United nie ma zablokowanego rynku. Plotki mówiły o 200 mln transfery, dopiero później poszły słowa o 100 mln + kasa z transferów. Jeśli jest to pierwsze, to Interowi sytuacja United nie pomaga. Jeśli jest to drugie, to i tak MU będzie żądać całej kasy od razu.
Jak odejdzie, to będzie kasa i cała pójdzie na nowego GK. On tu niczego nie zmienia.
United nie chce go sprzedawać. W ogóle najprawdopodobniej Raioli chodzi o hajs za nowy kontrakt i tyle.
No właśnie - z ciężkim sercem - muszę stwierdzić, że zarząd raczej nie do końca tak uważa. Mimo iż piszesz:
gdzie to razem by był duży transfer. 72 mln euro (coś koło 60-65 mln funtów) to nie jest jakiś tragiczny motyw. Realnie dziś walczymy o CB i CM. Przy odejściu Pogby, opcją za niego jest Bruno Fernandes, choć może United chce i jego i Longstaffa. Nie kupujemy RW, bo Mata o kolejny rok przedłużył kontrakt. Potrzeba było 4 zawodników: CB, RB, CM i RW. RB jest, z RW dopiero za kolejny rok, CB to ma być Maguire, a CM Longstaff/Bruno. To nie jest poza możliwościami United, jeśli Bruno ma być tylko opcją za Pogbę.
Ja nie twierdzę, że on przyjdzie, tylko że jest to tak samo uzasadnione, jak pisanie, że Lukaku przyjdzie za kasę zapłaconą za rok-dwa-trzy.
Zarząd zapowiadał brak rewolucji i ewolucję kadry przez kilka okienek. Ci przepłaceni nie mają nigdzie odchodzić, nie licząc Sancheza.
Sprzedać, możemy Rojo i Darmiana. I to koniec tak naprawdę.
Lukaku nie miał być elementem czyszczenia kadr. Poza tym Ty rozumiesz przez to wymianę 10 piłkarzy, a United połowy tego, gdzie myśli się o Valencii, Youngu, Darmianie, Rojo i Macie. Z nich odszedł Antonio, a Mata i Young będą jeszcze przynajmniej rok.
Nie mam nic naprzeciw, bo jak pisałem - chciałbym żeby Belg trafił do Interu. Ale Wasz to nie jest nijak w tym momencie, więc nie wiem skąd ten styl posta. Lukaku jest na dziś rezerwowym za Rasha, ale tez gdyby nie grał Martial, to Rash idzie na LW, a Lukaku na 9. Jak go od nas kupicie, to mamy na ławką kupić Ben Yeddera za ok 40 mln. Więc to też nie jest tak, że mamy o jednego zawodnika za dużo i MU nie wiedząc co ma zrobić, wypycha Belga z klubu.
Ed musiałby być ostatnim idiotą, a wraz z nim Ole, pozwalając na coś takiego i rezygnując z zakupu kogoś innego, żeby tylko kupić Ben Yeddera. Przecież to się nijak kupy nie trzyma.