Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 2032

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 12 lip 2019, 16:37

Babel pisze:
12 lip 2019, 11:44
To odblokowałoby wam trochę rynek
United nie ma zablokowanego rynku. Plotki mówiły o 200 mln transfery, dopiero później poszły słowa o 100 mln + kasa z transferów. Jeśli jest to pierwsze, to Interowi sytuacja United nie pomaga. Jeśli jest to drugie, to i tak MU będzie żądać całej kasy od razu.
Babel pisze:
status De Gei nie jest jasny
Jak odejdzie, to będzie kasa i cała pójdzie na nowego GK. On tu niczego nie zmienia.
Babel pisze:
Koniec końców dopóki nie sprzedaliście Pogby
United nie chce go sprzedawać. W ogóle najprawdopodobniej Raioli chodzi o hajs za nowy kontrakt i tyle.
Babel pisze:
a pasowałby polatać kilka dziur
No właśnie - z ciężkim sercem - muszę stwierdzić, że zarząd raczej nie do końca tak uważa. Mimo iż piszesz:
Babel pisze:
zrobiliście już dwa dość duże transfery
gdzie to razem by był duży transfer. 72 mln euro (coś koło 60-65 mln funtów) to nie jest jakiś tragiczny motyw. Realnie dziś walczymy o CB i CM. Przy odejściu Pogby, opcją za niego jest Bruno Fernandes, choć może United chce i jego i Longstaffa. Nie kupujemy RW, bo Mata o kolejny rok przedłużył kontrakt. Potrzeba było 4 zawodników: CB, RB, CM i RW. RB jest, z RW dopiero za kolejny rok, CB to ma być Maguire, a CM Longstaff/Bruno. To nie jest poza możliwościami United, jeśli Bruno ma być tylko opcją za Pogbę.
Babel pisze:
W kwestii Skriniara to zacznijmy, że w tym momencie on sam nie chce nigdzie odchodzić.
Ja nie twierdzę, że on przyjdzie, tylko że jest to tak samo uzasadnione, jak pisanie, że Lukaku przyjdzie za kasę zapłaconą za rok-dwa-trzy.
Babel pisze:
Póki co United dysponuje mocno przepłaconą kadrą, o której niepochlebnie wyrażał się trener w ubiegłym sezonie i niewiele w niej zmienicie jeśli nie odblokujecie sobie ruchów.
Zarząd zapowiadał brak rewolucji i ewolucję kadry przez kilka okienek. Ci przepłaceni nie mają nigdzie odchodzić, nie licząc Sancheza.
Sprzedać, możemy Rojo i Darmiana. I to koniec tak naprawdę.
Babel pisze:
ale ważna strategicznie gdyż zaczęlibyście czyszczenie kadr
Lukaku nie miał być elementem czyszczenia kadr. Poza tym Ty rozumiesz przez to wymianę 10 piłkarzy, a United połowy tego, gdzie myśli się o Valencii, Youngu, Darmianie, Rojo i Macie. Z nich odszedł Antonio, a Mata i Young będą jeszcze przynajmniej rok.
orzeu pisze:
12 lip 2019, 11:14
prawda jest taka, że czy tego chcecie czy nie Lukaku już jest nasz.
Nie mam nic naprzeciw, bo jak pisałem - chciałbym żeby Belg trafił do Interu. Ale Wasz to nie jest nijak w tym momencie, więc nie wiem skąd ten styl posta. Lukaku jest na dziś rezerwowym za Rasha, ale tez gdyby nie grał Martial, to Rash idzie na LW, a Lukaku na 9. Jak go od nas kupicie, to mamy na ławką kupić Ben Yeddera za ok 40 mln. Więc to też nie jest tak, że mamy o jednego zawodnika za dużo i MU nie wiedząc co ma zrobić, wypycha Belga z klubu.

