Śląska piłka nożna - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 21 sie 2005, 19:56

A dlaczego nikt nie wspomina o ŚLĄSKU Wrocław? Pomimo, że nei lubie tego klubu to jednak on kiedyś też był jedną z potęg na dolnym sląsku. Teraz jest w 2 lidze i nwaet nieźle mu idzie. Mam nadieje ze awansuje do ekstaklasy bo chcialbym w przyszłym sezonie poogladac sobie meczyk np z Wisłą Kraków :P

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 22 sie 2005, 12:05

Raulito pisze:a teraz wieksas broni sie przed spadkiem go III ligi cos tu jest nie takk
Z tym się nie zgodze w zeszłym sezonie z II ligi nie spadł żaden Śląski klub a awansowała Polonia Bytom czy Śląsk Wrocław. W tym sezonie w III lidze Śląskiej bardzo silna jest Odra Opole która również dołączy do II ligi :) Do ekstraklasy duże szanse ma awansować Zagłębie Sosnowiec tak więc nie jest tak tragicznie jak ty mówisz.
Raulito pisze:NIech jeszce pozamykaja wszystkie kopalnie i w tedy nadejdzie KONIEC dla Śląskiej pilki "niestety
Śląskie kluby już nie są uzależnione od kopalni, wszystkie które sponsorowały jakiś klub albo się z tego już wycofały albo poprostu upadły, tak więc zamknięcie nic nie zmieni.
Raulito pisze:Bobohawk wiec slaska Pilka musi sie kiedys odrodzic i oby jak najszybciej !!!
Już się odradzają i miejmy nadzieję że będzie to się działo coraz szybciej.
A trzeba przypomnieć jeszcze chociażby o takich klubach jak Raków Częstochowa, Rozwój Katowice czy chociażby GKS Jastrzębie które mają pieniądze i sponsorów i mogą jeszcze coś osiągnąć.

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 23 sie 2005, 1:35

ja myśle mimo wszystko, że najwcześniej sie odrodzi GieKSa...nie ma to jak znieważenie i zdegradowanie nas do 4 ligii (dobrze, ze nie do okregowki, co nam grozilo na poczatku)...troche nam weszli wszyscy na ambicje ze tak powiem, i teraz mamy co udowadniac,a poza tym pilkarze z GieKSy zasluguja na troche wiecej.
ogolnie to chyba nie jest tak zle, dwa zespoly w pierwszej a chyba z 10 w drugiej lidze, ktore za rok beda graly w pierwszej i tak :wink: (no moze oprocz Ruchu :wink: ).

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 23 sie 2005, 12:41

forzaROSSONERI pisze:chyba z 10 w drugiej lidze, ktore za rok beda graly w pierwszej i tak (no moze oprocz Ruchu ).

No wszystkie naraz to napewno nie wejdą do Ekstraklasy, to jest nie możliwe :D
A co do GKSu to nie wydaje mi się aby tak szybko się odrodził, po prostu nie ma za co, a Dziurowicz odstraszył wszystkich sponsorów którzy być może chcieli by zainwestować w nich.

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 23 sie 2005, 13:20

no tak, naraz nie wejda :) a szkoda 8)

spoko, oni sie pozbieraja, przynajmniej ja w nich wierze.

Bobohawk może sie orientujesz, czy GKS ma nowego prezesa?troche jestem nie na czasie, ale słyszałam na Planecie, że jakiś facet sie przedstawiał i mowił,że jest nowym prezesem i zaprasza wszystkich kibicow na Bukową...probowałam coś wyczytać na oficjalnej ale tam nic nie pisze :(

EDIT musze sie tym powchalic :) pewien mój znajomy gra w Polonii Bytom 8)

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 23 sie 2005, 13:36

forzaROSSONERI pisze:spoko, oni sie pozbieraja, przynajmniej ja w nich wierze.
No i dobrze że kibice nie opuścili swojego klubu w tak ciężkim okresie, a to może im bardzo pomóc.
forzaROSSONERI pisze:Bobohawk może sie orientujesz, czy GKS ma nowego prezesa?
Nie mam pojęcia ale z tego co mi wiadomo to GKS chyba przejęło stowarzayszenie kibiców i chyba ktoś z nich został prezesem.
forzaROSSONERI pisze:EDIT musze sie tym powchalic pewien mój znajomy gra w Polonii Bytom
Napisz mi jego imię i nazwisko, pewnie go znam bo sam tam gram tylko że w juniorach 8)

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 23 sie 2005, 14:37

wiesz, właśnie patrze na skład i go tam nie widze, może on gra w Polonii II. Chociaz z tego co mówił wynikalo, że w Polonii. Jest możliwe, żeby nie napisali wszystkich z kadry? :?

co do jego imienia i nazwiska to nie wiem czy tak moge oficjalnie na forum podawać :roll: :wink:

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 23 sie 2005, 14:46

pozwolcie ze sie wtrace....pisanie o Wroclawiu czy (pozalsieboze) Sosnofcu ze to jest Slask to jest duze naduzycie...

ja wiem ze wielu chlopakow mysli ze jak Slask Wroclaw ma w nazwie Slask to od razu jest Slaska druzyna...ale to nie tak..

pozdro dla kumatych;)

T O R C I D A KS KSG KS GORNIK ZABRZE !!!

Awatar użytkownika
Raulito
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Raulito » 23 sie 2005, 15:11

[quote="RzuR"]

ja wiem ze wielu chlopakow mysli ze jak Slask Wroclaw ma w nazwie Slask to od razu jest Slaska druzyna...ale to nie tak..

pozdro dla kumatych;)

I tu bym sie z Taba zgodzil w 100 % !!!!!

TYLKO KS RUCH CHORZÓW ===100% Góny Śląsk

mesajah

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mesajah » 23 sie 2005, 15:57

Raulito pisze:
RzuR pisze:

pozdro dla kumatych;)

Mylicie sie obydwaj, Wroclaw lezy na śląsku, tylko ze na dolnym ślasku, ale to zawsze jest Ślask. Jezeli chodzi o Sosnowiec to mowienie ze lezy na Slasku jest duzym naduzyciem poniwewaz on niggdy nie byl slaski tylko zaglebiowski

alex90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 23 sie 2005, 16:32

więc tak Śląsk mamy Górny i Dolny. I w tym Dolnym leży Wrocław.
Sosnowiec leży na Śląsku(na mapie Śląska wyraźnie to widać) ale Ślązacy mówią, że tam mieszkają gorole, i cały Sosnowiec nic nie ma wspólnego ze Śląskiem oprócz że na nim leży.

Awatar użytkownika
RzuR
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RzuR » 23 sie 2005, 16:39

Alex,z calym szacunkiem,jak sie blizej przyjzysz tej mapie to powinno tam byc napisane Zaglebie Dabrowskie (dlatego tez nie ma zespolu SLASK SOSNOWIEC <lol> tylko wlasnie...tadaaam...Zagląbie...

co do Wroclawia,to z calym szacunkiem dla kibicow w porownaniu ze slaskimi druzynami jest to historycznie druzyna zadna i jakos mocniej swej obecnosci nie zaznaczyla-solidny,sredniak-z ladnego notabene miasta ale w porownaniu z zaslugami chocby takiego Ruchu Ch.( nie wspominajac o KSG ;) ) dla polskiej pilki to nie ma dyskusji bo po prostu nie ma startu...

mysle jednak ze powinnismy skupic sie na druzynach Slaskich Miast+ewentualnie Zaglebie,Wroclaw ale rownie dobrze mozemy wlaczyc w to cala pilke na poludniu[Krakow](swoja droga zastanawialiscie sie kiedys jak wielka w polsce jest dysproporcja polnoc(pomorze,kujawy)-poludnie(slask,malopolska) pod wzgledem pilkarskim ? ciekawe co myslicie z czego to wynika?

TORCIDA TORCIDA TORCIDA K S G !!! !!! !!!

alex90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: alex90 » 23 sie 2005, 18:31

Sosnowiec leży na Śląsku
to dalej nie zmienia faktu. Można zobaczyć na mapie aministracyjnej Polski.

Z wikipedii:
Sosnowiec to miasto na prawach powiatu (powiat grodzki) w południowej Polsce, w centralnej części województwa śląskiego i we wschodniej części konurbacji Górnośląskiego Okręgu Przemysłowego. Położone na Wyżynie Śląskiej wchodzącej w skład podprowincji Wyżyny Krakowsko-Częstochowskiej. Leży nad rzekami: Białą Przemszą, Bobrkiem, Czarną Przemszą oraz Brynicą, gdzie dwie ostatnie wyznaczają granicę z Górnym Śląskiem. Miasto znajduje się w północno-wschodniej części Górnośląskiego Okręgu Przemysłowego. Współcześnie dominujący ośrodek Zagłębia Dąbrowskiego, jest zarazem jego stolicą.

Zagłębie Dąbrowskie - kraina historyczno-geograficzna obejmująca wschodnią część województwa śląskiego i zachodnią cześć województwa małopolskiego.
Sosnowiec leży we wschodniej części województwa śląskiego(część Zagłębia Dąbrowskiego).
No czyli Sosnowiec leży na Śląsku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”