Valencia CF (zbiorczy) - Strona 5

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 05 cze 2005, 11:33

Ja też nie uważam że jest to koniec Valencii. Chociaż klub jest zadłużony na dość sporą sumę to jednak w następnych latach zobaczycie prawdziwą ofensywę transferową zespołu z Mestalla. Kasa z "ewentualnych" transferów Aimara, Baraji, Corradiego czy Misty to jedno - będą to dość znaczące kwoty (zwłaszcza jeśli chodzi o tych dwóch pierwszych), ale niezbyt pokaźne. Druga droga zdobycia funduszy to sprzedaż Mestalla i okolicznych gruntów oraz jednego z ośrodków treningowych - jak szacuje prezydent Valencii, Juan Soler, przyniesie to zysk w okolicach 300 mln euro z czego na transfery w najbliższych latach przeznaczone zostanie ok. 100 mln a więc 1/3. Jak widać przyszłość na razie jawi się w różowych barwach, ale na ile to wszystko wypali przekonamy się niebawem.

Pozdrawiam :wink:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 05 cze 2005, 15:49

z tymi transferami z valencji trzeba jeszcze poczekac z wycena ich zawodnikow. czworka, o ktorej wspomnial pisakk po tym sezonie za droga nie jest.
aimar przez wiekszosc sezonu gral na lewym skrzydle, bo vincente mial kontuzje. nie jest to jego ulubiona pozycja, poza tym tez miewal kontuzje. baraja byl cieniem samego siebie, co do tego pilkarza to sadze, ze juz tak zostanie. corradi to jedno wielkie nieporozumienie, porownywalne do waltera samuela. mista za ranieriego gral malo i ogony.
za baraje i corradiego kokosow nie bedzie, ale z tamtymi dwoma to kto wie jak sie sprawy uloza. mozge odzyskac forme po slabym sezonie.

kluivert powiedzial ze nie bedzie wariowal, lepszej wiadomosci valencja dostac nie mogla. przypomne tylko, ze pomimo strzelania bramek, srednio 17-18 w sezonie w hiszpanii (nic nie strzelal z karnych!! w przeciwienstwie do 4 goli eto'o), byl tez hjednym z najlepszych dostarczycieli asyst (srednio 7-9 na sezon, przy jednej eto'o).

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 28 cze 2005, 20:25

No cóż: VALENCIA to mój ukochany zagraniczny klub. Kibicuję im od dawna i na zawsze będę im wierny. Szkoda, że nie zakwalifikowali się do LM, ani UEFA, ale głęboko wierzę , że awasują z Intertoto. Rywalem w Intertoto będzie Gent albo Zlin i myślę, że uda się pokonać takich rywali.

Awatar użytkownika
mariano italiano
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariano italiano » 30 cze 2005, 17:45

możliwe,że jednak nie miałem racji i VCF się podniesie.Wykazują imponującą aktywność na rynku transferowym i mam nadzije, że uda im się również zatrzymać w klubie kluczowych zawodników, fajnie by było, gdyby wróciła ta valencia z czasów Cupera, czy Beniteza

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 01 lip 2005, 10:48

Oczywiście, że się podniosą. Z kluczowych zawodników zostają wszyscy. Odchodzą tylko ci zbędni, np : Palop, Xisco, Corradi, Fiore. Za to wzmocnienia są bardzo duże. Już przyszli : Edu, Villa, Mora, Jose Enrique, Kluivert, Requeiro. Jeszcze tylko nie wyjaśniona jest sprawa prawego obrońcy. Ma to być Sagnol, o ile puści go Bayern. Jeśli nie wypali, to przyjdzie Miguel z Benfiki. Patrząc na zmiany w klubie, widać, że może być tylko lepiej. A już niedługo pierwszy mecz w Intertoto ze zwycięzcą meczu KAA Gent- FC Zlin. Nie muszę chyba mówić kto wygra. :)

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 04 lip 2005, 16:48

Szkoda, że w tym sezonie nie zdobyła Valencia mistrza, ale wielką pomyłką było zatrudnienie Ranieriego. Ale już w 2005/06 z nowym trenerem musimy wygrać PD. Zwłaszcza, że mamy świetnych zawodników. A główni rywale to jak zwykel Barcelona i Real.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 04 lip 2005, 17:04

Valencia się skończyła. Na mistrza bedą musieli jeszcze dłuuugo czekać. Przez najbliższe kilka sezonów w hiszpani będa tylko Real i Barcelona, potem kluby z Sevilli, a potem długo, długo nic. Valencia nie będzie już taka jaka była zdobywając mistrza, więc przykro mi :twisted:

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 04 lip 2005, 17:24

Bonso pisze:Valencia się skończyła. Na mistrza bedą musieli jeszcze dłuuugo czekać. Przez najbliższe kilka sezonów w hiszpani będa tylko Real i Barcelona, potem kluby z Sevilli, a potem długo, długo nic. Valencia nie będzie już taka jaka była zdobywając mistrza, więc przykro mi :twisted:
No jeszcze zobaczymy...Sezon Ranieriego się skończył, zespół objął młody trener - Quique Flores i wszystko zmierza ku lepszemu. Zespół dokonał kilka bardzo ciekawych wzmocnień jak np. Edu, David Villa, Patrick Kluivert czy Regueiro, dodatkowo kontuzje wyleczyli Vicente, Fabio Aurelio, Ayala, Aimar powraca do formy, być może zespół zasili jeszcze jakiś dobry prawy obrońca (są prowadzone rozmowy z Miguelem, Sagnolem i Janem Kromkampem z AZ Alkmaar). Ja bym jeszcze na Waszym miejscu nie skreślał Valencii... :wink:

Znowu powrócimy na tron! :wink:

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 04 lip 2005, 20:50

Tez jestem dobrzej mysli i byc moze uda sie w tym sezonie pokrzyzowac mistrzowskie plany Realowi i Barcie. Jak na razie wszystko idzie dobrze a najbardziej ciesza wzmocniena

Awatar użytkownika
mariano italiano
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariano italiano » 04 lip 2005, 21:01

traz też jestem zdani,że valencia się podniesie, trener wydaje się rozsądnym człowiekiem, a wzmocnienia bardzo duże, a mogą okazać się nawet genialne(kto wie, może kluiv stwierdzi, że jeszcze mu siechce naprawdę pograć w piłkę), a poza tym rdzeń składu został, ciekawie zapowiada się przyszły sezon w primera, bo ten był trochę bez historii, bez valencii w czołowce to tak jakoś smutno

The Game
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: The Game » 04 lip 2005, 21:44

Wedlug mnie VGalencia to juz nic nadzwyczajnego nie osiagnie w La liga :(
Teraz to juz nawet nie wiem czy bedzie mial chociaz miejsce gwarantujace udzial w eleminacjach Champions Legue Tylko puchar uefa juz im chyba tylko zostal :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
marcin90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin90 » 05 lip 2005, 16:59

Pisakk pisze:
Bonso pisze:Valencia się skończyła. Na mistrza bedą musieli jeszcze dłuuugo czekać. Przez najbliższe kilka sezonów w hiszpani będa tylko Real i Barcelona, potem kluby z Sevilli, a potem długo, długo nic. Valencia nie będzie już taka jaka była zdobywając mistrza, więc przykro mi :twisted:
No jeszcze zobaczymy...Sezon Ranieriego się skończył, zespół objął młody trener - Quique Flores i wszystko zmierza ku lepszemu. Zespół dokonał kilka bardzo ciekawych wzmocnień jak np. Edu, David Villa, Patrick Kluivert czy Regueiro, dodatkowo kontuzje wyleczyli Vicente, Fabio Aurelio, Ayala, Aimar powraca do formy, być może zespół zasili jeszcze jakiś dobry prawy obrońca (są prowadzone rozmowy z Miguelem, Sagnolem i Janem Kromkampem z AZ Alkmaar). Ja bym jeszcze na Waszym miejscu nie skreślał Valencii... :wink:

