Premier League 2015/2016 - Strona 20

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Najlepszy transfer sezonu 2015/2016 w Premier League to:

Dimitri Payet
16
34%
Petr Cech
0
Brak głosów
N'Golo Kanté
18
38%
Anthony Martial
1
2%
Christian Fuchs
2
4%
Virgil van Dijk
1
2%
Toby Alderweireld
5
11%
Kevin De Bruyne
3
6%
Georginio Wijnaldum
1
2%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Premier League 2015/2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 22 kwie 2016, 0:22

A mnie dziwi,że nikt tu na forum nie wspomniał o Kunie Aguero odnośnie miejsca w '11' sezonu.Spójrzmy na statystyki (za transfermarkt):

-Aguero 22 bramki i 2 asysty w 27 spotkaniach(2129 minut na boisku);
-Kane 24 bramki i 1 asysta w 34 spotkaniach(3010 minut na boisku);
-Vardy 22 bramki i 8 asyst w w 34 spotkaniach(2959 minut na boisku);

Staty lepsze niż Vardy i Kane do tego osiągnięte w słabszym zespole co potwierdzają ogólnodostępne opinie jak i tabela .Ciekaw jestem liczb Argentyńczyka gdyby omijały go problemy zdrowotne i mógł zagrać tyle mniut co Kane czy Vardy w tym sezonie.IMO miejsce w najlepszej drużynie sezonu należy się chłopu jak psu buda.

W ostatnim meczu z Newcastle Kun ustrzelił setnego gola w Premier League na co potrzebował zaledwie 147 występów.Lepszy był tylko Alan Shearer(124 mecze) - na forum podobnie,cisza.

Awatar użytkownika
Frosty
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 4

Premier League 2015/2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Frosty » 22 kwie 2016, 1:06

ryba_82 pisze: Staty lepsze niż Vardy i Kane do tego osiągnięte w słabszym zespole co potwierdzają ogólnodostępne opinie jak i tabela .Ciekaw jestem liczb Argentyńczyka gdyby omijały go problemy zdrowotne i mógł zagrać tyle mniut co Kane czy Vardy w tym sezonie.IMO miejsce w najlepszej drużynie sezonu należy się chłopu jak psu buda.
E tam, lepiej popatrz na liczbe bramek jaką strzelały zespoły a nie na miejsce w tabeli. Do tego szybko policzyłem ile punktów dały bramki Aguero i Vardiego dla, kolejno, City i Lester: 13 do 22.

Aguero jest świetny, top 3 napadziorów świata, ale w tym sezonie to Koguty i Lisy biją się o mistrza, więc serio nie ma co się dziwić, że to oni są w 11. Dla mnie pozycje w ataku były jasne,

E: bramki Kane'a dały aż 7 punktow Tottenhami :D żeby piłka była taka prosta.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Premier League 2015/2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 kwie 2016, 7:33

To co napisał Frosty. Kun jest świetny, gra kolejny bardzo dobry sezon w zawodzącym w lidze City ale to Kane i Vardy ciągną albo ciągnęli swoje zespoły za uszy do mistrzostwa. No a potencjał kadrowy i finansowy City jest jednak znacznie wyższy, wzmocnili się na tyle, że zwyczajnie musieli się bić o mistrza bo De Bruyne czy Otamendi to gracze, na których mogło sobie pozwolić niewiele drużyn. Aguero IMO w pewnym sensie płaci za rozczarowujący sezon ligowy swojej drużyny. Jakby to City było na miejscu Tottenhamu to podejrzewam, że to Argentyńczyk znalazłby się w 11 sezonu.

