Puchar Niemiec - Strona 4

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Re: Puchar Niemiec

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 25 wrz 2008, 8:23

I już po drugiej rundzie Pucharu Niemiec :wink: W sumie bez wiekszych niespodzianek, chyba, że za takie uznamy odpadnięcie kilku pierwszoligowców z drużynami drugoligowymi - los ten spotkał Eintracht, Kolonie i Hoffenheim. chyba odpadnięcie tej ostatniej drużyny można by uznać za największą niespodziankę z uwagi na ich aktualne miejsce w BL i aspiracje :wink:

Z mojego punktu widzenia oczywiście najbardziej interesujący był mecz Bayernu z Norymbergą. W zasadzie się nie zawiodłem, bo Bayern wygrał gładko. Gra naszej drużyny nie jest niestety jeszcze zadowalająca. Pierwszy kwadrans rozbudził apetyty, ale później jakoś siedliśmy (choć mimo to zwycięstwo nie było zagrożone). Sporo brakuje jeszcze do ideału, no ale jakaś progresja w stosunku do poprzedniego meczu jest. Co mnie ucieszyło - oczywiście powrót Francka (chociaż też widać, że parę meczów zabierze mnie powrót do swojej normalnej formy), no i akcje przy dwóch bramkach - przy pierwszej niezłe podanie Oddo (który jest zdecydowanie pewniejszą opcją od Lella na prawej stronie) no i oczywiście świetny strzał Klose, a przy drugiej akcja całego zespołu, z wyróżnieniem dla Ottla (naprawdę miłe zaskoczenie wczoraj, mimo pewnych błędów wydaje się być w dużo lepszej dyspozycji od van Bommela obecnie). Nieźle też interweniował wczoraj Rensing - nie skreślajmy go jeszcze. Troche lepiej tez juz defensywa, choć dopuściliśmy do kilku groźnych sytuacji, niektórych zupełnie niepotrzebnie. No ale system 4-4-2 jest zdecydowanie zdrowszy od systemu 3-5-2.

Losowanie 3 rundy odbędzie się 5 października - zważywszy jakie zespoły przeszły dalej, możemy się spodziewać kilku niezłych par :wink:

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 05 paź 2008, 19:16

Pary 3 rundy Pucharu Niemiec

VfB Stuttgart - FC Bayern

SC Freiburg - FSV Mainz 05

Bayer Leverkusen - Energie Cottbus

Hamburger SV - TSV 1860 Monachium

Karlsruher SC - SV Wehen Wiesbaden

VfL Wolfsburg - FC Hansa Rostock

FC Carl Zeiss Jena - FC Schalke 04

Borussia Dortmund - Werder Brema

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 14 sty 2009, 19:53

Jak wiadomo kolejna runda Pucharu Niemiec startuje wczesniej, niz kolejka Bundesligi,

Ponizej takie moje male typy na zdrowy rozsadek kto powinien awansowac dalej :

VfB Stuttgart - FC Bayern - Mimo, iz mecz rozgrywany na terenie stuttgartu to Bayern i tak bedzie faworytem, zalezy im pewnie jak co roku na pucharze wiec powalcza do konca. A dziesiatym miejscem w tabeli VfB bym sie nie sugerowal az tak bardzo, Jeden z ciekawszych pojedynkow w tej rundzie.

SC Freiburg - FSV Mainz 05 - Kolejny swietny pojedynek dwoch zespolow z czolowki tabeli ( oczywiscie 2 BL ). Dzieli ich roznica tylko jednego punktu ( na korzysc Mainz ) ale jednak przewaga boiska po stronie Freiburga, stad stawiam wlasnie na ich wygrana.

Bayer Leverkusen - Energie Cottbus - Niespodzianki nie przewiduje :) Jeden faworyt.

Hamburger SV - TSV 1860 Monachium - No raczej HSV, ale bym Monachijczykow nie skreslal, bo kazdy wie co rok temu wyprawiali w pucharach wlasnie.

Karlsruher SC - SV Wehen Wiesbaden - Dolna druzyna 1 BL z dolna druzyna 2 BL. Trafilo sie slepej kurze ziarno ... KSC przejdzie dalej.

VfL Wolfsburg - FC Hansa Rostock - Hansa w drugiej lidze nie czaruje, wrecz przeciwnie, mecz bardzo podobno do meczu Leverkusen z Cottbus, jak sedzia nie poszaleje, a Wilki zagraja to co potrafia to sa dalej.

FC Carl Zeiss Jena - FC Schalke 04 - No niestety musialem ich zaznaczyc... chyba ze odpuszcza, chyba ze Jena zagra mecz calego sezonu :) pozostaje wierzyc.

Borussia Dortmund - Werder Brema - Rok temu wygralismy, mimo sedziego :) O ile Bremen utrzyma forme ze sparingow :roll: to nie powinno byc problemu, Tymbardziej ze Borussii zalezy bardzo na pucharze tak samo jak rok temu.

Idac dalej ta droga zostaly by takie druzyny jak :

FC Bayern
SC Freiburg
Bayer Leverkusen
Hamburger SV
Karlsruher SC
Wolsburg
Schalke
Dortmund

Do czego zmierzam, ano do tego iz gdyby nie bylo wiekszych niespodzianek to pary kolejnej rundy beda naprawde emocjonujace, mimo iz 3 runda juz nas rozpieszcza :)

pozdro

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 sty 2009, 8:04

rebuzz pisze:Do czego zmierzam, ano do tego iz gdyby nie bylo wiekszych niespodzianek to pary kolejnej rundy beda naprawde emocjonujace, mimo iz 3 runda juz nas rozpieszcza :)
Jesli faktycznie zostaną sami 1-ligowcy i jeden czołowy drugoligowiec, to rzeczywiście tak będzie :wink: Ja bym liczył jednak na jakieś niespodzianki (pczywiście nie w parze Stuttgart - Bayern :P , choć gdyby Bayern odpadł w Stuttgarcie, to aż tak dużą niespodzianką to by może to nie było, ale zawsze). Szczególnie na Jenę, która już rok temu udowodniła, że w pucharze Niemiec trzeba się z nią liczyć :) A że grają z Schalke, które ogólnie ma w tym sezonie kryzys, to kto wie?

Poza tym, rzeczywiście teoretycznie powinno być jak wskazałeś. Ale jak wiadomo, puchary, zwłaszcza krajowe, rządzą się swoimi prawami. Na dodatek będą to pierwsze oficjalne mecze rundy wiosennej, więc może jednak jakieś niespodziewane rozstrzgnięcia padną :)

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 15 sty 2009, 13:13

Michał M pisze:Ja bym liczył jednak na jakieś niespodzianki (pczywiście nie w parze Stuttgart - Bayern :P , choć gdyby Bayern odpadł w Stuttgarcie, to aż tak dużą niespodzianką to by może to nie było, ale zawsze)
W tej parze wskazalem na Bayern, ale raczej bym sie cieszyl z wygranej VfB ( sorry chlopcy :D ) niestety zostala trauma po ostatnim finale PN :D:D

ps. aha, nie zebym byl az taki super pewny ze BVB awansuje z werderem, ( bo teraz przeczytalem swoj post i to tak zabrzmialo ) ale po prostu niewyobrazam sobie zeby taki mecz zaprzepascic u siebie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 sty 2009, 13:25

rebuzz pisze:W tej parze wskazalem na Bayern, ale raczej bym sie cieszyl z wygranej VfB ( sorry chlopcy :D )
OK, to jest raczej normalne zjawisko, ze wszyscy w Niemczech nie kibicujący Bayernowi cieszą się z naszego potknięcia :wink: Więc niczego innego z Twojej strony bym się nie spodziewał :P

Trauma traumą, a wtedy przegraliście zasłużenie :)

