Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska - Strona 90

Dział poświęcony turniejowi w Katarze
Awatar użytkownika
7lechus
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2330
Kibicuję: INAC Kobe + Tokyo Verdy

Grupa C: Argentyna, Arabia Saudyjska, Meksyk, Polska

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 7lechus » 30 lis 2022, 23:06

Ja tam się cieszę z tego awansu.
Tak, graliśmy paździeż i to chwilami taki, że aż oczy bolały.
Tak, w tej 16-tce to jesteśmy trochę psim swędem. (Kierownik drużyny już powinien biec z flaszką do hotelu Saudyjczyków)
Tak, na tle większości drużyn tego Mundialu wyglądamy zwyczajnie słabo.

ale...

Nie jesteśmy ani pierwszą ani ostatnią drużyną w historii wielkich turniejów, która w takim "stylu" awansowała z grupy.
Koniec końców wynik pójdzie w świat - za styl punktów w futbolu nie dają.
W końcu zerwaliśmy z 36-letnią tradycją 3 meczów i do domu.
NIe tylko zespołowo ale również indywidualnie dla wielu naszych piłkarzy jest to ogromny sukces. "Stara gwardia": Szczęsny, Jędrzejczyk, Glik, Bereszyński, Krychowiak, Grosicki, Lewandowski... oni swoimi karierami wybiegali sobie ten awans na z grupy. Zasłużyli by grać w 16-tce na Mundialu. Może nie o takim stylu sami myśleli, ale jednak w przekroju wszystkiego zasłużyli. I trzeba im bić brawo i to docenić.

W niedzielę zagramy z Francją i możemy zostac rozjechani walcem... ale można tez przypomnieć sobie ubiegły Mundial, gdzie Japończycy wyszli z grupy takim samym psim swędem po "zwycięskiej" przegranej z Polską a potem skazywani na pożaracie przez Belgów zagrali jeden z najlepszych meczy turnieju prawie ich eliminując.

Dopóki piłka w grze...

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 30 lis 2022, 23:09

I znów jasny gwint Laskowski był talizmanem :lol2:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 lis 2022, 23:17

Jak ocenić Danię, która była brana pod uwagę wyżej niż 1/8, a zajęła ostatnie miejsce z jednym punktem kiedy dla nas wyjście z grupy miało być od początku sukcesem? Niektórzy tutaj odlecieli

Arabia wygrała z Argentyną, ale to totalnie gówniany zespół, podobnie jak Japonia. Wolę żeby Polska została Polską i awansowała niż miała wygraną z kimś wielkim i jechała do domu. Jednak te mecze pokazują, że liczy się dyspozycja dnia. W futbolu każdego można pokonać

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 30 lis 2022, 23:19

DDK pisze:
30 lis 2022, 21:05
ale nie może przy tym uderzyć ręką w twarz kogoś innego
Tylko że Messi nawet nie upadł, to skąd faul? :ozob: Ledwo mu czuprynę przeczesał, to już się w polu karnym miziać nie wolno>???

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 30 lis 2022, 23:22

A jak wyjebie ci gonga w polu karnym ale się nie przewrócisz to nie na faulu? Trzeba się wywrócić?

Szczęsny zahaczyl Messiego, według pojebanych przepisów faul i tyle.

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 30 lis 2022, 23:23

MazurXIII pisze:
30 lis 2022, 21:19
Czy ja dobrze kombinuję, że szykuje się kolejne odpadniecie Czesia na dużej imprezie przez bilans bramkowy?
Tym razem poszło na jego korzyść, uff.
Można więc już z całą pewnością napisać że CzM711 pozostaje na posterunku w eliminacjach Euro 2026. :arrow:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 30 lis 2022, 23:23

Spokojnie panowie. Nauczyliśmy jeść Francuzów jeść nożem i widelcem, to teraz nauczymy ich grać w piłkę

Awatar użytkownika
Mr.Chris
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1693
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 30 lis 2022, 23:24

Hersk pisze:
30 lis 2022, 22:54
Wolę 3 dobre mecze i pechowy brak awansu niż gówno awans
Przy czym 3 dobre mecze z założenia muszą dawać awans. Bo sorry, jeżeli grasz dobry mecz przeciwko gównianej Arabii i Meksykowi, ale nie wygrywasz, to znaczy, że nie grasz dobrego meczu. Chyba, że jesteś fanem tłumaczenia ,,but we had possession", ale to przestało być modne razem z tiki-taką.

Jak to kolega dzisiaj ujął ,,dobry atak wygrywa mecze, dobra obrona wygrywa puchary". Tak, jest kibicem Serie A :D

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 30 lis 2022, 23:24

Hersk pisze:
30 lis 2022, 23:22
Szczęsny zahaczyl Messiego, według pojebanych przepisów faul i tyle.
No to szybko trzeba zmienić te durnowate przepisy i tyle. :badziewie:
A najlepiej roz-je-bać FIFĘ

