Jedenastka roku 2016 wg. swiatpilki.com - prawy obrońca. - Strona 3

Wszelkiego rodzaju rankingi, plebiscyty - zarówno dotyczące forumowiczów, jak i klubów i piłkarzy.

Najlepszy prawy obrońca świata w roku 2016 to?

Héctor Bellerin
6
18%
Daniel Carvajal
7
21%
Nathaniel Clyne
1
3%
Juanfran
7
21%
Łukasz Piszczek
12
36%
Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Jedenastka roku 2016 wg. swiatpilki.com - prawy obrońca.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 19 gru 2016, 19:22

Ciekawym jest jak postrzegamy kolejne kandydatury przez pryzmat konkretnego okresu roku. Gdybym miał wybierać przed Euro to bez mrugnięcia okiem wskazywałbym na Juanfrana, który razem z Filipe Luisem zamiatali na bokach obrony na wiosnę. Atletico finalnie jednak przegrało sezon a Hiszpania zawiodła na Euro i trzeba rzeźbić. Mój głos na Juanfrana, który wydaje mi się jednak najrówniejszy w przekroju całego sezonu a w pewnym momencie złapał nawet formę życia.

Piszczek to bardzo fajny gracz, dobrze wszedł w ten sezon w BVB, znacznie lepiej niż rok temu kiedy przegrywał rywalizację z Ginterem. Łukasz udowodnił, że ma charakter walczaka i też zalicza jedną z lepszych rund w Dortmundzie. Z przodu ekstra, na tyłach jednak czasem zalicza większe albo mniejsze wpadki i jestem ciekawy czy poza Polską ktoś dałby mu tytuł najlepszego prawego obrońcy. Nie mylić z czołówką na tej pozycji bo do tej na pewno się zalicza.

Inna rzecz, że czasy gigantów pozycjach bocznych obrońców minęły jakiś czas temu i w większości mamy tu dobrych albo bardzo dobrych ale tylko rzemieślników. Drugiego Roberto Carlosa szybko nie uświadczymy.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 gru 2016, 21:42

Sawyer pisze: Nie ;) przeszliśmy na 3-5-2 ;)
Serio, od samego początku? Dałbym sobie rękę uciąć, że to sprawdzałem i wyglądało na jakieś pokraczne 4-3-1-2 z Mandżu na ofensywnym, a potem to już mnie emocje wzięły górę i nie zwracałem uwagę na ustawienie.

Jednak się starzeję, niuanse taktyczne już mnie tak nie zajmują :(

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 19 gru 2016, 22:20

Boromir pisze:
Sawyer pisze: Nie ;) przeszliśmy na 3-5-2 ;)
Serio, od samego początku? Dałbym sobie rękę uciąć, że to sprawdzałem i wyglądało na jakieś pokraczne 4-3-1-2 z Mandżu na ofensywnym, a potem to już mnie emocje wzięły górę i nie zwracałem uwagę na ustawienie.

Jednak się starzeję, niuanse taktyczne już mnie tak nie zajmują :(
W 68' wszedl Barzagli i z tego co zauwazylem przeslismy na 3-5-2 , z Cuadrado i Sandro na bokach ;)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 gru 2016, 10:53

Wydawało mi się, że po wejściu Andrei jeszcze jakiś czas graliśmy czwórką z tyłu ale może to było tylko takie wrażenie.

No nieważne, ważne że wygrali :beer:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”