Co do wyborów to nie ma większych zastrzeżeń. Też postawiłbym na De Geę w bramce, jak dla mnie dał obok Butlanda i Gomesa najwięcej swojej drużynie. Błędy Hiszpana można policzyć na palcach jednej ręki, za to spektakularne interwencje, którymi ratuje tyłek MU można znaleźć praktycznie w każdym meczu. Ze Smallingiem podobna historia jak z Ozilem, świetna pierwsza runda i zgasł. Taki Payet mimo wcześniejszej kontuzji, w okresie kiedy dokonywano wyborów zostawił po sobie bardzo dobre wrażenie, w tym sezonie jak już grał to grał dobrze. Ozil miał pierwszą rundę na miarę gracza sezonu, potem jakby się zatrzymał. Morgan czy Huth nie byli może tak spektakularni jak Smalling w pierwszej połowie sezonu ale na przekroju całych rozgrywek są równiejsi więc jak dla mnie bardziej zasłużyli na miejsce w składzie. Lewa obrona jest dyskusyjna bo tu nie ma IMO nikogo kto by zamiatał ligą w tej chwili i z wymienionych da się obronić każdy wybór.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Premier League 2015/2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 kwie 2016, 8:06

ja bym powiedział inaczej, nie tyle Ozil zgasł, co jego koledzy. Przeciez on ciągle kreuje sporo okazji. Ile było spotkań, gdzie powinien mieć 3 asysty, a nie miał żadnej, bo patałachy w ataku grały. Jasne, że gra troche słabiej, ale brak asyst w drugiej części sezonu to głównie wina napastników. Sanchez dopiero teraz sie ogarnął, Theo i Giroud już dawno nie strzelają. Welbeck długo nie grał, po powrocie strzelił kilka bramek, a potem jakby się wtopił w towarzystwo.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Premier League 2015/2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 kwie 2016, 8:38

Ja bym dał Ozila za tego rumuna ze Spurs. Mocno lansowany jest, jak w sumie wszystkie angielskie młode gwizdeczki, dlatego jest w tym zestawieniu. Reszta jest w porządku.
MGiggs pisze: Nie rozumiem pompowanie Cecha- fakt dał spokoj Arsenalowi ale jednak zawalił 2 mecze(WHU Crystal)
Cech stracił kilka tygodni przez kontuzje, więc i tak odpada. Gdyby bronił cały czas i być może Arsenal byłby na nieco lepszej pozycji w tabli to mógłby powalczyć o miejsce w tej 11 i nikt nie miałby raczej pretensji. De Gea też nic nadzwyczajnego w tym sezonie nie robił.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Premier League 2015/2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 22 kwie 2016, 9:24

Obrazek
Jedenastka Squawki złożona z tych, którzy się nie załapali do oficjalnego zestawienia. Większość z nich spokojnie mogłaby być w tej pierwszej jedenastce - wg mnie Gomes, Fuchs, Huth, Walker, Dembele, Ozil, Aguero, ale trafili na jakiegoś koksa na ich pozycji albo grali na podobnym poziomie, lecz ktoś musiał być wybrany. Ciekawe jak wyglądałaby sytuacja City w tabeli, gdyby de Bruyne się nie połamał, świetny zawodnik.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Premier League 2015/2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 22 kwie 2016, 9:45

Kwestia czasu i potentaci się o niego zaczną upominać. Może nawet już w lecie.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Premier League 2015/2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 22 kwie 2016, 9:47

Temat hitów i kitów transferowych to akurat dobry temat do dyskusji i ankiety ale pozwólcie, że wrócimy do tego po niedzieli. Z racji tego, że w niedzielę poznamy gracza sezonu rzuciłem szybką ankietę na ten temat. W tym roku wybór jest niejednoznaczny, ja jednak mimo wszystko skłaniam się ku Mahrezowi.