Ed musiałby być ostatnim idiotą, a wraz z nim Ole, pozwalając na coś takiego i rezygnując z zakupu kogoś innego, żeby tylko kupić Ben Yeddera. Przecież to się nijak kupy nie trzyma.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 12 lip 2019, 17:31

czarny samael pisze:
12 lip 2019, 16:37
Ale Wasz to nie jest nijak w tym momencie, więc nie wiem skąd ten styl posta.
było spotkanie, strony dzieli jakieś śmieszne 12 mln euro (śmieszne, bo Lukaku to jest główny cel Interu, a Nerazzurri jeszcze nawet sprzedawać nie zaczęli, więc fundusze będą). Jestem przekonany, że Lukaku trafi do Interu.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 lip 2019, 17:50

Panowie Interniscie, 3 glębokie wdechy. Manchester to finansowy potwór ktorego stać zaoferować bez problemu 350 tys DDG, rzucić 50 za AWB a ktoś tu pisze że sprzedanie lukaku nawet w ratach ma nam otworzyć okienko? :roftl3: Jednoczesnie piszecie slusznie ze sprzedacie Icardiego za uczciwa kase ale rzucanie MU kasy w 3 ratach z wypozyczeniami jest juz ok. 3 wdechy i lepsza ocena sytuacji, nikt Wam nie sprzeda LUkaku w 3 ratach z wypozyczeniami.Pisanie o zablokowaniu okienka swiadczy tylko o pisaniu bzdur.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 12 lip 2019, 18:14

Zbudowanie tegoż finansowego monstrum wymagało umiejętności zarządzania, liczenia i monetyzowania zasobów. Tego nikt United nie zabiera. Wy za to prezentujecie tu raczej butę w stylu 'jak będziemy sobie chcieli to sobie będziemy płacić komu chcemy, tyle ile chcemy i odrzucać oferty choćby kosztem dobra piłkarza czy dobra klubu'. Jakoś mi się to gryzie, jakoś nie wydaje mi się by taką postawę przyjmowali dyrektor generalny czy dyrektorzy finansowi.

Internista to lekarz chorób wewnętrznych.

Elo.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 lip 2019, 18:59

Butą kolego Babel jest to że piszecie że płacąc za Lukaku w 3 ratach ratujecie MU okienko.Swiadczy to tylko o niewiedzy dlatego Ci przypomnialem że jesli chodzi o finanse to MU siedzie w 1 stoliku z Realem i Barcą. Dlatego po raz kolejny apeluje o 3 glębokie wdechy, dzisiaj prasa na wyspach pisze o 13 mln rozbieżności i o fakcie że żadnych rat nie bedzie. Kiedyś Zawyżaliście oferty za Perisica i nie bylo promocji rat itp. Mieliscie prawo bo tak dziala rynek, wiec wybacz że MU chce całości i nie sprzeda go taniej w ratach. nazywaj to butą czy jak chcesz. Uwierz że cholernie wiele rzeczy mi sie w obecnym MU nie podoba ale klub stać na takie tygodniowki, stac na transfery, takie są realia.

Ronaldo w 2008 chcial odejsc do Realu, uslyszal ze nie ma takiej opcji w tym okienku.Czy to byla buta i brak akceptacji dobra pilakrza?

Bedzie 80 mln platne z gory, będzie Lukaku w interze- proste jak budowa cepa. Nie bedzie to zostanie w MU, ma chyba ważny kontrakt?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 lip 2019, 19:05

United ma chciec wincyj jak to co zaplacili Evertonowi. Bez szybkiej sprzedazy Mauro sie nie obejdzie. Zapraszamy do stolu od poniedzialku. 8)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6290
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 12 lip 2019, 19:27

Jak już jesteśmy przy bucie transferowej oraz Icardim, to pozwolę sobie przypomnieć mój komentarz w tym temacie sprzed 11 miesięcy:
sickstick pisze:
31 sie 2018, 16:41
Chce widzieć komentarze kibiców Interu, gdyby w następnym okienku siekło newsem >>Real chce Icardiego, oferuje 40mln<<. Czy taki Babel pisałby "Perez jest świetny, kupić takiego gracza za 40mln to najstersztyk, a próbować to przecież nie wstyd" czy raczej ton jego komentarzy byłby mniej więcej w stylu "Wara złodzieju, bulicie 200mln w gotówce ale odpieprzyć się od naszego kapitana". Ciekawe, ale nie wiem czemu wydaje mi się że to drugie :think:
Ja to pisałem hipotetycznie, nie spodziewałem się że za rok faktycznie ktoś to zrobi - dogada się z Icardim za plecami i zaoferuje 40mln. Jak widać miałem też rację co to reakcji kibiców Interu: nikt nie pisze że Juve zrobiło majstersztyk i należy się im za to szacunek, jest natomiast oburzenie i wyzywanie Ikara od psów.

