1/4 finału LM - AS Roma vs Manchester United - Strona 8

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do półfinału ?

Manchester
26
51%
AS Roma
25
49%
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 09 kwie 2008, 23:16

Przed meczem mialem jakies zle przeczucie , no ale nawet najlepszym zdarza sie czasem pomylic :P

Mecz mogl roztrzygnac sie w 1 polowie . Jeszcze raz podkresle - naprawde kapilnie w bramce Doni. Jesli tak spisuje sie w ligowych meczach to naprawde musicie miec z niego pocieche

Druga polowa calkiem calkiem. VDS - jakos nie czuje sie najlepiej kiedy widze go w bramce . Dobre interwencje przeplata czasem z klopsami vide sytuacja gdzie po strzale zamiast zlapac pilke patrzyl sie na nia jak w swietego graala :| Srodek calkiem w porzadku . 10 razy bardziej wole Pique na srodku niz Oszeja tudziez Browna. Ciesze sie tez ze powrocil Sylwek. Niestety gra Browna nadal mi sie nie podoba i wcale nie bede za nim płakac jak odejdzie

Druga linia calkiem mocna. Widoczny Hargo , jak zwykle spokojny i dobrze rozgrywajacy Carrick . Troszke w cieniu Anderson ale swoje chlopak robil . Skrzydla - slabo . Gdyby nie wymiennosc pozycji i Hargo lub Tevez przy boku to byloby zle. Park - jakos nie widze go jako zastepce Giggsa. Szarpał , probowal , ale wiecej bylo z tego zamieszania niz jakis korzysci. Giggs - norma , 1 ładny rajdzik , kilka dobrych podan , reszta straty straty straty , no i dosc stateczna gra. Tevez :-O jego bramka :-O
:brawo: :brawo: Dobra zmiana Roo , jak go widze na boisku to jakos bezpieczniej sie czuje :P

Ogolnie o zmianach mowiac troszke dziwne . Oszej :shock: typowy DM :lol: . Roo to juz wogole nie wiem gdzie gral ni to przy linii , ni to w srodku . Neville - gratulacje powrotu, oby juz na stale . Dziwi mnie jeszcze ze nie bylo zmiany za Ferdka . Myslalem ze to jego zmieni GN a na srodek zejdzie Wesley. Nie dziwi mnie natomiast brak CR7 , no i szczerze mowiac po cichu liczylem na wystep Welbecka

Teraz czekamy na Barce. Ostatni raz gralismy z nimi w sezonie 98/99 czyli wtedy kiedy swietowalismy potrojna korone. Nie pamietam juz dokladnych wynikow i nie chce mi sie ich szukac w necie( cos mi sie kojarzy 2:2 lub 3:3 ...) , ale niezle wtedy orali obrone katalonska Cole z Yorkiem . Teraz licze ze bedzie podobnie tyle ze z Roo i Tevezem :)

Glory Glory Man United :!: :twisted:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 kwie 2008, 23:20

boskigonzo pisze: Teraz czekamy na Barce. Ostatni raz gralismy z nimi w sezonie 98/99 czyli wtedy kiedy swietowalismy potrojna korone. Nie pamietam juz dokladnych wynikow i nie chce mi sie ich szukac w necie , ale niezle wtedy orali obrone katalonska Cole z Yorkiem . Teraz licze ze bedzie podobnie tyle ze z Roo i Tevezem :)
I na odwrot. bylo 3-3 na CN i OT.
Jak liczysz ze bedzie podobnie to chyba liczysz na karne :lol:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 09 kwie 2008, 23:32

Mialem na mysli oranie katalonskiej obrnony przez Cole'a i Yorke'a i to ze licze ze podobnie bedzie z Roo i Tevezem

PS. Czujecie juz ta napinke kibice Blaugrany ?:D Bo ja juz jestem spragniony :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 09 kwie 2008, 23:39

boskigonzo pisze:
PS. Czujecie juz ta napinke kibice Blaugrany ?:D Bo ja juz jestem spragniony :lol:
Szkoda, ze dwa lata temu na siebie nie trafilismy, kiedy to my bylismy w gazie. Ach zapomnialem, nie wyszliscie wtedy z grupy :p

W spotkaniu z nami bedziecie zdecydowanym faworytem. Sezon macie swietny, u nas juz dawno tak zle nie bylo, ale mimo wszystko... wlasnie takie okolicznosci moga wplynac dobrze na nasza gre.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 kwie 2008, 23:45

No i z głupich przechwałek wyszło wielkie nic. Liczyłem że przynajmniej podejmiemy walkę ale tego nie zobaczyłem. Gra była mocno nijaka. De Rossi i Pizarro bardzo słabo. Rywale robili w tej części boiska co chcieli i znaczna większość bezpańskich piłek była ich łupem. Obrona równie słaba. Jakiś brak porozumienia i wchodzili w nas jak w masło ogrywając przy tym jak dzieci. Chociaż indywidualnie nie było źle.
Co do karnego w wykonaniu De Rossiego to jak na niego popatrzyłem to zobaczyłem wielkie przerażenie. Po raz kolejny nie wytrzymał a zamierzał strzelić dokładnie jak z Genoą w sobotę w lidze.
Ja gratuluje Romie kibiców, a raczej ich zachowania podczas minuty ciszy...
Ja też gratuluję ale nie po tym zachowaniu a po całym dwumeczu. W pojedynkach kibiców Romaniści przewyższali pikników z OT gdzieś o dwie klasy. Pojechała garstka kibiców a przez pół meczu było słychać ciągłe śpiewy. Za to pikniki jak to oni ograniczyli się praktycznie do oklasków i buczenia bo w sekundę nie zszedł kontuzjowany Cassetti, gratulować :brawo: Gwizdy podczas minuty ciszy były zapewne spowodowane sympatią jaką darzą się obie grupy, taki mały pstryczek w nos :P
Widać kibice europejska ścisła czołówka (z Realem też byli górą), drużyna jeszcze nie :(
boskigonzo pisze:Jeszcze raz podkresle - naprawde kapilnie w bramce Doni. Jesli tak spisuje sie w ligowych meczach to naprawde musicie miec z niego pocieche
Przeważnie gra dobrze jednak w jego przypadku zawsze trzeba mieć się na baczności bo fenomenalne interwencje potrafi w tym samym meczu przeplatać jednym klopsem po którym następuje strata bramki. Dziś jednak o dziwo była najlepszy na boisku, a ostatnio spisywał się mocno przeciętnie :o
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2008, 0:53 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 09 kwie 2008, 23:59

3 z 4 drużyn to zespoły angielskie :rydzyk: Za to należy się największy szacun. A gdyby Arsenal zamiast Liverpoolu wylosował FCB byłyby zapewne 4. I jak tu mówić, że Premiership nie jest najmocniejsza ;)

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 10 kwie 2008, 0:55

Szkoda, ze dwa lata temu na siebie nie trafilismy, kiedy to my bylismy w gazie. Ach zapomnialem, nie wyszliscie wtedy z grupy Razz

mrau :* sweet napinka :D

no a u was kiedys dobrze gral Rivaldo :D teraz inny wasz brazylijczyk musi sobie radzic z wyimaginowana kontuzja, nocnymi klubami , tudziez z pozostaloscia po laysach :lol:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 10 kwie 2008, 8:59

Mecz w naszym wykonani dobry , a gdyby nie Doni to awans mielibyśmy już po pierwszych dwudziestu minutach. Później De Rossi nie wytrzymał presji i spudłował nie miłosiernie :D Dobry mecz rozegrał jak dla mnie Owen nie popełniał błędów w defensywie i był bardzo aktywny z przodu szkoda tylko że nie strzelił bramki a miał sytuacje wtedy byłoby naprawdę świetnie. Bardzo pewnie bronił wczoraj VDS. Dość dobrze skrzydła Giggs i Park raczej dobrze. środek też ładnie rozgrywał. Tevez grał przeciętni ale zadanie jakie mają napastnicy wykonał - ładny szczupak i piłka grzęźnie w siatce. Roma zagubiona chyba nie wierzyła że można wygrać z Manchesterem na Old Trfford.

No cóż trzeba się cieszyć z awansu i dalej grać swoje bo czeka nas ważny mec z Arsenalem.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 10 kwie 2008, 9:20

Gratulacje dla MU

Roma.. pokzali znowu jak mocni sa w gebie a na boisku zwykli frajerze.. nic dalej nie pisze bo nie wypada besztac swoj klub.. bez komentarza po prostu

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 kwie 2008, 13:09

Po prostu tu zadziałała psychika...i mimo, że Roma próbuje się odgryzac słowami wciąż mają w głowach 7-1 w pałe. De Rossi miał taką okazję, widać było nawet po golu ze Roma przycisneła i przy odrobinie fartu mogła zdobyć gola. A jakby strzelił to kto wie? Ale jak mówie, zjadła go tutaj psychika i po meczu.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 10 kwie 2008, 15:09

Podsumowanie dwumeczu:

Obrazek

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 10 kwie 2008, 15:24

SAF się zaciesza tak samo jak Lepper podczas pytania o mozliwośc zgwałcenia prostytutki :P.

Giggsy King - dobry podpis na dole :ok: :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 kwie 2008, 17:04

Ferguson nawet jakby jeszcze dostał przydomek: Podlaski, Gouda, Edamski, Feta czy nawet sam twarożek to i tak będzie miętolił gumę jak prostak który pierwszy raz w życiu to robi :roll:

vitalic
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vitalic » 10 kwie 2008, 17:08

Sam zachowujesz sie jak prostak pisząc takie rzeczy... troche szacunku

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 10 kwie 2008, 17:21

Jaki prostak? To ja z otwartą paszczą mielę gumę :?: Moja wina że on od kilkunastu lat nie potrafi żuć gumy :?: Moja wina że mnie denerwuje takie zachowanie u każdego u którego to widzę a że Ferguson tak sie zachowuje to i jego zachowanie też mnie denerwuje. Denerwowałoby mnie nawet gdyby się nazywał Spalletti, Totti czy ktokolwiek inny :!:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”