Finał LM: Manchester United vs Chelsea - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto podniesie puchar Champions League?

Manchester United
31
50%
Chelsea Londyn
31
50%
rdz
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 20 maja 2008, 21:37

Cris7 pisze:Już lepiej Park, który pod koniec sezonu grał bardzo dobrze.
Z tym bardzo to chyba lekka przesada. Dobrze i tyle, a to dobrze, bierze sie tylko i wyłącznie z jego zapitolingu i ciągłej walki.
Cris7 pisze:Tyle, że mam nadzieję, że z innym wynikiem.
Dokładnie. Niech Vida i Rio robią z DD to co robili wtedy, aż do feralnej akcji na 1-0.

Meczem już żyje dwa dni. Cały czas sie karmie jakimiś kompilacjami z '99, z jakiś naszych cudnych comebackow, z naszej drogi na Łużniki. Nie moge sie po prostu doczekać.

Skład, hm, jestem za tym czymś co wypisał Cris. Nani sie chyba spala w ważnych momentach (patrz: mecz z Chelsea), wiec chyba warto postawić na rutyniarza, co prawda, będącego cały sezon praktycznie pod formą, ale nie zawodzącego w najważniejszym momencie tego sezonu. Poza szczelną obroną, licze przede wszystkim na Ronaldo i Roo. Jeśli ten pierwszy zagra na swojej nominalnej pozycji, to jestem pewien, że bedzie robil zagrożenie. Jakoś ta szpica dla Cristiano to średni pomysł. Roo nie musi strzelać, niech robi to co mu świetnie wychodzi w tym sezonie, niech bedzie architektem.

A, i jak mamy przegrać, to prosze, nie w karnych, bo umre chyba na zawał ;)

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 20 maja 2008, 21:41

rdz pisze:DD
Proszę naszemu kochanemu Djembie skrótu nie kraść ;)

rdz pisze:Meczem już żyje dwa dni. Cały czas sie karmie jakimiś kompilacjami z '99, z jakiś naszych cudnych comebackow, z naszej drogi na Łużniki. Nie moge sie po prostu doczekać.
To samo, tylko, że od tygodnia :P

I jestem jakoś dziwnie przekonany, że jutro wygramy. A zwycięstwo zapewnią nam nie Ronaldo, nie Rooney, ale Ryan czy Paul. To będzie zwieńczenie ich karier.

Poza tym nie wyobrażam sobie żeby Ryan czymś nie zabłysnął w meczu, w którym będzie bić rekord Sir Bobbyego ;)

EDIT: W Chelsea ponoć Eszli Cole nie zagra :) Ronaldo będzie miał fajny pas startowy na prawym skrzydle.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 20 maja 2008, 21:51

Giggsy King pisze:Cole nie zagra.
Dej Panie Boże, Ronaldo nigdy nie radzi sobie z panem o kobiecym imieniu :P.
Ronaldo będzie miał fajny pas startowy na prawym skrzydle.
Powiedziałbym, że Most startowy (o ile Wayne jest do LM w ogóle zgłoszony :P ).
Giggsy King pisze:ale Ryan czy Paul. To będzie zwieńczenie ich karier.
Oj, ale czy to tak ładnie liczyć na jeszcze jeden łabędzi śpiew po tym co zrobili z Wigan i z Dumą Katalonii ? ;)
Giggsy King pisze:Poza tym nie wyobrażam sobie żeby Ryan czymś nie zabłysnął w meczu, w którym będzie bić rekord Sir Bobbyego
Chyba wiesz, jak dobrze nam wychodzą mecze jakieś jubileuszowe :P. Meczu z City przypominać nie musze ;)

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 20 maja 2008, 21:55

rdz pisze:Chyba wiesz, jak dobrze nam wychodzą mecze jakieś jubileuszowe Razz. Meczu z City przypominać nie musze Wink
Paul x500 w zeszłym sezonie ze Scousers :P Ryan w ostatnim meczu jak wyrównał rekord Sir Bobby'ego zapewnił nam mistrzostwo.
rdz pisze:Powiedziałbym, że Most startowy (o ile Wayne jest do LM w ogóle zgłoszony Razz ).
Eee jakiś zamulony chyba jestem bo nie kapuję o co ci chodzi z Waynem :P
rdz pisze:
Dałem na poprzedniej stronie ;)

EDIT: Ahaaa, o Bridge'a chodzi :lol: A ja myślę co ma Roo do mostu :P
Ostatnio zmieniony 20 maja 2008, 21:58 przez Giggsy King, łącznie zmieniany 3 razy.

rdz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rdz » 20 maja 2008, 21:56

A, za Paula bije sie w pierś, ale wyrównanie to żaden rekord :P. No ale masz racje. Koniec OT ;)

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 20 maja 2008, 22:21

Ja tez zyje tym meczem.....Może nie tak jak wy,ze względu na naukę.Ale juz doczekac sie nie mogę.
Będzie Dobrze.......ja wam to mówie
A co do tej niby kontuzji Cole'a,to mysle że sa to gierki Avrama,i Cole raczej zagra jutro.Jutro także będziemy wiedzieć jakie składy wybiegną na mecz z Chelsea.Licze jutro przedewszystkim licze na ta starą gwardię.Ciekaw jestem jak u rywali spisze się Drogba,ktory co mecz jest dla nas uciązliwym rywalem.Ale nie ma co teraz wizualizowac przebiegu jutrzejszego meczu,ale napewno jutro o godzinie 22:45,lub później po godzinie 23(biorąc pod uwage dobrywke i w ostateczności karne)
GLORY GLORY MAN UNITED