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 15 sty 2009, 14:16

Michał M pisze: OK, to jest raczej normalne zjawisko, ze wszyscy w Niemczech nie kibicujący Bayernowi cieszą się z naszego potknięcia :wink: Więc niczego innego z Twojej strony bym się nie spodziewał :P
Ja tam zawsze patrze na to zeby bylo z korzyscia dla BVB, jedynej druzynie ktorej zawsze zycze potkniecia to schalke.
Michał M pisze: Trauma traumą, a wtedy przegraliście zasłużenie :)
ee :) Co by tu powiedziec, mecz dobry na wysokim poziomie, strzeliliscie dwie bramki, a my jedna. Prosta sprawa, niemniej jednak niedosyt zostal ( karta dla kuby conajmniej kontrowersyjna ), aha no i np. na youtube jakis skrot z tego spotkania polecam zobaczyc, kazda druzyna miala duuuzo szans :)

Naprawde dobry final, a tu Jeden z lepszych filmikow w sieci wlasnie na temat tego finalu ...

ps. Bayern i Dortmund to jednak atmosfera na meczach :)

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 27 sty 2009, 22:46

I jestesmy po pierwszych meczach kolejnej rundy Pucharu Niemiec.

Carl Zeiss Jena 1 - 4 Schalke - niestety niespodzianki nie bylo ...

Hamburger SV 3 - 1 Munich 1860 - tu takze bez niespodzianki i 3 bramki Olica, dla gosci strzelil Bierofka.

Freiburg 1 - 3 Mainz

Stuttgart 1 - 5 Bayern Munich - Tak mi brakowalo bundesligi ze postanowilem popatrzec na ten mecz na zywo. Spodziewalem sie wielkich emocji i zacietego spotkania i ... kompletnie sie zawiodlem :roll: ....

Bayern nie wrzucajac nawet drugiego biegu ROZBIL totalnie nieporadny Stuttgart. Roznica klas byla widoczna caly czas...jednak wszystkiemu jest winny tutaj pan Markus Babbel ktory tak koszmarnie przygotowal zespol do meczu z Bayernem, ze VfB niemial zadnego ale to zadnego pomyslu jak tu zagrozic monachijczykom.

Co do samego meczu to ladna bramka Schweinsteigera :), swietny rzut karny w wykonaniu Francka hehe ... (Jens sam zdziwiony byl ... ) no i oczywiscie to to co tygryski kochaja najbardziej czyli moj "ultraprzeulubiony napastnik" o wdziecznym imieniu Luca ... ( dobrze, ze Klinsmann mi tego oszczedzil i go sciagnal w 67 minucie )

Duzo sie o sedziowaniu w Niemczech mowi ostatnimy czasy. Dzisiaj nie bylo tak zle :) moze poza tym ze boczny dzentelmen przy podpowiedaniu glownego sedziemu ze karny za reke powinien byc sie pomylil, bo wszyscy zgodnie widzieli ze "Popychacz Klose" jak co mecz musial kogos popchnac :) ( TAK, TAK wczesniej byl wlasnie faul, wiec karny z kapelusza) ale to jest nieistotne przy takim wyniku. Swoja droga "Popychacz" wykazal sie znowu w drugiej polowie meczu popychajac Boke. ( szkoda ze Arthur go mocniej nie skopal w ramach rewanzu :twisted: ) Kolejna sytuacja ktora mnie zaciekawila to zachowanie w/w napastnika Bayernu podczas wymiany zdan na linii Donovan - Lehmann, Klose przyszedl...posluchal ii .... !! i "odepchnal" Donovana :D ( mecz w tym momencie byl juz taki jednostronny ze zerkalem na obojetnie jakie "akcje" pana z Polskimi korzeniami. ) Swoja droga ciekawe o co Panom poszlo ?

aha, VfB strzelil wprawdzie jednego gola... ale z przebiegu gry totalnie na niego nie zasluzyl, moglo byc spokojnie 0-6 albo 0-7 a tak 1-5 az tak calkowicie nie oddaje tego co sie dzialo na boisku.

