Młodzieżowa Liga Mistrzów - Strona 10

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Młodzieżowa Liga Mistrzów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 wrz 2016, 0:32

Akurat mam wtedy wolne. Na 90% bede w Polsce, ale jezeli by nie wypalilo to bym przyjechal.

Gwiazdy mlodego Atleti:

Ruben Fernandez 'Ferni' (rocznik 1998) - moj ulubieniec, moze grac na obu skrzydlach albo w srodku pola, fantastyczna lewa noga i technika, reprezentant Hiszpanii U-19

Salomon Obama (2000) - mogles o nim slyszec, bo strzelal 10000 goli na sezon w juniorach. Istnieja pewne watpliwosci co do jego wieku, bo fizycznie przerasta rowiesnikow o kilka lat. Reprezentant Hiszpanii U-17. W Atleti jest jeszcze jego brat blizniak Federico, ale nie wiem czy sie zalapie do ekipy na UYL.

Toni Moya (1998) - kreatywny zawodnik srodka pola, lider ekipy U-19. Reprezentant Hiszpanii U-19, choc ostatnio bez powolania.

Juan Cruz Aguero (1999) - pochodzi z Argentyny, ale reprezentowal Hiszpanie na poziomie U19. Napastnik, ale szczerze mowiac niewiele go widzialem.

Z rocznika 97 beda pewnie schodzic trzej zawodnicy z tej grupy:

Matija Spoljaric - kiedy wielki talent, ktory chcieli miec najwieksi w Europie, ale kontuzje powaznie go zahamowaly. Mam nadzieje, ze teraz sie odbije.
Keidi Bare - debiut w lidze albanskiej w wieku zaledwie 15 lat. Teraz Atletico B oraz Albania U21.
Juan Moreno - dynamiczny skrzydlowy. Bral udzial w preseasonie pierwszej druzyny i zagral w dwoch sparingach.
Caio - wonderkid z Santosu, ktory przyszedl kilka miesiecy temu. W preseasonie pokazal kilka genialnych zagran. Czuje, ze zadebiutuje w tym sezonie w pierwszej ekipe w jakims malo waznym meczu CdR.

Wiekszosc z wymienionych wygrala w poprzednim sezonie swoja grupe ligi Juvenil (U19) oraz puchar Hiszpanii juvenil po niesamowitym finale z Realem. Ogolnie baaardzo ciezko jest dostac w necie mecze gowniarzy Atletico i dlatego moja wiedza o nich jest dosyc ograniczona.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 13 wrz 2016, 20:06

Pomimo cierpien udalo mi sie dzisiaj obejrzec mecz Benfica - Besiktas. Spodziewalem sie latwego zwyciestwa Portugalczykow, ale Turcy sprawili mila niespodzianke. Pokazali kawal fajnej pilki i przy odrobinie zimnej krwi pod bramka mogli wywiezc nawet 3 punkty, ale remis na megatrudnym terenie to tez dobry wynik.

Czekam na raporcik Rossiego z meczu PSV - Atleti, bo oczywiscie zadnej transmisji w necie nie bylo.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 wrz 2016, 15:32

Ojojoj, szykuje sie ladny wpierdziel. Borussia przyjechala bardzo silnym skladem z Larsenem, Burniciem i przede wszystkim Passlackiem. Mam jednak nadzieje, ze mlodzi Legionisci powalcza i wstydu nie bedzie.

A, na lawce BVB reprezenant Polski David Kopacz.

Obrazek

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 14 wrz 2016, 16:38

Dzień dobry. :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 wrz 2016, 16:39

Okropna kontuzja.

Legia powinna juz strzelic 3 bramki, psia mac.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 wrz 2016, 17:56

NIEWIARYGODNE ze Legia nie strzelila dzisiaj bramki - sam na sam, slupek, poprzeczka, wybicie z linii bramkowej, parady bramkarza. Nic nie chcialo wpasc. Wstydu na pewno nie ma, ale niedosyt straszny, bo przy odrobinie skutecznosci mozna bylo dzisiaj ugrac cos fajnego z jedna z najlepszych U19 w Europie.

Moim zdaniem najlepszy w barwach Wojskowych Bartlomiej Urbanski - spokoj w grze, wizja, swietna kontrola i doskonala lewa noga.