Karma panowie, karma. Rok temu było otwieranie szapanów jak to się udało Pereza wyruchać. Ostatecznie się nie udało, a rok później Juve wyruchało was tak samo - tyle że on zrobili to na serio.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 12 lip 2019, 19:36

Jakbyś zechciał zauważyć napłodziłem też całkiem pojemne posty w których argumentowałem dlaczego to jest najtrudniejszy deal dla Marotty and company i dlaczego może nie wypalić. Ty za to wszedłeś do tematu z buta razem z drzwiami, omal mianowałeś się asystentem Woodwarda i pracownikiem miesiąca działu finansowego United i stwierdziłeś autorytatywnie że dealu nie będzie. OK, jak nie będzie to nie będzie. Life goes on. Jednakowoż United zasiadło do stołu z Interem i pewnie wysłucha kolejnych ofert. Twojego zdania na ten temat nawet nie przeczyta.

Sytuacja Perisicia była o tyle odmienna, że Spalletti wziął Perisicia na bok, przekonał go do bycia liderem projektu i za chwile razem z klubem parafował nową umowę z całkiem przyzwoitą podwyżką. Później po mistrzostwach świata liczono że będzie grał na tym samym poziomie, a sam zawodnik nie naciskał na transfer. Nacisnął w styczniu po bardzo słabej jesieni i sam zrozumiał, że z taką formą to dużo ofert mieć nie będzie. Teraz Conte zdjął go z listy transferowej, a sam Ivan wyraża optymizm w kwestii nowej roli u nowego szkoleniowca. Jak się to ma do obecnej sytuacji Lukaku? Nie mam pojęcia, ale pewnie napiszesz coś o tym że United stać, jak działa rynek i tak dalej i tym podobne.

Zobaczymy ile szóstych miejsc z rzędu w PL będzie jeszcze Was stać płacić takiego tygodniówki. To nawet byłaby dobra lekcja.

Post z cyklu w oczekiwaniu na oficjalne ogłoszenie Barelli :wink:

EDIT:

sickstick masz prawdopodobnie bardzo małe pojęcie o mnie, a zgłaszasz jakieś pretensje odnośnie tego co bym napisał gdyby. Trochę to słabe. Jednakowoż specjalnie trochę Ci naświetle, że przenigdy nie pisałem o 200 milionach, a jedynie o aktywowaniu klauzuli 120 milionów euro jaką miał Mauro i każdy chętny mógłby ją wpłacić, nigdy nie wyzywałem nikogo od psów itp. Jakbyś pociągnął wątek tych swoich wyobrażeń na temat co myślę lub co myślą kibice Interu, to zauważyłbyś, że gdyby Lukaku czy np. za co byłem wyśmiewany rok temu czyli Modrić, zachowywali się w sposób podobny do byłego kapitana Interu, to prawdopodobnie ich ceny byłyby zbijane w zastraszającym tempie i pewnie wielkość i potęga ekonomiczna United czy Realu nie miałby większego znaczenia. Także nic nie wiem o tym jakoby Icardi był piłkarzem Juventusu. A wtręty o grupowym ruchaniu to raczej oficjalnie, nawet jeśli ktoś preferuje, na forum piłkarskim się nie przyzna.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 12 lip 2019, 20:05

Jak już jesteśmy przy bucie transferowej oraz Icardim, to pozwolę sobie przypomnieć mój komentarz w tym temacie sprzed 11 miesięcy:
sickstick pisze: ↑
pt 31.08.2018 15:41
Chce widzieć komentarze kibiców Interu, gdyby w następnym okienku siekło newsem >>Real chce Icardiego, oferuje 40mln<<. Czy taki Babel pisałby "Perez jest świetny, kupić takiego gracza za 40mln to najstersztyk, a próbować to przecież nie wstyd" czy raczej ton jego komentarzy byłby mniej więcej w stylu "Wara złodzieju, bulicie 200mln w gotówce ale odpieprzyć się od naszego kapitana". Ciekawe, ale nie wiem czemu wydaje mi się że to drugie
Ja to pisałem hipotetycznie, nie spodziewałem się że za rok faktycznie ktoś to zrobi - dogada się z Icardim za plecami i zaoferuje 40mln. Jak widać miałem też rację co to reakcji kibiców Interu: nikt nie pisze że Juve zrobiło majstersztyk i należy się im za to szacunek, jest natomiast oburzenie i wyzywanie Ikara od psów.