No to tyle w temacie, a ja czekam z niecierpliwoscia do jutra do godziny 19 na meczyk BVB ... :afro:

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 sty 2009, 8:42

Miazga i demontaż Stuttgartu :!: 8) A takie szumne zapowiedzi były :lol: W stylu "pozbawimy Klinsmanna szans na pierwszy tytuł" I jak się skończyło? :P
rebuzz pisze:Tak mi brakowalo bundesligi ze postanowilem popatrzec na ten mecz na zywo. Spodziewalem sie wielkich emocji i zacietego spotkania i ... kompletnie sie zawiodlem :roll: ....
No, przynajmniej ktoś jeszcze na forum obejrzał ten mecz, a nie piłkę ręczną (swoją drogą, czemu to musiało być w tym samym czasie :? ). Też się spodziewalem większych emocji, a tymczasem po 16 min siedziałem z zadowoloną miną, całkowicie zrelaksowany, jakby chodziło o mecz towarzyski :D Tak też grał Bayern od tego momentu - jakby to był mecz towarzyski :mrgreen:
rebuzz pisze: Markus Babbel
W końcu Markus to nasz człowiek :) Swoją drogę, to trochę śmieszne, że Szwab Klinsmann prowadził wczoraj Bawarczyków, a Bawarczyk Babbel kierował Szwabami :lol: Widać, kto tu jednak jest trenerem, a kto tylko tymczasowym szefem ekipy. Szkoda jedynie, że tak nie było w ostatnim meczu 1 rundy.
rebuzz pisze:Co do samego meczu to ladna bramka Schweinsteigera :),
Aż przecierałem oczy z niedowierzania, że to on strzelał :shock:
rebuzz pisze: swietny rzut karny w wykonaniu Francka hehe ... (Jens sam zdziwiony byl ... )
No ten karny to jedyny zgrzyt jak dla mnie. Franck podszedł do niego jakby strzelal przeciwko nowicjuszowi. Gdyby był inny wynik w tym momencie, to byłbym na niego wściekly. A tak, mozna mu wybaczyć to małą fanaberię :P A co do Lehmanna, to muszę przyznać, że miałem sporą satysfakcję, jak pokazywali jego minę w drugiej połowie :lol: Zwłaszcza od stanu 0:4 :D
rebuzz pisze:moj "ultraprzeulubiony napastnik" o wdziecznym imieniu Luca ...
Oj tam, jesteś tendencyjny bo załatwił Was w ubiegłorocznym finale :) Wczoraj wyjątkowo mało faulował i malo się pokładał. Chyba po tym artykule w Sport Bildzie na ten temat :wink:
rebuzz pisze: Swoja droga ciekawe o co Panom poszlo ?
Ta scysja Donovan-Lehmann to chyba była na temat piłki - Lehmann po wybiciu na róg nie dał Donovanowi jej wziąć. Tak mi się przynajmniej wydaje...
Nieistotne, istotniejsza była frustracja ex-bramkarza reprezentacji Niemiec :lol:
A sędziowanie było w miarę ok, jedynie rzeczywiście ten karny był dość wątpliwy, ale że Ribery go i tak nie wykorzystał, to...
rebuzz pisze: moglo byc spokojnie 0-6 albo 0-7 a tak 1-5 az tak calkowicie nie oddaje tego co sie dzialo na boisku.
Mogło być, gdyby nie nasza nonszalancja. Plus brak ochoty do biegania przy stanie 5:0 (w sumie trudno się dziwić). Najlepsze, że Stuttgartczykom też nie chciało się zbytnio biegać, i w pewnym momencie była gra na stojąco :)
rebuzz pisze:3 bramki Olica,
To chyba będzie dobry transfer - w końcu już strzela bramki "niebieskim" :) Dobrze, że ma tą dziwną karę z towarzyskiego meczu z Hoffenheim i nam nic w piątek nie strzeli :P

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 28 sty 2009, 9:33

Oglądałem fragmenty. Schweinsteiger grał tak dobrze, czy mi się zdawało?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 sty 2009, 9:37

10 pisze:Oglądałem fragmenty. Schweinsteiger grał tak dobrze, czy mi się zdawało?
Naprawdę nieźle wczoraj mu szło. Chyba poczucie konkurencji ze strony Altintopa na niego dobrze podziałało :)

A tej pierwszej bramki to by się nikt nie powstydził.

