Jedenastka roku 2016 wg. swiatpilki.com - trener. - Strona 2

Wszelkiego rodzaju rankingi, plebiscyty - zarówno dotyczące forumowiczów, jak i klubów i piłkarzy.

Najlepszy trener świata w roku 2016 to?

Antonio Conte
10
26%
Claudio Ranieri
20
53%
Chris Coleman
0
Brak głosów
Diego Simeone
4
11%
Jorge Sampaoli
2
5%
Jürgen Klopp
0
Brak głosów
Fernando Santos
1
3%
Lucien Favre
0
Brak głosów
Zinédine Zidane
1
3%
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Jedenastka roku 2016 wg. swiatpilki.com - trener.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 gru 2016, 19:57

Ale mecze eliminacyjne nie były grane w 2016 roku.

Głos na Siwego.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 gru 2016, 20:04

Racja. Jeblo mi sie, ale to w zaden sposob nie zmieni tego, co osiagnal Ranieri.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 27 gru 2016, 20:06

trenerow rozlicza sie za zwyciestwa lub za wybitne osiagniecia dla rozwoju futbolu.

w 2016 za zwyciestwa nominacje naleza sie z urzedu: zidane, santos, enrique, ranieri, guardiola, allegri. tu nie ma zadnej dyskusji.
wybitnych osiagniec dla futbolu nie stwierdzono.

jako wyroznienie mozna wrzucic tutaj sampaoliego, conte, favre, jardima i montelle. oraz jacka magiere. ale zaden z nich nie ma prawa podskoczyc do wymienionych wyzej.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 gru 2016, 20:12

Conte nie wygral to prawda, ale mysle, ze wkrotce wygra. :wink:

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 27 gru 2016, 20:16

jak wygra wtedy go wsadzimy. ale to ma byc "trener 2016" a nie "trener ktory wygra w przyszlosci".

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 gru 2016, 20:18

Zluzuj pory, bo z mojej strony to byl zaden prztyk w kierunku Twojego poprzedniego posta.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 27 gru 2016, 20:23

Też nie rozumiem za co jest tutaj Conte (jeszcze bardziej nie rozumiem 7 głosów na niego).Euro bez sukcesu, serio nie można zostać trenerem roku za parę zwycięstw z Chelsea.Równie dobrze można tu wrzucić Gasperiniego za parę zwycięstw z Atalanta...

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 27 gru 2016, 20:26

Plus dla Chemika, że dał Simeone zamiast Guardioli i Enrique. Argentyńczyk zjadł taktycznie jednego po drugim na zaawansowanych etapach Ligi Mistrzów i przegrał minimalnie finał. Guardiola z wygraniem Bundesligi, w której 19 drużyn wychodzi na Bayern z opuszczonymi głowami, czy Enrique rywalizujący przez połowę sezonu z benítezowym Realem, nie dokonali niczego większego aniżeli Simeone.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 27 gru 2016, 20:48

Raczej 17 drużyn black ;)
Mój wybór padł na Conte z powodu Euro i świetnej jesieni z Chelsea. Na drugim miejscu Ranieri, ale tutaj razi w oczy słaba jesień w lidze.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 27 gru 2016, 20:56

Chemik pisze: Raczej 17 drużyn black ;)
Otóż to. Wszystkie poważne ligi mają 20, tylko Bundesliga się wymyka ; ) dzięki za korektę.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 27 gru 2016, 20:57

Panowie, o co Wam chodzi z tym Conte? Że niby to co zrobił z reprezentacją Włoch to nie sukces? Edery, Gacki, Darmiany, cała pomoc wyleciała, przecież ten skład to by w Serie A się nie utrzymał, a grali świetną i skuteczną piłkę.
W Chelsea ma już 12 zwycięstw z rzędu, z 10 czystymi kontami. Gole Chelsea strzelił jedynie City i Tottenham, czyli rywale z najwyższej półki. Każdy wie jak przekoksowaną ligą była Premier League, pościągani najlepsi szkoleniowcy świata, a tu się okazuje, że Conte z palcem w nosie zmierza po rekord i może pobić genialnych Kanonierów z przełomu wieków. A przecież Chelsea zeszły sezon skończyła na najniższym miejscu z faworytów.
I teraz mam niby głosować na Pepa, bo jego samograj wygrał Mistrzostwo Niemiec i nic ciekawego nie pokazuje w Premier League? Trochę powagi.

