Z mojego punktu widzenia oczywiście najbardziej interesujący był mecz Bayernu z Norymbergą. W zasadzie się nie zawiodłem, bo Bayern wygrał gładko. Gra naszej drużyny nie jest niestety jeszcze zadowalająca. Pierwszy kwadrans rozbudził apetyty, ale później jakoś siedliśmy (choć mimo to zwycięstwo nie było zagrożone). Sporo brakuje jeszcze do ideału, no ale jakaś progresja w stosunku do poprzedniego meczu jest. Co mnie ucieszyło - oczywiście powrót Francka (chociaż też widać, że parę meczów zabierze mnie powrót do swojej normalnej formy), no i akcje przy dwóch bramkach - przy pierwszej niezłe podanie Oddo (który jest zdecydowanie pewniejszą opcją od Lella na prawej stronie) no i oczywiście świetny strzał Klose, a przy drugiej akcja całego zespołu, z wyróżnieniem dla Ottla (naprawdę miłe zaskoczenie wczoraj, mimo pewnych błędów wydaje się być w dużo lepszej dyspozycji od van Bommela obecnie). Nieźle też interweniował wczoraj Rensing - nie skreślajmy go jeszcze. Troche lepiej tez juz defensywa, choć dopuściliśmy do kilku groźnych sytuacji, niektórych zupełnie niepotrzebnie. No ale system 4-4-2 jest zdecydowanie zdrowszy od systemu 3-5-2.
Losowanie 3 rundy odbędzie się 5 października - zważywszy jakie zespoły przeszły dalej, możemy się spodziewać kilku niezłych par