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Premier League 2015/2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 22 kwie 2016, 10:09

Nie sposób nie zachwycać się tym co robili w tym sezonie Mahrez lub Kane, ale mój wybór to Kante. Jeśli spojrzeć na tę listę idąc od góry: Payet miał przerwę i obiektywnie oceniając inni zrobili jednak więcej przez cały sezon od niego. Kane miał baaardzo przeciętny początek i przez pierwsze mniej więcej 7-8 meczów wyglądał na wypalonego poprzednim rokiem. Vardy i Mahrez miewają czasem gry, gdzie znikają i zanadto się nie wyróżniają, zwłaszcza Algierczyk. Ozil trochę zwolnił w ostatnich miesiącach. A Kante mecz w mecz robi te swoje chore rzeczy i czyści co się da. Często się mówi, że defensywny pomocnik to niewdzięczna pozycja, bo wykonują czarną robotę, której się nie dostrzega. Francuz jest tego zaprzeczeniem, z destrukcji robi sztukę i nie sposób nie zauważyć tego jego charakterystycznego przyspieszenia i doskoku do przeciwnika, który zaraz się kończy odbiorem lub co najmniej znacznym przeszkodzeniem w budowaniu akcji. Ponadto dobrze wygląda w grze z przodu, potrafi podciągnąć akcję i asystować jak ostatnio w meczu z West Hamem.
Pewnie wygra Mahrez, ale trzymam kciuki za N'Golo.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Premier League 2015/2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 kwie 2016, 10:19

Kun 1/4 bramek strzelił Newcastle, juz bez żartów by go dawac do 11 sezonu- z Totkami Arsenalem MU, Leicst facet strzelił 1 bramke i to w 90 minucie przy stanie 0-3 z lisami.

Dla mnie pewniaków jest tylko paru- DDG Vardy Kane Kante Mahrez- reszte można zmieniać.

guru- DDG nic nie pokazał w tym sezonie? :mrgreen:

red85

Premier League 2015/2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 22 kwie 2016, 12:25

Czytaj. Guru napisał, że nie pokazał nic nadzwyczajnego. Bo nie był nadzwyczajny, wybronił kilka spotkań, ale nie było tak, żeby regularnie mecz w mecz ratował nam tyłki.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Premier League 2015/2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 22 kwie 2016, 12:38

Nie było też takiej potrzeby, bo jest spora poprawa w grze obronnej całego zespołu w porównaniu do poprzedniego sezonu. Niemniej DDG ma naprawdę dobry sezon, trzyma poziom i popełnia niewiele błędów (no, nie popisał się z Bou), a gdy trzeba, ratuje nam dupę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Premier League 2015/2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 kwie 2016, 14:01

zgodziłbym się z guru i redem. De Gea miewał genialne obrony, ale też przydarzyły się błędy. Sezon na pewno słabszy od poprzedniego, ale... nie bardzo miał z kim rywalizować. Cech to wzmocnienie Arsenalu, ale osobiście spodziewałem się trochę wiecej. Gomes tez się wyróżniał, ale jednak Watfordu nie oglądałem co tydzień, więc też trudno ocenić, czy zasłużył na 11 sezonu. Najpoważniejszym konkurentem do 11 dla De Gei bym widział Llorisa, który w poprzednich latach miał głupie wyjścia do piłek, zawalał niektóre mecze, a w tym sezonie już broni pewnie. Na pewno duża w tym zasługa dobrze broniącej całej ekipy, już nie jest tak odsłoniety, jak np Cech w Arsenalu, więc i łatwiej o mniej wpadek.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Premier League 2015/2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 25 kwie 2016, 7:01

Bez niespodzianek. Mahrez i Alli z nagrodami.

Obrazek

Obrazek

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Premier League 2015/2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 25 kwie 2016, 11:26

fieldy pisze: a w tym sezonie już broni pewnie.
Mimo wszystko, były ważne momenty, w których mógł się zachować lepiej, np. przy golu Sáncheza na 2:2. Rażących wpadek nie miał, ale jeżeli piotrcies wspomina, że de Gea miał mniej do wykazania się, bo obrona United gra pewniej, to moim zdaniem Lloris tym bardziej. Wskaże ktoś przykład, w którym Francuz wybronił Kogutom mecz? Buffon wczoraj dał ładny popis z Fiorentiną, wcześniej też dobrze bronił z Milanem. Lloris ma taki spokój przed sobą, że rzadko kiedy musiał dawać znać o swojej klasie, będąc chronionym przez solidny blok defensywny (o czym napomknąłeś w dalszej części wypowiedzi).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”