EURO 2020 - FINAŁ (Włochy - Anglia, 11.07.2021) - Strona 5

Forum poświęcone Mistrzostwom Europy 2020, które odbywają się w 2021 roku.
- Składy reprezentacji - Knajpa - Reprezentacja Polski - GRUPA A - GRUPA B - GRUPA C - Grupa D - Grupa E - Grupa F

Kto wygra Euro 2020?

Włochy
21
81%
Anglia
5
19%
Awatar użytkownika
matt_
Moderator
Moderator
Reputacja: 3478

EURO 2020 - FINAŁ (Włochy - Anglia, 11.07.2021)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 10 lip 2021, 0:13

@Sergek, z tymi słodkimi ciekawostkami to pewnie Iwański. Gość nie żyje jakoś szczególnie meczem, ważniejsze jest to, że on go komentuje i gdyby nie te genialne anegdoty, ludzie usypialiby przy nim. No ale w ręcznej, czyli krzyczeniu "MICHAŁ SZYBA, MICHAŁ SZYBA, MICHAŁ SZYBA", nawet się sprawdza. Jak dla mnie również Szpakowski > Iwański.

Jeżeli to miał być ostatni mecz Szpakowskiego w ogóle, szkoda. Jeżeli nie, no trudno, trochę się jeszcze pomęczymy.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 10 lip 2021, 0:40

matt_ pisze:
10 lip 2021, 0:13
Jeżeli to miał być ostatni mecz Szpakowskiego w ogóle, szkoda. Jeżeli nie, no trudno, trochę się jeszcze pomęczymy.
Jeśli Szkolnikowski uległ presji tt, to tym bardziej w obecnej atmosferze zrobi tak, żeby nie wypaść na dupka i da mu mecz kadry na pożegnanie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 lip 2021, 0:54

czarny samael pisze:
10 lip 2021, 0:40
matt_ pisze:
Jeśli Szkolnikowski uległ presji tt, to tym bardziej w obecnej atmosferze zrobi tak, żeby nie wypaść na dupka i da mu mecz kadry na pożegnanie.
Jakiej presji? Facet tym turniejem wyznaczył nowe standardy. Za naszego życia żadna stacja nie zapewniła lepszej "organizacji" turnieju. TOP.
Decyzja o odsunięciu Szpaka od finału pewnie ciężka. Nie znamy kuluarów. Jednakże decyzja prawidłowa bo duet Szpaku z Juskowiakiem jest poniżej poziomu standardów tego turnieju. Można mieć jedynie wątpliwości kto bardziej zasłużył na finał. Laskowski z Podolińskim to równie dobry duet. Szpaku sam sobie winien, że do swojego duetu wybrał mega nudnego i słabego Juskowiaka, który strasznie zaniża poziom.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 224

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 10 lip 2021, 5:49

teraz wielki hejt na anglików i ból doopy że jako gospodarz , jeden z gospodarzy, mają prawo grać wszystkie mecze we własnym kraju. toż to szok.

i jeszcze to roztrząsanie rzekomego Wielkiego Wałka, jakby ktoś im wielce pomagał przy tym niepodyktowanym i podyktowanym.

no i pandemia- obostrzenia które są na całym świecie nagle wielkie łał że to obowiązuje tez i na stadionach

przekorny jestem , więc jestem za synami albionu.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 10 lip 2021, 7:11

RoyKeane pisze:
10 lip 2021, 5:49
teraz wielki hejt na anglików i ból doopy że jako gospodarz , jeden z gospodarzy, mają prawo grać wszystkie mecze we własnym kraju. toż to szok.

i jeszcze to roztrząsanie rzekomego Wielkiego Wałka, jakby ktoś im wielce pomagał przy tym niepodyktowanym i podyktowanym.

no i pandemia- obostrzenia które są na całym świecie nagle wielkie łał że to obowiązuje tez i na stadionach

przekorny jestem , więc jestem za synami albionu.
Nie jesteś przekorny, tylko nie chcesz przyjąć niektórych rzeczy do wiadomości. Tak, granie 6 na 7 meczów u siebie daje handicapa.zadna inną drużyna nie miała grać tyle, a były drużyny, który musiały w samej grupie przeleciec parę tysięcy kilometrów.
Rozstrzasanie karnych? No tak przecież to dziwne ze na forum piłkarskim oceniamy czy podtykowany karny był zgodny z przepisami.
Obostrzenia? No tak, są tylko jakoś na innych stadionach mogli wejść kibice obu reprezentacji. A tutaj na półfinały i finały mogą nie może przyjechać ani jedne kibic spoza UK. No ale to normalne przecież? Tskie podejście jest chore, bo zaczynamy traktować rzeczy patologiczne jako normalne. Ale widzę, że niektórym to nie przeszkadza.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 10 lip 2021, 7:40

gospodarz imprezy od zawsze miał mecze u siebie.

