera ja jestem mocny zajarany schlotterbeckiem. gosc profilem pasuje idealnie, lewonozny, kapitalnie rozgrywa pilke. na minus to ze tez juz ma w cv rozwalone kolano. kontrakt do 2027 wiec mozna sie na jakas promke zalapac, obysmy po niego ruszyli, bo jak nie to skonczy w jakims realu czy bayernie
Borussia Dortmund oczekuje za swojego lidera kwoty w granicach 45–50 milionów euro. Dla Barcelony, która wciąż boryka się z ograniczeniami Finansowego Fair Play, może to być spore wyzwanie. No i do tego Barca nie jest jedynym chętnym. Sytuację monitorują również Real Madryt oraz Bayern Monachium. Niektóre źródła sugerują, że piłkarz może skłaniać się ku Realowi lub pozostaniu w Bundeslidze, jeśli Bayern złoży konkretną ofertę.

Na liście życzeń Barcelony znajdują się także inne nazwiska, takie jak Alessandro Bastoni (Inter) czy Gonçalo Inácio (Sporting), choć to Schlotterbeck wydaje się obecnie jednym z priorytetów. :ozob:

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 795

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 21 gru 2025, 18:14

Z Villarreal niby lekko i przyjemnie,ale co wybronił Garcia!Tam spokojnie byłaby bramka honorowa.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 21 gru 2025, 18:16

Ilka pisze:
21 gru 2025, 15:27

Ciężki mecz przed nami.
Na szczęście było zupełnie na odwrót, co prawda oglądałem nie w pełni skupiony, ale spotkanie pod kontrolą Barcy. Bardzo ważna wygrana na trudnym terenie, 2 gole strzelone najlepszej wciąż defensywie ligi.
Garcia przekot, dzisiaj to by mu i z karnego chyba nie strzelili. Podobał mi się Frenkie.
+4 pkt

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 21 gru 2025, 18:50

PietroBosman pisze:
21 gru 2025, 18:14
Z Villarreal niby lekko i przyjemnie,ale co wybronił Garcia!Tam spokojnie byłaby bramka honorowa.
no nie zapeszajac, ale chyba barka ma swojego courtoisa. alez to jest upgrade w stosunku do ter stegena i szczesnego. na dzisiaj to w zasadzie nie widze elementu, w ktorym on nie jest bardzo dobry. linia, przedpole, gra pilka czy nawet te wybiegniecia poza pole karne kasujace prostopadle pilki, wszystko klasa

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 21 gru 2025, 18:56

Oj grabią sobie Ci z Villareal u mnie. Grabią. Bo w zeszłym sezonie to też oni mi bardziej podpadali polowaniem na kości Lamine'a niż nawet osławione typy z Getafe.

Najważniejsze że po przerwie sam zawodnik odpowiedział im w najlepszy możliwy sposób. Kolejna wygrana i kończymy rok myślę w lepszych humorach niż w analogicznym momencie poprzedniego sezonu równo 12 miesięcy temu. Mimo nawet tego że to był przecież naprawdę udany sezon.

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 26 gru 2025, 21:57

Normalny klub XD

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 26 gru 2025, 22:14

no brzmi bekowo, ale w sumie zrozumiale jesli mowa byla o kwocie rzedu paru milionow euro. chodzilo sytuacje z koncowki sezonu 22/23, tam bylo mistrzostwo klepniete pare kolejek przed koncem. lewy skonczyl z 23 golami w lidze, przypuszczam ze bonus dla bayernu byl za 25 bramek w sezonie, wiec mu powiedzieli zeby nie szarzowal w tych ostatnich meczach o nic, a wielki polak rodak wykazal sie gestem (albo nieudolnoscia i teraz sobie poprawia PR, bo z tego co sobie sprawdzilem, to strzalow sporo oddawal do konca rozgrywek i np. w dwoch ostatnich kolejkach trafial w slupek/poprzeczke)

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 26 gru 2025, 22:40

Wydaje mi się, że w sytuacji gdy Barca miała już pewne miejsce w lidze i była 2 bramki Lewego od niepotrzebnej premii to by wystawiła na jego miejsce jakiegoś innego zawodnika, nawet dzieciaka z młodzieżówki. Nic na tym nie mogła stracić. I też raczej ciezko aby Lewy poprawił sobie PR mówiąc coś takiego o klubie, bo przecież o swoim klubie nie wypada mówić negatywnie, a Lewy przed dwoma ostatnimi meczami tamtego sezonu strzelił 4 bramki w 3 meczach, więc o słabą formę nie mozna było go oskarzac.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 26 gru 2025, 22:44

moody pisze:
26 gru 2025, 22:14
to strzalow sporo oddawal do konca rozgrywek i np. w dwoch ostatnich kolejkach trafial w slupek/poprzeczke)
Lewy to taki chad, ze celowo walił po słupkach.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1077
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 26 gru 2025, 22:45

Lewy to jeńców nie brał :D

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 26 gru 2025, 23:00

venomik pisze:
26 gru 2025, 22:40
Wydaje mi się, że w sytuacji gdy Barca miała już pewne miejsce w lidze i była 2 bramki Lewego od niepotrzebnej premii to by wystawiła na jego miejsce jakiegoś innego zawodnika, nawet dzieciaka z młodzieżówki. Nic na tym nie mogła stracić.
no i mozliwe ze byli umowieni ze tak sie wlasnie stanie w momencie, kiedy lewemu bedzie brakowac juz tylko jednej bramki do wyplaty premii. a jednak brakowalo dwoch (przy zalozeniu ze rzeczywiscie chodzilo o 25, bo to tylko moje przypuszczenie, ale bylaby to dosc typowa klauzula)
venomik pisze:
26 gru 2025, 22:40
I też raczej ciezko aby Lewy poprawił sobie PR mówiąc coś takiego o klubie, bo przecież o swoim klubie nie wypada mówić negatywnie, a Lewy przed dwoma ostatnimi meczami tamtego sezonu strzelił 4 bramki w 3 meczach, więc o słabą formę nie mozna było go oskarzac.
z tym poprawianiem PR to taki skrot myslowy. chodzilo mi o to, ze z wywiadu poszedl przekaz -> strzelilbym wiecej ale mi zabronili, a w rzeczywistosci klub do konca rozgrywek dawal mu grac, a lewy majac juz te 23 gole na koncie w dwoch ostatnich kolejkach oddal 8 strzalow, w tym dwa w aluminium, wiec raczej nie wygladalo jakby sie hamowal. mozliwe ze jakby mial 24 to dopiero by wyhamowal albo umowil sie z klubem, ze wtedy zszedlby z boiska
Ostatnio zmieniony 26 gru 2025, 23:07 przez moody, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 26 gru 2025, 23:03

Vol'jin pisze:
26 gru 2025, 22:45
Lewy to jeńców nie brał
a o tej prosbie pozyczki to staszewski dostal info od grosika czy lewego? czytal ktos moze?

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 26 gru 2025, 23:13

No ale to wciąż nie ma najmniejszego sensu. Lewy udziela wywiadu i mówi: 'Wiecie co, dwa i pół roku temu strzeliłem 23 bramki w lidze. Kto wie, moze strzeliłbym 24 albo 25 jakby mi nie powiedziano, że lepiej nie, bo klub zapłaci bonus'. To nie poprawia nic dla Lewego, wszyscy już mają kompletnie w dupie czy on w tamtym sezonie strzelił 23, 24 czy 25 bramek. Za to mówienie 'odrobinę niekorzystnie' o swoim klubie to pewnik, że parę osób gorzej o nim pomyśli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”