Piłkarska Gala 2005 - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 gru 2005, 14:10

futbolowa pisze:Ale weź pod uwagę, że on wcale nie wziął się 'znikąd' Wink
No, ale o tym już wspominałam Wink

Heh, ale II liga to raczej nie jest to, skąd się biorą znani ludzie :D.Przecież to jego dopiero pierwszy sezon w ekstraklasie, a już najlepszy strzelec, oraz gol w debiucie w reprezentacji mówią same za siebie.Czy rok temu Janas pomyślał chociaż przez 1s o nim ?Będąc królem nawet i II ligi, nie oznacza, że jesteś tak bardzo popularny i rozpoznawalny w całym kraju.
P.S. Klaudyno, kim dla Ciebie jest Błaszczykowski ? :D

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 gru 2005, 14:15

czeher pisze:Mysle ze wybralas go jedynie z wzgledow osobistych, gdyz w moich oczach chlopak napewno nie zasluzyl na takie wyroznienie, zagral pare meczy na niezlym poziomie ale nic wielkiego nie osiagnal a poza tym tych meczy nie bylo zbyt wiele - mozna policzyc na palcach 1 reki - no moze z wzgledu na kontuzje
Nie jedynie, bądź spokojny. Podziwiam go bardzo za to, że umiał przebić się z czwartoligowego średniaka do pierwszego składu drużyny Mistrza Polski. Mało kto może pochwalić się czymś takim. Sam Piechna musiał najpierw przejść przez wszystkie niższe szczeble.
Poza tym był najlepszym zawodnikiem w pierwszym meczu z PAO, gdzie przytrafiła mu się kontuzja.
wazi pisze:Mylisz sie futbolowa, zaczeło sie o nim mówić wtedy gdy zaczoł już cos strzelać w pierwszej lidze. Ja przynajmniej nie słyszałem, żeby było głośno o nim w drugiej lidze. Dopiero Teraz zabłysnął.
No widzisz, a ja słyszałam, mimo iż liga druga nie obchodziła mnie kompletnie :)
ale II liga to raczej nie jest to, skąd się biorą znani ludzie
A tymbardziej czwarta...
Będąc królem nawet i II ligi, nie oznacza, że jesteś tak bardzo popularny i rozpoznawalny w całym kraju.
Ale też nie jest z ciebie żadne odkrycie jak zaczniesz strzelać i ligę wyżej... ;) :P Zwłaszcza, że jest u nas poziom, jaki jest :P
P.S. Klaudyno, kim dla Ciebie jest Błaszczykowski ?
Aaaaa.... Łączy nas grono wspólnych znajomych, jego okolica, w której często bywałam itd. itd. Dużo by gadać :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 gru 2005, 14:24

futbolowa pisze:Poza tym był najlepszym zawodnikiem w pierwszym meczu z PAO, gdzie przytrafiła mu się kontuzja
Jeden mecz to troche za malo jak dla mnie
futbolowa pisze:Ale też nie jest z ciebie żadne odkrycie jak zaczniesz strzelać i ligę wyżej...
dla mnie jest to roznica kolosalna - mozna to porownac z innymi sportami np. biegi narciasrkie - odnosic sukcesy w juniorach czy w seniorach to jednak jakas roznica
futbolowa pisze:Aaaaa.... Łączy nas grono wspólnych znajomych, jego okolica, w której często bywałam itd. itd. Dużo by gadać
hmmm, moze jeszcze cos :?: zdradz wiecej "pikanterii"

EDIT

dobrze ze nie ma clonera - u niego napewno w szytskich kategoriach wygralby Rasiak mimo iz nie jest nominowany - albo klocilby sie dlaczego go nie ma, wkoncu gra w najlepszym zespole sposrod polskich graczy
Ostatnio zmieniony 11 gru 2005, 14:26 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 gru 2005, 14:25

A tymbardziej czwarta...
Ale też nie jest z ciebie żadne odkrycie jak zaczniesz strzelać i ligę wyżej... Wink Razz Zwłaszcza, że jest u nas poziom, jaki jest Razz
Tylko, że on się stał największą gwiazdą naszej ligi i nowym napastnikiem w kadrze Polski.Najprawdopodbniej zostanie królem strzelców.A Błaszczykowski ? :>