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 28 sty 2009, 20:56

Borussia Dortmund 1:2 Werder Bremen -

haha ! przegralismy ten mecz na wlasne zyczenie. Tyle sytuacji to dawno nie widzialem. Pana Zidana i Freia zapraszam do mnie do Rudy Śląskiej na boisku szkolne. Tam podczas meczu nie beda mieli 6-7 klarownych sytuacji ale tak z 15 - 20 wiec cos MOŻE strzela ;) A, tak powaznie to zenada w wykonaniu naszych napastnikow.

Bardzo ucieszyla mnie postawa Boatenga, oby tak dalej to bedzie wzmocnieniem :)

aha i jeszcze Bayer Leverkusen 3 - 1 Energie Cottbus

a trwaja

Karlsruhe 0 - 0 Wehen [24min]
Wolfsburg 0 - 0 Hansa Rostock [24min]

ps. a Kołtoń i Borek komentarze ze ho ho ! ... :boje się: :afro:

Pozdro ;)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 29 sty 2009, 9:33

rebuzz pisze:Borussia Dortmund 1:2 Werder Bremen -
No to rewanżu za ubiegły rok nie będzie :wink: Trochę szkoda, bo wolałbym widzieć Werder za burtą Pucharu, ale cóż zrobić. Teraz musicie skupic się na lidze, zeby wywalczyć awans do P. UEFA.
rebuzz pisze:Karlsruhe 0 - 0 Wehen [24min]
Wolfsburg 0 - 0 Hansa Rostock [24min]
Wolfsburg rozniósł ostatecznie Hansę, ale za to KSC niespodziewanie przegrało z Wehen Wiesbaden :!: Także przynajmniej jedna niespodzianka w tej rundzie jest - teraz wszyscy będą chcieli wylosować Wehen w następnej rundzie :) A Karslruhe - ich forma zwiastuje duże problemy z utrzymaniem się w 1 BL.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 29 sty 2009, 9:43

Gomez naprawdę miał pecha w meczu z Bayernem:

cios od Laniga po strzelonej bramce :lol:

A wracając do meczu Borussii to wiedziałem, że niewykorzystane sytuacje się zemszczą. Zidan nawet, gdy odgwizdano spalonego to trafił Wiese w nogi. Przed bramką Almeidy drużyna z Dortmundu mogła prowadzić przynajmniej 3:0, ale tak się nie stało i na końcówkę meczu zabrakło sił. Faktycznie bardzo dobry mecz Boatenga, pokazał kilka efektownych zagrań i kilka razy zaimponował wyszkoleniem technicznym. Widać, że jest bardzo głodny gry, bo w Tottenhamie grał wielkie nic.

p.s.
Oglądałem już któryś mecz Borussii u siebie i zawsze jak przy piłce jest Lee kibice buczą. O co chodzi? Bo chyba nie o grę Koreańczyka, która jest bardzo solidna :wink:

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 29 sty 2009, 18:23

Diamen23 pisze:
p.s.
Oglądałem już któryś mecz Borussii u siebie i zawsze jak przy piłce jest Lee kibice buczą. O co chodzi? Bo chyba nie o grę Koreańczyka, która jest bardzo solidna :wink:

Wlasnie z uwagi na jego dobra grę, kibice postanowili tego przesympatycznego pilkarza nagrodzic w taki sposob ze, za kazdym razem gdy ma pilke to kazdy krzyczy takie dlugie "Leeeeeeeeeee" a ze krzyczy przewaznie caly stadion to stad wychodzi takie buczenie ( ale mozna sie wsluchac ) Sam zainteresowany jak i cala druzyna wiedza o co chodzi wiec odbieraja te buczenie pozytywnie ;)

ps. Wczoraj na meczu pucharowym zginal 20-letni kibic BVB. [*]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”