Nie dziwię się, że stawiacie wyżej Ranieriego, bo to co zrobił z Lisami jest genialne, ale skąd takie zdziwienie Antkiem? Gdyby ranking obejmował sezon 15/16, a nie "rok 2016", wówczas głos poszedłby na Claudio. Obecnie to jednak cień tej ekipy z zeszłego sezonu, więc dlatego nie dałem głosu Siwemu.

I nie jestem tutaj fanatykiem Conte, bo sam kręciłem nosem na jego poczynania w kadrze i nie dowierzałem, że da radę w Chelsea, ale wyniki i gra go bronią.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 gru 2016, 21:17

Gdyby ranking obejmował sezon 15/16, a nie "rok 2016"
Co byloby moim zdaniem logiczniejsze.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 27 gru 2016, 21:21

Diamen23 pisze: Panowie, o co Wam chodzi z tym Conte? Że niby to co zrobił z reprezentacją Włoch to nie sukces? Edery, Gacki, Darmiany, cała pomoc wyleciała, przecież ten skład to by w Serie A się nie utrzymał, a grali świetną i skuteczną piłkę.
W Chelsea ma już 12 zwycięstw z rzędu, z 10 czystymi kontami. Gole Chelsea strzelił jedynie City i Tottenham, czyli rywale z najwyższej półki. Każdy wie jak przekoksowaną ligą była Premier League, pościągani najlepsi szkoleniowcy świata, a tu się okazuje, że Conte z palcem w nosie zmierza po rekord i może pobić genialnych Kanonierów z przełomu wieków. A przecież Chelsea zeszły sezon skończyła na najniższym miejscu z faworytów.
I teraz mam niby głosować na Pepa, bo jego samograj wygrał Mistrzostwo Niemiec i nic ciekawego nie pokazuje w Premier League? Trochę powagi.

Nie dziwię się, że stawiacie wyżej Ranieriego, bo to co zrobił z Lisami jest genialne, ale skąd takie zdziwienie Antkiem? Gdyby ranking obejmował sezon 15/16, a nie "rok 2016", wówczas głos poszedłby na Claudio. Obecnie to jednak cień tej ekipy z zeszłego sezonu, więc dlatego nie dałem głosu Siwemu.

I nie jestem tutaj fanatykiem Conte, bo sam kręciłem nosem na jego poczynania w kadrze i nie dowierzałem, że da radę w Chelsea, ale wyniki i gra go bronią.
Podpisuję się pod tym postem rękami i nogami.

Parę zwycięstw z Chelsea xD. Nie parę, tylko 12 z rzędu. Ferguson przez 27 lat roboty w MU taki wynik wykręcił chyba tylko raz. No i wyniki wynikami, ale trudno nie zauważyć, że Antek niesamowicie dźwignął tę drużynę mentalnie. Jak już to bliżej mi do wstawienia Gasperiniego do ankiety niż usuwania Conte.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2056
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 27 gru 2016, 21:42

Nie będę twierdził, że Conte to słaby trener czy też tego, że nie robi nic nadzwyczajnego bo tak wcale nie jest.Bardzo dobra praca w Chelsea, ale nie uważam, że zasłużył na nominację na najlepszego trenera (ogólnie uważam, że ten cały plebiscyt jest trochę z dupy, często nie głosowałem bo niektóre pozycje/kandydatury były lekko mówiąc dziwne).
Ktoś pisał o całym roku to ok :

Eliminacje - jak to Włosi, przeszli, bez szału, bez wielkiego stylu, ale zbyt dobra drużyna, żeby nie awansować.
EURO - jeśli na jego obronę ma działać to, że miał kasztanów do gry to tego nie kupuje.Zaimponowałby jakby faktycznie coś osiągnął, a tak to po prostu odpadł w ćwierćfinale.Równie dobrze można dać do plebiscytu Nawałke.
PL - świetnie wyniki, to prawda, ale nie uważam, że kilka(naście) meczów powinno decydować o ewentualnej nominacji na trenera roku.Należy pamietać też, że jednak Chelsea to nie jest zespół na poziomie Stoke czy Leicester, a drużyna z topu angielskiego futbolu.Poza tym to co pisał Szopen - nie chcę mówić, że Conte ma łatwiej, ale na pewno nie przeszkadza mu to, że CFC nie gra w żadnych pucharach europejskich.
Przypominam, że w całym roku nic nie wygrał.

Podtrzymuje swoje zdanie, że jest w tym plebiscycie na wyrost.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 27 gru 2016, 23:12

cristiano ronaldo za doprowadzenie portugalii do zwyciestwa w finale euro

ODPOWIEDZ

Wróć do „Plebiscyty i rankingi”