Piłkarska Gala 2005 - Strona 5

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 gru 2005, 22:46

Ale to nie były nagrody przyznawane pod kątem reprezentacji, a tego co zawodnicy prezentują ogólnie w tym sezonie.
Pierwsza sprawa to fakt, iż Ebi gra w lepszej drużynie.
Druga - na początko Janas w ogóle go nie chciał mieć w kadrze, więc niby jak miał się pokazać? ;)
Jak dla mnie Franek tym razem już na taką nagrodę nie zasłużył :)
Ale subiektywizm, to subiektywizm ;)

Awatar użytkownika
Dosmen
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dosmen » 17 gru 2005, 23:09

czeher pisze:Piłkarz: Artur Boruc- chyba nawet on sam nie wierzyl iz moze zrobic tak znaczace postepy w rok- 1 bramkarz kadry i Celticu
Trener: Paweł Janas - awans do MS, pzoa tym nie ma chyba innego kandydata, moze Wieczorek ale troche naciagane
Odkrycie: Grzegorz Piechna - patrz wyzej
Drużyna: Repra, po tym co pokazaly nasze klubowe zepsoly nie widze innej mozliwosci
Ligowiec: Grzegorz Piechna - patrz wyzej
Działacz: Krzysztof Klicki - no coz najlepszy dzialacz
Hahaha :D Dokładnie tak samo typowałem. :wink: Oczywiście komentarze miałem troszkę inne ale typ to typ. Jestem bardzo zadowolony z wyboru redaktorów Piłki Nożnej. Niespodziewałem się, że Ebi zdobędzie tytył Piłkarza Roku ale nie mam nic przeciwko temu. Oby teraz Janas przejrzał na oczy i pewniej stawiał na Smolarka. Szkoda tylko, że oficjalna strona Borussii Dortmund jak narazie nie napisała nic o wielkim wyróznieniu dla swojego zawodnika. :x

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 17 gru 2005, 23:14

Kurde, nie dużo się pomyliłem.Tylko dałem Boruca, jako najlepszego :p.Cóż, ten rok udany, reprezentacja najlepsza, ale pozostaje odwieczne pytanie, takie samo jak sprzed 4 lat.Czy reprezentacja powtórzy swoje wyniki w Niemczech ? Wybór raczej zasłużony, ale trochę niespodzianka.Mimo wszystko obstawiałem przy Borsuku.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 gru 2005, 11:46

Uchi_ pisze:Czy reprezentacja powtórzy swoje wyniki w Niemczech ?
Najważniejsze, aby Janas naprawdę dobrze i obiektywnie dobrał kadrowiczów. Poza tym niech się chłopaki skupią na grze, a nie reklamach [jak to było przed Koreą]. No i najlepiej by było, jakby nie wywierać na nich zbytniej presji. Już wtedy była gadka, że z takiej grupy muszą wyjść i było, jak było... :?

I niech Doda im hymn zaśpiewa a nie Edzia :smile2: :smile2:

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 18 gru 2005, 11:56

Faktycznie polskiej pilce mozna zarzucic wiele, ale nie to ze jest nieprzewidywalna. Przyznam sie, ze gali nie widzialem, ale musiala ciekawie wygladac, przeciez wszyscy duzo wczesniej wiedzieli kto wygra w poszczegolnych kategoriach. Moze poza 'Pilkarzem Roku' bo tu faktycznie kilku mozna bylo poszukac. Ale reszta - raczej pewniaki.

Mimo to wg mnie lista powinna wygladac tak:
Pilkarz roku: Włodarczyk - za boska skutecznosc
Trener: Engel i Liczka czyli "Jak ropieprzyc druzyne w dwa tygodnie"
Odkrycie: Klatt - pamietam jak Bednarz go chwalil - "Ma strzał z obu nog" :lol:
Druzyna: Groclin - poprostu mistrzostwo swiata
Ligowiec: Kryszałowicz - za to, ze jest solidny jak... wielblad :wink: no i tranfer roku (gdyby byla taka kategoria)
Działacz: Listkiewicz i Jan "Spocony" Tomaszewski - za maraton kabaretowy, lepsi niz Mumio, IMHO to oni powinni nagrywac reklamy Plusa :wink:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 18 gru 2005, 13:23

Smolarek ma bardzo dobrą końcówkę tego roku , ja typowałem Dudka . Odkrycie roku i Ligowiec roku nie mogło być inaczej Grzegorz Piechna :) Ciekawy jestem czy jak zostanie królem strzelców to czy Janas by go wziął na MŚ , ale w ataku mamy duży ścisk .

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 gru 2005, 13:25

Scyzoryk pisze:Ciekawy jestem czy jak zostanie królem strzelców to czy Janas by go wziął na MŚ , ale w ataku mamy duży ścisk .
I bez tego powinien go zabrac. Jakoś bardziej widzi mi się Piechna od Rasiaka. Wg. jego słów [że nie ma jechania za zasługi] - Rasiak nie powinien mieć miejsca w składzie, bo przecież nawet go na ławie nie sadzają :?

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 18 gru 2005, 19:15

Muszę powiedzieć , że Smolarek do dla mnie spore zaskoczenie :roll: już bardziej typowałbym chyba Dudka , który od pół roku siedzi na ławie. No cóż tak zdecydowali fachowcy niech i tak zostanie ... :roll:
Brawo dla kiełbasy :!: :D faworyt Polaków wygrał 8)
Klicki także zasłużył na nagrodę
Janas nie miał godnej konkurencji
Kadra to samo

Jeszcze powrót do piłkarza roku :P w PN chyba byli za Żurawskim lub Frankowski (przynajmniej tak wnioskowałem po ich tekstach).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”