Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 14 gru 2022, 4:12
Hersk
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 14 gru 2022, 4:27
Koleś będzie sędziował finał w końcu?Hersk pisze:Dla mnie najlepszy jest i tak ten Mekambe
Diamen23
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 14 gru 2022, 5:10
Stricte pod względem umiejętności:
Bernabeu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 14 gru 2022, 5:32
Przy czym - nie wiem czy to istotne, ale... - warto wspomnieć, przynajmniej w kwestii Juve, że to jego środkowonapastnikowanie to nigdy nie była gra jako "9". Czasami grał razem z Dybalą lub (przy kontuzjach) z Kulu w duecie a za plecami mieli cały ten nasz defensywny tartak.
10
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 14 gru 2022, 8:40
Argentyna - Polska 2:0
Boromir
Quercus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 gru 2022, 9:41
W sumie miałem podobne wrażenie, że to bardziej napastnik wpadł w bramkarza niż odwrotnie, ale @Magnum chyba pisał, że karny prawidłowy. Kwestii z różnym nie pamiętam. Faktycznie tam był błąd?– Co się stało, gdy wydawało się, że kontrolujemy mecz? Karny to na pewno kluczowy moment. Graliśmy dobrze i kontrolowaliśmy mecz. Sędzia nie dał nam tam rożnego i doszło po nim do karnego. Obejrzałem go potem i dla mnie to nie był karny. Nie było karnego, bo on strzelił i wpadł w naszego bramkarza. To on wbiegł w niego i nie mogę uwierzyć, że odgwizdano tego karnego. To zmieniło trochę ten mecz, ale tego już nie zmienimy. Trzeba się odbudować i spróbować wygrać ostatnie spotkanie.
– Dla mnie nie było karnego i był też rożny przed tą akcją... Nie lubię i nigdy nie rozmawiam o sędziach, ale dzisiaj nierozmawianie o tym arbitrze jest niemożliwe. Jest jednym z najgorszych, jakich znam. Nie chodzi tylko o dzisiejszy mecz. Gwizdał mi wiele razy i nigdy nie miałem z nim dobrych wspomnień. Jest katastrofą.
Kluchman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 gru 2022, 9:54
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 gru 2022, 10:07
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 14 gru 2022, 10:14
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 14 gru 2022, 10:17
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 14 gru 2022, 10:18
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 14 gru 2022, 10:18
Mam podobnie, z tym, że ja widząc Ronaldo widzę maszynę - gościa, który swoim charakterem, zawzięciem i pracą nad sobą do szedł do najwyższego możliwego poziomu. A przy Messim własnie widzę ten talent i tą "magię" - to prowadzenie piłki, mijanie rywali jak tyczki, strzały z każdej możliwej pozycji. A do tego liczby, liczby, którymi przebili z Ronaldo każdego.Eyesmon pisze: ↑14 gru 2022, 9:54Tak się niektórzy z Was skupiają na cyferkach że zapominają ze piłka to też emocje związane z oglądaniem i przeżywaniem. Upadaniem i podnoszeniem się. I sorry ale zarówno CR jak i Messi mają tu braki. Oni są jak cyborgi a oglądanie cyborgów w końcu nudzi.
Maradona Best Dinho czy z naszego podwórka Deyna Kowal to były emocje. Alkohol, używki, tragiczny koniec w niektórych przypadkach.
Dla mnie kariera Messiego czy CR jest nudna. Top liczby w top klubach. Śmiem twierdzić że bez nich te kluby też zdobyły takie trofea. A taki Diego poszedł do biednego przeciętnego Neapolu i dał im magię która do dziś żyją. Taki Kowal na IO czy w meczach Legii z Sampdoria dal nam choć przez chwilę posmak piłkarskiego raju gdzie na codzień mieliśmy szare lada 90. Adriano dal kibicom Interu nadzieję na 2 Ronaldo itd
To o to chodzi w piłce. Ze ktoś z nizin może zostać wyniesiony do roli Boga nawet jeśli później i tak strącono go do piekła. O te magię.
I za 20 lat chętniej ogladamy historie o wilku z Wall Street czy Scarface. Historie Tysona czy Diego. A nie Lennoxa Lewisa czy Ruperta Mardocha. Do refleksji
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Antoni Walendziak » 14 gru 2022, 10:26
powielane glupoty dla ubogich. Napoli w czasach Diego mialo prawie caly skklad z reprezentantow Wloch wowczas najlepszej nacji na swiecie. wiec tak masz racje, przecietne Napoli
Antoni Walendziak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 gru 2022, 10:26
mialem takie same odczucia, ale nikt sie nie przyczepi do Orsato bo tez takie karne gwizdza. Nie chce mowic, ze nie bylo, czy wydrukowany,ale wygladalo to jakby Alvarez wladowal sie w bramkarza anizeli odwrotnie
to samo. Najwiecej marudza dziennikarze, ktorzy nie moga juz pisac ciekawych ksiazek o Kowalu czy Sypniewskim i dlatego sie zzymaja, ze dziesiejsze czasy sa inne, ze nudne.
Enjo
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio