Konto bankowe - Strona 18

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 03 cze 2016, 18:45

Wie ktoś może, czy na wyciągu w iPKO jest adres zamieszkania i, jeśli tak, to ile takowy wyciąg kosztuje? :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 cze 2016, 17:20

Carbon pisze: Wie ktoś może, czy na wyciągu w iPKO jest adres zamieszkania i, jeśli tak, to ile takowy wyciąg kosztuje?
nie

Lokata Deklasująca III w BGŻ Optimie dla posiadaczy kont oszczędnościowych.
2,5% do 14 lipca. potem standardowe 2% na 3 miesiące. co ważne, do 100 tys, a nie 10 jak w większości ofert i można założyć 3 takie lokaty

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 08 lip 2016, 12:24

Nie wiecie może, który bank oferuje kartę walutową w euro z darmowymi wypłatami z bankomatów za granicą? Alior kantor ma tylko pierwszą wypłatę darmową [kolejne 9 zł], a mBank życzy sobie 30 zł rocznie za kartę :?

red85

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 lip 2016, 13:26

Sam mam w aliorze i jakoś potrafiłem sobie radzić, aby nie płacić prowizji (tj. pamiętać o tylko jednej darmowej wypłacie w miesiacu :D ) ;)

Sprawdź smartbank, bo chyba tam było korzystniej.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 08 lip 2016, 14:15

Zgadza się red85, za friko prowadzenie konta, wydanie, używanie i wypłacanie z karty. Dzięki za pomoc :wink:

Mam konto w aliorze, ale dla mnie słaba opcja tylko jednokrotna darmowa wypłata z bankomatów/msc. Ja też bym sobie poradził biorąc ze sobą więcej euro, a później jeszcze wypłacając raz, ale niesie to ze sobą noszenie większej gotówki. Czuję się komfortowo i bezpiecznie mając w portfelu tylko 20 E, a resztę na karcie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 lip 2016, 14:06

Korzysta ktoś z Was z karty wirtualnej ? Jak wygląda proces płatności przy takim czymś ewentualnie ?

red85

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 lip 2016, 15:10

Miałem kiedyś kartę internetowa a wydaje mnie sie, ze działa ona na podobnych zasadach. Płatność odbywa sie jdentycznie jak w przypadku tradycyjnych kart. Podajesz numer, kod ccv i po sprawie :)

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 11 lip 2016, 0:57

http://niewygodne.info.pl/artykul7/0314 ... pascia.htm
Czy ktoś znający się w temacie może napisać, czy konsekwencją upadku któregoś z tych banków może być to, że mając oszczędności w innych bankach będę mieć problem z wypłaceniem pieniędzy w chwili kryzysu? Przypadek Cypru vol. 2. Jak się zabezpieczyć przed czymś takim? Trzymać forsę w skarpecie? :P

red85

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 lip 2016, 11:30

O tym, ze sektor bankowy nie jest wcale w tak znakomitej kondycji jak niektórzy uważają mówiłem przy okazji dyskusji nt podatku bankowego. BFG został nadszarpnięty poprzez upadek SK Banku, który przecież nie był - delikatnie mówiąc - zbyt duży. Jak upadną większe banki to może być naprawdę gorąco...

BFG gwarantuje w teorii zwrot równowartości 100 tys. euro, ale BFG nie dysponuje przecież nieograniczonymi środkami, więc jak kilku większych graczy upadnie to dla wszystkich nie wystarczy. Wtedy do gry może wkroczyć Państwo...Kto ufa, że obecna władza doprowadzi do zwrotu wszystkich oszczędności może spać spokojnie :mrgreen:

Osobiście staram się trzymać oszczędności w kilku bankach, nawet kosztem tego, że stracę na tym kilka dziesiątych % ;)

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 12 lip 2016, 16:25

Dzięki za odpowiedź. Też będę musiał poprzenosić oszczędności do innych banków, bo nigdy nie wiadomo, kiedy któryś z banków pierdyknie. Tylko, że dopiero co w mBanku zainwestowałem w akcje Quercus Ochrony Kapitału [dobre odsetki w porównaniu do innych lokat/funduszy, które miałem] i szkoda mi na razie przenieść, mimo że nie tracę żadnych odsetek.

renatt28
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: renatt28 » 10 sie 2016, 18:30

Dobre konto bankowe to podstawa ale ważniejszą kwestią są też odpowiednie lokaty bankowe z niezłym oprocentowaniem, http://www.swiatpilki.com tutaj znajdziecie bardzo dobre zestawienie najlepszych lokat bankowych w Polsce w obecnych czasach !

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 10 sie 2016, 18:57

Spierdalaj :) Kuźwa te forum nie ma aż tak mocnej pozycji, żeby wbijały się tu pseudoboty/pozycjonerzy wannabe...

Ja ogólnie spadam z WBK (skandaliczne podwyższenie opłat od 1 sierpnia) do Raiffeisen Bank - za 3zł m-nie (koszt karty) mam w sumie wszytko czego potrzebuję.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 10 sie 2016, 19:07

Również planuję się ewakuować z WBK-a. 5 darmowych smsów w miesiącu do przelewów. Po ośmiu dniach sierpnia już zużyłem.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 14 sie 2016, 14:15

Kto ma konto w Smart Banku?
Założyłem konto 9.08 i zrobiłem przelew na 1 zł w celu rejestracji. Czekam ciągle na przelew zwrotny [który ma zawierać login] i jednorazowe hasło, które miało zostać przesłane na mój numer telefonu. Zawsze to tyle trwa?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Konto bankowe

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 sie 2016, 14:31

a nie mieli zrezygnować z weryfikacji kont via przelew?

ja w BGŻ czekałem 2 dni.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”