POLSKA - KOLUMBIA (24.06.2018 - 20.00) - Strona 8

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

POLSKA - KOLUMBIA (24.06.2018 - 20.00)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 24 cze 2018, 0:09

Kesz pisze: był pokaz na USA w ostatnim meczu i do dziś widzę ten zdziwiony pysk Bruce Arena jak Polacy wbijają im gola na 2-0 i wręcz niszczą na boisku Stany Zjednoczone.
Bezcenne wspomnienie.
I nie powiedziałbym, że różnica pomiędzy tamtymi eliminacjami a obecnymi była jakaś kosmiczna, wręcz przeciwnie właśnie teraz w meczach z Rumunią pokazaliśmy rewelacyjną formę, jakiej w tamtych meczach nie pokazali. Wówczas zwycięstwa opierały się na świetnej grze z kontry i Olisadebe.
Chociaż faktycznie teraz więcej spotkań wygraliśmy szczęśliwie.
Boromir pisze: Po prostu ja tego dmuchania balonika nie widziałem, nie odczułem. Wręcz przeciwnie, powtarzane do porzygu, że to trudna, nieprzewidywalna grupa i wyjście z niej nie będzie łatwe.
Ja też takie opinie słyszałem najczęściej.

Jeszcze taka mnie myśl naszła. W 2002 roku Engel wierzył w swoją selekcję i dopiero w trzecim meczu z USA przekonał się że popełnił błędy.
I teraz jeżeli w drugim meczu (przy tylu zmianach) zagramy o niebo lepiej, okaże się że również Nawałka za bardzo ufał swej selekcji.
Jednak mądry Polak po szkodzie, bo ma szansę o kolejkę wcześniej wyciągnąć właściwe wnioski. :idea:

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 224

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 24 cze 2018, 9:38

Dzisiaj Polska wciągnie Kolumbię nosem.

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 24 cze 2018, 10:07

Na wczorajszej odprawie Nawałka podał taki skład reprezentacji: Szczęsny - Piszczek Bednarek Pazdan - Bereszyński Krychowiak Góralski Rybus - Zieliński Lewandowski Kownacki.
Dziwi mnie bardzo brak Grosika i jestem ciekawy, czy rzeczywiście go nie zobaczymy i Adam szykuje go na drugą połowę na podmęczonych Kolumbijczyków, czy też jeszcze się waha.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 24 cze 2018, 10:10

ryba_82 pisze:
League pisze: jak nie będa takimi frajerami jak otamendi z chorwacją to będe zadowolony.
Próbuj dalej swoich prowokacji.
Przecież on w żaden sposób nie prowokuje, tylko na chłodno ocenia postawy na mistrzostwach. Otamendi to póki co jeden z negatywnych bohaterów tego mundialu, jego zachowanie w końcówce meczu z Chorwacją było skandaliczne i obraźliwe dla fanów piłki i nie jest nic dziwnego w pisaniu o nim takim słowami. Ja osobiście czuję się oburzony że muszę oglądać taki poziom buractwa i chamstwa jaki zaprezentował Otamendi, który nie dość że grał fatalnie, to jeszcze po tym jak mecz został przegrany próbował w wyrazie irytacji robić krzywdę Chorwatów w bardzo niesportowy sposób. Zdecydowanie negatywny bohater tych mistrzostw, który zebrał w minionym tygodniu masę antyfanów.

Wiadomo że zawsze byłeś czepliwy w stosunku do tego kto co pisze o piłkarzach na co dzień grających w Manchesterze City, ale nie wszystko obraca się w okół ciebie i tych piłkarzy. Otamendi mógłby być graczem Realu, United czy innego Interu i po tym co zaprezentował leciałby tu na niego dokładnie takie same słowo, tyle tylko ze kibice tych drużyn nie robiliby gównoburzy tekstami o tym, że niby ktoś ich prowokuje. Jest mundial, reprezentacyjne święto piłkarskie nas kibiców i aktualnie wszyscy mają w dupie Manchester City i jego piłkarzy. Otamendi jako reprezentant Argentyny pokazał się natomiast jako frajer, i każdy kto to widział nie zaprzeczy.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 24 cze 2018, 10:18

sickstick pisze: Wiadomo że zawsze byłeś czepliwy w stosunku do tego kto co pisze o piłkarzach na co dzień grających w Manchesterze City, ale nie wszystko obraca się w okół ciebie i tych piłkarzy. Otamendi mógłby być graczem Realu, United czy innego Interu i po tym co zaprezentował leciałby tu na niego dokładnie takie same słowo, tyle tylko ze kibice tych drużyn nie robiliby gównoburzy tekstami o tym, że niby ktoś ich prowokuje. Jest mundial, reprezentacyjne święto piłkarskie nas kibiców i aktualnie wszyscy mają w dupie Manchester City i jego piłkarzy. Otamendi jako reprezentant Argentyny pokazał się natomiast jako frajer, i każdy kto to widział nie zaprzeczy.
Czy ja wspomniałem cokolwiek na temat Otamendiego czy Manchesteru City?Czy gdziekolwiek broniłem jego postawy?Nie przypominam sobie, jeśli jest inaczej to wskaż gdzie się czepiałem League iż jedzie po Otamendim za "popisy" na tych mistrzostwach. Zwyczajnie pomny poprzednich "dyskusji" z tym użytkownikiem wolę gościa omijać szerokim łukiem. I to nie ja gdzie tylko mogę wspominam jego osobę a odwrotnie. Już w trakcie meczu ARG-CRO wspominał moją osobę choć nie udzielałem się na forum a wczoraj wyjeżdża z Otamendim w temacie o naszej reprezentacji.Dziś w temacie o Korei znów coś pije do mnie, więc kto tu jest czepliwy?

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 cze 2018, 10:20

A ty wyjeżdzasz z Sonem w temacie naszej reprezentacji. Co za różnica gdzie gra zawodnik? Otóż to była normalna odpowiedź, zasugerowałeś od razu że nasi będą jak obrażone gwiazdeczki tylko zastanawiam się dlaczego skoro nigdy nie dali powodu by tak o nich sądzić. Pełno na forum antypolskich komentarzy, niektórzy wręcz się cieszą jak naszym nie wyjdzie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 24 cze 2018, 10:26

League pisze: Pełno na forum antypolskich komentarzy, niektórzy wręcz się cieszą jak naszym nie wyjdzie.
Akurat trzymałem kciuki za Polaków w meczu z Senegalem i będę trzymał dziś z Kolumbią a że uważam iż raczej nie dadzą rady to nie oznacza iż będę się cieszył z porażki.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 24 cze 2018, 10:27

ryba_82 pisze:
League pisze: Pełno na forum antypolskich komentarzy, niektórzy wręcz się cieszą jak naszym nie wyjdzie.
Akurat trzymałem kciuki za Polaków w meczu z Senegalem i będę trzymał dziś z Kolumbią a że uważam iż raczej nie dadzą rady to nie oznacza iż będę się cieszył z porażki.
No i dobrze że rozwiałeś wątpliwości.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 24 cze 2018, 11:42

Kamil_77 pisze: Na wczorajszej odprawie Nawałka podał taki skład reprezentacji: Szczęsny - Piszczek Bednarek Pazdan - Bereszyński Krychowiak Góralski Rybus - Zieliński Lewandowski Kownacki.
Dziwi mnie bardzo brak Grosika i jestem ciekawy, czy rzeczywiście go nie zobaczymy i Adam szykuje go na drugą połowę na podmęczonych Kolumbijczyków, czy też jeszcze się waha.

Też mnie dziwi brak Grosika. On akurat coś próbował z Senegalem i był w tej grupie piłkarzy którzy zawiedli najmniej. No zobaczymy co Adam wymyśli.....

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 24 cze 2018, 11:46

Przeciez skład dopiero dzisiaj będzie podany. IMHO bez Glika to nie mamy czego szukać nawet

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 24 cze 2018, 11:51

Obrazek

Polska!!

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 24 cze 2018, 12:10

Jakie nastroje dzisiaj? Ja sam nie wiem co myśleć, bo spodziewać możemy się wszystkiego.

Mam nadzieję, że nasi odczuli na sobie presję po pierwszym meczu. Poczuli to, że jednak czegoś się od nich wymaga. Mam nadzieję, bo nie jestem co do tego przekonany. Oglądając wszelkie wywiady, czy relacje ŁNS, cały czas, jak mantrę, powtarzali "hejt". Hejt, hejt i hejt. Jasne, wyzywanie Cionka, to jest hejt, ale sama krytyka za mecz, to jest krytyka, a nie hejt. Irytuje mnei niesamowicie, jak próbuje się robić z kibiców tych złych. Przecież nam wszystkim zależy na jak najlepszym rezultacie. Nam, którzy pamiętamy poprzednie lata. I te wcześniejsze, pełne nadziei, ale bardzo suche.

Zatem liczę, że będziemy widzieli zaangażowanie. Będziemy mieli dużo szczęścia. Wojtek Szczęsny nic nie odjebie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 cze 2018, 12:36

Eyesmon pisze:
Kamil_77 pisze: Na wczorajszej odprawie Nawałka podał taki skład reprezentacji: Szczęsny - Piszczek Bednarek Pazdan - Bereszyński Krychowiak Góralski Rybus - Zieliński Lewandowski Kownacki.

Też mnie dziwi brak Grosika. On akurat coś próbował z Senegalem i był w tej grupie piłkarzy którzy zawiedli najmniej. No zobaczymy co Adam wymyśli.....
Jak dla mnie był zupełnie poza grą. Ogólnie najbardziej przeceniany polski piłkarz. Żadnych atutów poza szybkością. Śmiało można próbować innych rozwiązań.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 24 cze 2018, 13:44

Zmiana taktyki i składu na mecz o wszystko to typowa prowizorka. Nawałka miał dużo czasu, żeby przygotować zespół do mistrzostw świata. Tymczasem na Senegal wystawił zespół który odpadł na euro z Portugalią, który różnił się detalami (inny bramkarz, kontuzjowany Glik, prócz tego jedynie dwóch innych piłkarzy) Zgubiło go przywiązanie do nazwisk i brak próby jakichkolwiek (wypracowanych) zmian sposobu gry. Stracone dwa lata.

Dziś serce podpowiada, że kadra przynajmniej powalczy, natomiast jeśli obie reprezentacje zagrają na swoim optymalnym (?) poziomie, to niestety jedziemy do domu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 cze 2018, 14:03

RealFan, własnie ta szybkość z Kolumbią może być na wagę złota. Kolumbia ma piłkarzy, ktorzy potrafią grac piłką, raczej nas zdominują i będziemy mogli grac to co lubimy, czyli kontry i tu Grosik by się bardzo przydał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „GRUPA H: Polska, Senegal, Kolumbia, Japonia (MŚ 2018)”