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 30 lis 2022, 23:24

yedraz pisze:
30 lis 2022, 23:19
DDK pisze:
30 lis 2022, 21:05
ale nie może przy tym uderzyć ręką w twarz kogoś innego
Tylko że Messi nawet nie upadł, to skąd faul? :ozob: Ledwo mu czuprynę przeczesał, to już się w polu karnym miziać nie wolno>???
weź sobie zobacz to na spokojnie, bez emocji. Szczęsny wyskoczył i nie trafił w piłkę, ale trafił w twarz Messiego. Nie wiem jak jest teraz, ale kiedyś było, że każde uderzenie w twarz to faul. A to, żę musiałby upaść... dajcie spokój, czasami ciężko uwierzyć, ze to forum piłkarskie.
Hersk pisze:
30 lis 2022, 22:54
Wolę 3 dobre mecze i pechowy brak awansu niż gówno awans i wpierdol od Francji. Jaka radość wam daje fakt że z Francją znowu będziemy dnem i odpadniemy? To jest jakiś fun? Czekanie na wyrok ma dać radość?
Widzisz, Wisła od 6 lat gra gówno i to coraz większe, a mimo wszystko jeżdzę gdzie się tylko da. I nawet zwycięstwa po [ch**] meczu po 120min dramatycznej gry i po karnych z jakąś Puszczą Niepołomice dają trochę radości, mimo, że byłem na wygranym meczu z Barceloną. I tak samo tutaj - serce podpowiada, że jakimś cudem wygramy, rozum, że nie, ale dzięki awansowi mam prawo się emocjonować, bo GRAMY DALEJ. I to jest najważniejsze. Jak dla mnie możemy nie oddać żadnego celnego strzału na tym turnieju, a rywale obijać nasze słupki i poprzeczki, ale na mistrzostwach najważniejszy jest wynik.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 30 lis 2022, 23:27

dzisas, kto to [k****] był teraz ta lafirynda która dyszkantem wykrzyczała jakieś bzdury z twittera i insta?
naprawdę jest tak źle żeby w TVP już takie dna bez dykcji i głosu zatrudniać?

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 30 lis 2022, 23:28

Gramy dalej żeby dostać wpierdol od Francji. Po prostu nie cieszy mnie czekanie do wyroku żeby obejrzeć znowu coś takiego. Oczywiście wszystko jest możliwe itd sam tak chętnie mówię, ale dobrze wiemy że będzie wpierdol. I po prostu trudno mi się cieszyć jak wiesz co cię czeka, a przed chwilą oglądałeś mecz gdzie nie oddaliśmy celnego strzału... Między młotem a kowadłem. Najważniejszy jest wynik, ale widocznie nie dla każdego. Dla mnie wynik jest bardzo bardzo ważny, ale jeśli przyszedł w jakimkolwiek przyzwoitym stylu. Wtedy czuję radość. Wy czujecie nawet po takim stylu, rozumiem, szanuje, ale ja jakoś nie potrafie...

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 30 lis 2022, 23:32

moze i styl chuyowy, ale za to strzalow malo :twisted:

Awatar użytkownika
MothToAFlame
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MothToAFlame » 30 lis 2022, 23:35

DDK pisze:
30 lis 2022, 23:24

Widzisz, Wisła od 6 lat gra gówno i to coraz większe, a mimo wszystko jeżdzę gdzie się tylko da. I nawet zwycięstwa po [ch**] meczu po 120min dramatycznej gry i po karnych z jakąś Puszczą Niepołomice dają trochę radości, mimo, że byłem na wygranym meczu z Barceloną. I tak samo tutaj - serce podpowiada, że jakimś cudem wygramy, rozum, że nie, ale dzięki awansowi mam prawo się emocjonować, bo GRAMY DALEJ. I to jest najważniejsze. Jak dla mnie możemy nie oddać żadnego celnego strzału na tym turnieju, a rywale obijać nasze słupki i poprzeczki, ale na mistrzostwach najważniejszy jest wynik.
Twoj post , a wlasciwie ta jego czesc spowodowala ze sie zalogowalem i dalem "plusika". Sam nie kibicuje jakiejs konkretnej druzynie, symaptyzuje z trzema z czego jedna jest moim dodatkowym zrodlem dochodu wiec pewnie gdyby nie ten fakt to by bylo z dwoma, ale ten cytat ujmuje to w mojej opini o co chodzi w pilce.

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cement » 30 lis 2022, 23:39

Tomusmc pisze:
30 lis 2022, 23:17
Jak ocenić Danię, która była brana pod uwagę wyżej niż 1/8, a zajęła ostatnie miejsce z jednym punktem kiedy dla nas wyjście z grupy miało być od początku sukcesem? Niektórzy tutaj odlecieli
Otóż to. O ile rozumem, że kogoś awans może nie cieszyć z uwagi na fatalny styl, o tyle już nie rozumiem deprecjonowania samego suchego wyniku. Przed turniejem celem było wyjście z grupy i ten cel został zrealizowany. Oczywiste jest, że różne reprezentacje mają inny punkt odniesienia dla definicji sukcesu. Dla Liechtensteinu sukcesem jest każdy remis, dla Bośni i Hercegowiny awans na dużą imprezę, dla nas wyjście z grupy na dużej imprezie, dla Chorwacji półfinał, dla Brazylii Puchar Świata. Z punktu widzenia miejsca, w jakim jest polska piłka reprezentacyjna, Michniewicz uzyskał (abstrahując od stylu) obiektywnie dobry wynik. Rozumiem zarzuty wobec stylu, ale tekstów w stylu "co z tego, że awansowali, to tylko jeden mecz więcej a z Francją nie mamy szans" już nie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mundial 2022 Katar”