Warto dodac, ze druga bramke dla BVB wypracowal kilkanascie sekund po wejsciu na boisko Polak Dawid Kopacz. Niesamowity talent, miejmy nadzieje, ze Niemcy nam go nie podprowadza.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 14 wrz 2016, 18:00

Dr.Football1 pisze: Czekam na raporcik Rossiego z meczu PSV - Atleti, bo oczywiscie zadnej transmisji w necie nie bylo.
Nie ma za bardzo co relacjonować, mecz na średnim poziomie, wynik 0:0 mówi za siebie. Ostatnio upały jak na warunki holenderskie i czuć to było na boisku. PSV rozczarowało. Dobór kadry taki sobie. Przyjmują słuszną taktykę żeby nikogo nie skreślać, więc czasem szansę dostają zawodnicy, których ja jako kibic, mogę skreślić z miejsca. Rommens, Abels, Laursen czy Verreth mojego podziwu nie budzą, a grali wczoraj w pierwszej jedenastce. Na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie żeby mogli zaistnieć w pierwszym zespole, ale to moja perspektywa kibica, trenerzy muszą do tego inaczej podchodzić.

W Atelti bardzo dobrze funkcjonowała lewa strona, Salomon wspomagany przez Rodrigueza Baldera. Myślałem że Obama to wysoki środkowy napastnik, a to bardziej czarny, mały, szybki, sprytny :wink:

Na minus Nicolás Schiappacasse, spodziewałem się więcej, przecież to pierwsza trója na świecie rocznika 1999, gole w lidze urugwajskiej, występy w Copa Libertadores itd. Może mecz mu nie wyszedł, ale błysk da się zauważyć. Czekam na więcej. Pierwszy raz go widziałem na jakim streamie z rojadirecta i byłem zachwycony, a wczoraj rozczarowanko.

krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 141

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 14 wrz 2016, 19:39

A jak jest z tym Kopaczem , jeździ na obie reprezentacje na zgrupowania czy tylko na Polską :)?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 wrz 2016, 19:51

Rossi, a nie zwrociles uwagi na Ferniego? Pomocnik ze swietna lewa noga. Zmieniony w 71 minucie.
krzysiu pisze: A jak jest z tym Kopaczem , jeździ na obie reprezentacje na zgrupowania czy tylko na Polską ?
Od jakiegos czasu tylko na Polska i to mu sie chwali, bo mysle, ze nie mialby prolemow z zalapaniem sie do kadry Niemcow.

krzysiu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 141

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzysiu » 14 wrz 2016, 20:21

Ale na pewno Polska a nie jak ten Szwed co miał grać dla nas i poszedł do Szwecji ;)?

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 14 wrz 2016, 20:23

Akurat w 70 minucie wyszedłem ze stadionu żeby zdążyć na swój trening :) Raczej nie wpadł mi w oko, bardziej kapitan z "8" rzucał się w oczy. Wiesz to tylko jeden mecz, prosto po robocie byłem, upał, zmęczenie, a główny cel to Schiappacasse. Nastawiałem się na dużo więcej, gonię jak debil, przebieram się w samochodzie na czerwonych światłach w Helmond, wiadomo po 15 jest szczyt, korki wszędzie, a oni mi takie coś :? W ramach zemsty... jadę w sobotę na PSV O17- Feyenoord i PSV O19 ze Spartą Rotterdam :mrgreen: Trzeba się odegrać!

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 wrz 2016, 20:54

krzysiu pisze: Ale na pewno Polska a nie jak ten Szwed co miał grać dla nas i poszedł do Szwecji ;)?
Nie wiem co zrobi pozniej, ale w ostatnim czasie (U17 i teraz U18) gra tylko dla Polski.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 wrz 2016, 15:36

Majecki - Nawotka, Małachowski, Żyro, Hołownia - Michalak, Szymański, Urbański, Ryczkowski - Szczepański, Kulenović

Bedzie piekielnie ciezko o jakis konkretny wynik. Sciskamy kciuki. Transmisja na nSport.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 wrz 2016, 16:50

Brawo mloda Legia. Do przerwy remis na trudnym terenie, a ja musze przyznac, ze juz stracilem nadzieje po zmarnowanym karnym Holowni. Jest szansa na sprawienie naprawde duzej niespodzianki, ale trzeba bardziej uwazac w tylach.

Szczepanski dzisiaj imponuje.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 wrz 2016, 17:49

Jest pierwszy punkt. Wyrównująca bramka w 4 minucie doliczonego czasu :)
Oby starsi koledzy wzięli przykład.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”