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 20 maja 2008, 22:29

Kubańczyk pisze:A co do tej niby kontuzji Cole'a,to mysle że sa to gierki Avrama,i Cole raczej zagra jutro
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Z dzisiejszego treningu.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 maja 2008, 12:42

Jechałem przed chwilą do skarbówki i po drodze słuchałem RMF... oczywiście mówili o finale. Powiedzieli ciekawe rzeczy. " Angielscy giganci na porcelanowych nogach "... chodziło o to że podobno oba kluby łącznie się zadłużone na około 1,5 mld funtów. Oba mniej więcej po równo. Po podobno Roman ładował kasę w Chelsea na zasadzie pożyczki nieoprocentowanej a MU ma jakieś długi w bankach i rosnące odsetki. Podobno 750mln funtów :O

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 maja 2008, 12:45

Manu ma długi przez Glazera. Z tego co się jednak orientuję, to dość szybko z nich wychodzą.
Są mistrzem i teraz moga jeszcze wygrać LM. Więc na pewno te odsetki nie są im tak straszne.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 maja 2008, 12:54

Z tego co mówili ten sezon już ich kosztował przez to 81 mln strat, dodali jeszcze że właśnie podobno im większy sukcesy tym większe straty.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 maja 2008, 12:57

Łukasz_ pisze:podobno im większy sukcesy tym większe straty.
:shock: Cos nowego. Czyli jak nie chcesz mieć strat, nie odnoś sukcesów, tak? :lol:

Wieksze sukcesy mogą jedynie powodowac wypłaty większych premii dla zawodników - co innego :?: Poza tym, jak masz dobrą umowę ze sponsorem, to za sukcesy dostajesz dodatkowa kase, że nie wspomnę o większych premiach z tytułu kolejnych faz LM - tak od UEFA jak i TV.

Swoją drogą, gdyby tak było, to Milan wielkich strat ostatnio nie poniósł, prawda? :lol: (sorry za złośliwość, wprost sama wepchała się do postu :P )

Żeby nie było zupełnie offtop - zastanawialem się komu (czy w ogóle) kibicować w dzisiejszym finale i doszedłem jednak do wniosku, że łatwiej będzie przełknąc mi to, że Ballack podniesie Puchar, aniżeli że zrobi to drużyna Manchesteru :wink:
Ostatnio zmieniony 21 maja 2008, 12:59 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 21 maja 2008, 12:59

Nani sie chyba spala w ważnych momentach (patrz: mecz z Chelsea)
A może mecz z Arsenalem w FA CUP, albo z LFC w lidze? :|
Jak mnie denerwują takie gadaki po jednym meczu, w zeszłym roku w Mediolanie wszyscy zawiedli Scholes, Giggs, Vidic, Carrick, Rooney i co oni też się spalają w najważniejszych meczach ?:|

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 maja 2008, 13:02

Michał M pisze: Cos nowego. Czyli jak nie chcesz mieć strat, nie odnoś sukcesów, tak?
Nie ja to wymyśliłem tylko słyszałem w radiu. Wystarczy się zastanowić o co chodzi. Jeżeli w tym co mówili jest prawda i MU ma duże długi w bankach i je spłaca to logicznym jest że przy wygraniu np. mistrzostwa czy LM dostają właśnie kasę od sponsorów bądź Fify. Banki to krwiopijcy, umowy są sprytnie zawarte i pewnie chodzi o to że im większy przypływ gotówki tym MU musi więcej płacić. Trudne ?

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 21 maja 2008, 13:08

Łukasz_ pisze:Nie ja to wymyśliłem tylko słyszałem w radiu.
Nie można zawsze wierzyć co mówią w mediach :wink:
Łukasz_ pisze: Banki to krwiopijcy, umowy są sprytnie zawarte i pewnie chodzi o to że im większy przypływ gotówki tym MU musi więcej płacić. Trudne ?
Miałeś kiedyś zawartą umowę kredytową :?: Jak masz takową (a podejrzewam, że klub ma dokładnie tak samo), to mają z góry okreslone raty, ich terminy i oprocentowanie. Nie sądzę także, żeby klub zarządzany profesjonalnie jak MU dał się wrobić w konia w jakieś dziwne kruczki, na które zresztą banki nie moga sobie pozwolic (istnieje takie coś jak prawo cywilne, prawo bankowe itd., które to regulacje skutecznie im tego zabraniają). A raczej nie zaciągnęli tych długów w inny sposób niz poprzez kredyty...
I co, trudne? :P

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 21 maja 2008, 13:11

glazer kupil klub za pozyczone kase i dlatego odsetki rosna. Chcial posprzedawac pilkarzy ale mu sie nie udalo na szczescie. To jest jogo dlug nie klubu bo to ON wziol kredyty na zakup.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”