witamy, daj czadu chłopaku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 12 lip 2019, 21:02

coco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 12 lip 2019, 21:12
I potem w marcu pisałem jak bardzo byłem naiwny. Też do sprawdzenia. W tamtym okresie Icardi i jego agentka podkreślali wielokroć jak bardzo są w Interze szczęśliwi i że wiążą swoją przyszłość z klubem z Mediolanu. Inna sprawa czy późniejsze cale zamieszanie nie wynikało z cynicznej gry Wandy lub chęci zarobienia kilku euro więcej, tylko z tego powodu że w klubie zaczęli mieć dość panoszenia się tej pary. Ale to temat na oddzielną dyskusje.
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 lip 2019, 21:17
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 12 lip 2019, 21:37

Diamen23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 12 lip 2019, 22:33
Salas11

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 12 lip 2019, 23:48
Widzę ogromne miejsce między "jestem przekonany", a "jest nasz".orzeu pisze: ↑12 lip 2019, 17:31było spotkanie, strony dzieli jakieś śmieszne 12 mln euro (śmieszne, bo Lukaku to jest główny cel Interu, a Nerazzurri jeszcze nawet sprzedawać nie zaczęli, więc fundusze będą). Jestem przekonany, że Lukaku trafi do Interu.czarny samael pisze: ↑12 lip 2019, 16:37Ale Wasz to nie jest nijak w tym momencie, więc nie wiem skąd ten styl posta.
To nie jest buta.Babel pisze: ↑12 lip 2019, 18:14'jak będziemy sobie chcieli to sobie będziemy płacić komu chcemy, tyle ile chcemy i odrzucać oferty choćby kosztem dobra piłkarza czy dobra klubu'. Jakoś mi się to gryzie, jakoś nie wydaje mi się by taką postawę przyjmowali dyrektor generalny czy dyrektorzy finansowi.
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 lip 2019, 0:46
I gdyby to było podejście waszego zarządu, a na pewno nie jest, to mielibyśmy łatwo wykazane co jest głównym problemem United. Piłkarz poza tym, że jest pracownikiem klubu, to jest też człowiekiem. Wiem, że niechętnie tam spoglądacie, ale w Liverpoolu u Kloppa widać jak dbanie o dobro zawodników może wpłynąć na atmosferę, a ta z kolei na wyniki. Ja właśnie mam wrażenie, że te wszystkie 'więcej niż kluby' i 'nigdy nie będziesz szedł sam' i inne piękne hasła mają swoją moc kiedy są prawdziwe i stosowane w stosunku do pracowników czy w zarządzaniu. W innym wypadku są hasełkiem marketingowym, a wtedy taki klub staje się towarem jak guma do żucia. I czeka go taki sam los.
Jak Arsenal albo jakiś Everton. Przecież nikt nie twierdzi że oni sobie nie radzą finansowo lub mają źle. Tkwienie w przeciętności, dostępni słabsi piłkarze na rynku, słabsze kontrakty reklamowe, mniejsze zainteresowanie ergo niższe ceny biletów itd. Naprawdę City, Chelsea, L'pool czy Tottenham to nietęga konkurencja. Szybko można stracić kontakt wzrokowy.czarny samael pisze: ↑12 lip 2019, 23:48Jeszcze co do 6. miejsc United. 100 mln funtów MU bierze na samych biletach. 150 nawet na 6. miejscu z PL. 40 mln euro na koszulkach. 40 mln euro było za ostatnią LE, trochę więcej za uczestnictwo w LM. Ergo nawet połowy obecnych kontraktów reklamowych daje jeszcze 100 mln funtów. Możesz mi wierzyć, United spokojnie to przetrwa.
Babel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 13 lip 2019, 2:54
Zapominasz o czymś innym: United sprzedając Lukaku, kupi kogoś nowego. Najprawdopodobniej Ben Yeddera, za 40 mln euro (klauzula) i da mu np. 100-150k funtów. W mniej śmiem wątpić.
Bitch, please... To był tak głodny akapit, że przebił w tej konkurencji dzieci w Jemenie.
No chyba jednak nie. United ma większy stadion i nie ma problemów z biletami, jest większą marką i powrót ma o wiele łatwiejszy niż miał Liverpool, który po latach przeciętności w końcu trafił z trenerem i transferami. United w okresie swojej posuchy nadal wygrywa puchary i nadal ma wielkie nazwiska w kadrze. Jeszcze rok temu był też wyżej w tabeli nad tym Liverpoolem, a dwa lata temu wygrał LE. Tego typu "stracone" lata, chcieliby mieć i Arsenal, i Everton, i Inter, i Milan, i Valencia, i parę innych klubów, do których porównujesz MU.Babel pisze: ↑13 lip 2019, 0:46Jak Arsenal albo jakiś Everton. Przecież nikt nie twierdzi że oni sobie nie radzą finansowo lub mają źle. Tkwienie w przeciętności, dostępni słabsi piłkarze na rynku, słabsze kontrakty reklamowe, mniejsze zainteresowanie ergo niższe ceny biletów itd. Naprawdę City, Chelsea, L'pool czy Tottenham to nietęga konkurencja. Szybko można stracić kontakt wzrokowy.
Ale wciąż nie odpowiedziałeś na pytanie:
czarny samael pisze: ↑12 lip 2019, 23:48Ale ok Babel - wytłumacz mi na jakiej zasadzie taki transfer (0/teraz+20/1rok+20/2 lata+30/3lata) miałby otworzyć to okienko dla United?
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lip 2019, 6:54