Karma panowie, karma. Rok temu było otwieranie szapanów jak to się udało Pereza wyruchać. Ostatecznie się nie udało, a rok później Juve wyruchało was tak samo - tyle że on zrobili to na serio.
Przepraszam za wulgaryzm, ale strasznie pierdolisz. W jaki sposób chciano wyruchać Pereza ? Tym, że zakulisowo nagabywano zawodnika na transfer ? Przyjmując "metodologie" dokonywania transferów Pereza powiedziałbym, że w relacjach między klubami tego typu zachowania są dopuszczalne, więc cięzko mówić o jakimś cytuje "ruchaniu". Tym bardziej, że podawana przez media cena za zawodnika była ekwiwalenta. Z pewnością RM nie byłby na tym transferze stratny. Tymczasem - przyjmując za prawdę doniesienia prasowe tak ochoczo przytaczane przez ozoba - Juventus dogadał się z zawodnikiem w celu obniżenia wartości jego karty poprzez między innymi odrzucanie innych ofert, aby ostatecznie kupić zawodnika za połowę jego rzeczywistej wartości. Dostrzegasz różnicę ? Nie uważasz, że przekroczono pewne granice ? Jebać dobre zwyczaje w obrocie, ale jak dla mnie to temat na bardzo grube odszkodowanie.

Na marginesie tylko dodam, że to postawa w tym temacie Ozoba zachęciła mnie do zalogowania na forum, bo nóż mi się w kieszeni otwiera, jak czytam peany pochwalne dla różnego rodzaju nieuczciwych zagrywek, a w taki sposób można streścić jego twórczość w tym temacie.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 lip 2019, 20:10

Zeby mowic o odszkodowaniu to trzeba rozprawy i mocnych kwitow. A rzeczywistosc jest taka, ze bazujemy na domyslach w kwestii buntu Icardich.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 12 lip 2019, 20:12

Przecież Inter próbował dogadać się z Modriciem, ale rzucał Realowi śmieszne oferty w stylu wypożyczenie + opcja wykupu.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6290
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 12 lip 2019, 20:14

http://swiatpilki.com/viewtopic.php?t=506&start=26880

@MarcinW zapraszam do lektury, przypomnij sobie co było pisane rok temu w sprawie Modrica ;)

@Babel ty to mi rok temu uświadamiałeś że Icadi jest szczęśliwy w Interze i że otwarcie deklaruje chęć związania się z Interem na długo ;)
Ostatnio zmieniony 12 lip 2019, 20:16 przez sickstick, łącznie zmieniany 2 razy.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 12 lip 2019, 20:15

Zeby mowic o odszkodowaniu to trzeba rozprawy i mocnych kwitow. A rzeczywistosc jest taka, ze bazujemy na domyslach w kwestii buntu Icardich.
Zdaje sobie z trudności dowodowych w tego typu sprawach o wiele lepiej niż ty. Nie zmienia to faktu, że "domniemane" zachowanie działaczy Juventusu nie tylko pochwalasz, ale duma cb rozpiera. Słabe.
Przecież Inter próbował dogadać się z Modriciem, ale rzucał Realowi śmieszne oferty w stylu wypożyczenie + opcja wykupu.
A nie oblig przypadkiem ?

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 12 lip 2019, 20:21

MarcinW pisze:
12 lip 2019, 20:15
A nie oblig przypadkiem ?
Jak było w rzeczywistości, nie wiem, wg mediów (tzn. tej najbardziej popularnej narracji we Wloszech i Hiszpanii) Inter rzucał propozycje wypożyczenia z opcją wykupu, bo obowiązek wykupu liczy się do FFP na poprzedni rok (?) rozliczeniowy (tzn. na rok gdzie doszło do wypożyczenia), ale dla Realu to były bardzo kiepskie warunki.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 lip 2019, 20:51

MarcinW pisze:
12 lip 2019, 20:15
Nie zmienia to faktu, że "domniemane" zachowanie działaczy Juventusu nie tylko pochwalasz, ale duma cb rozpiera. Słabe
Jezeli Juve wyrwie Icardiego za polowe klazuli to bedzie wlasnie mocne, bardzo mocne.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”