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 11 gru 2005, 14:26

Piłkarz roku: Tomasz Frankowski jeden z autorów awansu na MŚ. Tym większe brawa, bo zrobił to praktycznie wbrew trenerowi. Boruc ma czas :)
Trener roku: Ryszard Wieczorek, lepsze wejście niż Stawowego rok temu. Nominacja dla Skorży to kpina.
Odkrycie roku: Jakub Błaszczykowski. A jak. W przekroju roku widać, że to przyszłośc reprezentacji. Wskoczyć z czwrtoligowca do mistrza Polski i być jednym z lepszych graczy :shock:? Tego w Polsce jeszcze nie przerabialiśmy. Dodatkowy plus za waleczność w każdym meczu vide mecz z Panatinaikosem, gdzie grał przez większośc czasu ze złamaną kością śródstopia. A grał fenomenalnie. Na drugim miejscu u mnie Fabiański.
Ligowiec roku to oczywiście Sobolewski, który odwala czarną robotę i w dodatku w wygrywa mecze (jak ostatnio z Łęczną czy Zabrzem). Trzyma poziom i trzymać będzie.
Działacz roku: Klicki, trochę na kredyt, bo ten pan jest z nami dopiero od pół roku i jeszcze nie wiadomo jak moze mu odbić. Bo Filipiaka, który pajacuje z premiamii za awans, hipokrytą, który węszy spisek sędziów, to już znamy. No i nominacja dla dla treneiro el Ptaco to kpina. Dla Drzymały specjalne pozdrowienia za Liczkę :roftl3:.
Orange Fair Play skwituję krótko: :lol2:.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 gru 2005, 14:26

czeher pisze:Jeden mecz to troche za malo jak dla mnie
Przywołałam ten jeden mecz. Zobacz sobie wszystkie emcze odkąd wrócił po kontuzji, a wtedy zobaczysz, że mam rację :P :P
czeher pisze:dla mnie jest to roznica kolosalna - mozna to porownac z innymi sportami np. biegi narciasrkie - odnosic sukcesy w juniorach czy w seniorach to jednak jakas roznica
Ale między naszą drugą i pierwszą ligą nie ma takiej przepaści... :roll:
czeher pisze:mmm, moze jeszcze cos Question zdradz wiecej "pikanterii"
:lol: :lol:
Tylko, że on się stał największą gwiazdą naszej ligi i nowym napastnikiem w kadrze Polski.Najprawdopodbniej zostanie królem strzelców.A Błaszczykowski ?
Nowy napastnik w reprezentacji po jednym towarzyskim meczu? :?
A Błaszczykowskiego okrzyknięto najlepszym piłkarzem Wisły w meczu LM. Potem przez wiele miesięcy leczył kontuzję, nie pamiętasz? :>
Piechna ma szczęście, że jemu się coś takiego nie przytafiło i że cała drużyna gra pod niego :?

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 gru 2005, 14:37

Nowy napastnik w reprezentacji po jednym towarzyskim meczu? Confused
A Błaszczykowskiego okrzyknięto najlepszym piłkarzem Wisły w meczu LM. Potem przez wiele miesięcy leczył kontuzję, nie pamiętasz? Łypiący
Piechna ma szczęście, że jemu się coś takiego nie przytafiło i że cała drużyna gra pod niego Confused

Tak.Nawet i w głupim towarzyskim meczu potrafi się pokazać :D.Dużo osób widzi w nim nadzieje większe niż Niedzielany itp.Możliwe, że będzie już przed MŚ podpisany kontrakt z którą z hiszpańskich drużyn.No widzisz, ma szczęście, ale mimo wszystko jest b. skuteczny.A czy to umiesza jego wartości ? Nie, pokazuje, że drużyna ma zaufanie do niego.Podziwam Kube, że się nie bał tego meczu, ale jak dla mnie ma jeszcze zbyt młodzieńcze podejście do tego.Szczególnie chodzi mi o syndrom C. Ronaldo.Broń Boże nie mówie, że on jest słaby, ale w ostatnich 12 miesiącach to Piechna stał się większą furorę w Polsce.

