Finał LE 2016/17: Manchester United - Ajax Amsterdam - Strona 14

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Po regulaminowym czasie gry...

Czas głosowania minął 18 maja 2017, 23:16

Remis
1
8%
Łatwa wygrana United
4
31%
Łatwa wygrana Ajaxu
2
15%
Wyszarpane zwycięstwo United
3
23%
Wyszarpane zwycięstwo Ajaxu
3
23%
red85

Finał LE 2016/17: Manchester United - Ajax Amsterdam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 25 maja 2017, 21:25

Carbon pisze: Chciałbym jednak przypomnieć o wczorajszych obrazkach - czy Wy widzieliście, ilu zawodników nie grało? Ilu było o kulach? Ten obrazek świetnie oddaje ten sezon.
Kontuzje mają wszyscy. Mieliśmy i my w zeszłym sezonie i nikt nie tłumaczył w ten sposób Lujego.

Co do "genialnego" psychologa. Oddaję głos Mou, który w wywiadzie przeprowadzonym przez Rio rzekł :
For me what’s more difficult is the fragile mentality. I think it’s probably my weakness as a manager, that it’s difficult for me to understand people with a different mentality to what I have. It’s difficult to understand so it takes me time to understand and sometimes I’m not able to feel attracted (to the player again). Sometimes I ask my assistants to help me on that because maybe they have a different profile to me.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 25 maja 2017, 21:30

Myślę, że sposób w jaki Mourinho dociera do kibiców rywali czy piłkarzy mocno oddaje, że gierki przedmeczowe są jego dużą zaletą.

Cały wywiad tak w ogóle gorąco polecam, miazga.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 25 maja 2017, 22:07

czarny samael pisze: BŁĄD! Już tutaj go popełniasz: nie możesz mówić, że ktoś miał lepszy sezon dlatego że miał niższe aspiracje! To jest Twój podstawowy błąd. Wynik to jest stan faktyczny, a nie spełnianie czyichś oczekiwań.

EDIT: To samo z "sezonem", bo określenie "lepszy sezon" to skrótowe określenie lepszych wyników.

EDIT2: Chyba najprościej jak się da: mylisz obiektywne podejście z subiektywnym. Subiektywnie ktoś może z czegoś się cieszyć, bo to jest na jego miarę, ale obiektywnie liczy się sam efekt końcowy.
O matko. Nie wiem po co tak kombinować, ale jeśli już, to jak dla mnie błąd popełniany jest przez Ciebie. To, że 6 miejsce jest lepszym wynikiem niż 7, nie jest żadnym obiektywnym podejściem, tylko czysto logicznym stwierdzeniem, bez żadnego związku z podejściem do tego danej osoby. Każdy, nawet najbardziej ułomny to stwierdzi. Tylko mowa tu jest nie o matematyce, a o rywalizacji sportowej, dlatego zarówno obiektywna jak i subiektywna ocena sezonu musi być oparta na jakimś kontekście. Dlatego obiektywne będzie stanowisko bezstronnego widza, który bierze pod uwagę wszelkie okoliczności (oczekiwania, potencjał, kontuzje, itd.), a subiektywne będzie odczucie każdego z osobna, gdzie taki ktoś ocenia i odbiera wyniki dowolnie według własnych kryteriów.
Za dużo tych filozofii...

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 25 maja 2017, 23:03

Przeczytalem dyskusje z zainteresowaniem.
Nie bede wchodzil w zbytnie polemiki tu i tak wszyscy wszystkich przekonuja - postronni kibice fanow MU fani MU innych fanow MU i tylko czytajac posty Carbona nie tylko w tym temacie zawsze mam takie wrazenie jakby probowal przekonac samego siebie do tego co pisze.

Wiec w wielkim skrocie i dosadnie. Moim zdaniem Manchester United w mijajacym sezonie to faceta bez polotu ktory wywalil kupe kasy zeby zaliczyc dziewczyne a skonczylo sie dwa razy na recznym i jednym lodziku czyli niby jakis tam seks byl nawet z finalem ale nie ma sie czym chwalic bo naprawde malo komu to zaimponuje. Oczekiwania byly duzo wieksza a gumki nawet nierozpakowane. No ale z braku laku...

Bym zapomnial - gratuluje tego lodzika tfu pucharu. Przekonujace zwyciestwo i nawet nie szkoda mi Ajaxu ktoremu kibicowalem bo dostali to na co zasluzyli czyli nic.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 26 maja 2017, 2:15

maxskr pisze: Nie wiem po co tak kombinować
Bo zaczęło się od tego, że powiedziałem, że wolę taki sezon MU, niż jeśli miałbym dostać taki sezon jaki rozegrał Tottenham dla MU. I na to poszły kontry.
Dlatego nie ma jak na to patrzeć w perspektywie o jakiej mówisz, bo to dalej byłoby MU, a nie Tottenham, więc to co by się zmieniło to odebranie pucharów MU, a danie nam za to 2. miejsca. I ja takiej zamiany absolutnie bym nie chciał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”