w tych miękkich karnych jest 1-1 czyli jeden nie dany a mógł być dany, drugi dany a mógł nie być. poza tym obraz całego meczu to ostrzeliwanie bramki Dunów i cudem wieziony przez nich remis. a później pierdolenie że anglików ktoś ciągnie za uszy do finału.

co do pandemii to trudno mi śledzić wszystkie regionalne obostrzenia ale może fakt że to wyspa, ma jakieś znaczenie.

tak czy inaczej sr.aczka z powodu tego że bardzo dobrze ułożona i skutecznie grająca drużyna jest w finale, to jest śmieszna sr,aczka. domyślam się że to taka wrodzona niechęć do imperium angielskiego gdzie słońce nigdy nie zachodziło a ich kolonie rozciągały się na całym globie.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 10 lip 2021, 8:05

xD

I już dwa lajki w kieszeni :roftl3:

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 10 lip 2021, 8:29

RoyKeane pisze:
10 lip 2021, 7:40
gospodarz imprezy od zawsze miał mecze u siebie.
Ale tutaj było kilku gospodarzy. Więc kilka drużyn było uprzywilejowanych, ale ŻĄDNA aż tak jak Anglia.
RoyKeane pisze:
w tych miękkich karnych jest 1-1 czyli jeden nie dany a mógł być dany, drugi dany a mógł nie być. poza tym obraz całego meczu to ostrzeliwanie bramki Dunów i cudem wieziony przez nich remis. a później pierdolenie że anglików ktoś ciągnie za uszy do finału.
jeden nie dany (na Kane) nie miał prawa być dany bo Kane faulował 5 sekund wcześniej co widzą wszyscy, ale niektórzy jakoś dziwnie nie mogą tego przyjać do wiadomości. Drugi dany, gdzie więksozść sędziów i specjalistów pisze, że tak miękkich faulów nie można dawać, bo piłkarze będą upadać przy KAŻDYM kontakcie.
To, żę ostrzeliwali bramkę Duńczyków nie ma żadnego znaczenia. Jak już napisało parę osób nikt nie pisze, żę Anglia była słabsza. Ale nie wygrała tego uczciwie, bo oddanie nawet 100 strzałów na bramkę nigdy nie jest równoznaczne z wygraniem meczu. Po prostu jeśli mieli awansować, to fajnie jakby to zrobili po uczciwym widowisku, at o takie nie było i tylko ślepi tego nie widzą.
RoyKeane pisze:
co do pandemii to trudno mi śledzić wszystkie regionalne obostrzenia ale może fakt że to wyspa, ma jakieś znaczenie.
I znowu tłumaczenie. NA początku, że pandemia. Potem, że wyspa. Jak znajdziemy, że na innych wyspach jest inaczej to będzie "że tam wirus delta". Następnie że "gamma". Następnie, żę tam są walijczycy, którzy się bardziej boją wirusa niż inni. Mam wrażenie, że ludzie potrafią wymyśleć milion powodów, żeby usprawiedliwić nie tylko bezsensowne obostrzenia, ale również swoje tezy. Swoją drogą goście wpuszcają kilkadziesiąt tysięcy na stadion, a boją się kilku tysięcy ludzi z innych krajów. Tzn zakłądają, że ruch graniczny będize zablokowany do czasu opanowania wirusa? :rotfl4:
RoyKeane pisze:
tak czy inaczej sr.aczka z powodu tego że bardzo dobrze ułożona i skutecznie grająca drużyna jest w finale, to jest śmieszna sr,aczka. domyślam się że to taka wrodzona niechęć do imperium angielskiego gdzie słońce nigdy nie zachodziło a ich kolonie rozciągały się na całym globie.
Jak tutaj mało kto był przeciwko anglikom na początku. Jakby po czymś takim awansowali Niemcy, Francuzi czy Włosi to też byśmy tak pisali. Ja do Anglików nic nie mam, a przed turniejem na pewno wolałem ich bardziej niż Włochów. Ale po czymś takim to życzę im porządnego wpierdolu w finale.