I INTER idzie na dalekie ustępstwa. Zamiast zadać 110 mln, cena oscyluje już w granicach 60 baniek. Więc za Belga też zamiast 85 INTER może zapłacić ok 50.czarny samael pisze: ↑13 lip 2019, 2:54Równie dobrze można powiedzieć "niech Inter zwolni z kontraktu Icardiego, przecież on dużo dużo bardziej nie chce grać w Mediolanie, niż Rom w Manchesterze, więc klub powinien pójść na dalej idące ustępstwa
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 13 lip 2019, 10:34
No właśnie nie. Nie posługuj się przykładem Icardiego bo to osobliwy przypadek. Lukaku chciałby odejść, ale z pewnością jest świadom że tylko konkretna oferta skłoni United do tego by go puścili. Oni nic nie muszą a Belg też szat darł o transfer nie będzie. Tu więc sytuacja jest jasna. Zawodnik jest dostępny na rynku ale za określoną kwotę. Czemu niby Diabły miałyby puszczać go taniej niż sami kupili? Nie okazał się niewypałem. Fakt, trochę extra kilogramów chyba mu wpadło ale to nie powód by w Manchesterze robili na niego jakieś mega przeceny czy tym bardziej godzili na wypożyczenie za które pełną pulę pieniędzy zobaczą dopiero za dwa lata. Tak to by można było negocjować transfer Chiesy.
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 13 lip 2019, 10:35
Z góry zakładasz, że wszystkie transfery robione są jednym przelewem całej ustalonej kwoty. To też jest kwestia negocjacji z Sevillą w takim przypadku. Inter miał wpłacić klauzulę za Vecino 24 miliony, ale wpłacił 2x12 w dwa lata, bo Viola powiedziała 'ok'. A piszemy tu o klauzuli, a nie umówionej i wynegocjowanej sumie. Nie zrównuje tu Fiorentiny i United, ale nie jest tak że tylko transfer Lukaku byłby ewenementem robionym na raty. Śmiem twierdzić, że samo United płaci ostatnie raty za piłkarzy którzy są w klubie od roku czy dwóch i księguje takowe za sprzedanych piłkarzy. Z drugiej strony jest taki przypadek jak Griezmann, gdzie Atletico twardo walczy o swoje i Barca musiała dostać kredyt by wpłacić całą sumę (czy wpłaciła rzeczywiście całą?). Tu z kolei widzisz, nie jest tak że bogate kluby mają nieskończoną ilość pieniędzy pod poduszką albo własne drukarki i tylko po nie sięgają kiedy zachodzi taka potrzeba.czarny samael pisze: ↑13 lip 2019, 2:54Zapominasz o czymś innym: United sprzedając Lukaku, kupi kogoś nowego. Najprawdopodobniej Ben Yeddera, za 40 mln euro (klauzula) i da mu np. 100-150k funtów. W mniej śmiem wątpić.
To oznacza, że mówimy o teoretycznym oszczędzeni 70k funtów, czyli rocznie 3,5 mln funtów, ale wydatku z miejsca 40 mln euro. Gdzie tu opłacalność?
A ja się spytam czy wg Ciebie 11 milionów funtów to mała suma? Jak myślisz, ile to procent w budżecie płacowym pierwszej drużyny, ile procent budżetu np. działu mediów United itp? Myślisz, że United srają pieniędzmi, a ja myślę, że United doszli do poziomu w którym mogą 'srać' pieniędzmi, bo tego nie robią i umieją liczyć. W tak wielkiej korporacji jak Manchester United pewnie jest tyle osób kontrolujących wpływy finansowe, że 11 milionów nie byłoby sumą niezauważoną i nic nieznaczącą.
?czarny samael pisze: ↑13 lip 2019, 2:54Bitch, please... To był tak głodny akapit, że przebił w tej konkurencji dzieci w Jemenie.
Równie dobrze można powiedzieć "niech Inter zwolni z kontraktu Icardiego, przecież on dużo dużo bardziej nie chce grać w Mediolanie, niż Rom w Manchesterze, więc klub powinien pójść na dalej idące ustępstwa"
Tak się składa, że ja przeżyłem lata kryzysu Interu i wiem jak bardzo bagatelizowanie braku LM, ogólne przekonanie o swojej nieomylności, przeinwestowanie i przekonanie o swoim niekończącym się bogactwie, jeszcze w oderwaniu od realiów są zawodne. A Inter funkcjonował w o wiele trudniejszych realiach niż te angielskie. No i tu dochodzimy do clue problemu, że Manchester też nie funkcjonuje w oderwaniu od rzeczywistości. Pisząc o kryzysie sportowym w Manchesterze czyli tych przykładowych 6-tych miejscach, piszesz o poduszce finansowej jaką zapewniają świetny z perspektywy angielskich klubów umowy z ligą. No właśnie, wielkie kluby + dobrze zarządzana liga jest tą gwarancją. A co jeśli ten jeden gwarant czyli mocno liga zniknie albo zubożeje na skutek jakichś ważnych wydarzeń? Albo na przestrzeni lat przy następnym podziale praw United jako klub "środka tabeli" nie będzie miał gorszej pozycji i bogatsze kluby przeforsują umowę która jeszcze tylko zepchnie United to drugiej połówki tabeli. Brzmi niewyobrażalnie? Bo pewnie się to nie wydarzy, ale za chwilę napisze dlaczego.czarny samael pisze: ↑13 lip 2019, 2:54Tego typu "stracone" lata, chcieliby mieć i Arsenal, i Everton, i Inter, i Milan, i Valencia, i parę innych klubów, do których porównujesz MU.
Babel
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lip 2019, 10:43
Serio? Kto da za Belga 80 baniek? 60 to jest max. 12 goli w zeszłym sezonie mocno zbiło jego cenę. 12 goli to zdobył Joshua King, o którym istnieniu dowiedziałem się 5 sekund temu.
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 13 lip 2019, 10:53
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lip 2019, 10:54
cloner
wloski
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio