1/4 fin. LM: Barcelona - Bayern - Strona 9

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
red85

Re: 1/4 fin. LM: Barcelona - Bayern

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 09 kwie 2009, 15:48

Znowu głupawy post. Naprawdę, faktycznie nie ma sensu dyskutować jak w odpowiedzi dostaje się tego typu kwiatki jak ten powyższy.

A Twoja definicja klasy światowej to tylko i wyłącznie Twoja. Wyobraź sobie, że ktoś może mieć inną. Tak samo jak wyobraź sobie, że komuś może się bardziej podobać STYL gry Berbatova od Etoo. Takie to trudne?
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2009, 15:51 przez red85, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 kwie 2009, 15:50

akcentowac to bramkami bo tego oczekujemy od napastnikow.
To wg. tego Chinyama to taki sam poziom jak Brożek... :rotfl: Gole to nie wszystko, szczególnie u cofniętego napastnika... :roll:
Na resztę nie chce mi się odpowiadać, tłumaczyłem już tyle razy i mówił o tym choćby Fergie i mnóstwo trenerów, jak ważna jest gra defensywna i spokój w tyłach, a Ci dalej będą twierdzić, ze to że w pierwszy 5 minutach obrońcy rozdają 1500 prezentów nie ma żadnego znaczenia dla zespołu i tak powinien grac w ofensywie swoje :rotfl:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 kwie 2009, 15:54

Szczerze mówiąc te tworzone na siłe napinki już mnie męczą. Trzeba przebijać się przez kilka stron bzdurnych postów zanim przeczyta się coś konstruktywnego. Kuźwa ludzie, nie macie lepszych tematów do dyskusji o piłce tylko taki czy Rio poradziłby sobie w Barcelonie? Jedni powiedzą, że tak bo jest świetnym obrońcą, drudzy, że nie bo w Anglii obrońcy grają inaczej. I co? I gówno, że tak powiem. Tutaj nie ma właściwych argumentów. Nie zagra w Barcelonie, nie pokaże się jako najlepszy stoper na świecie albo nie będzie grał jak wielka cipa to się nie dowiemy. To tylko jeden przykład z wielu bzdurnych konfliktów, które nie powinny mieć miejsca. I proszę nie pieprzyć tekstów w stylu: "nie podoba się to nie czytaj". Tak się składa, że opinie niektórych uzytkowników sobie cenię i lubię czytać ich wypociny a cała góra gównianych napinkowych postów, które zalały ostatnio to forum mi w tym skutecznie przeszkadza. I to się tyczy zarówno kibiców mojej drużyny jak i tych od Barcelony.
fani Machesteru kazda swoja porazke probuja na sile usprawiedliwac.chocby ta z Milanem z 2007 roku to najlepszy przyklad
Kibic Manchesteru: Toure nigdy w karierze nie wykona takiego podania jak Carrick.
Kibic Barcelony: <link do takiego podania>
Kibic Manchesteru: Fani Barcelony wmawiają, że Toure podaje jak Carrick.
Byłoby mi bardzo miło gdybyśmy nie uogólniali. Za każdym razem musze czytać jacy to fani MU są źli, niedobrzy, nieobiektywni, itd, itp. Sorry ale czy to, że jeden mieszkaniec Twojego miasta słucha w kółko dyskografii Kai Paschalskiej znaczy, że całe miasto jej słucha?

Koniec OT. Dziękuję za uwagę.

Barca zagrała świetnie i obok Chelsea pokazała się z najlepszej strony w ćwierćfinałach. Pojedynek tych dwóch drużyn w chwili obecnej zapowiada się pasjonująco ale do niego jeszcze sporo czasu i z formą może być różnie. W awans Liverpoolu i Bayernu już nie wierzę. Skoro pisałem już o Barcy i Niebieskich jako o najlepszych na tym etapie to Bayern po wczorajszym meczu jest na drugim biegunie. Po zeszłorocznym dwumeczu z Zenitem myślałem, że gorzej ekipa z Monachium grać nie może. Potrafią mnie zaskoczyć, trzeba im to oddać. Obrona fatalna, zrozumiałem co miał na myśli Akarin pisząc, że jeśli gra Lell to Barcelona gra w 12. Oddawanie piłki pod swoim polem karnym było bardziej na poziomie polskiej II ligi niż LM. Nic nie umniejszając kapitalnej postawie Barcy (bo grali świetnie) Bayern wczoraj nie był żadnym przeciwnikiem dla Katalończyków. Miałem wrażenie, że gdyby ekipa z Katalonii musiała wygrać 8:0 to by wygrała. Prawdą jednak jest, że we wczorajszej formie mało jest w chwili obecnej zespołów, które mogłyby nawiązać walkę z drużyną Pepa.

Karny jak dla mnie był. Messi wykorzystał nogę rywala i się wyraźnie podłozył co nie zmienia moim zdaniem tego, że karny był ewidentny.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 09 kwie 2009, 15:57

Na resztę nie chce mi się odpowiadać, tłumaczyłem już tyle razy i mówił o tym choćby Fergie i mnóstwo trenerów, jak ważna jest gra defensywna i spokój w tyłach, a Ci dalej będą twierdzić, ze to że w pierwszy 5 minutach obrońcy rozdają 1500 prezentów nie ma żadnego znaczenia dla zespołu i tak powinien grac w ofensywie swoje :rotfl:
a wiele osob powiedzialo ze Milan rozegral mecz niemalze idealny i ze nie bylo mozliwosci aby pokonac w tym meczu mediolanczykow.Gattuso wylaczyl calkowicie z gry waszego najlepszego pilkarza.a to ze wasza ofensywa nie istniala dlatego ze Milan robil z wasza obrona co chcial to mozesz sobie opowiadac dzieciom z przedszkola.Milan w tym sezonie ma fatalna linie obrona i nie przeszkadza to w strzelaniu bramek i kreowaniu akcji ofensywnych...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 kwie 2009, 16:01

Tak to, że Vidic podaje Seedorfowi czy Kace piłkę na 15 metrze, to zasługa genialnej gry Milanu. Na ten temat już dyskutowaliśmy, więc nie ma sensu ponownie zaczynać. Ja zostanę przy swoim, Ty przy swoim.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 kwie 2009, 16:17

MGiggs pisze:Pep mocno przesadził dlatego Barca robi błąd że się odwołuje. Przeprosił za zachowanie i powinien odcierpiec kare.Sam wie że zachował się niegodnie.Jeśli Uefa zlikwiduje kare dla Pepa to się mocno ośmieszy. Gdyby Uefa miała rozpatrywać kazdą niesłuszną kartke to miałaby co robić....
Myślę, że bardziej zależy na anulowaniu kartki Leo. Odesłanie Pepa na trybuny było niejako konsekwencją błędu w ocenie sytuacji Argentyńczyka właśnie i pewnie dlatego złożone zostało takie pełne odwołanie. Przynajmniej tak mi się wydaje. Oczywiście zgadzam się z tym, że Guardiola przesadził.
MGiggs pisze:Gdyby Uefa miała rozpatrywać kazdą niesłuszną kartke to miałaby co robić....
Tak powinno być.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 09 kwie 2009, 19:29

O czy wy w ogole gadacie. Faul? nie ma faulu? zacytuje Seedorfa z wywiady dla Wyborczej: " Nie moze byc tak, ze przez tydzien debatuje sie , czy byl karny, czy nie bylo, czy byl faul, czy nie bylo etc. Te nieustajace klotnie niczemu nie sluza. Mecz sie konczy, tego samego dnia wspominajmy i dyskutujmy. I wystarczy. Nazajutrz dajemy sobie spokoj".

Nie zachowujmy sie jak Szpaku, ktory na samym poczatku meczu dowiodl swojej ignorancji i znowu zaczal wspominac Webba i strasznie pokrzywdzony narod polski podczas Euro. ojej

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 kwie 2009, 20:40

Kamil232 pisze:Messi nurkuje- zrobił to wczoraj, zrobił to wcześniej w meczu z Atletico i paru innych. Messi udaje, zrobił to z Del Horno zrobił to z D'Allesandro, zrobił to wczoraj z Van Bommel. Ktoś tam pisał, że dostał z łokcia. Owszem dostał i każdy pewnie by się wypieprzył. Ale nie zwijał 25 minut, po czym widząc jak sędzia nie reaguje wstawał z uśmiechem. Messi jest oszustem, każdy zna jego siatkarskie możłiwości.
Na poczatek napisze coś takiego, jestem przedewszystkim fanem NBA, gra tam Kobe i nie wiem, ale ten gosciu to jest chyba jakis mega nurek, taki basketowy. Idzie z akcja jego obonca reaguje na prosty zwod wyskakujac w powietrze ten sie o niego lekko odbija i zwykle akcja 2+1. Meganurek. To jest kompromitacja co tu teraz robisz z ta akcja. Kibice Bayernu widzieli faul, Realu widzieli faul, Ci najbardziej pościagliwi sa niezdecydowani. Ty widzisz nurkowanie. Odłoz te okulary, albo idz po nowe, bo słabo widzisz.
Moze Webb jest z Menchesteru i jest najlepszy i nie mozna mu nic zarzucic. Nie bede sprawdzał.
Kartka Messiego powinna byc anulowana, chyba ze Kamil napisze list do Fify i uefy, że MEssi nurkował i ogolnie potrzebuje mase chusteczek.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 kwie 2009, 20:49

Na poczatek napisze coś takiego, jestem przedewszystkim fanem NBA, gra tam Kobe i nie wiem, ale ten gosciu to jest chyba jakis mega nurek, taki basketowy. Idzie z akcja jego obonca reaguje na prosty zwod wyskakujac w powietrze ten sie o niego lekko odbija i zwykle akcja 2+1. Meganurek.
to porównanie jest tak głupie, że... :zgon:
To jest kompromitacja co tu teraz robisz z ta akcja. Kibice Bayernu widzieli faul, Realu widzieli faul, Ci najbardziej pościagliwi sa niezdecydowani. Ty widzisz nurkowanie. Odłoz te okulary, albo idz po nowe, bo słabo widzisz.
Jednak przy nich pozostane ;]

Moze Webb jest z Menchesteru i jest najlepszy i nie mozna mu nic zarzucic. Nie bede sprawdzał.
Już napisałem, wybacz mi za to, że śmiałem się nie zgodzić ze stwierdzeniem, że Carrick nie dorasta do pięt Xabiemu Alonso. Przepraszam już więcej nie będe śmiał porównywać drewna angielskiego do Bogów z Hiszpanii. Wybaczysz?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 kwie 2009, 20:59

Kamil232 pisze:to porównanie jest tak głupie, że...
W pewnym sensie tak. Choć jedno i drugie polega na tym samym, wykorzystujesz braki u swojego przeciwnika. On daje Ci na tacy wszystko o czym myslisz. Lucio moze by nogi nie wyciagnal Lell tak. Raja Bell nie skoczyłby Durant skacze. Sport na tym polega jesli ktos ci daje szanse musisz ja wykorzystać.
Kamil232 pisze:Już napisałem, wybacz mi za to, że śmiałem się nie zgodzić ze stwierdzeniem, że Carrick nie dorasta do pięt Xabiemu Alonso.
Nie wiem o co chodzi, wiec nie moge dac Ci odpowiedzi.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 kwie 2009, 21:14

Nie wiem o co chodzi, wiec nie moge dac Ci odpowiedzi.
A to ciekawe, bo swoje śmieszne docinki o tym, że niby Kibice Manchesteru uważają, za wszystko co z Manchesteru najlepsze wszystkich zawodników itd. zacząłeś wypisywać po tym jak min. ja nie zgodziłem się ze stwierdzeniem bodaj Jordana20, ze Carrick nie dorasta do pięt Xabiemu Alonso. I zacząłeś go wyzywać od drewna etc.

Tak więc wszystko sprowadza się do tego, ze jeśli kibice MU mają śmiałość nie uważać Carricka za drewno, uważać, że Anglik jednak dorasta do pięt Xabiemu to od razu są zaślepieni i uważają, wszystko co swoje za najlepsze i nie da się z nimi dyskutować. :rotfl:

Mam dla Ciebie dobrą radę, jeśli oglądasz tylko NBA to pisz tylko o niej. Bo Premiership na pewno nie oglądałeś, bo gdybyś to czynił to byś wiedział, że Carrick miał ostatnie sezony lepsze od Xabiego Alonso(To nie oznacza, od razu, że go ktoś uważa za najlepszego na świecie, czy lepszego od Xaviego :roll: ) A już pisanie o nim z Twojej strony jako o drewnie, może świadczyć o tym, że piłki nożnej to Ty oglądasz chyba tylko w przerwach między kwartami w NBA.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 09 kwie 2009, 22:02

Mentor pisze:Tymczasem wygląda na to, że pewien Bawarczyk wprowadził mnie w błąd
Przekazałem tylko to, co usłyszałem kiedyś na szkoleniu od Henryka Zieńczuka, ojca Marka. Ale być może czegoś nie dosłyszałem. :wink:

Wg mnie szanse powodzenia tego odwołania są niewielkie. Bo niedługo naprawdę dojdzie do sytuacji, że po każdym meczu będą odwołania od kartek. To z kolei stanie się pretekstem do nadużyć, następnie oskarżania typu: UEFA sprzyja Barcelonie, bo cofnęła kartkę Messiemu, a w podobnej sytuacji nie cofnęła kartki Ronaldo. To niesprawiedliwe itp. itd. Ktoś się posunie jeszcze dalej i odwoła się np. od bramki, bo padła z ewidentnego spalonego... Błędy sędziego są wkalkulowane w sport i trzeba się z nimi pogodzić.

Z reguły wszelkie odwołania tego typu od razu lądują w koszu. Wszystko jeszcze zależy od tego, jak całe zajście w protokole pomeczowym opisał Webb. W pierwszej kolejności odpowiednie organy zajrzą w ten dokument, ewentualnie potem na zapis wideo. Jeśli rzeczywistym powodem napomnienia była gestykulacja Messiego (pisał ktoś o tym w temacie), to z pewnością kartka nie zostanie cofnięta. Przepisy są naprawdę bardzo surowe w tym elemencie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 kwie 2009, 23:56

Ależ ja to wszystko rozumiem, ale przecież skoro w ligach takie coś funkcjonuje to czemu nie miałoby działać w LM? Nadużycia? Oskarżenia? Przecież jeżeli nie ma jednoznacznych dowodów, że kartka była z dupy to się jej nie anuluje i finito. Piszesz coś o niesprawiedliwości. Niesprawiedliwe są również krzywdzące decyzje arbitrów. Jeżeli istnieje możliwość przynajmniej częściowego ich naprawiania to ja jestem za. Obaw o to, że po każdym meczu będą odwołania nie biorę nawet na poważnie bo co to w ogóle za argument?

Od gola odwoływać się nie można. Wiadomo.

Zgadzam się natomiast co do tego, że kluczowy będzie zapis w protokole meczowym. Jeżeli kartka była za gestykulacje czy też jakieś słowa Leo to nie ma szans ani powodów do anulowania kary. Jeżeli jednak Webb dał kartkę za rzekomą próbę wymuszenia rzutu karnego to sprawa wygląda odwrotnie. Zwłaszcza, że video nie kłamie.

Tymczasem polecam obejrzeć jeszcze raz Pepa w akcji :shock:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 kwie 2009, 1:03

Właśnie obejrzałem tę sytuację z faulem na Messim. Nie no sorry, ale dla mnie tam nie było żadnego nurkowania. Zawodnik Bayernu wystawił nogę i zahaczył Messiego. Ja rozumiem, że taki kontakt nie powinien wyprowadzić z równowagi. Messi dobrze zrobił, bo wykorzystał błąd(?) obrońcy Bayernu. Wg mnie powinien być karny.

Edit

btw, Messi 8 goli w 8 meczach :shock: :rydzyk:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 kwie 2009, 1:38

W takim układzie:

Zawodnik Derby wystawił nogę i Ronaldo dobrze zrobił, że ją wykorzystał :mrgreen:

(A teraz pomyśleć co by było gdyby nie ta sytuacja Messiego
"Co za perfidny płaczek. Co za menda. Co za panienka, pieprzony nurek. Nurkował jak nic." )

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”