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 11 gru 2005, 14:39

Uchi_ pisze:.Dużo osób widzi w nim nadzieje większe niż Niedzielany
Niedzielan to była nadzieja tylko wtedy, kiedy przeszedł do NEC i grał w pierwszym składzie, choć tylko czasem wpisywał się na listę strzelców. Porównywanie Piechny do Niedzielana jest więc pewnego rodzaju błędem, bo przecież Grzegorz jest lepszym nie tyle zawodnikiem, co napastnikiem.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 11 gru 2005, 14:47

Niedzielan to była nadzieja tylko wtedy, kiedy przeszedł do NEC i grał w pierwszym składzie, choć tylko czasem wpisywał się na listę strzelców. Porównywanie Piechny do Niedzielana jest więc pewnego rodzaju błędem, bo przecież Grzegorz jest lepszym nie tyle zawodnikiem, co napastnikiem.

Nie, bo oni są powoływani praktycznie na każdy mecz reprezentacji.'Niedzielany' w znaczeniu : On, Rasiak, Jeleń, czasami Sagan.Oprócz Franka, Żurawia i Ebiego nie mam żadnego pewniaka na tą czwartą pozycję w napadzie.Póki co Piechna jest dla mnie pewniejszy niż oni, ale zobaczymy, co on będzie miał do pokazania wiosną.Teraz jest na fali, w przeciwieństwie do nich.Nie do wszystkich, bo Sagan także ma przebłyski, ale to i tak mało.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 gru 2005, 15:06

PIŁKARZ ROKU:
Dla mnie Jurek Dudek - za LM. TO jest tak olbrzymi sukces, że nawet kilka bramek w eliminacjach do MŚ czy awans z Legii do Celticu ne może tego przebić. Tylko 3 Polaków wygrało LM. I w tym roku Dudek powinien zostać wybrany piłkarzem roku

TRENER ROKU:
Janas - za awans na munmdial, nie ma się co doszukiwać sukcesów innych - jak w mijającym roku najważniejsze było wywalczenie awansu - i to się udało. Dlatego Paweł Janas

ODKRYCIE ROKU: Błaszczykowski, przyszedł z IV ligi [jeśli się nie mylę] i od razu zaczął grać na wysokim poziomie. Przebojem wdarł się do Wisły i dostał szanse gry w kadrze.
Piechna dla mnie nie ejest odkryciem - bo słyszałem, że jest dobry już 3 lata temu :lol:

DRUŻYNA ROKU:
w dobie kryzysu polskiej piłki klubowej może być tylko jedna drużyna uznana najlepszą "11" roku - reprezentacja. Wywalczyli awans na mundial a i w meczach towarzyskich pokaywali się z dobrej strony

LIGOWIEC ROKU:
Tu daje Piechne - zasłużył sobie w 100%. Nie ma godnego konkurenta w tym roku.

DZIAŁACZ ROKU:
Klicki - jednak najlepsza postać z nominowanych. Zbudował dobry klub, który powalczy o puchary.

ORANGE FAIR PLAY:
Kolejorz - bo tak

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 gru 2005, 15:28

Uchi_ pisze:Nie, bo oni są powoływani praktycznie na każdy mecz reprezentacji.
No niestety :( A dla mnie Piechna, Olisadebe i Saganowski bardziej zasługują na grę w kadrze. Niedzielan i Jeleń, a tym bardziej Rasiak w ogóle nie powinni być brani pod uwagę :?
Ale jest jak jest - i tak pewnie na mundial pojedzie Rasiak :(
Uchi_ pisze:.Dużo osób widzi w nim nadzieje większe niż Niedzielany itp.Możliwe, że będzie już przed MŚ podpisany kontrakt z którą z hiszpańskich drużyn.
Błaszczykowski ma propozyje z Francji ;)
Uchi_ pisze:ale jak dla mnie ma jeszcze zbyt młodzieńcze podejście do tego
Od której strony? :shock: Jak dla mnie gra o wiele dojrzalej od niejednego 30 latka :P

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 11 gru 2005, 15:33

futbolowa pisze:A dla mnie Piechna, Olisadebe i Saganowski

Uuuu... :naughty: Nie stawiaj mi tutaj Piechny obok Olisadebe! Bo to jest błąd - Piechna jest o wiele:

a) lepszy,

b) mniej podatny na kontuzje,

c) bardziej dyspozycyjny.

