Polska kadra na Euro - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Re: Polska kadra na Euro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 02 cze 2012, 17:53

2 vs bramkarz :roftl3:

Jakby coś takiego odwalili z Grecją itd. to by ich chyba z zlinczowali.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 cze 2012, 18:16

Wiele razy tutaj z paroma osobami się kłóciłem na temat naszych grajków. Niektórzy stawiali wyżej od nas Słoweńców czy Irlandie Pn. Pisałem, po przegranych elminacjach do MŚ, że aż tragiczni nie jesteśmy tylko Benhauer już kompletnie dawał dupy. Mówiłem, że te chłopaki mają potencjał. I niezależnie od wyniku na Euro mogę już powiedzieć, że miałem racje.
I tak jak już pisałem w innym teamcie Lewy, Piszczu czy Kuba to klasa światowa. Do tego Szczesny i Rybus który mocno poszedł w przód. Jest w tej ekipie potencjał na sukces. Dokładając do tego farbowanych lisów Obraniaka który potrafi grać na wysokim poziomie, Perquisa który jest solidny, to samo śmieć Polański to trzeba stawiać sprawę jasno. Wyjście z grupy dla tej ekipy to jesst obowiązek. Nie ma nad czym się rozwodzić. Ich na to spokojnie stać i tego trzeba od nich wymagać. Ba powiem więcej gdyby tu był ogarnięty trener, taktyk, który potrafi maksimum wycisnąć z drużyny jak choćby Hiddink z Korei czy Rosji, to nasi mogli by powalczyć o powtórzenie tego wyniku tj. półfinał ME. Z Smuda ćwierćfinału raczej nie przejdą, ale z grupy wyjść muszą, jak nie to będzie klęska Frania.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 cze 2012, 18:58

Konkluzje Szpaka po meczu z ANDORA sa bezcenne :lol:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 02 cze 2012, 19:01

Dobrze usłyszałem, że po bramce Wasilewskiego z karnego Szpaq powiedział: "Na raty, ale jest bramka" ?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 cze 2012, 19:03

BarcaQzYN pisze:Dobrze usłyszałem, że po bramce Wasilewskiego z karnego Szpaq powiedział: "Na raty, ale jest bramka" ?
Tak jest :lol:

Wali byki,gada glupoty,ale jakos nie wyobrazam sobie meczu Polski bez niego na komentarzu :mrgreen:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 02 cze 2012, 19:04

mi to sie najlepiej podobalo w meczu ze Slowacja jak strzelil Perquis swojego 1go gola dla Polki i 1go gola w jakimkolwiek oficjalnym meczu od kilku dni, a Szpaku mowi ze gola strzelil nie kto inny jak Perquis :lol:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 cze 2012, 19:05

Nudna II połowa. Widać, że w przypadku wypadnięcia ze składu Lewandowskiego czy Murawskiego leżymy i kwiczymy. Do tego głupie faule na własnej połowie - na to będą liczyli Grecy, a my dawaliśmy się nabrać Andorze... :rozga: Trochę cienki środek - Polański jest totalnie niekreatywny, Obraniak bawi się w bieganie po skrzydłach a Murawski choć dobry technicznie o do bólu regularny, to przy tym bardzo przewidywalny.

Pozytywy. Boenisch - ma ciąg na bramkę, niezłą technikę i jest wysoki, przez co przydaje się przy wybiciach piłki. W meczu z poważnym rywalem zobaczymy jaki jest w obronie, ale póki co wydaje się być naprawdę dobrym graczem. Podoba mi się zaangażowanie Perquisa, w ogóle po cichu zaczynam wierzyć w coś w co nawet najwięksi optymiści (więksi nawet ode mnie) jeszcze tydzień temu nie wierzyli - że rozpoczniemy turniej z solidną obroną. O pozostałych silnych stronach, czyli Obraniaku i trio z Dortmundu wspominać nie trzeba. Zobaczymy kto będzie 1 wchodzącym w ofensywę: Mierzej/Grosicki/Wolski. Ten ostatni ma największy potencjał, choć uważam że momentami zbyt bardzo stara się grać jakby nie był niekrzesanym młodzieńcem, przez co przekombinowywuje. Uważam jednak że może być tajną bronią na EURO.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 cze 2012, 19:12

sickstick pisze:Boenisch - ma ciąg na bramkę, niezłą technikę i jest wysoki, przez co przydaje się przy wybiciach piłki
Przecież ten farbowany lis był najgorszy na boisku :roftl3:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 cze 2012, 19:14