Znowu powrócimy na tron! :wink:

Masz rację Pisakk. Kromkamp już na 99% w Valencii. Valencia nadal będzie potęgą. Nowi zawodnicy są znacznie lepsi od tych, których sprowadził Ranieri. Zobaczycie jak w przyszłym sezonie będziemy w czołówce.
The Game pisze:Wedlug mnie VGalencia to juz nic nadzwyczajnego nie osiagnie w La liga
Teraz to juz nawet nie wiem czy bedzie mial chociaz miejsce gwarantujace udzial w eleminacjach Champions Legue Tylko puchar uefa juz im chyba tylko zostal
To kto Twoim zdaniem będzie w Champions. Poza tym my nie walczymy o eliminacje, tylko o mistrza i grę w Cl bez kwalifikacji.[/quote]

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 19 lip 2005, 9:50

Pewnie kibice Valenci coś wiedzą na ten temat moze As czy Marca nadawały :wink: Pisakk licze na Ciebie Ty pewnie jesteś w temacie :wink:

Wczoraj Włoski stacje podały że Corradi jedze z Milane na turnee po Stanach, prawdopodobnie po sprzedarzy Tomasson Corradi jest przymierzany na jego miejsce. A Valencia nie robi problemu

Fiore juz Viola ale wypożyczony, Di Vaio już chyba na odstawce jak atak wzmocniony, a Corradi ?? Zapowiada sie że Włosi Out z Mestalla :?: bez wyjątków :?: Chyba ze Carboni zostanie bo nie wim jak tam jego akcje :wink:

Napiszcie coś jak wiecie. Coś Hiszpanie może nadawali na temat powrotu tych gracz do Serie A. Wielkie Yo :wink:

Pozdro

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 19 lip 2005, 10:12

Fiore trafił do Violi - to już wiesz :wink: . Mam nadzieję, że się tam dobrze spisze i go wykupią bo w Valencii to jest cień samego siebie a pieniążki by się przydały.

Di Vaio niewątpliwie ze wszystkich Włochów przybyłych w ostatnim sezonie zrobił największe wrażenie, ale nie znowu takie jakie oczekiwano. W sumie nie byłoby złym posunięciem pozostawienie go w kadrze Ches, gdyby nie fakt, że jest tam, łącznie z nim, już pięciu klasowych napastników, a dołączając do tego jeszcze Aimara, który grał często jako cofnięty napastnik to już w ogóle. Coś tak słyszałem, że po tym jak Inter opuścił Vieri Mancini jest zainteresowany sprowadzeniem Di Vaio i myślę, że jego przejście byłoby dobrym posunięciem.

Teraz Corradi. W trakcie sezonu mówiło się, że Bernaro przejdzie do Charltonu nawet za 5 mln euro jednak teraz podobno nikt go nie chce. Nawet Viola nie wzięła go na wypożyczenie... :? Coś mi się wydaje, że on niestety zostanie i będzie grzał ławkę bo ze wszystkich napastników jest zdecydowanie najgorszy (chodzi mi oczywiście o dyspozycję jaką prezentuje).

Nie zapominaj, że obok Carboniego jest jeszcze Moretti, który jako jedyny z Włochów coś tam sobą reprezentował. Niedawno mówiło się, że razem z Sissoko przejdzie do Evertonu, ale okazało się, że chce zostać i tylko Malijczyk odszedł, ale do Liverpool'u.

Wielkie Yo! :wink:

Awatar użytkownika
pizmak
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pizmak » 19 lip 2005, 10:18

Moim skromnym zdaniem to Valencia jest klubem który marnuje talenty. Fiore , Aimar , Rufete , Baraja , Vicente i inni to sa piłkarze którzy byli zapowiadani jako przyszłe gwiazdy futbolu. Przeszli do Valencii i po zawodnikach :? Najbardziej mi szkoda Pablo :( Chłopak miał talent , szalał w River , przeszedł do "Che" i się (brzydko mówiąc) ze szmacił :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”