Odszkodowanie za stłuczkę - czy mozna dostać "za mało"?

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
animal123
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Odszkodowanie za stłuczkę - czy mozna dostać "za mało"?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: animal123 » 27 sty 2016, 0:12

Witam. W grudniu ubiegłego roku miałem stłuczkę nie ze swojej winy, w sumie nic poważnego dla zdrowia, jednak połamał i się tylni zderzak i reflektory. No i oczywiście porysowana tylnia część auta. Rzeczoznawca firmy ubezpieczeniowej sprawcy był, spisał protokół i za wszystko wypłacono mi 300 zł. Z racji tego, iż miałem zbite reflektory to policja zabrała mi dowód, więc pozbawiony zostałem swojego jedynego środka transportu. Dlatego chyba nie muszę mówić, jak ta sytuacja była dla mnie uciążliwa. Jednak 300 zł to chyba jakaś kpina. Póki co znajomy mechanik zrobił mi zderzak i wymienił reflektory, ale stwierdził abym odwołał się od tej kwoty bo szkody znacznie wyżej wycenił. Liczę, że wśród Was jest sporo kierowców i chciałem się dowiedzieć czy odwoływaliście się kiedyś od kwoty przyznanej od ubezpieczyciela i czy są jakiekolwiek szanse powodzenia w takich sytuacjach? Bo póki co znajomemu mechanikowi nie zapłaciłem za naprawę tylko czeka aż nawiążę ponowny kontakt z ubezpieczycielem i dostanę nowe warunki odszkodowania... Liczę na Wasze podobne doświadczenia w podobnych sytuacjach.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: Odszkodowanie za stłuczkę - czy mozna dostać "za mało"?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 27 sty 2016, 1:28

Cześć. Rutkowski ze mnie żaden, ale zauważyłem coś niepokojącego.

Jest to twój drugi post na forum. Pozwolę sobie przytoczyć tutaj ten pierwszy.
animal123 pisze:Hej.Chciałabym kupić coś swojemu facetowi na urodziny (23),lecz nie mam pojęcia co,jakieś pomysły?
Domyślam się, że teraz mamy do czynienia z postem twojego faceta ;)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 sty 2016, 8:30

animal123 pisze:Witam. W grudniu ubiegłego roku miałem stłuczkę nie ze swojej winy, w sumie nic poważnego dla zdrowia, jednak połamał i się tylni zderzak i reflektory. No i oczywiście porysowana tylnia część auta. Rzeczoznawca firmy ubezpieczeniowej sprawcy był, spisał protokół i za wszystko wypłacono mi 300 zł. Z racji tego, iż miałem zbite reflektory to policja zabrała mi dowód, więc pozbawiony zostałem swojego jedynego środka transportu. Dlatego chyba nie muszę mówić, jak ta sytuacja była dla mnie uciążliwa. Jednak 300 zł to chyba jakaś kpina. Póki co znajomy mechanik zrobił mi zderzak i wymienił reflektory, ale stwierdził abym odwołał się od tej kwoty bo szkody znacznie wyżej wycenił. Liczę, że wśród Was jest sporo kierowców i chciałem się dowiedzieć czy odwoływaliście się kiedyś od kwoty przyznanej od ubezpieczyciela i czy są jakiekolwiek szanse powodzenia w takich sytuacjach? Bo póki co znajomemu mechanikowi nie zapłaciłem za naprawę tylko czeka aż nawiążę ponowny kontakt z ubezpieczycielem i dostanę nowe warunki odszkodowania... Liczę na Wasze podobne doświadczenia w podobnych sytuacjach.
Odwolywalismy
Wygraliśmy. Choć nie we własnym imieniu. :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 sty 2016, 9:36

Mój ojciec jak miał kiedyś wypadek starym autem to tak przekombinował ze znajomym mechanikiem, że ubezpieczyciel uznał że samochód nadaje się do kasacji :rotfl4: Szybko się odwołali od tej decyzji i droga polubownych negocjacji z rzeczoznawcą uzyskali zadowalającą ich kwotę :)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 sty 2016, 9:41

maciek_88 pisze:Odwolywalismy
Wygraliśmy. Choć nie we własnym imieniu.
Mój ojciec też się odwoływał i dostał więcej.

Jak nas 1,5 roku temu tępy tirowiec wgniótł w barierki na trasie [wciąż mam nadzieję, że go Kobra kiłą zaraziła], orzekli chyba 2000 albo 2500 zwrotu i już się nie odwoływaliśmy, bo podobno Matiz i tak nie był więcej wart ;)
Ostatnio zmieniony 27 sty 2016, 13:36 przez futbolowa, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 sty 2016, 10:45

futbolowa pisze:[wciąż mam nadzieję, że go Kobra kiłką zaraziła]
WTF?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 27 sty 2016, 13:31

kobra to legenda polski dróg. Częstochowska droga to jej królestwo :wink:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 sty 2016, 13:36

Boromir pisze:WTF?
Jak można nie znać Kobry? :mrgreen:
Bienias pisze:kobra to legenda polski dróg. Częstochowska droga to jej królestwo
Otóż to :jupi:

http://www.7dni.com.pl/Aktualnosci/?id= ... Comment=no

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”