Grupa E 2006/07 (Champions League) - Strona 6

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 18 paź 2006, 11:00

Messi E2 Ronaldinho pisze:Najlepiej bijacy wolne w historii
Ja bym sie wstrzymal z tym okresleniem... Wystarczy wspomniec czasy swietnosci Beckhama czy troche zapomnianego van Hooijdonka ktory kilka dni temu zakonczyl kariere.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 paź 2006, 16:10

:mike: Chociaż tochę lepszy nastrój.

Po meczu z Getafe miałem tylko lekkie obawy, że może być remis. O porażce nie było mowy :P Wszystko jednak potoczyło się spokojnie, pod nasze dyktando (z krótkimi fragmentami przewagi gospodarzy). Pewne zwycięstwo niewielkim w sumie nakładem sił, bo Steaua nerwów nam nie szarpała :wink: Można zatem powiedzieć, że nie zmęczyliśmy się przed Gran Derby, a to już pozytyw.

Lyon z Dynamem poradził sobie bez problemu, ale tego wszyscy się spodziewali.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 19 paź 2006, 9:49

Eh Eh chlopaki mogliby coś skromniej wygrywać w tej lidze mistrzów bo później sił nie starczy :D. Co do gola Juninho to na mnie jakiegoś wielkiego wrazenia nie robi , bo sie do takich bramek już przyzwyczaiłem ;] ale cieszy forma strzelecka przed meczem z OM :D

steaua mnie trochę zawiodła , no ale nic widać ze to jeszcze dla nich za wysokie progi moze za rok :)

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 19 paź 2006, 18:59

j1mmy pisze:steaua mnie trochę zawiodła , no ale nic widać ze to jeszcze dla nich za wysokie progi moze za rok
Steaua zawiodła już przed meczem. Wypowiedzi trenera i piłkarzy były trochę nie na miejscu. Śmianie się z Realu i jego zawodników nie jest profesjonalnym podejściem. Do każdego przeciwnika należy mieć respekt, a szczególnie do takiej uznanej marki jak Królewscy. No i Raul i spółka pokazali gdzie jest miejsce dla klubu jak Steaua. W tej grupie chyba wszystko przesądzone. No może nie wszystko. Liczę na to, że Real pokaże dobry futbol także z Lyonem i pokusi się o niespodziankę bo taką byłoby ewentualne zwycięstwo nad zespołem Houlliera

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 paź 2006, 19:20

j1mmy pisze:steaua mnie trochę zawiodła , no ale nic widać ze to jeszcze dla nich za wysokie progi moze za rok
Steaua nie zawiodła, poprostu nie jest w stanie obecnie pokazać wiele więcej. Jak widać dobre występy tej drużyny w PUEFA mogły zostać nieco przecenione, bo od tych rozgrywek do CL jest przepaść :] Rumuni są dobrą drużyną, ale trochę im brakuje do tych czołowych europejskich ekip i ani ich parażka z Realem, ani wcześniejsza również wyraźna z Lyonem nie są przypadkowe. Odzwierciedlają tylko ich obecne miejsce w szeregu :]

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 20 paź 2006, 9:00

Martin Pellegrino pisze:Liczę na to, że Real pokaże dobry futbol także z Lyonem i pokusi się o niespodziankę bo taką byłoby ewentualne zwycięstwo nad zespołem Houlliera
Bo ja wiem ciężko im będzie :P, skoro derby umiemy rezerwowym skladem wygrywać :P . Myślę , że w sumie nawet porażka nic nie zmieni bo mamy lepszy stosunek bramek i raczej nie zapowiada sie by coś sie zmieniło w tej kwestii :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lis 2006, 18:37

Dziś Real gra rewanż ze Steauą na Santiago Bernabeu. Jeśli wygra będzie niemal pewny awansu do następnej rundy :D Sporo się mówi, że mogą się pojawić rotacje w składzie, a największym znakiem zapytanie dziennikarzy jest to, czy Ronaldo zagra dziś od pierwszych minut :?: Capello tego nie zdradza w swoich wypowiedziach więc trzeba czekać. Trudno przewidzieć jak duże będą zmiany w składzie w porównaniu z poprzednim meczem bo z jednej strony trzeba dać odpocząć niektórym graczom, a z drugiej jeszcze nie awansowaliśmy i lepiej nie pozwalać sobie na stratę punktów. Ciekawe co zadecyduje Capello, ale osobiście liczę na pewne zwycięstwo Królewskich :] Ciekawostką niech będzie to, że na trybunach Bernabeu zasiądzie około 15 tys. Rumunów co jest liczbą bardzo dużą.

Lyon również gra dziś o trzy punkty i trudno sobie wyobrazić by ich nie zdobył w konfrontacji z dość słabym Dynamem. Mistrzowie Francji wciąż są w tym sezonie niepokonani i nic nie wskazuje na spadek formy. Najpewniej Lyon przypieczętuje już dziś swój awans z grupy :wink:

Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 01 lis 2006, 23:03

oglądałam mecz Lyonu i wydaje się, że przyjął taktykę ''po co się męczyć''. zlekceważyli Dynamo do tego stopnia, że tamci doszli do sytuacji, a przy tych ich niesamowicie celnych podaniach to naprawdę osiągnięcie. szczególnie, że gdyby strzały nie były tak samo precyzyjne jak podania to spokojnie mogliby doprowadzić przynajmniej do remisu... no, ale wtedy pewnie piłkarze OL sprężyliby się, a po co mieli to robić, skoro po 2-3 świetnych okazjach na wyrównanie można było zobaczyć, że Ukraińcy nawet sam na sam z bramką prawdopodobnie by spudłowali? widać było, że to zespół o klasę (kilka klas?) gorszy i chyba jeszcze długo nie dorośnie do pięt tym najlepszym... co niestety odbiło się na widowisku, bo graczom Lyonu w ogóle się ruszyć tyłków nie chciało. Malouda miał chyba więcej strat niż Ronaldinho ostatnimi czasy miewał i jeszcze Bóg wie po co zarobił żółtą kartkę. Juninho nie błyszczał dośrodkowaniami tym razem, aż w końcu został zmieniony. inni w ataku i pomocy (oprócz paroma zmarnowanymi sytuacjami) też mi niczym nie zaimponowali, ale specjalnie im się nie dziwię. obrona parę razy zaspała, za to Coupet był na posterunku w razie co.

coby nie mówić zasłużone zwycięstwo 1-0 Lyonu, czekam na mecz z Realem, który pokaże zupełnie inne oblicze francuskiego klubu zapewne :) i 3mam za nich kciuki jak zwykle, zaraz po Barcelonie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 01 lis 2006, 23:12

Real dziś jakoś kromnie 1:0 i to po głupiej bramce Nicolity :roll: Zwycięstwo jednak zasłużone bo w drugiej połowie Real był zdecydowanie lepszy, słaba pierwsza odsłona, ale da się to wybaczyć :wink: Szkoda, że Ruud nie wykorzystał karnego bo przy wyniku 2:0 jeszcze pewniej by się nam grało. Wiele pisać nie trzeba bo i meczu nie widziałem (słuchałem Szpaka :P ). Najważniejsze trzy punkty i niemal pewny awans do 1/8 8)

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 01 lis 2006, 23:14

Girl nie martw się , chlopaki jeszcze mieli mecz z Nancy w nogach :) wygralismy na tyle ile trzeba można miec pretensje do Houliera za zmiany... kolejny przyzwoity mecz Toulalana :) reszta piach ale moze to i dobrze potrzeba im troche motywacji ostatecznie w tym sezonie nie przegrali :)

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 01 lis 2006, 23:33

Bramka Nicolity chyba najgłupszą bramką roku... A mogli urwać punkty Realowi na SB, było bardzo blisko. Komiczna też sytuacja Helguery, nie wiem jak można nie strzelić na pustą bramkę z 1,5m... I jeszcze to pudło RvN... Dziwny mecz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 lis 2006, 23:42

limansky pisze:nie wiem jak można nie strzelić na pustą bramkę z 1,5m...

Zapytaj Rosickyego i Fabregasa :?

Nie mialem przyjemnosci ogladania meczu Realu. (z tego co widze do przyjemnosci to on nienalezal :lol: ) Moze troche glupie stwierdzenie z mojej strony, ale Real pod wodza Capello gra jak Juve za jego czasow :?

Benzema znowu trafia do siatki rywala 8) Jak tam sie zaprezentowal Malouda??

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 02 lis 2006, 0:26

guru pisze:Jak tam sie zaprezentowal Malouda??
Fatalnie wręcz tragicznie , nawet gorzej od R10 w tym sezonie :) duo tracil malo zyskiwal i jeszcze glupia kartka :((

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 02 lis 2006, 9:05

Real zażenował kibiców. :lol:
Grali jak cnotki i nie stwarzali za dużo sytuacji strzeleckich.
Samobój Nicolity to lekka przesada :angry2: I to nawet nie było po jakiejś akcji królewskich, tylko po ewidentnym gapiostwie Rumuna :?
Troche dla mnie niezrozumiałe jest to, że niecałe 2 tygodznie temu Real po bardzo dobrej grze pokonał Barcelone, a teraz nie sa nawet w stanie na własnym stadionie strzelić bramki zawodnikom z bukaresztu gdzie musi wyręczać ich po fatalnym błedzie właśnie zawodnik tego klubu.
Dla mnie to troche śmieszne. :roll:
Co i tak nie zmienia faktu, że Real ma juz zapewniony awans , a Barcelona musi sie meczyc do ostatniej kolejki... :o

Awatar użytkownika
karchinho
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: karchinho » 02 lis 2006, 9:36

MIeli tyle sytuacji ze moglobyc tyle co 2 tygodnie temu w Bukareszcie.Tak jak w Arsenalu zabraklo skutecznosci

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”