Boenisch - ma ciąg na bramkę, niezłą technikę i jest wysoki, przez co przydaje się przy wybiciach piłki
:?: Przeciez on w tych trzech meczach moze z 5 razy przekroczyl linie srodkowa :lol:

Mam nadzieje,ze jokerami w razie draki beda Wolski i Grosik. Mierzejewski jest marny. Cien zawodnika sprzed kilku miesiecy.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 02 cze 2012, 19:17

cloner pisze:
sickstick pisze:Boenisch - ma ciąg na bramkę, niezłą technikę i jest wysoki, przez co przydaje się przy wybiciach piłki
Przecież ten farbowany lis był najgorszy na boisku :roftl3:
Próbując zrozumieć twoje stanowisko przypomniało mi się, że notował bardzo niedokładne dośrodkowania. Mi się jego występ podobał, skoro uważasz że był najgorszy na boisku to chyba nie widziałeś 11 Andorczyków, polskich zmienników (bez wyjątku), Polańskiego i... Piszczka, który na przeciwległej stronie wnosił może 1/4 tego co Boenisch.
No ale z jego ogólną oceną się wstrzymam do meczu z jakiś silnym rywalem, bo przeciw Andorze nawet ja bym korzystnie wypadł. Dzisiejszy występ napawa optymizmem.
Dr.Football1 pisze: :?: Przeciez on w tych trzech meczach moze z 5 razy przekroczyl linie srodkowa :lol:
Poprzednich meczy nie oglądałem, ale dzisiaj to on parł do przodu co akcję, panie scoucie :afro:
Ostatnio zmieniony 02 cze 2012, 19:19 przez sickstick, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 cze 2012, 19:18

Kilka fauli, masa strat, do tego nieudane dośrodkowania, Boenisch prezentuje obecnie poziom trzeciej bundesligi.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 02 cze 2012, 19:19

Mam nadzieje,ze jokerami w razie draki beda Wolski i Grosik. Mierzejewski jest marny. Cien zawodnika sprzed kilku miesiecy.
Również nie rozumiem, czemu pierwszym zmiennikiem na skrzydła głównie w miejsce Rybusa jest Mierzejewski. Po pierwsze dla mnie on jest bardziej środkowym ofensywnym pomocnikiem jak na skrzydło dla mnie nieco za wolny, za mało błyskotliwy i za słaby ma drybling, wszystkie te cecha ma lepsze Grosik i to on powinien być pierwszym do wejścia z ławki. Na podmęczone przeciwnika pasuje jak ulał.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 02 cze 2012, 19:38

cloner pisze:Kilka fauli, masa strat, do tego nieudane dośrodkowania, Boenisch prezentuje obecnie poziom trzeciej bundesligi.
Akurat dzisiaj zagral solidnie, rozumiem nienawisc do farbowanych lisow, ale nie powinna ona przeslaniac tego co faktycznie dany zawodnik pokazuje na boisku....

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 cze 2012, 19:41

Specjalnie zwracałem dziś na niego uwagi, zagrał tragicznie. A z farbowanych lisów niezłe wrzutki Obraniaka, Perquis i Polanski raczej niewidoczni. Dla mnie w meczu z Grekami czerwona kartka będzie dla Wasilewskiego, trzeba iść do buka.

Awatar użytkownika
Gall
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 8
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gall » 02 cze 2012, 19:43

Wasyl to ogolnie rzecz biorac zawodnik podatny na jaki "sent off" w meczu, na niego zawsze bedzie "value" przy stawianiu u buka :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”