I z mojej strony to tylko bo z takimi gościami jak Keany czy czarny nie da się dyskutowac na argumenty. Oni mają swoje tezy i albo ignorują pewne fakty albo analizują dane tylko wtedy, kiedy im wygodnie.

Awatar użytkownika
RoyKeane
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoyKeane » 10 lip 2021, 8:44

no tak, bo to wina anglików że jest pandemia a świat dopiero co zaczyna się otwierać po roku totalnego lockdownu, wielkie zdziwienie że są obostrzenia w podróży na wyspę i siadaniu na stadionie, myślałem że przez ponad rok zdąrzyłeś się przyzwyczaić do tego typu działań.

zapomniałeś dodać kolejny argument że niby ułozyli im drabinkę. drabinkę w której po wyjściu z grupy czekał jeden ze słabeuszy - francja, niemcy albo portugalia :rotfl:

niczym ta drużyna nie zasłużyła na tego typu hejt.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 10 lip 2021, 8:58

Ale to, że półfinały i finał będą na Wembley, to było wiadomo od początku. To nie są zmiany podyktowane pandemią. Imo to lepiej, niż granie ostatnich meczów rozrzuconych po Europie.

A ktoś gospodarzem być musiał - Anglia ma największy stadion, więc grają tam.

Nie rozumiem, czemu to się teraz wyciąga.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 10 lip 2021, 8:58

Anglia najlepszy stadion.🤗

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4001
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 10 lip 2021, 12:10

Obrazek

Większość na forum :)

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 10 lip 2021, 12:19

Na szczęście ja nie muszę mieć takiego dylematu ;)

Awatar użytkownika
PietroBosman
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 795

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 10 lip 2021, 13:26

Tomusmc pisze:
10 lip 2021, 12:19
Na szczęście ja nie muszę mieć takiego dylematu ;)
Trzymam kciuki za ekipę Manciniego. Oby ktoś w końcu wyjaśnił Pickforda. Dawno nie widziałem tak słabego bramkarza w jakiejkolwiek mocnej reprezentacji.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 10 lip 2021, 14:12

Bienias pisze:
10 lip 2021, 0:54
czarny samael pisze:
10 lip 2021, 0:40
matt_ pisze:
Jakiej presji? Facet tym turniejem wyznaczył nowe standardy. Za naszego życia żadna stacja nie zapewniła lepszej "organizacji" turnieju. TOP.
Decyzja o odsunięciu Szpaka od finału pewnie ciężka. Nie znamy kuluarów. Jednakże decyzja prawidłowa bo duet Szpaku z Juskowiakiem jest poniżej poziomu standardów tego turnieju. Można mieć jedynie wątpliwości kto bardziej zasłużył na finał. Laskowski z Podolińskim to równie dobry duet. Szpaku sam sobie winien, że do swojego duetu wybrał mega nudnego i słabego Juskowiaka, który strasznie zaniża poziom.
Przed turniejem myślałem że to Borek wybierze Podolińskiego bo od dawna go promował wrzucał filmiki jak razem jeżdżą na mecze itd. więc byłem lekko zdziwiony Węgrzynem (swoją drogą okropne tanie wino :)).
Podoliński jest moim zdaniem jednym z najlepszych ekspertów Węgrzyna Wichniarka Żewłakowa czy Juskowiaka wciąga lewą dziurką nosa.
Odnoście Szpakowskiego to facet zatrzymał się ze swoim komentarzem najdalej w połowie lat 90 gdzie w sumie nikogo innego nie było (Zydorowicz jeszcze gorszy a Laskowski za młody)
więc człowiek mimo woli był przywiązany do jego głosu i wtedy wydawał się najlepszy ale tylko dlatego że nie było wyboru nie było porównania.
Od bardzo dawna nie da się go słuchać i miałem nadzieję że właśnie nie on będzie komentował finał Euro ale jeśli Szkolnikowski mu to obiecał przed turniejem i uścisnęli sobie dłonie to nawet po hejcie (słusznym lub nie) powinien dać mu ten finał.
Już jakiś czas temu było w necie że to ostatnia impreza Dariusza"Okazji"Szpakowskiego w roli komentatora ale za to ma pojawiać się lub nawet prowadzić studio przy innych meczach ;).

ODPOWIEDZ

Wróć do „EURO 2020”