Jeżeli chodzi o Saganowskiego to akurat tautaj się nie wypowiem, bo nie oglądam ligi portugalskiej, ale jak grał w Legii to niczym mnie nie zachwycił.

futbolowa pisze:Niedzielan i Jeleń, a tym bardziej Rasiak w ogóle nie powinni być brani pod uwagę Confused
Z tej trójki ewidentnie najlepszy jest napastnik holenderskiego NEC, i jeżeli wróci do formy sprzed roku, to według mnie powinien na MŚ pojechać. Nie mniej jednak jest strasznie podatny na kontuzje, więc... :cegła:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 11 gru 2005, 16:30

Anka pisze:Uuuu... Naghty Nie stawiaj mi tutaj Piechny obok Olisadebe! Bo to jest błąd - Piechna jest o wiele:

a) lepszy,

b) mniej podatny na kontuzje,

c) bardziej dyspozycyjny.
Przepraszaaam :rydzyk:
Ale po prostu dla mnie wciąż Olisadebe jest bardzo dobrym zawodnikiem. Jedyny problem to to, że o reprezentacji przypomina sobie w momencie, gdy ta zaczyna odnosić sukcesy...

Anka pisze:Z tej trójki ewidentnie najlepszy jest napastnik holenderskiego NEC, i jeżeli wróci do formy sprzed roku, to według mnie powinien na MŚ pojechać. Nie mniej jednak jest strasznie podatny na kontuzje, więc...
No właśnie... Gdyby nie te kontuzje może i miałby szanse pokazania się a tak wiecznie go nie ma :( A niegdyś bardzo go lubiłam ;)

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 11 gru 2005, 17:59

PIŁKARZ ROKU:
Jerzy Dudek (Liverpool FC ) za finał LM

TRENER ROKU:
Paweł Janas (reprezentacja Polski) Awans na MŚ

ODKRYCIE ROKU:
Grzegorz Piechna (Korona Kielce) większość w niego nie wierzyła a pokazał klase

DRUŻYNA ROKU:
Reprezentacja Polski za awans oczywiście

LIGOWIEC ROKU:
Grzegorz Piechna (Korona Kielce) 16 bramek mówi samo przez się :)

DZIAŁACZ ROKU:
Znając układy w PZPN wygra Klicki , za walkę z rasizmem i chuliganami , niestety dla moim zdaniem nie zasłużył na to , nie robi nic w sprawie bezprawnych zakazów stadionowych ( klub bez wyroku sądu nie moze nikomu nałożyć takiego zakazu ) , nie robi nic w sprawie zatrudnianiu w ochronie byłych kryminalistów często z wyrokami . Pozwala na oczernianie kibiców w mediach przez prezesa Korony Tkaczuka . Ale jedno jest pewne chłop daje w chu%$%$ kasy na Koronke i to jego plus :)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 11 gru 2005, 18:06

futbolowa pisze: Ale po prostu dla mnie wciąż Olisadebe jest bardzo dobrym zawodnikiem. Jedyny problem to to, że o reprezentacji przypomina sobie w momencie, gdy ta zaczyna odnosić sukcesy...
Dla Ciebie on jest dobry, bo pamiętasz, jak grał z jakieś trzy - cztery lata temu. Niestety, to już nie jest ten błyskotliwy, egzotyczny i żądny gry piłkarz, tylko schorowany tandeciarz, który grać w piłeczkę nie potrafi.

futbolowa pisze:Przepraszaaam Pray2
Wybaczam. :witam:

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”